X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś widziałam pierwszą reklamę świąteczną z Action 🙈😅nie zaglądam ostatnio do sklepów, oprócz spożywczych, bo nie chce psuć sobie oczekiwania na święta zaczynając w październiku.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie moge uwierzyć ze za dea tygodnie jest juz listopad 🤯 jakby... ja nadal żyje gdzieś w sierpniu🙈🤪

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Gusia a propos to my dziś losowaliśmy prezenty na święta, bo teściowa wymyśliła nowy system🤣.

Mój mąż niczym na wigilii klasowej robił po cichu podmianke 🤣
    My tam już rzucamy hasła co chcemy dostać xD
    Dwa świąteczne prezenty już mam nawet w domu

Tanashi lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja dziś widziałam pierwszą reklamę świąteczną z Action 🙈😅nie zaglądam ostatnio do sklepów, oprócz spożywczych, bo nie chce psuć sobie oczekiwania na święta zaczynając w październiku.
    Całe Action jest w świątecznych dekoracjach
    Weszłam w alejkę, ale dla mnie też jeszcze za wcześnie. Ja 1.12 zaczynam świąteczne szykowanko

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jezu Karola, nie strasz, mam nadzieję, że starsza ma już infekcję za sobą.

Truskawka, nie wiem czy czegoś nie przeoczyłam, ale czemu ci zależy, żeby jadła więcej? Moja waży też niecałe 7 kg, to ~66 centyl, to chyba ideolo?

Bo ona jadła więcej. Od jakiegoś czasu ciagle sukcesywnie sobie zmniejsza te ilości. Wcześniej jadła mi tylko raz w nocy a dobowo ilość wychodziła taka sama jak teraz co karmie ją 3 razy.
    Wszędzie tez czytam że jeszcze w tym wieku powinna zjadać od 120 do 200ml na kilogram ciała. Wiem że to inaczej jest przy kp,ale skoro są jakieś tam wytyczne i widzę jakie ilość je to mnie to martwi.

Luna u nas pediatra zawsze sprawdza gardło u małej,ostatnio sprawdzał 2 tygodnie temu to było ok. W poniedziałek idziemy to znowu pewnie jej zerknie.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My tam już rzucamy hasła co chcemy dostać xD
    Dwa świąteczne prezenty już mam nawet w domu

Ja też powoli kompletuję prezenty, ale że niestety mamy niepisaną zasadę kupowania prezentów wszystkim dzieciom w rodzinie od mojej strony, to muszę kupić 8 prezentów dla samych dzieciaków 😅 A w grudniu jeszcze ma urodziny moja mama, teść, córka imieniny, do tego mikołajki, więc nie zostawiam wszystkiego na ostatnią chwilę bo chyba byśmy jeśli tylko owsiankę przez cały grudzień xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Ci Truskawka tylko USG brzuszka zostało. Innych pomysłów nie mam.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja też powoli kompletuję prezenty, ale że niestety mamy niepisaną zasadę kupowania prezentów wszystkim dzieciom w rodzinie od mojej strony, to muszę kupić 8 prezentów dla samych dzieciaków 😅 A w grudniu jeszcze ma urodziny moja mama, teść, córka imieniny, do tego mikołajki, więc nie zostawiam wszystkiego na ostatnią chwilę bo chyba byśmy jeśli tylko owsiankę przez cały grudzień xd
    U nas też jest trochę urodzin, babcia męża i szwagier. No i Mikołajki. Too much for me także też zaczynam wcześniej

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadnijcie kto.dzisiaj napisał jakie to ma bezproblemowe dziecko i komu właśnie dzisiaj wyło przez 30 min nie dając się uspokoić 🤡

Natomiast chyba jutro prosto z trasy z urlopu podjedziemy do pediatry, bo zaczynam niestety podejrzewać jakąś alergie pokarmową, podkusiło mnie na orzechy i było wczoraj i dzisiaj 2x więcej kup niż normalnie, niby konstytencja i kolor te same, ale według mnie brzydko pachniały.

Albo to po prostu skok rozwojowy a ja już się nakręciłam niepotrzebnie.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaje Gusia. Owczy pęd idzie w najlepsze.

Ja bym Wam jeszcze doradziła zerknąć na baby jogger z ich systemem składania. Ale no fajnie jest jednak przymierzyć dziecko do wózka. Siedzące samodzielnie dziecko.

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Zrób mu okład może. Ja bym podała przeciwbólowe.

W ogóle ostatnio robiłam porządki i mój K. zauważył, że młodego paracetamol miał datę ważności do 09/25. Dobrze, że nie było potrzeby go podawać.🙄kupiłam od od razu ibufen, żeby był w razie w.

Blackapple, chyba norma w takim wieku.

Dopadły mnie wyrzuty sumienia, że uspilysmy psa😔
    Podałam ale szału nie zrobił.

Nie miej wyrzutów, to na prawdę czasem najlepsze rozwiązanie mimo smutku

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Czaje Gusia. Owczy pęd idzie w najlepsze.

Ja bym Wam jeszcze doradziła zerknąć na baby jogger z ich systemem składania. Ale no fajnie jest jednak przymierzyć dziecko do wózka. Siedzące samodzielnie dziecko.
    No taki mam plan. Tak jak mówię, dopóki nie będę miała dowodów na to że młoda mi zaakceptuje spacerówkę to nie będę w nic inwestować 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie za bardzo lubiłam święta i ten klimat. Ale chyba mi się to zmienia jak jest z nami maluch. Wczoraj nawet zamówiłam nową,większą choinkę. Ceny pewnie zaraz podskoczą do góry na sezon a i tak teraz kosztowała 330zl.
    Prezentów nie robimy. Ja tylko dla swojego chrześniaka kupuje.
    Chociaż w tym roku wyjątkowo robimy prezent dla teściowej 😑 Ale jest to cena mojego spokoju 😅 Ona po nowym roku przechodzi na emeryturę i już zastanawia się co bedzie robić z tym wolnym czasem... W obawie że będzie chciala zbyt często gościć w naszych progach,znalazlam jej zajęcie- kupujemy jej Yorka 🙈 Ona zawsze gadała że sąsiadka ma takiego I jaki to fajny i tez kiedyś takiego by chciala mieć. Więc marzenie zostanie spełnione. Koszt psa z wyprawką? 3 tysiące. Mój świety spokoj? Bezcenny 😅

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u nas z dziećmi podobnie - 9 prezentów dla dzieciaków od strony męża. Obiecałam sobie te zabawkowe kupić jeszcze w tym miesiącu (ale bliżej końca), bo obawiam się skoku cen. Ale bardziej jak Revolutionary utknęłam w czasoprzestrzeni gdzieś na przełomie sierpnia/wrzesnia a nie listopada. Tym listopadem mi uświadomiłyście, że powinnam iść do piwnicy po jakąś kurtkę zimową dla siebie na te zakichane przymrozki, które nadają 🫣

Ja wgle w sumie nie bywam w sklepach, maz ogarnia zakupy po pracy albo w piątek wieczorem. Ale może to lepiej, chyba też nie jestem jeszcze gotowa na świąteczne dekoracje 🫣

Karola no kilka dni temu miałam taką refleksję Boże co my mamy z tego życia jak ciągle pracujemy. Ale no taki etap i już. Odzyskam wolne popołudnia jak dzieci pójdą do placowek

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka sprytne, ale mądre 👌 moja siostra tak uraczyła moich rodziców psem jak się całe rodzeństwo wyprowadziliśmy z domu. Ale akurat dostali dużego psa, nie takie maleństwo. Niemniej też się wykosztowała bo z rodowodem. Chcieliśmy się dołożyć, ale nie chciała

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka pies na prezent to chyba tylko jako spodziewamy? Ona wie ,że ze dostanie psa?

Ja to w sumie bym chciała wiedzieć gdzie mają być święta. Ale nikt nic nie wie. U nas to syn rok w rok.na święta jest chory to zawsze na ostatnia chwilę i tak się zjawiamy.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ja to nie moge uwierzyć ze za dea tygodnie jest juz listopad 🤯 jakby... ja nadal żyje gdzieś w sierpniu🙈🤪
    Mówiłam dziś mojemu K.,że gdyby pierwsza ciąża wyszła to by dziecko prawie rok miało. Leci okrutnie ostatnio szybko czas.🙈
    Elza1234 wrote:
    Weszłam w alejkę, ale dla mnie też jeszcze za wcześnie. Ja 1.12 zaczynam świąteczne szykowanko
    Dla mnie też. Omijam te sklepy, ale widziałam, że pepco też już święta. My na mikołaja jak co roku choinka. Pytałam mojego lubego, gdzie ją postawimy. Bo aktualnie stoi w jej miejscu wózek. Może go ozdobimy 😅
    Katikat wrote:
    Podałam ale szału nie zrobił.

Nie miej wyrzutów, to na prawdę czasem najlepsze rozwiązanie mimo smutku
    Ojej, to niedobrze. Oby nocka nie była trudna.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Ja dokładnie tak samo. Od 1 grudnia zaczynam święta 😂 a w tym roku się mega jaram, bo jestem ciekawa reakcji małej na te wszystkie światełka i choinkę 🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola teoretycznie wie,bo jej wczesniej mówiliśmy że kupimy jak pójdzie na emeryture żeby się nie nudziła. No ale przypominać teraz o tym nie będziemy.
    Ale spoko,wiemy że nie bedzie miała nic przeciwko i to będzie udany prezent. Wcześniej miała kroliki,żyły u niej jak pączki w maśle. No i jak pisałam taki piesełek to jej marzenie od kilku lat,ale nie chciała wczesniej sobie kupić bo mowiła że przez prace nie będzie miała tyle wolnego czasu żeby poświęcać go dla psiaka.
    Dla dziecka bym nigdy nie dała zwierzęcia na prezent. Ale w takiej sytuacji nie widzę w tym nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 21:40

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w miejscu choinki leży mata piankowa 😂😂 ale coś się poprzesuwa i gdzieś wcisnę tą choinkę. Najwyżej nie będzie dojścia do stołu 😅

age.png
‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ