Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie jest to nadal spacer marzeń, bo trzeba zaliczać drzewa wszelkie i robić z siebie wariata ale no jest lepiej niż było.
    Za to jak byłam z nią na zajęciach takich dla mnie, ale mamy są z dziećmi, to leżała na brzuchu 40 min i oglądała wszystkich wokoło. A w domu jej się nudzi po 5 min wszystko. Widzę że bardzo lubi być wśród ludzi i ich obserowac z tą zmarszczoną brwią

Mój dzisiaj był w kawiarni z nami. Mega zaciekawiony. Powrót do domu i ryk...noooooossscieeeee mnieeeeee

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mój dzisiaj był w kawiarni z nami. Mega zaciekawiony. Powrót do domu i ryk...noooooossscieeeee mnieeeeee
    My byliśmy dzisiaj u znajomych więc też duża ciekawość. Ale ogólnie mała zrobiła strajk drzemkowy, jak wstała 5:30, tak do 19 spała sumarycznie godzinę. Za Chiny ludowe nie chciała więcej spać.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z 1,5h na spacerze nad jeziorem. Zgłodnieliśmy i w drodze na parking chcieliśmy spróbować hotdogów, które podobno są spoko, ale jeszcze nie mieliśmy okazji sprawdzić. Kiedy młody się obudził i zaczął płakać? Oczywiście jak dostaliśmy żarcie xD Ale że było na wynos to dowieźliśmy je z płaczącym bobasem do samochodu, 50m przed przestał płakać, więc zjedliśmy ostygnięte pod samochodem XD

W ogóle w cholerę ludzi, już nie mogę się doczekać niższych temperatur jak znowu wszyscy się schowają w domach 🤣

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę „odpoczęłam” w ten weekend. Mąż miał wolne od uczelni więc wysłałam chłopaków na 2 godzinny spacer i w sobotę i w niedzielę. Wiecie jaki luksus? 😄

U nas dzisiaj pobudka coś koło 4:20, więc melduję się po pierwszej kawie 🫣 próbowałam małego jeszcze przekupić cyckiem, ale wytrwał do zawrotnej 4:58. No i oczywiście mija godzina, a dziecko gotowe do drzemki…. Eh

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My byliśmy dzisiaj u znajomych więc też duża ciekawość. Ale ogólnie mała zrobiła strajk drzemkowy, jak wstała 5:30, tak do 19 spała sumarycznie godzinę. Za Chiny ludowe nie chciała więcej spać.

U nas było to samo, łącznie godzina drzemek, ale byłam w szoku bo nie marudził tylko zadowolony był 😅 dzisiaj mały ma imieniny i mieliśmy już wczoraj kilku gości, może dlatego nie chciał spać, żeby nikogo nie ominąć 🤣

age.png

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U nas było to samo, łącznie godzina drzemek, ale byłam w szoku bo nie marudził tylko zadowolony był 😅 dzisiaj mały ma imieniny i mieliśmy już wczoraj kilku gości, może dlatego nie chciał spać, żeby nikogo nie ominąć 🤣
    Tak, ja też myślę że to kwestia ciekawości świata
    Że ona chciałabym zasnąć, ale nowe miejsce więc jest zbyt dużo do oglądania
    Ale wyspała się w nocy za wszystkie czasy, od 19 do 8, z jednym jedzeniem tylko i tylko dlatego że ja uznałam że już czas
    Ale spoko, co 2 h się budziłam sprawdzić czy żyje bo ta noc była do niej nie podobna 😅

xSmerfetkax, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u nas strajki ze spaniem, może to zbliżająca się pełnia, nie mam pojęcia 🤷‍♀️ wczoraj najchętniej ciumkałaby cały wieczór, nie dała się zdjąć z cycka, a jak już wydawało mi się że śpi to w łóżeczku oczy się otworzyły

Jest taka faza na obroty, że już nawet w dostawce próbuje, więc w nocy też czuwałam czy się nie przekręca

age.png

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkurw z rana bo jechałam do tego głupiego centrum Katowic ,w tym deszczu ,żeby odebrać orzeczenie dla syna a oni uznali ,że go nie zaliczają do osób niepełnosprawnych, bo nie wymaga większej opieki niż dziecko w jego wieku,nie wymaga żadnych dodatkowych zajęć terapeutycznych,rehabilitacyjnych w placówce i poza placówką . Dziecko na psychotropach, cała lista wymaganych zajęć terapeutycznych, non stop nas gdzieś wysyłają,wszystko z nim za rękę trzeba robić a oni twierdzą, że niczego nie wymaga i,że mam spierdalać

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do RD ja chciałam czekać tak do połowy grudnia, jednak mam zalecenia od kilku lekarzy żeby zaczynać jak mały skończy antybiotyk na ZUM

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓

Wysłany: 3 listopada 2025, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Co do RD ja chciałam czekać tak do połowy grudnia, jednak mam zalecenia od kilku lekarzy żeby zaczynać jak mały skończy antybiotyk na ZUM
    A czemu ?

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja wkurw z rana bo jechałam do tego głupiego centrum Katowic ,w tym deszczu ,żeby odebrać orzeczenie dla syna a oni uznali ,że go nie zaliczają do osób niepełnosprawnych, bo nie wymaga większej opieki niż dziecko w jego wieku,nie wymaga żadnych dodatkowych zajęć terapeutycznych,rehabilitacyjnych w placówce i poza placówką . Dziecko na psychotropach, cała lista wymaganych zajęć terapeutycznych, non stop nas gdzieś wysyłają,wszystko z nim za rękę trzeba robić a oni twierdzą, że niczego nie wymaga i,że mam spierdalać
    A miałaś chociaż odpowiednich lekarzy w komisji? Bo oni lubią dać okulistę czy ginekologa 🤡
    Nawet się tego skomentować nie da..

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Łooo a możesz się od tego jeszcze odwołać, czy to już tak fest?

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png

Wysłany: 3 listopada 2025, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W komisji byl psychiatra i psycholog. Specjalnie powołali jak w sobotę bo orzecznicy nie byli dostępni w tygodniu. Wielcy specjaliści kur**wa. Będę się odwoływać ale znowu muszę wywalić z tysiaka na wizyty i zaświadczenia

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak jutro masz gdzieś jeździć po mieście to podobno od 15 jest jakiś strajk i sparaliżowane Katowice

age.png

Wysłany: 3 listopada 2025, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Karola jak jutro masz gdzieś jeździć po mieście to podobno od 15 jest jakiś strajk i sparaliżowane Katowice
    O nie wiedziałam,dzięki

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Karola, współczuję. Nie rozumiem trochę, masz masę skierowań na rehabilitację itp a oni uważają, że tak nie jest? Abstrakcja

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może tu się odezwać ktos, kto przechodził ciężki regres snu i ten regres się zakończył? Szukam nadziei na lepsze jutro 🙄
    U nas nocki wciąż masakra. Od tygodni nie przespałam dłużej niż 2h na raz. Nawet już się złamałam i wzięłam ją do łóżka i wciąż tragedia. Budzi się co 45/50 min jeść. Karmie na leżąco, ale to nie pomaga, bo ona potrafi i 1,5h ciumkac , a jak tylko sutek jej wypadnie to oczy jak 5zl i płacz 🙄 jeszcze trochę to potrwa to mnie pojebie do reszty.
    Dziś dodatkowo dzień na nie. Nie ma pozycji ani miejsca, w którym jest jej ok. Na wszystko dosłownie jest płacz, nawet na suszarkę do włosów która uwielbiała.

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to od paru dni na noc jest płacz taki bardzo mocny i dopiero wieczorem przed snem

Wczoraj to nawet kąpiel nie pomogła a pogorszyła sytuację o.O

Dzień jest normalny. Wymaga dużo uwagi. Zaczęła dotykać mnie po twarzy i oglądać mnie potem siebie np rączki i niby wtedy Dzuecko zaczyna rozumieć że mama to ktoś odrębny.
    Czasem jak dziś siedzi z Tata nagle krzyknie, podchodzę- o jestem to gitówa i już jest humorek w sekundę. Czyli co jakby ma już początek tych lęków separacyjnych?

Są obroty. Wszystko robi co powinna. Żaden lekarz nic nie sugerował złego.
    Mocno wpycha rzeczy do ust i jak zobaczyłam że już chce klocki z zabawek gryźć to kupiłam jej grzybka z mombelli i taki jeszcze jeden gryzak koło z różnymi fakturami. Chętnie to gryzła dziś.

Dawaliśmy jej biogaje jak były te zielone kupki ale jest na kp I też już są one normalne więc ponieważ brała to 2 miesiące to jej już nie dajemy ale problem z płaczem był przed odstawieniem tego, z tydzień temu czy 10 dni się zaczęło.

U lekarza tylko katar no i już on chyba przechodzi bo coraz mniej go odciągając i jest gesty. Wiadomo odciągania nie cierpi. Po tym płaczu trochę charczy ale to typowo po popłakaniu się

I teraz mam rozkmine
    1. Czy to początki ząbkowania
    2. Może przebodzcowanie
    3. Może nagle ma kolki mimo że nie miała nigdy? I trzeba dać jednak znów biogaje?
    4. Może się tak wnerwia tym noskiem Wiadomo jest to dyskomfort mimo że jest lepiej itp
    5. Skok rozwojowy
    6. Coś poważniejszego
    7. Mimo że pięknie przybiera na wadze na noc jak jest mniej mleka jest niezadowolona

Musicie że to możliwe, że dziecko nagle dostało kolek? :( nawet ostatnio lekarz mówił że o ma 4msc i nie było kolekcje to super już nie będzie.... no i co wykrakał

Dosłownie nastaje godzina 17-18 i jest płacz. Taki mocny do czerwonej twarzy. Trzeba chodzić bujać i przeczekać to bo wtedy pierś to najgorszy pomysł gdyż jest to po jedzeniu więc jej to nie uspokaja

Po jakichś 40 minutach powiedzmy mija, zjada, lulanie i spi zwykle już koło 4h, może raz czy dwa na szybko się przebudzi. W nocy jak się budzi lekko płacze od razu dostaje jeść i spi kolejne 3-4h

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że brzuszek ma normalny wtedy. Jest czerwona ze zdenerwowania i od piersi się całą wygina. Bujamy na zmianę aż u kogoś się nie uspokoi

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci Cel nie pomogę, bo moja mała od godz 17 po prostu jest maruda, jak ja próbuje uśpić wtedy na krótką drzemkę to krzyczy w niebogłosy i zazwyczaj daje spokój, bo mam zasadę że nie usypiam na drzemki dłużej i one same trwają 😅. Nie rozkminiam tego za bardzo, bo jak dla mnie to jest zbyt ciekawa świata na spanie, a zarazem zbyt zmęczona na świat. I koło się zamyka.

Annabit - tu tez nie pomogę, ale po prostu trzymaj się dziewczyno. Wysyłam Ci dużo energii, przetrwasz to, choć wierzę że w tej chwili myślisz tylko o tym że ochujejesz zaraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2025, 14:31

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ ‹ 2338 2339 2340 2341 2342 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ