X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 31 października, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee pewnie będzie miał coś koło 60, mojej po porodzie dodali 6cm. Jednak i tak już takie duże bobo do kochania.

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się cieszę, że młody nie był taką kruszynką jak się urodził, bo mniej się bałam, że mu zrobię jakoś krzywdę 🤣 chociaż jak tak teraz patrzę na zdjęcia to wydawał się i tak bardzo malutki 🙈

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój urodził się mając 50cm i teraz dobija do 64cm 😅

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 października, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Mój urodził się mając 50cm i teraz dobija do 64cm 😅

To podobnie u nas. Urodzona 50cm( według pediatry musiala mieć mniej,jakieś 48) I ostatnio na szczepieniu było 62cm

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 października, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, ja bym chciała podziękować za sugestie wizyty domowej fizjo. W końcu ktoś był w stanie z nią popracować i pokazać nam ćwiczenia, bo nie było płaczu. W ogóle fizjo powiedziała, że pogodne dziecko XDD całą wizytę się uśmiechała i pozwala robić ćwiczenia… pozerka XD

Tanashi, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 października, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy dzisja były na pobraniu krwi ale nikt jej nie dał rady pobrać. Tylko się napłakała . Jeszcze miałam dzosija auto męża i rozbiłam mu lusterko. O auto które stało na światłach i sobie pojechałam. Nie wiem gdzie ja miałam mózg.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 października, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Tanashi, ja bym chciała podziękować za sugestie wizyty domowej fizjo. W końcu ktoś był w stanie z nią popracować i pokazać nam ćwiczenia, bo nie było płaczu. W ogóle fizjo powiedziała, że pogodne dziecko XDD całą wizytę się uśmiechała i pozwala robić ćwiczenia… pozerka XD

Super! Domowe wizyty to game changer. Pobrania krwi domowe też polecam 🫡

Karola współczuję :( my mamy pobranie krwi do badań klinicznych w połowie listopada i już się stresuję co to będzie.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 31 października, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Super! Domowe wizyty to game changer. Pobrania krwi domowe też polecam 🫡

Karola współczuję :( my mamy pobranie krwi do badań klinicznych w połowie listopada i już się stresuję co to będzie.
    Jak tam pobierają dzieciom standardowo to się nie martw. Ja byłam z PZU w jakimś super nowoczesnym labie ,w którym chyba mało dzieci mają. Te laski to takie sieroty ,że szkoda słów. W takich miejscach zawsze pracuje byle kto. Nie ma to jak stare laboratorium na nfz.

event.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 31 października, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję nadrobić zaraz, ale przeczytałam o tym pobieraniu i mam taką refleksje. Trzeba się pytać kiedy i czy pobiera położna, może będzie u Was w labie w specjalne dni. U mnie w przychodni pobiera w środy położna srodowiskowa, która ma lata doświadczenia we współpracy z wczesniakami - trzy chwile i pobrane. Raz w Synevo trafiłam też na położna- ta pobrała naszemu wtedy 2tyg Witkowi najlepiej na świecie...

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 31 października, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki w ciągu dnia od kilku tygodni skróciły się do 20min (z godziny-dwoch), mamy ich z 3-4. Jak idę na spacer to wtedy śpi praktycznie caly spacer, to może być nawet 2h 😅 wczoraj byłam 4h poza domem ponad, spal większość z przerwa na jedzenie. Zasypianie wieczorem po kąpieli, czyli po 20, i z tym bywa różnie. Czasem 5min, a czasem 30min, bo woli pogadac i sie pousmiechac🤣

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png

Wysłany: 31 października, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Spróbuję nadrobić zaraz, ale przeczytałam o tym pobieraniu i mam taką refleksje. Trzeba się pytać kiedy i czy pobiera położna, może będzie u Was w labie w specjalne dni. U mnie w przychodni pobiera w środy położna srodowiskowa, która ma lata doświadczenia we współpracy z wczesniakami - trzy chwile i pobrane. Raz w Synevo trafiłam też na położna- ta pobrała naszemu wtedy 2tyg Witkowi najlepiej na świecie...
    No właśnie w syevo byłam dzisiaj. 3 tygodnie zajęło nam umówienie się do takiej która umie pobrać niemowlakowi. I nie pobrała. A paparała okropnie. Pytałam czy mogę ta krew przywieźć to mówią,że nie. Ze musi być u nich pobrana

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 października, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję przygody z tym pobieraniem 😔

U nas dziś jakiś rekord drzemek. 30 min/ 2h (musiałam ją obudzić na fizjo) / 1h 20 min
    Niesamowite. Nigdy tyle nie spała w dzień 🤯

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Karola współczuję przygody z tym pobieraniem 😔

U nas dziś jakiś rekord drzemek. 30 min/ 2h (musiałam ją obudzić na fizjo) / 1h 20 min
    Niesamowite. Nigdy tyle nie spała w dzień 🤯
    Odsypia nowe umiejętności🙂

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 października, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam torbę cukierków na halloween dla dzieci. Nikt nie przyszedł w tym roku 🥲

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 października, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Kupiłam torbę cukierków na halloween dla dzieci. Nikt nie przyszedł w tym roku 🥲

Ja na szczęście zdążyłam wyłączyć domofon zanim młody zasnął 🤣

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 października, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja zapomniałam że dziś halloween, a teściowa ma przed domem z 10 dyn (ona je sobie tak całą jesień trzyma, nie że dziś). I teściów nie ma, a my usypiamy każdy swojego bąbla, a dzwonek prawie nie przestaje dzwonić xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 19:48

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 października, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja zrobiłam ciasto dyniowe z przepisu rozkosznego i użyłam zamrożonego puree, które kurde musiało być słone, bo ciasto wyszło mi słone 🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲
    A na pewno nie pomyliłam z cukrem, bo jeszcze specjalnie zostawiłam dla starego do kawy no.
    A wyszło fantastycznie, idealnie puszyste, tylko trzeba je chyba potraktować słodkim dżemem 🙈 nie jest takie słone, że nie do zjedzenia, ale na pewno nie takie miało być xD

Myślę czy by nie wystawić talerzyka przed dom, będą mieć kurde psikus xD

Domofon musieliśmy wyłączyć, bo sam dzwonek to jedno, ale pies zaczyna szczekać i to większy hałas 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 19:56

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Zjadłabym sama🤣
    U mnie w tym roku też. Aż jestem zdziwiona, bo zawsze raz czy dwa ktoś dzwonił.
    Ja mieszkam w starym budownictwie to moze dlatego. Koleżanka na osiedlu ciagle w rozbudowie pisała, że co chwilę ktoś dzwoni do drzwi.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 października, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas mi właśnie usnął o godzinę za wcześnie i to bez cyca 😱 Nawet go kot próbujący otworzyć szafkę ze smaczkami tuż po tym jak zasnął nie obudził.
    Teraz nie wiem czy wstanie cały w skowronkach i głodny za dwie godziny a potem będę się bujać kolejne dwie z usypianiem czy to już spanie nocne i wstanie rano godzinę wcześniej.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 31 października, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co dwa razy mieliśmy pobieraną krew u małego i jak pierwszy raz był mocno średni tak za drugim razem super poszło. Płakał tylko jak Pani mu trzymała dłoń, żeby nie machał, a potem od razu się uśmiechał i był zadowolony 😊

Blackapple trzymam kciuki, żeby to już był sen nocny 🤞

Wydałam dziś 400zl na wymazy spod tych kolan małego, bo dermatolog stwierdziła że trochę za długo to trwa i mogło się nadkazić czymś... Boziu jak ja bym chciała, żeby temu dziecku już było dobrze 😭

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2337 2338 2339 2340 2341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ