CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi29 wrote:Blackapple a już miało być tak pięknie
Oby mały znowu poszedł w spanie i szybko się zregenerował. Te ciuszki z H&M wypadają na rozmiar większe zawsze względem innych sklepów.
Tanashi biedny kameleon. Co te dzieciaki się muszą namęczyć z tymi zębami i nie tylko
Tak właśnie poszedł na drzemkę, niestety tylko na 25 minut, bo obudziła go 💩 ale myślę, że jeszcze zrobi jedną taką krótszą. Na razie jest lepiej, właśnie od 20 minut się bawimy ciężarówką, która ma otwierane drzwi za pomocą przycisku.
A i zapomniałam jeszcze napisać, Truskawka też generalnie lepiej wspominam poród niż wyrywanie osemek, bo miałam wszystkie wrośnięte pod siódemkę i usuwane chirurgicznie, ale jak już usunęłam to jednak doszłam do wniosku, że niepotrzebnie zwlekałam i się męczyłam z ciągłymi stanami zapalnymi. -
Ja z małą tez ciągle zasmarkane. Nawet na spacer zabieram aspirator.
Dzisja zostałyśmy bezczelnie okradzione a placu zabaw. Kupiłam małej zestaw do piasku ,dziś go wyciągnęłam.z paczkomatu. Poszlam z dziećmi na plac zabaw i jakoes dziewczynki sie chciały z małą bawić. 5 minut później zajebały nam 3 foremki. Przy mnie. Ich matka szła w zaparte ,że to nie one. Ja jebie,co za czasy. -
Mam podejrzenie że mój chłop odkrył moje konto tutaj.
Z rana sam zaproponował żeby podjechać na spacer na ten zalew co ostatnio o nim pisałam...
Pojechaliśmy ale zaraz był powrót- taki wiatr pizgał że głowy mało co nie urwało.
To byłoby super miejsce na wakacje dla małej,jest ekstra plac zabaw+ budują wodny plac zabaw. Ale ludzi tam w wakacje wali tyle że gorzej niż we Władysławowie na plaży 😵💫
Także A jesli to czytasz to nie pozdrawiam 😅
Czy macie do polecenia jakiś aspirator do nosa? Frida i katarek do odkurzacza u nas już odpadają.
-
Truskawka ja mam ten. Ciągnąć ciągnie ale nie tak jak katarek. Ja go używam od 2 miesięcy,codziennie po kilka razy i daje rade. Ale nie mam porównania z innymi,bo nigdy innych nie miałam
https://allegro.pl/oferta/aspirator-do-nosa-dla-dzieci-doroslych-elektryczny-cichy-mocny-katar-qsky-18226338148Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 16:01
-
Truskawka też mam czasami wrażenie, że mój mąż wie, że mam tu konto i czyta. Ilekroć się odpale to się rehabilituje 🙃
Karola mam lepszą akcje. Jako dziecko miałam fazę na biżuterię. Moja babcia dała mi srebrny pierścionek z wielkim oczkiem. Był piękny, trochę podobny do tego zaręczynowego, który dostała ta laska ze „Zmierzchu”. Poszłam na plac zabaw pod domem, miałam jakieś 9 lat, a plac widać było z okna u babci więc mogłam chodzić sama. Zgubiłam go w piaskownicy, bo tylko tam się bawiłam. Bawiłam się z jednym chłopcem. Jego mama uporczywie klikała wtedy w telefon i ciągle z kimś rozmawiała albo odchodziła zapalić. Wróciłam do domu na obiad i ogarnęłam, że nie mam pierścionka. Wróciłam tam, a mama z chłopcem dalej tam byli. Mama miała ten pierścionek na placu i wmawiała mi uporczywie, że ma go od zawsze i że to nie mój. Oczywiście był mój, ale już go nie odzyskałam 😮💨 -
U nas też chyba czas na górne jedynki, bo wrócił do pajacowania przed spaniem - było dobrze przez całe 2 tygodnie xD no ale może przynajmniej przestanie być wampirem
W ogóle w czwartek zapisałam go do żłobka, oficjalnie zaczyna 1 września. Padło na pierwszy, w którym byliśmy, mogliśmy sobie już darować dalsze poszukiwania xD jeszcze zajęliśmy ostatnie wolne miejsce 😮💨 -
Od początku podajemy chyba ze względu na wcześniactwo. Musiałabym pokopać jakie były wyniki z początku. W lutym było żelazo 40.Szarotka12 wrote:Koktajlowa, Margareetka, a przy jakich wynikach każą suplementować żelazo? Bo my zrobiliśmy przy okazji tych paneli alergologicznych inne profilaktyczne i mamy ferrytynę 15, żelazo 50 i hemoglobinę 12,409.10.2024
bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
11.10.2024
bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
24.10.24 wizyta
06.11.24 [7+3] jest ❤️
14.11.24 [8+4] 1,98 cm
27.11.24 [10+3] 3,65 cm
09.12.24 [12+1] 5,65 cm
13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
18.12.24 [13+3] 7,49 cm
02.01.25 [15+4]145 g
15.01.25 [17+3] 222 g
30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
14.02.25 [21+5] 482 g II
28.02.25 [23+5] 621 g
13.03.25 [25+4] 890 g
28.03.25 [27+5] 1124 g
08.04.25 [29+2] 1570 g
18.04.25 [30+5] 1764 g III
22.04.25 [31+2] 1800 g
29.04.25 [32+2] 1980 g
05.05.25 [33+1] 2203 g
09.05.25 [33+5] 2500 g
22.05.24 [35+5] 3040 g
28.05.24 [36+4] 3140 g
04.2024 cb (7cs)
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
01.2016 córka 💙

-
Blondi29 wrote:Blackapple trzymam kciuki za młodego żeby czuł się dobrze!
Ja nie mogę dalej znaleźć spoko aspiratora. Dla mnie żaden nie ciągnie tych glutów. Mała ma mega wąski nos i ostatecznie i tak muszę jej wyciągnąć ręcznie
Dziękuję za kciuki. Już dzisiaj jest normalny, nie marudzący. Tylko biudusia głównie na twarzy wysypało, więc wygląda jakby go stado mrówek zaatakowało.
Margareetka lubi tę wiadomość
-
25°, odczuwalna 28°, bezchmurnie. Pogoda jak w Polsce latem. Chociaż jak wylądowaliśmy to pochmurno było, ale po południu się rozpogodziło.
Mój bobas to podrywacz. Każda babka do niego się uśmiecha. Upodobał sobie kelnerkę 😅
Blackapple, Anabbit, Cel95, Elza1234, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Anabbit,obrażam się 🤣 Życzę spokojnego i bezbolesnego ząbkowania 😉
Żyłam nadzieją że po tak ciężkiej nocce dziś rano usłysze mama albo zobacze zęba.
Niestety,nadal cisza i pustka 😑
Za to całą trójką jesteśmy podziębieni.
Dziś na obiad zaserwowałam dziecku warzywne kopytka- o jejku jak jej smakowały. Ogórek i mięso fuj,matka dawaj kluski 🤣
Anabbit, Elza1234, Katikat lubią tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Anabbit,obrażam się 🤣 Życzę spokojnego i bezbolesnego ząbkowania 😉
Żyłam nadzieją że po tak ciężkiej nocce dziś rano usłysze mama albo zobacze zęba.
Niestety,nadal cisza i pustka 😑
Za to całą trójką jesteśmy podziębieni.
Dziś na obiad zaserwowałam dziecku warzywne kopytka- o jejku jak jej smakowały. Ogórek i mięso fuj,matka dawaj kluski 🤣
Poproszę przepis, bo mam problem z wytrawnymi daniami i kończy się ogórkiem 😅😅😅😅
Nie dziękujemy!
-
Anabbit wrote:Poproszę przepis, bo mam problem z wytrawnymi daniami i kończy się ogórkiem 😅😅😅😅
Nie dziękujemy!
Przepisu brak,robilam na oko 🤣 Ugotowalam kawalek batata,brokula,marchew,seler,pietruszke i ziemniaki. Zblendowalam na gładko,dodałam jajko i mąke,wyrobiłam i gotowałam jak kopytka 😄
Wyszły mięciutkie i bardzo smaczne
Anabbit, Elza1234, Margareetka, Blondi29, Katikat lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Mamy jakieś drzemkowe szaleństwo dziś 🫣 pierwsza trwała 2h, druga trwa już ponad godzinę. Albo chory albo zbiera siły na nocne szaleństwa 😅
Smerfetka ojejku co się stało?
Anabbit gratulacje wychodzącego ząbka 🎉
Oby po prostu miał dzisiaj dzień drzemek, bez żadnych podtekstów 🫢
Przecenił swoje możliwości i sama nie jestem pewna czy trafił w narożnik stolika czy po prostu sobie przegryzł tą wargę upadając 🫣 nie zdążyłyśmy z moją mamą go złapać 🫣
-
Nineq przyjemności na wakacjach!
Z rzeczy bardziej przyjemnych to w końcu kupiliśmy rodzinne auto, niestety automat, będę musiała w końcu ogarnąć 👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 16:21
Margareetka, Blondi29, Revolutionary lubią tę wiadomość