SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Annabit przypomnisz mi w jakim hotelu na Mazurach byliście?
    Było gdzie tam spacerować wokół?
    Myślę czy by wiosna nie pojechać :)

Aries Lago Park
    Taaak, wzdłuż jeziora jest kilka pomostów i ładny widoczek na jezioro właśnie, plus przy hotelu jest wejście do lasu. W sumie to są dwa laski, ale ze względu na to że popadało to do jednego nie weszliśmy, bo tam tak typowa leśna droga i było błotko, ale drugie wejście ma ładną ścieżkę. Na luzie daliśmy radę z wózkiem.
    Wrzucę kilka fotek
    https://ibb.co/4Z3PfsMV
    https://ibn.co/WNQGDkRv
    https://ibb.co/4ZjbHWzg
    https://ibb.co/KccXqRvB
    https://ibb.co/v6QW3DTL
    https://ibb.co/Fb4xdFf9
    https://ibb.co/Rk7YQRrx
    https://ibb.co/9H5p2njN

No, my planujemy wrócić na wiosnę/ lato i zabrać znajomych żeby być większą ekipą. Też fajne miejsce dla biegających dzieciaków. Wiadomo nasze na wiosnę nie skorzystają jeszcze 😆

Elza1234, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nie widziałam, ale jak mówisz, że same sterydy by nie pomogły to już nie drążę. Oby tylko jutro połknęła ten antybiotyk.

Elza, ja polecam z dziećmi hotel Bonifacio, też można spacerować po lesie. I w Olsztynie dwa fajne nad jeziorem Ukiel - Przystań i Tiffi. Można wokół jeziora spacerowaćz

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Karola, nie widziałam, ale jak mówisz, że same sterydy by nie pomogły to już nie drążę. Oby tylko jutro połknęła ten antybiotyk.

Elza, ja polecam z dziećmi hotel Bonifacio, też można spacerować po lesie. I w Olsztynie dwa fajne nad jeziorem Ukiel - Przystań i Tiffi. Można wokół jeziora spacerowaćz
    Dzięki!
    Wstyd się przyznać ale tylko raz byłam na Mazurach i bardzo mi się tam spodobało. Chętnie bym wróciła wiosna

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mnie ten regres snu powoli wykańcza. Zara będą 3 tygodnie już jak to trwa. Każde przebudzenie w nocy (co 2-3h) wiąże się z godzinnych, czasem półtoragodzinnym usypianiem na rękach. Serio mam wrażenie jakbyśmy wrócili do okresu noworodkowego z tym spaniem. A wręcz wydaje mi się, że jest gorzej. Wtedy się budziła często, ale zasypiała na piersi i można było odłożyou. Teraz każda próba odłożenia wiąże się z otworzeniem oczu i krzykiem 🫩🙄

U nas trwało to miesiac i dopiero od dwoch nocy zaczynam widzieć jakas niewielka poprawę 🙈
    Przy czym u nas to były pobudki co godzine wiec ja po jakies 3 z kolei biorę malego zawsze do lozka i po prostu spi obok przy cycku, dzięki temu i ja cokolwiek śpię.

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

O tak, ja chciałam do przystani, ale już terminów nie było. Podobno mega dobrą restaurację mają.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    U nas trwało to miesiac i dopiero od dwoch nocy zaczynam widzieć jakas niewielka poprawę 🙈
    Przy czym u nas to były pobudki co godzine wiec ja po jakies 3 z kolei biorę malego zawsze do lozka i po prostu spi obok przy cycku, dzięki temu i ja cokolwiek śpię.

Taki mam plan na dziś. Nie będę już walczyć 2h w nocy, bo to nie ma najmniejszego sensu

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dzięki!
    Wstyd się przyznać ale tylko raz byłam na Mazurach i bardzo mi się tam spodobało. Chętnie bym wróciła wiosna
    Wstyd to mi się przydać, że mam tam mieszkanie,kupione 2 lata temu i nie byłam tam ani razu😅

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko serio się popsuło, poszedł spać na noc koło 19, o 22 obudził się na jedzonko, zasnął dalej bez problemu i chwilę po 23 obudził się znów z wielkim płaczem i nie śpi do teraz 🥴
    Cycek nie, noszenie nie, z rodzicami w łóżku nie, w łóżeczku tym bardziej nie. Kill me 🫠🫠🫠

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wykręciłam całe 3h 20 min snu i to tylko dzięki temu, że spała z nami w łóżku 🫠
    O 5 się przesikala. Zmieniając jej piżamę powiedziałam “założę białą to wywołam kupę” (widziałam, ze ją męczy bo nie robiła 1,5 dnia), a o 6 kończyłam myć podłogę na trasie Lozko - komoda. Na szczęście była na rękach u męża, a nie leżała na łóżku gdy to się wydarzyło.
    Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wk*** też. Dołączam do grona niewyspanych. Okresu nie dostałam od 4rech dni budzę się najpierw zlana potem potem zasnę na 2h max I budzę się z temp 35.5 i nie mogę się rozgrzać. I w efekcie. Nie spie do rana. Koszmarna noc...Nawet nie wiem co zbadać jakie hormony bp mi przepisała w luxmed tylko tsh i ft4. A to nie to na pewno bo te wskaźniki badam regularnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2025, 06:26

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Anabbit pobiłaś mnie, bo mi zegarek pokazał 3h 37min 🫠 świetny dzień się szykuje, a jedziemy dziś jeszcze do rodziny i liczyłam na fajny czas, a ja będę siedzieć i ledwo na oczy patrzeć.

Luna masakra, współczuję 😓 jak nie urok to sraczka. Tsh i ft4 to tak typowo tarczycowe, a skoro to grypa menstruacyjna to pewnie jeszcze trzeba zbadać hormony płciowe estriadol, lh, fsh, jakiś testosteron.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z uporem maniaka ,całą noc patentuje podnoszenie nóżek do góry. Nie ma czasu na spanie😅

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja z uporem maniaka ,całą noc patentuje podnoszenie nóżek do góry. Nie ma czasu na spanie😅
    Właśnie ostatnio fizjo się mnie pyta czy mała zaczyna podnosić nogi - mówię tak, jak śpi xd 🤣

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przeżyliśmy noc bez męża, chociaż budzili się na zmianę jakieś tysiąc razy, nie mogłam się już doczekać poranka żeby napić się kawy 🤣 ale jak przyszłam do sypialni to spali słodko przytuleni głowami do siebie, udało mi się nawet zrobić zdjęcie 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2025, 10:24

Nosa, Elza1234, KarolaKinga, Werzol, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym napisać, że pozdrawiam znad wiadra kawy, ale przez katar nie czuje smaku 🫣

Anabbit 🫣 wspaniala przygoda z rana. Nie ma to jak zacząć weekend od sprzątania.

Ostatnio Nineq (albo ktos?) pytał o robienie mostka - czy chodziło o takie wyginanie się brzuchem do góry, że prawie stoi na głowie i stopkach? Bo mój się tak wygina od jakiegoś czasu, ale strasznie się przy tym wkurza. A dziś była noc pod znakiem kataru- spływało mu, słychać było, ze się męczy chłopak. Próbowałam różnych rzeczy, woda morska, odciąganie, inhalacja, nie wiem co w końcu pomogło ale sie na szczęście uspokoił i dal pospać. Masakra, musiał się trochę chyba od nas zarazić. Jak nic inwestuje w aspirator elektryczny...

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My przeżyliśmy noc bez męża, chociaż budzili się na zmianę jakieś tysięcy razy, nie mogłam się już doczekać poranka żeby napić się kawy 🤣 ale jak przyszłam do sypialni to spali słodko przytuleni głowami do siebie, udało mi się nawet zrobić zdjęcie 🥹
    😍

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Chciałabym napisać, że pozdrawiam znad wiadra kawy, ale przez katar nie czuje smaku 🫣

Anabbit 🫣 wspaniala przygoda z rana. Nie ma to jak zacząć weekend od sprzątania.

Ostatnio Nineq (albo ktos?) pytał o robienie mostka - czy chodziło o takie wyginanie się brzuchem do góry, że prawie stoi na głowie i stopkach? Bo mój się tak wygina od jakiegoś czasu, ale strasznie się przy tym wkurza. A dziś była noc pod znakiem kataru- spływało mu, słychać było, ze się męczy chłopak. Próbowałam różnych rzeczy, woda morska, odciąganie, inhalacja, nie wiem co w końcu pomogło ale sie na szczęście uspokoił i dal pospać. Masakra, musiał się trochę chyba od nas zarazić. Jak nic inwestuje w aspirator elektryczny...
    Cel pytała, bo jej mała tak robi. Mój też tak jak napisałas. Ale bez wkurzania.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak robi, szczególnie jak jej muszę Barki obniżać
    Także łatwo nie jest
    Czy dzieci mają jakiś radar na rzyganie na czyste body 3 sekundy przed wyjściem z domu? 🤡

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja też tak robi, szczególnie jak jej muszę Barki obniżać
    Także łatwo nie jest
    Czy dzieci mają jakiś radar na rzyganie na czyste body 3 sekundy przed wyjściem z domu? 🤡
    Zawsze przed wyjściem na szczepienia. Ale olewałam sprawę, wycierałam co się dało i tak szliśmy. 🤷‍♀️
    Moje dziecko na radar na jedne śpiochy. Zawsze w nich idzie kupa taka, że aż wycieka🙃

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 października 2025, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Zawsze przed wyjściem na szczepienia. Ale olewałam sprawę, wycierałam co się dało i tak szliśmy. 🤷‍♀️
    Moje dziecko na radar na jedne śpiochy. Zawsze w nich idzie kupa taka, że aż wycieka🙃
    No właśnie ja też dziś olałam 😅🤣 wytarłam ile się dało
    Jezu Tanashi - rozumiem Twoją wczorajszą ekstazę, moja córka usnęła sama, spokojnie w aucie. Najpierw 15 min się rozglądała a potem po prostu zasnęła. Bez krzyku i awantury. Teraz mnie tylko pies nagabuje, ale lepiej jedno już dwójką 😅

age.png
‹‹ 2317 2318 2319 2320 2321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ