X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 października, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka o kurczę, to oby wyszło ok!

My dopiero skończyliśmy usypianie i mam nadzieję, że coś pospi... Dziś tylko dwie drzemki i godzina spania w dzień, coś go bardzo męczyło, albo zęby, albo brzuch, albo to i to 🫣 Musiałam to odreagować zjedzeniem 5 cynamonek bo już mi naprawdę brakowało cukru po noszeniu tych kilogramów 😆

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 31 października, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi zazdro cynamonek. Mam nadzieje ze dobre. Ja wczoraj z córka byłam na cynamonach ale moja nie była za dobra i czuje niedosyt.

U nas tez halloweenowo. Najpierw miałam drame, bo córka myślała, ze te dzieci będą wchodzić do domu i się z nią bawić. Przez pół godziny płakała „to nie jest prawdziwe Halloween”. Finalnie jej się podobało i uznało ze było prawdziwe 🤣 i teraz uwaga. Kiedyś rozmawialiśmy tu o słodyczach. Ja serio jej jakoś mocno nie ograniczam, jemy sporo ciast i drożdżówek domowych albo z dobrych cukierni. Dzisiaj pierwszy raz w życiu zjadła 6! cukierkow (michalki i zozole) i najpierw musiałam ja nauczyć jak się otwiera cukierki a potem była na takim haju, ze szok 😯 nigdy jej nie widziałam tak nakręconej serio.

W temacie drzemek to były u nas 4 w wersji turbo 10-30 min 😅

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 października, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 😆😆😆 dobrze że jednak było prawdziwe 🤣🤣

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 października, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z domofonem a jest zarabiscie głośny

Raz ktoś dzwonił ale Mąż dzieciom tylko wyjaśnił, że usypiamy bobasa, cukierków w sumie nie mamy chyba że jakieś stare to bym wolała nikogo nie przyprawić o bol brzucha

Bobas na szczęście się nie obudził, za to potem pobudka ale już od godziny spanko

W sumie to bym się bała dzieciom pozwalać chodzić po domach - nie wiem jak Wy uważacie? Do samego halloween mam dość ambiwalentne podejście

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 października, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na osiedlu raczej rodzice chodzą z dziećmi :) My nie bierzemy udziału, ale mój introwertyzm ma swój introwertyzm jak słyszę o dzwonieniu do obcych ludzi 🤣 A sąsiadów albo opierdalalam za gazowanie autem, albo zgłaszałam na policję za głośne libacje i są poobrazani, więc już tym bardziej nie mam ochoty do nich zaglądać xD na szczęście moja córka nie wie że istnieje coś takiego jak halloween póki co więc tematu nie ma xd

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 31 października, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też tłumy pod drzwiami, na szczęście większość wybrała dobra porę na odwiedziny 🫣 u mnie w rodzinie znaleźliśmy fajny sposób, że jeździmy właśnie wśród rodziny i znajomych po cukierki, bo kurczę od obcych coś wziąć to nigdy nie wiesz na kogo trafisz 🫣

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja zamówiłam w tym tyg na smyku tą gąsienicę. Miała posłużyć do nauki obrotu, ale nie zdążyła dojść 😂 no nic, może przyda się do nauki obrotu przez prawy bark (na razie umie przez lewy)
    Dzięki za info że w smyku są.
    U nas odwrotnie. 😄😀 Przez prawy śmiga obroty a przez lewy jeszcze ciężko noge przerzucić.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z okazji 5 miesiecy, moje dziecko nie rzępoliło w nocy bardzo 🥳
    Mój też przez prawy śmiga, ja go "uczę" przez lewy. Fizjo mówiła, że to normalne.

Kkk77 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obrotów jeszcze nie ma, raz mu się zdarzyło totalnie randomowo i więcej nie powtórzył.

Ja dziś dzień pakowania. Mój najmniej lubiany etap wyjazdu...

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a którą Gąsienicę zamawiacie bo ta co wysłała kiedyś Elza można ją rozłączyć na kilka elementów (może ktoś potwierdzi i czy w takim razie te elementy nie są małe?)?W smyku widziałam też taką silikonową która się nie rozłącza i przedział wiekowy od 6 miesięcy a ta druga od trzech lat…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 08:31

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Dziewczyny a którą Gąsienicę zamawiacie bo ta co wysłała kiedyś Elza można ją rozłączyć na kilka elementów (może ktoś potwierdzi i czy w takim razie te elementy nie są małe?)?W smyku widziałam też taką silikonową która się nie rozłącza i przedział wiekowy od 6 miesięcy a ta druga od trzech lat…
    Ja wtedy wysłałam poglądowe zdjęcie tej gąsienicy, bo ktoś się mnie zapytał co to jest i wysłałam pierwsze lepsze z Google.
    Ogólnie sama kupowałam na taniej książce i u nas nie ma możliwości rozłączenia elementów. Mała się bawi tym pod moim okiem ciągle i sama to nie raz w rękach międole no i nic się nie dzieje.

przygodami66 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    U nas obrotów jeszcze nie ma, raz mu się zdarzyło totalnie randomowo i więcej nie powtórzył.

Ja dziś dzień pakowania. Mój najmniej lubiany etap wyjazdu...
    Ale za to ja jutro będzie pięknie!

Ciekawe co wyjdzie pod tymi kolanami.

U nas żadne dzieci nie zadzwoniły. Może się boją,ten dom nie ma dobrej sławy w okolicy. Może myślą że lokatorzy ci sami tu mieszkają tylko elewację nowa mają😅

Małej wczoraj daliśmy dynię. Zjadla pół słoiczka i zapiła to połową wody z bboxa. Ale no widać,dojrzałość żadna. Ona je tak jak kotek piję wodę,języczkiem

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza rozumiem i wiadomo że pod opieką ale byłam ciekaw, która dokładnie robi takie wow i czy jeśli ta plastikowa to czy te elementy jakoś się nie rozkładają szybko. Na taniej książce i w smyku są podobne od tych plastikowych, po misiowe i i silikonowe.

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie będąc u fizjo aby się sprawdzić chociaż raz, to była też neurologopeda i coś wspomniała, że na jedzenie stałych posiłków jest jeszcze czas, bo jak dobrze ją zrozumiałam to odruch żucia wytwarza się w 6-7 miesiącu ale dodała, że można teraz po łyżeczce w ramach smakowania podawać.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak pół słoiczka to sporo zjadła. Ja jakoś miałam obawy, żeby dawać więcej.

Dziś dałam marchewkę, ale nie ze słoiczka i taka mniej mu podchodzi. Przypuszczam, że więcej grudek. Ale coś zjadł.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jakiej firmy sloiczki byście poleciły?

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody jadł brokuła z gerbera i marchewkę z hippa, o dziwo brokuł mu dużo bardziej smakował 🤣 fajnie otwiera buzie po łyżeczkę i mlaska sobie a nie wypycha z buzi, więc myślę, że jest spoko. Ale też więcej niż pół słoiczka na raz nie dostał jeszcze. Pediatra mi mówiła, że hipp ma dobrze przebadane to jedzonko, chyba najwięcej słoiczków mamy z tego, trochę z gerbera, mają też fajną serię organic i chyba najmniej bobovity. Wrzucę zaraz fotkę na fb jaki zadowolony 🤣

A i zdecydowanie lepiej zbiera z płaskiej łyżeczki, my mamy akurat z akuku, zamawiałam przy okazji zamówienia z apteki gemini chyba

Edit. https://rozszerzaniediety.pl/sloiczki-dla-niemowlat-ranking/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 10:24

KarolaKinga, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Elza rozumiem i wiadomo że pod opieką ale byłam ciekaw, która dokładnie robi takie wow i czy jeśli ta plastikowa to czy te elementy jakoś się nie rozkładają szybko. Na taniej książce i w smyku są podobne od tych plastikowych, po misiowe i i silikonowe.

Ja mam tą od 3 lat, to moje dziecko totalnie nie wie, że elementy mogą się rozłączyć a ciumka ją w buzi non stop. Sprawdzę później z ciekawości, jak trudno je zdemontować i dam znać

przygodami66 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też z hipp kupowałam. Po brokule miał wzdęcia😐szkoda, że hipp nie ma więcej pojedynczych warzyw, bo jak mam wyciągać malutki kawałek marchewki czy buraka rozmrozony to blender nawet mi nie złapie tego do rozdrobnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 10:41

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja mam tą od 3 lat, to moje dziecko totalnie nie wie, że elementy mogą się rozłączyć a ciumka ją w buzi non stop. Sprawdzę później z ciekawości, jak trudno je zdemontować i dam znać
    Dzięki 😊

‹‹ 2338 2339 2340 2341 2342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ