X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Właśnie chciałam podpytać, bo widzę że już wiele słoiczków wleciało. Czy ktoś czeka tak jak ja z RD do grudnia? U mnie mała nigdy ani wody jeszcze ani żadnej łyżeczki i się zastanawiam czy nie przesadzam, że czekamy do grudnia.

Ja to mam w planach zacząć RD po świętach 😅

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Właśnie chciałam podpytać, bo widzę że już wiele słoiczków wleciało. Czy ktoś czeka tak jak ja z RD do grudnia? U mnie mała nigdy ani wody jeszcze ani żadnej łyżeczki i się zastanawiam czy nie przesadzam, że czekamy do grudnia.

Ja też czekam do grudnia a najchętniej to do po świetach bym zaczekała, ale nie wiem czy się uda.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze nie rozszerzamy :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mistrzem. Pojechałam z dziecmi w Beskid . Mąż do nas dołączył na szlaku bo wracał z delegacji. Przeżyłam 😅

kasssia, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Zgłaszam sie 🙋‍♀️u nas tez nic jak dotąd i pewnie zaczniemy po świętach albo nawet po nowym roku dopiero na spokojnie. ;)

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Na Śląsku sporo się głębi jadło kiedyś. Teraz zdecydowanie je się więcej owoców morza niż gołębi😅
    Syn się tak nakrecił na karmienie Małej,że nazbierał jabłek na ogródku,ugotowaliśmy i musiała jeść😅
    Ale jej tak średnio podeszly. Za to zjadla kaszkę na mleku i resztę tej dyni z wczoraj. Ale skubana jak siądzie się nią do stołu to woła o jedzenie

O to już mocno rozszerzasz. Ja startuje za jakieś 2 tyg. Zamówiłam póki co sloiczki.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie jest to nadal spacer marzeń, bo trzeba zaliczać drzewa wszelkie i robić z siebie wariata ale no jest lepiej niż było.
    Za to jak byłam z nią na zajęciach takich dla mnie, ale mamy są z dziećmi, to leżała na brzuchu 40 min i oglądała wszystkich wokoło. A w domu jej się nudzi po 5 min wszystko. Widzę że bardzo lubi być wśród ludzi i ich obserowac z tą zmarszczoną brwią

Mój dzisiaj był w kawiarni z nami. Mega zaciekawiony. Powrót do domu i ryk...noooooossscieeeee mnieeeeee

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mój dzisiaj był w kawiarni z nami. Mega zaciekawiony. Powrót do domu i ryk...noooooossscieeeee mnieeeeee
    My byliśmy dzisiaj u znajomych więc też duża ciekawość. Ale ogólnie mała zrobiła strajk drzemkowy, jak wstała 5:30, tak do 19 spała sumarycznie godzinę. Za Chiny ludowe nie chciała więcej spać.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z 1,5h na spacerze nad jeziorem. Zgłodnieliśmy i w drodze na parking chcieliśmy spróbować hotdogów, które podobno są spoko, ale jeszcze nie mieliśmy okazji sprawdzić. Kiedy młody się obudził i zaczął płakać? Oczywiście jak dostaliśmy żarcie xD Ale że było na wynos to dowieźliśmy je z płaczącym bobasem do samochodu, 50m przed przestał płakać, więc zjedliśmy ostygnięte pod samochodem XD

W ogóle w cholerę ludzi, już nie mogę się doczekać niższych temperatur jak znowu wszyscy się schowają w domach 🤣

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę „odpoczęłam” w ten weekend. Mąż miał wolne od uczelni więc wysłałam chłopaków na 2 godzinny spacer i w sobotę i w niedzielę. Wiecie jaki luksus? 😄

U nas dzisiaj pobudka coś koło 4:20, więc melduję się po pierwszej kawie 🫣 próbowałam małego jeszcze przekupić cyckiem, ale wytrwał do zawrotnej 4:58. No i oczywiście mija godzina, a dziecko gotowe do drzemki…. Eh

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My byliśmy dzisiaj u znajomych więc też duża ciekawość. Ale ogólnie mała zrobiła strajk drzemkowy, jak wstała 5:30, tak do 19 spała sumarycznie godzinę. Za Chiny ludowe nie chciała więcej spać.

U nas było to samo, łącznie godzina drzemek, ale byłam w szoku bo nie marudził tylko zadowolony był 😅 dzisiaj mały ma imieniny i mieliśmy już wczoraj kilku gości, może dlatego nie chciał spać, żeby nikogo nie ominąć 🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U nas było to samo, łącznie godzina drzemek, ale byłam w szoku bo nie marudził tylko zadowolony był 😅 dzisiaj mały ma imieniny i mieliśmy już wczoraj kilku gości, może dlatego nie chciał spać, żeby nikogo nie ominąć 🤣
    Tak, ja też myślę że to kwestia ciekawości świata
    Że ona chciałabym zasnąć, ale nowe miejsce więc jest zbyt dużo do oglądania
    Ale wyspała się w nocy za wszystkie czasy, od 19 do 8, z jednym jedzeniem tylko i tylko dlatego że ja uznałam że już czas
    Ale spoko, co 2 h się budziłam sprawdzić czy żyje bo ta noc była do niej nie podobna 😅

xSmerfetkax, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u nas strajki ze spaniem, może to zbliżająca się pełnia, nie mam pojęcia 🤷‍♀️ wczoraj najchętniej ciumkałaby cały wieczór, nie dała się zdjąć z cycka, a jak już wydawało mi się że śpi to w łóżeczku oczy się otworzyły

Jest taka faza na obroty, że już nawet w dostawce próbuje, więc w nocy też czuwałam czy się nie przekręca

age.png

Wysłany: 3 listopada, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkurw z rana bo jechałam do tego głupiego centrum Katowic ,w tym deszczu ,żeby odebrać orzeczenie dla syna a oni uznali ,że go nie zaliczają do osób niepełnosprawnych, bo nie wymaga większej opieki niż dziecko w jego wieku,nie wymaga żadnych dodatkowych zajęć terapeutycznych,rehabilitacyjnych w placówce i poza placówką . Dziecko na psychotropach, cała lista wymaganych zajęć terapeutycznych, non stop nas gdzieś wysyłają,wszystko z nim za rękę trzeba robić a oni twierdzą, że niczego nie wymaga i,że mam spierdalać

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do RD ja chciałam czekać tak do połowy grudnia, jednak mam zalecenia od kilku lekarzy żeby zaczynać jak mały skończy antybiotyk na ZUM

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓

Wysłany: 3 listopada, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Co do RD ja chciałam czekać tak do połowy grudnia, jednak mam zalecenia od kilku lekarzy żeby zaczynać jak mały skończy antybiotyk na ZUM
    A czemu ?

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkurw z rana bo jechałam do tego głupiego centrum Katowic ,w tym deszczu ,żeby odebrać orzeczenie dla syna a oni uznali ,że go nie zaliczają do osób niepełnosprawnych, bo nie wymaga większej opieki niż dziecko w jego wieku,nie wymaga żadnych dodatkowych zajęć terapeutycznych,rehabilitacyjnych w placówce i poza placówką . Dziecko na psychotropach, cała lista wymaganych zajęć terapeutycznych, non stop nas gdzieś wysyłają,wszystko z nim za rękę trzeba robić a oni twierdzą, że niczego nie wymaga i,że mam spierdalać
    A miałaś chociaż odpowiednich lekarzy w komisji? Bo oni lubią dać okulistę czy ginekologa 🤡
    Nawet się tego skomentować nie da..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo a możesz się od tego jeszcze odwołać, czy to już tak fest?

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png

Wysłany: 3 listopada, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W komisji byl psychiatra i psycholog. Specjalnie powołali jak w sobotę bo orzecznicy nie byli dostępni w tygodniu. Wielcy specjaliści kur**wa. Będę się odwoływać ale znowu muszę wywalić z tysiaka na wizyty i zaświadczenia

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak jutro masz gdzieś jeździć po mieście to podobno od 15 jest jakiś strajk i sparaliżowane Katowice

age.png
‹‹ 2341 2342 2343 2344 2345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ