SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziewczyny z bobasami, które mają jakąś rutynę wypracowaną, ile mają drzemek i jak długo trwają łącznie?
    Zastanawiam się czy nasze 2h dziennie podzielone na 3 drzemki to norma, czy jednak trochę za mało

Obecnie ok 2.5 na 3 drzemki. To za mało dla niego ale noe idzie go uspac na dłużej. 1sza ok godz druga ok 45min i 3cia 45min. Pierwsza jest za krótka...

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jak twoja idzie na drzemkę, moja zazwyczaj jeszcze śpi po nocy 😂 o której ona Ci wstaje?
    Ok 5.30.
    Drzemek w aucie nie liczę bo to jak wypadnie tak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 18:27

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja chyba śpi o wiele mniej niż Wasze ale ja tego nie liczę, więc może mi się wydaje, że śpi mniej. Na pewno rano po około 2 h zabawy idzie spać na 15 minut. Jeśli jest na rękach to z 25 minut. Później często śpi na spacerze w wózku dwa razy.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystkie drzemki na rękach, bo inaczej trwają max 5 min 😅 W nosidle do pół h pospi.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas też sen nocny długi, jakieś 11/12 godzin sumarycznie. A w ciągu dnia jest tylko jedna drzemka i to niestety na spacerze bo inaczej jest ciężko ją uśpić, więc ile jestem w stanie chodzić tyle śpi, zazwyczaj do półtorej godziny. Niby marudzi mi na macie w ciągu dnia, ale jak ją odłożę do łóżeczka to oczy szeroko otwarte

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te za dnia to też tak na oko podaję 🤣 pewność mam tylko do nocnego spania, bo wiem o której zasypia i wstaje 🤣

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U mnie wszystkie drzemki na rękach, bo inaczej trwają max 5 min 😅 W nosidle do pół h pospi.

Już myślałam, że tylko moje dziecię tak ma 😅 bez mamy nie ma spania. I tak nam wlatują trzy drzemki kontaktowe po 30-60min, ale dzięki temu mogę go w oknie aktywności odłożyć na mate i chwilę się pobawi, a ja w tym czasie cokolwiek mogę zrobić.

Dziś tylko był jakiś wyjątkowy dzień, bo wleciała długa drzemka w wózku dobre 2,5h a popołudniu pospał 40min sam na łóżku 🤯

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Spoko u nas albo w nosidle albo przy piersi. Odsunę się od razu oczy jak 5 zł 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 30 października 2025, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od wczasów nosidła nie używałam. Ciekawe co będzie jak ją tam włożę

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czyli rozdzielasz ? Ja podaję 6w1 rotarix i prevenar20 razem
    Bo i tak dużo tego
    Co chwile.w grudniu 3 wizyty
    To co możemy to łączymy, ale zabij mnie nie powiem Ci jak wygląda u nas schemat szczepień. Jedyna która narazie podawaliśmy „solo” to bexsero bo to nawet sama pediatra odradzała w połączeniu z innymi.

Z tymi drzemkami to powiem wam, że i u nas były 3 kontaktowe i to takie po 1.5-2h lub na spacerze w wózku. Oczywiście na noc spać 19-20 do 6 rano przed zmianą czasu (teraz 5-5:30) i ze 2 pobudki na jedzenie. Jakie było moje zdziwienie jak odłożyłam go na jednej popołudniowej drzemce po prostu obok i spał sam chyba dobre 20 minut. Od tamtej pory ryzykuje i próbuje go w ten sposób odkładać, a tym samym mogę wstać i coś ogarnąć. Minus tego taki, że potrafi się wybudzić po 5 minutach zły jak osa, więc trzeba od nowa lulać, aaaaale dzisiaj walnął sobie drzemkę 1.5 godziny 😳 Zgadnijcie co głupia matka robiła w tym czasie… nastawiłam pranie i przyglądałam się jak bobas śpi 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2025, 05:54

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos nosidła znalazłam Lenny Lamb w dobrej cenie, może któraś skorzysta: https://www.vinted.pl/items/7432292878-nosidlo-lenny-lamb

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zmiany czasu, to mój bobas chyba nie skumał w którą stronę jest ta zmiana, bo budził się o 6, a teraz chce spać do 7 🤣 ale żeby nie było za wesoło, to teraz córka budzi się o 6 i próbuje ją cicho zachęcić do położenia się albo chociaż do wstania i dołączenia do męża w kuchni żeby nie budziła małego, ale ona już nie może się doczekać żeby go wyściskać, tak więc i tak zazwyczaj wstajemy razem 🫡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 21:21

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia dzięki za przypominajke,apka zainstalowana 😅

My mamy w dzień takie 3/4 drzemki. Jedna trwa 1.5h do 2h. Reszta to takie 30/40 minut.
    Nocny sen jest tak 20/21 i przeważnie spi do 7/8. Z tym że w trakcie mamy pobudke tak od 2 do 3/3.30. I oczywiście wszystkie drzemki kontaktowe,nie ma opcji odłożenia bo od razu jest pobudka. Nawet w nocy przez sen szuka kontaktu ze mną. Czy to dobrze? Nie wiem,tego akurat nie analizuje. Skoro mnie potrzebuje to korzystam i się cieszę póki mogę.

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 3/4 drzemki trwajace 30/40minut a jak dobrze przyśnie to jedna dluzsza. Ppo zmianie czasu wstajemumy po 6 🤯 co dla mnie jest środkiem nocy i wolałabym pospać jeszcze 2godz i wrócić do pobudke Malego ok. 8. Dodatkowo usypianie na popołudniową drzemke teraz graniczy z cudem. Nie wiem czy przez to ze robi się juz szybciej ciemno czy co ale drzemka po 16 to najgorsza rzecz teraz . Spanie nocne zaczynamy po 19 z 2/3 pobudkami.

My wczoraj wieczorem jeszcze wizytę u fizjo zaliczyłyśmy. Dzieki 20 minut drzemki w aucie (matka jezdzila po osiedlu by sie przespał chociaż chwilę) poćwiczył sporo u Paniw dobrym humorze bo heheszki szly na wizycie. Jedna strona juz puściła w barkach, druga jeszcze troche trzyma ale niby do miesiąca jak będziemy ćwiczyć powinno juz być okey. Pani miała zabawkę gąsienice antystresowa, teraz musze kupic Mlodemu, bo byl zachwycony nią.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    U nas też 3/4 drzemki trwajace 30/40minut a jak dobrze przyśnie to jedna dluzsza. Ppo zmianie czasu wstajemumy po 6 🤯 co dla mnie jest środkiem nocy i wolałabym pospać jeszcze 2godz i wrócić do pobudke Malego ok. 8. Dodatkowo usypianie na popołudniową drzemke teraz graniczy z cudem. Nie wiem czy przez to ze robi się juz szybciej ciemno czy co ale drzemka po 16 to najgorsza rzecz teraz . Spanie nocne zaczynamy po 19 z 2/3 pobudkami.

My wczoraj wieczorem jeszcze wizytę u fizjo zaliczyłyśmy. Dzieki 20 minut drzemki w aucie (matka jezdzila po osiedlu by sie przespał chociaż chwilę) poćwiczył sporo u Paniw dobrym humorze bo heheszki szly na wizycie. Jedna strona juz puściła w barkach, druga jeszcze troche trzyma ale niby do miesiąca jak będziemy ćwiczyć powinno juz być okey. Pani miała zabawkę gąsienice antystresowa, teraz musze kupic Mlodemu, bo byl zachwycony nią.

Ja zamówiłam w tym tyg na smyku tą gąsienicę. Miała posłużyć do nauki obrotu, ale nie zdążyła dojść 😂 no nic, może przyda się do nauki obrotu przez prawy bark (na razie umie przez lewy)

age.png

Wysłany: 31 października 2025, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś jak a Elza ,z tym że zamiast śpiewać "Mam tę moc" śpiewam "mam ten mocz". Wczoraj 3 h i nic. Dzisiaj walka od 6.30. Ona nie nasika i koniec. Ale się udało🤩

Tanashi, kasssia, Werzol, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wątku listopadowym urodził się chłopiec 64 cm😳

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Yes, w końcu będzie jakieś dziecko większe od mojego XD

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Jezu,dłuższy niż moja teraz 🙈

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Jezu,dłuższy niż moja teraz 🙈
    Właśnie tak pomyślałam, że dłuższy niż niektóre dzieci tutaj 😄człowiek nastawi się z ciuchami na 56, a tu od razu trzeba skoczyć na 68 najlepiej.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2336 2337 2338 2339 2340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ