X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jezu, gołąb, królik… po co dawać coś czego później i tak nie będzie jesc… ani ja ani moja córka nie jadłyśmy w życiu królika 😅
    Jak kurczak smakuje trochę

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jak kurczak smakuje trochę
    Czasem mam wrażenie że 90% mięs smakuje jak kurczak 🤣

Margareetka, Kkk77 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja też. Kiedyś na wyjeździe jadłam languste. Człowiek myśli, łał, egzotycznie... nie wiem czego się spodziewałam. Jak trochę słony kurczak🤣nie mam wyszukanego podniebienia

Elza1234, Kkk77 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy załatwionego eko królika (jeszcze sobie wesoło kica u znajomego xD), ale nam się zdarzało już w przeszłości jeść, z tym, że mnie średnio podchodził, mężowi smakował a kot to był zachwycony, także teraz pewnie też skorzysta przy okazji 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Klasyka xd wszystko smakuje jak kurczak 🤣

Ja akurat królika jadam i lubię 🫣 tym bardziej że mam dostęp do swojskich od szwagra.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie jadłam, dostępu też nie mam, nie ma też szans żebym go obrobiła jakby mi ktoś nawet załatwił. Także daruję jej króliczka. Najwyżej w słoiku jej kupię 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja też. Kiedyś na wyjeździe jadłam languste. Człowiek myśli, łał, egzotycznie... nie wiem czego się spodziewałam. Jak trochę słony kurczak🤣nie mam wyszukanego podniebienia

Ej ale z langustą mam to samo. I z ośmiornicą nawet też xd

Też królika dam chyba tylko w słoiku na spróbowanie, bo sami tego nie jemy 🙈

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ani langusta ani ośmiornica nie smakują nawet minimalnie jak kurczak. Zero podobieństwa. Królika nie jem bo on wygada jak obdarty że skóry kot. Z resztą jagnięciny (ani noszenia ubran z futra z nich tzn tych karakuł) ,cielęciny i takich podobnych nie umiem zjeść. Jakoś sumienie mnie boli. Za to wołowina i wieprzowina nie są zwierząt tylko z mięsnego dla mnie😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 21:41

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mięsa to tylko kurczak,wieprzowina i wołowina. Jakieś kaczki,indyki to nie lubie. Ryby też nie bardzo.
    Więc na początek na pewno u nas wjadą słoiczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 20:20

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zle wspomnienia jak jeździłam jako dziecko na wieś i wszystkim królikom zrywałam mlecze, każdy miał swoje imię a później się okazało, że na obiad jest mój szarik.

• Werzol Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu bym nie powiedziała że niemowlakom daje się gołębie, albo robi z nich rosół 😳

My zrobiliśmy sobie wieczorne wyjście z mężem na cmentarz, byłam z moją mamą u dziadków i została chwilę z młodą żebyśmy mogli wyjść z mężem

W ogóle pierwszy raz odkąd młoda skończyła 2 miesiące mieliśmy nockę kiedy budziła się co 2 godziny, nawet już śpiąc z nami. Ale to chyba brzuszek, dzisiaj na noc dostała espumisan bo przeczuwam że to sernik który dostaliśmy od teściowej dał taki efekt

Ja podejście do ciasta dyniowego robie jutro, oby się udało

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no owoce morza to wcale nie jak kurczak, inna konsystencja wg mnie. Ale dobrze, ze mówicie, większy sens jest dać dziecku kiedyś krewetkę podczas rd niż gołębia xD

age.png

age.png

Wysłany: 1 listopada, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Śląsku sporo się głębi jadło kiedyś. Teraz zdecydowanie je się więcej owoców morza niż gołębi😅
    Syn się tak nakrecił na karmienie Małej,że nazbierał jabłek na ogródku,ugotowaliśmy i musiała jeść😅
    Ale jej tak średnio podeszly. Za to zjadla kaszkę na mleku i resztę tej dyni z wczoraj. Ale skubana jak siądzie się nią do stołu to woła o jedzenie

event.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas krolik jest często na obiad. Dostajemy od babci giga pake i mamy na 3 obiady 😀 w różnej postaci pieczony, rosół

Co do tego ze wszystko smakuje kurczakiem.... zabie udka dla mnie też podlatują kurczakiem 🤣😂

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Na Śląsku sporo się głębi jadło kiedyś. Teraz zdecydowanie je się więcej owoców morza niż gołębi😅
    Syn się tak nakrecił na karmienie Małej,że nazbierał jabłek na ogródku,ugotowaliśmy i musiała jeść😅
    Ale jej tak średnio podeszly. Za to zjadla kaszkę na mleku i resztę tej dyni z wczoraj. Ale skubana jak siądzie się nią do stołu to woła o jedzenie

Wow szybciutko podłapała jedzenie 😀 a jak brzuszkowo reaguje na nowości?

U nas noc kiepska... Budzenie się co godzinę, jakieś bączki go męczą. Mam nadzieję że to tylko dziś tak, bo zaraz wyrwie mi sutki 🥴

age.png

Wysłany: 2 listopada, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka brzuch okej po jedzeniu.
    Dziwie się ,że Wy macie w ogóle jakąś noc bo byłam przekonana,że o 5 to Wy na lotnisku bedziecie🤣

event.png

Wysłany: 2 listopada, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    U nas krolik jest często na obiad. Dostajemy od babci giga pake i mamy na 3 obiady 😀 w różnej postaci pieczony, rosół

Co do tego ze wszystko smakuje kurczakiem.... zabie udka dla mnie też podlatują kurczakiem 🤣😂
    Na a jak go robisz?

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i my królika raczej nie podamy, chyba, że tak jak mówicie ze słoiczka. Ani ja ani mąż nie jemy takich rzeczy. No, ale rosołek na kaczce obowiązkowo 😊 tak się zastanawiałam właśnie ostatnio czy by nie ugotować na parze warzyw, zblendować, poporcjować na malutkie słoiczki ew. Torebki strunowe i do zamrażarki. Myślicie, że jest sens? Czy to trochę głupiego robota? My z RD narazie czekamy.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam podpytać, bo widzę że już wiele słoiczków wleciało. Czy ktoś czeka tak jak ja z RD do grudnia? U mnie mała nigdy ani wody jeszcze ani żadnej łyżeczki i się zastanawiam czy nie przesadzam, że czekamy do grudnia.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczniemy po 6 miesiacu :) czyli pewnie jakoś w połowie grudnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 11:36

age.png
‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ