Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2025, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja też. Kiedyś na wyjeździe jadłam languste. Człowiek myśli, łał, egzotycznie... nie wiem czego się spodziewałam. Jak trochę słony kurczak🤣nie mam wyszukanego podniebienia

Ej ale z langustą mam to samo. I z ośmiornicą nawet też xd

Też królika dam chyba tylko w słoiku na spróbowanie, bo sami tego nie jemy 🙈

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2025, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ani langusta ani ośmiornica nie smakują nawet minimalnie jak kurczak. Zero podobieństwa. Królika nie jem bo on wygada jak obdarty że skóry kot. Z resztą jagnięciny (ani noszenia ubran z futra z nich tzn tych karakuł) ,cielęciny i takich podobnych nie umiem zjeść. Jakoś sumienie mnie boli. Za to wołowina i wieprzowina nie są zwierząt tylko z mięsnego dla mnie😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2025, 21:41

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2025, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mięsa to tylko kurczak,wieprzowina i wołowina. Jakieś kaczki,indyki to nie lubie. Ryby też nie bardzo.
    Więc na początek na pewno u nas wjadą słoiczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2025, 20:20

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2025, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zle wspomnienia jak jeździłam jako dziecko na wieś i wszystkim królikom zrywałam mlecze, każdy miał swoje imię a później się okazało, że na obiad jest mój szarik.

• Werzol Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2025, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu bym nie powiedziała że niemowlakom daje się gołębie, albo robi z nich rosół 😳

My zrobiliśmy sobie wieczorne wyjście z mężem na cmentarz, byłam z moją mamą u dziadków i została chwilę z młodą żebyśmy mogli wyjść z mężem

W ogóle pierwszy raz odkąd młoda skończyła 2 miesiące mieliśmy nockę kiedy budziła się co 2 godziny, nawet już śpiąc z nami. Ale to chyba brzuszek, dzisiaj na noc dostała espumisan bo przeczuwam że to sernik który dostaliśmy od teściowej dał taki efekt

Ja podejście do ciasta dyniowego robie jutro, oby się udało

age.png

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2025, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no owoce morza to wcale nie jak kurczak, inna konsystencja wg mnie. Ale dobrze, ze mówicie, większy sens jest dać dziecku kiedyś krewetkę podczas rd niż gołębia xD

age.png

age.png

Wysłany: 1 listopada 2025, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Śląsku sporo się głębi jadło kiedyś. Teraz zdecydowanie je się więcej owoców morza niż gołębi😅
    Syn się tak nakrecił na karmienie Małej,że nazbierał jabłek na ogródku,ugotowaliśmy i musiała jeść😅
    Ale jej tak średnio podeszly. Za to zjadla kaszkę na mleku i resztę tej dyni z wczoraj. Ale skubana jak siądzie się nią do stołu to woła o jedzenie

event.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2025, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas krolik jest często na obiad. Dostajemy od babci giga pake i mamy na 3 obiady 😀 w różnej postaci pieczony, rosół

Co do tego ze wszystko smakuje kurczakiem.... zabie udka dla mnie też podlatują kurczakiem 🤣😂

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Na Śląsku sporo się głębi jadło kiedyś. Teraz zdecydowanie je się więcej owoców morza niż gołębi😅
    Syn się tak nakrecił na karmienie Małej,że nazbierał jabłek na ogródku,ugotowaliśmy i musiała jeść😅
    Ale jej tak średnio podeszly. Za to zjadla kaszkę na mleku i resztę tej dyni z wczoraj. Ale skubana jak siądzie się nią do stołu to woła o jedzenie

Wow szybciutko podłapała jedzenie 😀 a jak brzuszkowo reaguje na nowości?

U nas noc kiepska... Budzenie się co godzinę, jakieś bączki go męczą. Mam nadzieję że to tylko dziś tak, bo zaraz wyrwie mi sutki 🥴

preg.png

age.png

Wysłany: 2 listopada 2025, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka brzuch okej po jedzeniu.
    Dziwie się ,że Wy macie w ogóle jakąś noc bo byłam przekonana,że o 5 to Wy na lotnisku bedziecie🤣

event.png

Wysłany: 2 listopada 2025, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    U nas krolik jest często na obiad. Dostajemy od babci giga pake i mamy na 3 obiady 😀 w różnej postaci pieczony, rosół

Co do tego ze wszystko smakuje kurczakiem.... zabie udka dla mnie też podlatują kurczakiem 🤣😂
    Na a jak go robisz?

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i my królika raczej nie podamy, chyba, że tak jak mówicie ze słoiczka. Ani ja ani mąż nie jemy takich rzeczy. No, ale rosołek na kaczce obowiązkowo 😊 tak się zastanawiałam właśnie ostatnio czy by nie ugotować na parze warzyw, zblendować, poporcjować na malutkie słoiczki ew. Torebki strunowe i do zamrażarki. Myślicie, że jest sens? Czy to trochę głupiego robota? My z RD narazie czekamy.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam podpytać, bo widzę że już wiele słoiczków wleciało. Czy ktoś czeka tak jak ja z RD do grudnia? U mnie mała nigdy ani wody jeszcze ani żadnej łyżeczki i się zastanawiam czy nie przesadzam, że czekamy do grudnia.

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczniemy po 6 miesiacu :) czyli pewnie jakoś w połowie grudnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2025, 11:36

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Właśnie chciałam podpytać, bo widzę że już wiele słoiczków wleciało. Czy ktoś czeka tak jak ja z RD do grudnia? U mnie mała nigdy ani wody jeszcze ani żadnej łyżeczki i się zastanawiam czy nie przesadzam, że czekamy do grudnia.

Ja to mam w planach zacząć RD po świętach 😅

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Ja też czekam do grudnia a najchętniej to do po świetach bym zaczekała, ale nie wiem czy się uda.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze nie rozszerzamy :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 2 listopada 2025, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mistrzem. Pojechałam z dziecmi w Beskid . Mąż do nas dołączył na szlaku bo wracał z delegacji. Przeżyłam 😅

kasssia, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Zgłaszam sie 🙋‍♀️u nas tez nic jak dotąd i pewnie zaczniemy po świętach albo nawet po nowym roku dopiero na spokojnie. ;)

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

O to już mocno rozszerzasz. Ja startuje za jakieś 2 tyg. Zamówiłam póki co sloiczki.

‹‹ ‹ 2337 2338 2339 2340 2341 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ