CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit wrote:A jakie pieluchy stosujecie na noc żeby wytrzymały te 5-8 godzin? My w ciągu dnia na dadach złotych, ale nie sądzę, że one tyle wytrzymają.
My pampers premium Care. Zmieniamy o 21,2/3 i koło 8. Zdarzy się,że bez zmiany w nocy- i tak nigdy nam nie przeciekło. -
Moja ma uczulenie na pampresy i pieluchy z Lidla. Innych nie próbowałam. Więc lecimy na bambusowych a one są jakby z papieru więc trzeba przebrać czasem nawet co 30 minut jak nasika bo ją wkurza mokre. Niemniej mi to nawet pasuje, bo przez to druga córka mi się szybko odpieluchowala sama. Ja kupuję zwykłe poeluchy póki dziecko mi nie ucieka. Jak ucieka już to stawiam i zakładam pantsa jak majtki.
My też na dwójkach 😅 ale te nasze dwójki są duże rozmiarowo. Do 8 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 13:18
-
Mam te bambiboo i to prawda, trzeba o częściej zmieniać bo dziwne są jak nasika. I kupiłam 3ki i wielkie sąGusia_ wrote:Moja ma uczulenie na pampresy i pieluchy z Lidla. Innych nie próbowałam. Więc lecimy na bambusowych a one są jakby z papieru więc trzeba przebrać czasem nawet co 30 minut jak nasika bo ją wkurza mokre. Niemniej mi to nawet pasuje, bo przez to druga córka mi się szybko odpieluchowala sama. Ja kupuję zwykłe poeluchy póki dziecko mi nie ucieka. Jak ucieka już to stawiam i zakładam pantsa jak majtki.
My też na dwójkach 😅 ale te nasze dwójki są duże rozmiarowo. Do 8 kg -
Ja nie wiem co te pieluchy z lidla maja w sobie, że tak uczulają. Niby są miękkie i spoko ale palą w tyłek. Syna tak poparzyły, że musiał mieć tylek leczony przez chirurga. Lidl wielce mi bon na 100 zł przyznał ale po analizie stwierdzili,że z produkcją wszytko okej.
Małej kupiłam z lidla te białe i to samo. Najpierw mi płakała i nogami wierzgała jak jej ubierałam te pieluchy woec przestałam.ich używać i był spokój. Później ubrałam parę razy i znowu to samo ale już z wysypką. Ja jestem wyczulona na takie zachowanie dziecka bo sama mam alergie na wkladki,podpaski itp więc pierwsze co to zmieniam pieluchy jak widzę, że dziecko wariuje. -
Ja lidlowych miałam próbkę i to chyba jedyne pieluchy, które go odparzyły tak paskudnie, więc coś w tym musi być. A to były tylko 3szt i to w ciągu dnia, więc często zmieniane. Wszystkie inne typu dada, huggies, bella happy i pampers pod tym względem są git.
-
Mojego chusteczki nawilżane z Lidla odparzyły. Żadne inne chusteczki nie. Dlatego nawet pieluch nie próbuję. Lubię białą Dade, ale rzadko jest w promocji, najtańsze z Rossmana też są okej. I teraz nowe biedronkowe.
Kupiłam kiedyś bambusowe, ale jak po każdej nocy mokre łóżko to zrezygnowałam. -
Masz na myśli te zielone biedronkowe? Widziałam coś nowego ostatnioNineq wrote:Mojego chusteczki nawilżane z Lidla odparzyły. Żadne inne chusteczki nie. Dlatego nawet pieluch nie próbuję. Lubię białą Dade, ale rzadko jest w promocji, najtańsze z Rossmana też są okej. I teraz nowe biedronkowe.
Kupiłam kiedyś bambusowe, ale jak po każdej nocy mokre łóżko to zrezygnowałam.
Właśnie rzadko te białe dady są na promce, a szkoda
-
Tanashi wrote:My używany tych z Kauflanda, ale moje dzieci mają chyba plebejskie tyłki bo nic ich nie uczula, młody to nawet odparzeń nie miewa xD
Mojego właśnie tylko te lidlowe pampersy i chusteczki niebieskie z huggies 🙈 ale gdzieś widziałam na insta filmik z porównaniami i podobno one zawierają jakiś detergent, który należy zmyć i niby dlatego mogą powodować uczulenia.
Chociaz chusteczki to używamy głównie na wyjścia, i albo waterwipes albo te aqua dada. Tak to w domu woda i waciki najlepsze xD -
Anabbit wrote:Tylko że moja się drze jak opętana w tym łóżeczku 😂 ona NIGDY w życiu nie zasnęła sama. Mam wrażenie, że ona nie ogarnia że tak można będzie się darła jakbyś ją ze skóry obdzierała jeśli odłożysz nieśpiąca do łóżeczka w nocy. W dzień e sumie też, trzecia od razu ją czymś zabawiać
U nas dokładnie to samo, mimo prób nie ma mowy, żeby zasnął. Muszę go wyjąć z dostawki, żeby przytulić albo dać cycka, żeby było dalej spanko.
Na noc zakładam mu białe dady i minimum raz w nocy zmieniam, bo już jest balon, a nie pielucha 😅
Też testowałam te lupilu lidlowe i tak samo u nas uczulają i odparzaja, a mam jeszcze dwie paczki trójek i tak zużywam jedna dziennie, żeby je wykorzystać, bo trochę szkoda mi wyrzucić 🫣 -
Truuskaawka wrote:Jestem w drużynie ciężkich nocek. Kpi w tym nie pomaga. Jak dziś przespałam z 3godziny to sukces 😵💫
Na 13 mamy nowego fizjo,mam nadzieję że coś więcej nam zaproponuje niż dotychczas.
I mam problem z moją babcią. Nic do niej nie dociera... Ledwo chodzi,czeka na operacje biodra. Mieszka w moim domu rodzinnym. Mój ojciec (jej syn) i moja siostra ciągle jej mowią żeby sama nie wychodziła z domu,oni jej zakupy będą robić tylko niech powie co chce. Albo ją zawiozą do sklepu przy weekendzie.
To nie. Jak oni są w pracy/szkole to wychodzi i robi rundkę po sklepach... Oni nie mieszkają w mieście tylko na wsi,jeżeli upadnie to nikt od razu nie zauważy żeby pomóc. Tak jak teraz- deszcz pada,ślisko a ona bez kaptura/czapki,o kuli i z wózeczkiem popierdziela ciągnąc nogę... Sama się prosi o jakąś biedę,nie wiem już co z nią zrobić.
Truskawka z babcią mojego męża jest tak samo, jeszcze ona ma powoli demencję i potrafi wyjść z domu i mówi że ona idzie do siebie do domu do mamy... Pod tym kątem starość jest przerąbana 😥 -
Karola3xJ:D wrote:Kassia to grubo. To nie ma co nawet analizować ze był niepotrzebny. Bardzo dobrze ,że tak to się potoczyło.
No ja jestem mistrzem analizowania…
Ciągle myślę czy samo by nie przeszło przy samym sterydzie 😅 bo jednak zaczęło jej się poprawiać.
Przestałam używać tych olejków na noc i przestały kaszleć w nocy… ta dr mi mówiła, że laryngolodzy odradzają niektóre olejki bo właśnie powodują skurcze oskrzeli i powodują nieefektywny kaszel.. super, a myślałam, ze taka zajebista jestem z tymi olejkami.
Dzisiaj z antybiotykiem masakra. Raz zwymiotowała wszystko, potem zaczęła się krztusić aż sie zrobiła bordowa i znów ulała, ale tylko trochę. Już 3 nie poprawiałam. Mam nadzieję, że jutro bedzie lepiej 🤯
Ja na noc kupuję muminki, na dzień Bamboo. I dają radę te Muminki na całą noc (dzisiaj spała od 22 do 10). Ze starsza też tak robiłam. Polecam. Drogie są, ale jak tylko na noc to można przeboleć.
Karola, to jestem w szoku, że nie macie orzeczenia. Myślałam, że macie, bo pisałaś o przedszkolu specjalnym. Chyba, że to potrzebne to orzeczenie z urzędu miasta? -
Ależ ja jestem wkurwiona
Moje przeczucia co do fizjoterapeuty sprawdziły się- do dupy z taką specjalistką.
To co ona nam kazała robić- źle.
To co nam zakazała robić- okazuje się że jednak robiłam dobrze.
Martwiło mnie że ma trochę płaskie miejsce na głowce- wyjdzie z tego,nic nie robić.
Dzisiaj nam zmierzyła dokładnie główke- no i jednak trzeba działać z nią.
Ta nowa fizjo pokazała dokładnie co i jak mamy robić a co unikać.
Mogłam nie czekać tylko od razu poszukać kogoś innego. Będę teraz za to pluła sobie w brodę.
Wczoraj zamówiłam nową mate dla małej z 4fizjo i dzisiaj rano już przyszła. Jest o wiele lepsza niż te puzzle co mieliśmy.
Kassia super że jest poprawa,oby już tylko lepiej.
W apce HM jest -15% z kodem 😉
-
Truskawka, ja też jak ze starsza chodziłam do fizjo prywatnie to kiepsko trafiłam. Nie że robiła krzywdę, ale przeciągała rehabilitację i zamiast szybciej ją uczyć raczkowania to tylko wzmacniała brzuch przez parę miesięcy
polecam fizjo którzy pracowali w dużych ośrodkach przy szpitalach, OWI itd bo oni jednak mają największe doświadczenie. Tacy co po studiach odrazu sobie pracują prywatnie to są słabi często.
-
Właśnie dzisiaj mąż je kupił bo były na promocji, a moja mała też ma raczej plebejską dupke i nic ja nie ruszaTanashi wrote:My używany tych z Kauflanda, ale moje dzieci mają chyba plebejskie tyłki bo nic ich nie uczula, młody to nawet odparzeń nie miewa xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 18:28
-
Kassia mamy orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego i wwr. I skierowanie z miasta do przedszkola. Na komisję czekamy od czerwca. I będzie dopiero jutro. Nie mają lekarzy ponoć. Pewnie tam będziemy siedzieć że 3h.
Antybiotyku nie analizuje. Sterydy by nie pomógłby w zapaleniu płuc. Widziałaś kiedyś ropnie płuc?