Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    U nas we wtorek pneumokoki, o ile znowu nie przełożymy, bo mały zachrypnięty i skrzeczy 😥 2 tygodnie temu przełożyliśmy, bo był zakatarzony. Póki co siedzimy w domu i się inhalujemy. Boże tak czytam o tym rd co piszecie i jestem jak dziecko we mgle. / grudnia mały kończy pół roku więc chyba wypadałoby się tematem zainteresować 🫣

Czyli rozdzielasz ? Ja podaję 6w1 rotarix i prevenar20 razem
    Bo i tak dużo tego
    Co chwile.w grudniu 3 wizyty

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Moje dziecię też nadal zasypia na cycku, ale przeczytam ostatnio, że to charakterystyczne dla wszystkich małych ssaków i się przestałam tym stresować.

My będziemy mieć od stycznia te szczepionki na meningo dopiero, więc się zastanawiam co z grypą. Bo na grypę po po 6 miesiącu i są dwie dawki, tak?

Nam dopiero 4 miesiąc stuknął dwa dni temu, więc do rd jeszcze daleko, ale też wstępnie planowałam zacząć od warzyw, bo mam trochę pomnożonych takich eko.

A czemu od stycznia dopiero ? Ja chce podać razem bexsero i nimenrix. Z tym że bexsero 2ga dawka. 1sza dawke rozdzielilam

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Pisałyście o zębach …jak mnie irytuje jak ktoś mówi mi „o zęby idą” i wtedy sobie myślę ….tak już z dwa miesiące 🤣

U nas także xd aż sliniaki pokupowalam
    Idą 2msc też już.
    Coraz bardziej idą xd

przygodami66 lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Czyli trafiłam w złą cześć macierzyńskiego instagrama na której mówią, że zasypianie przy cycku jest turbo złe i kup mój poradnik, żeby przesypiać noce 😅
    Teraz tylko czekać aż ten regres snu sie skończy, albo prędzej ja się do niego przyzwyczaję 🫣

Moje dziecko zasnęło na spacerze (oczywiście po wielkim płaczu podczas ubierania i potem na początku spaceru) i teraz siedzę z nim w piwnicy, bo śpi nadal, a na polu pada.

Nie jest złe. Ale jak chcesz żeby samo zasypiało to fakt ponoć trzeba oduczyć. Córkę musiałam ale ona była na mm. Z tym że u nas nie było ryku wtedy a to pomoglo wiec czemu nie. Po prostu zaczynam karmienie wczesniej i karmie przy świetle. Tak teraz robię z młodym. W nocy zasypia przy cycku i okej. Chodzi o to że jak dziecko się uczy zasypiać z butla czy piersią to potem w nocy potrzebuje butli lub piersi żeby przejść z cyklu w cykl. Inaczej wstaje co chwile. U nas był duzy problem z butla U córki. Długo piła dla samego picia nie że była głodna. Więc problem z zębami, z rozszerzaniem diety itd. No i jak ja oduczyłam to była duża poprawa z pobudek 5-7 na 2-3. Więc staram się Młodego nie uczyć spania z cyckiem. A co wyjdzie to zobaczymy. W nocy sama przysypiam jak je Więc wtedy sobie tak śpimy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 14:29

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Rozumiem, że się martwisz, ale tak jak sama widzisz, ona nie wygląda na niedożywiona. Moja ma tą samą wagę przy 67cm i wygląda okrąglutko 😂
    Wczoraj też mi mało zjadła, oczywiście przy kp nie wiem w ml, ale wiem że jak normalnie jadła 10-12 min na raz, tak wczoraj 4-5 min j ona zadowolona z życia.
    Ja bym Ci radziła po prostu obserwować bobasa i kontrolować wagę raz w tygodniu, jeśli będzie normalnie przybierała to zluzuj, może taki etap

U nas też tyle samo kg przy ok 69 cm i daleko nam do niejadka. Więc przy 62cm nie ma szans że jest niedożywiona

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Mieliśmy echo serca u młodego z powodu tego szmeru nad sercem który lekarka słyszała...I w sumie szmeru nie ma, echo wyszło okej ale przez to że młody płakał nie udało się jednoznacznie stwierdzić czy PDA jest całkowicie zamknięte...mamy mieć kontrolę za 1-2 lata...Czyli załapie się na NFZ bo takie są terminy😆😆🤦‍♀️robiliśmy morfologię i ferrynę ale nie ma się do czego przyczepić. Ważymy ponad 7400 g czy jesteśmy w środku stawki😂😂 mierzy koło 67 cm- przypominam że w szpitalu przy porodzie zmierzyli mi go na 47😉😉

U nas spanie wieczorne to koszmar...pobudki co 1.5 godziny a nawet co 50 minut🙏🙄🙄
    Chodzi spać koło 19.30-20 a pobudka jest o 5.30🤷‍♀️
    Ja już próbowałam z podawaniem warzyw i póki co marchewka i brokuł był kosztowany, coś tam pomemlał ale bez szału...reakcji alergicznych i rewolucji nie było.
    U nas chyba zęby idą bo ślina jest wszędzie, rączki po nadgarski wpycha, rozdrażniony i płaczliwy jest...u góry ma zaczerwienione dziąsła gdzie są 2🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 14:48

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak słucham o Waszych szczepieniach to chyba sprawdzę czy babeczka czegoś nie pokręciła, mówiąc, że u nas na razie dłuższa przerwa w szczepieniach 🙈 ale no nawet meningokoków mamy już 2 dawki, więc może faktycznie? Jezu nie ogarniam tego kalendarza

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Jak tak słucham o Waszych szczepieniach to chyba sprawdzę czy babeczka czegoś nie pokręciła, mówiąc, że u nas na razie dłuższa przerwa w szczepieniach 🙈 ale no nawet meningokoków mamy już 2 dawki, więc może faktycznie? Jezu nie ogarniam tego kalendarza
    U nas przerwa do grudnia. Ale ja robię 5w1 więc wtedy dodatkowo mamy HBV, które już w tej 6w1. Potem dopiero po 1 roku. Więc bardzo prawdopodobne, że macie teraz przerwę dłuższą.

Kkk77 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A czemu od stycznia dopiero ? Ja chce podać razem bexsero i nimenrix. Z tym że bexsero 2ga dawka. 1sza dawke rozdzielilam

Bo w przychodni doradzali, że jak bobas nie wiem ma kontaktu z dziećmi uczęszczającymi do placówek (a nasz nie ma w ogóle, nawet z takimi nie uczęszczającymi nigdzie) to można zrobić dopiero po pół roczku, żeby nie miał maratonu szczepień.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 12 listopada trzecia dawka 6w1 i pneumokoków i przed nami meningokoki, bo jeszcze nie dawaliśmy. Ja się decyduje tylko na bexsero na razie

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bobasami, które mają jakąś rutynę wypracowaną, ile mają drzemek i jak długo trwają łącznie?
    Zastanawiam się czy nasze 2h dziennie podzielone na 3 drzemki to norma, czy jednak trochę za mało

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też trzy drzemki i różnie. Dziś spał godzinę rano, godzinę między 12 a 13 i teraz nieco ponad pół godziny. Tak normalnie na niego bym powiedziała. Teraz do 19 go przeciągnę że spaniem :)

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 drzemki, ale z długością różnie, na pewno nie więcej niż 2-2,5h sumarycznie + on przesypia noce, więc samego nocnego ma 10-11h , więc 13-14 dziennie raczej nie przekracza. Okienko aktywności max 2h, inaczej jest afera

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też trzy drzemki i każda trwa tyle ile siostry dadzą jej pospać 😅

My teraz grudzień i styczeń szczepienia i potem przerwa :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też 3 drzemki. Jedna rano krótsza, kolejna dłuższa, a popołudniu zależy jak bardzo zmęczony jest.
    W tym tygodniu w dzień odsypia zeszły tydzień, gdzie drzemki łącznie trwały 1.5h, a dziś 4h🙈

To ja chyba wszystkie po kolei szczepienia robię, meningokoki tez juz wszystkie póki co. Zastanawiam się teraz nad szczepionką na grypę dla niego. Bo to 2x trzeba szczepić, nie?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w pierwszym roku 2 :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile mamy drzemek, codziennie to inna historia 🙈

Truskawka zainstaluj sobie wreszcie tą apke do wagi, będziesz wiedziała czy masz spadek więcej niż 2 kanały czy nie ma się o co martwić. Moja waży 6800g mierzy 64cm.

Anabbit, gratulacje dla córki 🥳

Karola, ja z córka robiłam tak, ze znalazłam w Enel medzie prywatnie fajna neurolog, która dawała skierowania na wszytko co się dało a potem szłam do mojej pediatry na nfz, która jest bardzo fajna i mówiłam jej „pani neurolog kazała wystawić skierowanie do genetyka” i ona naszczęście tego nie kwestionowała jak usłyszała, że neurolog. Dzięki temu miałam kupę badań i wszystkie możliwe zaświadczenia łącznie z niepełnosprawnością.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też 3 drzemki, 2 krótsze takie 20-40 minut, jedna dłuższa pośrodku dnia taka 1-2 godziny. Próbuje mu od tego tygodnia robić w tych samych porach, ale dzisiaj coś nie chciał na tą dłuższą zasnać o 14.00, więc poszliśmy na spacer (z nadzieją, że na spacerze usnie) i też się nie udało, finalnie dopiero o 15.40 zasnął, więc ostatniej drzemki pewnie nie będzie, bo ona wypada mniej więcej o tej porze co teraz a on jeszcze nie wstał z poprzedniej 😅

Tylko, że on też w nocy przesypia 11-12 godzin (z jedną lub dwoma przerwami po 10 min na karmienie), czyli chyba nawet dość długo?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia moja eodoatra też daje skierowania ale co z tego ja terminy długie. Mamy specjalistów na nfz umówionych w czerwcu na koniec 2026 i 2027 roku😅

Moja chyba ma rutynę w drzemkach. Pierwsza o 7 rano. Ok 20 minut. Druga o 12, 30 minut. Trzecia od 16 ok 1,5h. Poznien idzie spać o 20.30

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kassia moja eodoatra też daje skierowania ale co z tego ja terminy długie. Mamy specjalistów na nfz umówionych w czerwcu na koniec 2026 i 2027 roku😅

Moja chyba ma rutynę w drzemkach. Pierwsza o 7 rano. Ok 20 minut. Druga o 12, 30 minut. Trzecia od 16 ok 1,5h. Poznien idzie spać o 20.30

Jak twoja idzie na drzemkę, moja zazwyczaj jeszcze śpi po nocy 😂 o której ona Ci wstaje?

age.png
‹‹ 2335 2336 2337 2338 2339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ