X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 października, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziewczyny z bobasami, które mają jakąś rutynę wypracowaną, ile mają drzemek i jak długo trwają łącznie?
    Zastanawiam się czy nasze 2h dziennie podzielone na 3 drzemki to norma, czy jednak trochę za mało

Obecnie ok 2.5 na 3 drzemki. To za mało dla niego ale noe idzie go uspac na dłużej. 1sza ok godz druga ok 45min i 3cia 45min. Pierwsza jest za krótka...

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 października, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jak twoja idzie na drzemkę, moja zazwyczaj jeszcze śpi po nocy 😂 o której ona Ci wstaje?
    Ok 5.30.
    Drzemek w aucie nie liczę bo to jak wypadnie tak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 18:27

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 30 października, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja chyba śpi o wiele mniej niż Wasze ale ja tego nie liczę, więc może mi się wydaje, że śpi mniej. Na pewno rano po około 2 h zabawy idzie spać na 15 minut. Jeśli jest na rękach to z 25 minut. Później często śpi na spacerze w wózku dwa razy.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 października, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystkie drzemki na rękach, bo inaczej trwają max 5 min 😅 W nosidle do pół h pospi.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 30 października, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas też sen nocny długi, jakieś 11/12 godzin sumarycznie. A w ciągu dnia jest tylko jedna drzemka i to niestety na spacerze bo inaczej jest ciężko ją uśpić, więc ile jestem w stanie chodzić tyle śpi, zazwyczaj do półtorej godziny. Niby marudzi mi na macie w ciągu dnia, ale jak ją odłożę do łóżeczka to oczy szeroko otwarte

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 października, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te za dnia to też tak na oko podaję 🤣 pewność mam tylko do nocnego spania, bo wiem o której zasypia i wstaje 🤣

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 października, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U mnie wszystkie drzemki na rękach, bo inaczej trwają max 5 min 😅 W nosidle do pół h pospi.

Już myślałam, że tylko moje dziecię tak ma 😅 bez mamy nie ma spania. I tak nam wlatują trzy drzemki kontaktowe po 30-60min, ale dzięki temu mogę go w oknie aktywności odłożyć na mate i chwilę się pobawi, a ja w tym czasie cokolwiek mogę zrobić.

Dziś tylko był jakiś wyjątkowy dzień, bo wleciała długa drzemka w wózku dobre 2,5h a popołudniu pospał 40min sam na łóżku 🤯

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 października, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Spoko u nas albo w nosidle albo przy piersi. Odsunę się od razu oczy jak 5 zł 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 30 października, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od wczasów nosidła nie używałam. Ciekawe co będzie jak ją tam włożę

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 30 października, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czyli rozdzielasz ? Ja podaję 6w1 rotarix i prevenar20 razem
    Bo i tak dużo tego
    Co chwile.w grudniu 3 wizyty
    To co możemy to łączymy, ale zabij mnie nie powiem Ci jak wygląda u nas schemat szczepień. Jedyna która narazie podawaliśmy „solo” to bexsero bo to nawet sama pediatra odradzała w połączeniu z innymi.

Z tymi drzemkami to powiem wam, że i u nas były 3 kontaktowe i to takie po 1.5-2h lub na spacerze w wózku. Oczywiście na noc spać 19-20 do 6 rano przed zmianą czasu (teraz 5-5:30) i ze 2 pobudki na jedzenie. Jakie było moje zdziwienie jak odłożyłam go na jednej popołudniowej drzemce po prostu obok i spał sam chyba dobre 20 minut. Od tamtej pory ryzykuje i próbuje go w ten sposób odkładać, a tym samym mogę wstać i coś ogarnąć. Minus tego taki, że potrafi się wybudzić po 5 minutach zły jak osa, więc trzeba od nowa lulać, aaaaale dzisiaj walnął sobie drzemkę 1.5 godziny 😳 Zgadnijcie co głupia matka robiła w tym czasie… nastawiłam pranie i przyglądałam się jak bobas śpi 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 05:54

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 30 października, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos nosidła znalazłam Lenny Lamb w dobrej cenie, może któraś skorzysta: https://www.vinted.pl/items/7432292878-nosidlo-lenny-lamb

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 października, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zmiany czasu, to mój bobas chyba nie skumał w którą stronę jest ta zmiana, bo budził się o 6, a teraz chce spać do 7 🤣 ale żeby nie było za wesoło, to teraz córka budzi się o 6 i próbuje ją cicho zachęcić do położenia się albo chociaż do wstania i dołączenia do męża w kuchni żeby nie budziła małego, ale ona już nie może się doczekać żeby go wyściskać, tak więc i tak zazwyczaj wstajemy razem 🫡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 21:21

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 30 października, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia dzięki za przypominajke,apka zainstalowana 😅

My mamy w dzień takie 3/4 drzemki. Jedna trwa 1.5h do 2h. Reszta to takie 30/40 minut.
    Nocny sen jest tak 20/21 i przeważnie spi do 7/8. Z tym że w trakcie mamy pobudke tak od 2 do 3/3.30. I oczywiście wszystkie drzemki kontaktowe,nie ma opcji odłożenia bo od razu jest pobudka. Nawet w nocy przez sen szuka kontaktu ze mną. Czy to dobrze? Nie wiem,tego akurat nie analizuje. Skoro mnie potrzebuje to korzystam i się cieszę póki mogę.

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 31 października, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 3/4 drzemki trwajace 30/40minut a jak dobrze przyśnie to jedna dluzsza. Ppo zmianie czasu wstajemumy po 6 🤯 co dla mnie jest środkiem nocy i wolałabym pospać jeszcze 2godz i wrócić do pobudke Malego ok. 8. Dodatkowo usypianie na popołudniową drzemke teraz graniczy z cudem. Nie wiem czy przez to ze robi się juz szybciej ciemno czy co ale drzemka po 16 to najgorsza rzecz teraz . Spanie nocne zaczynamy po 19 z 2/3 pobudkami.

My wczoraj wieczorem jeszcze wizytę u fizjo zaliczyłyśmy. Dzieki 20 minut drzemki w aucie (matka jezdzila po osiedlu by sie przespał chociaż chwilę) poćwiczył sporo u Paniw dobrym humorze bo heheszki szly na wizycie. Jedna strona juz puściła w barkach, druga jeszcze troche trzyma ale niby do miesiąca jak będziemy ćwiczyć powinno juz być okey. Pani miała zabawkę gąsienice antystresowa, teraz musze kupic Mlodemu, bo byl zachwycony nią.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    U nas też 3/4 drzemki trwajace 30/40minut a jak dobrze przyśnie to jedna dluzsza. Ppo zmianie czasu wstajemumy po 6 🤯 co dla mnie jest środkiem nocy i wolałabym pospać jeszcze 2godz i wrócić do pobudke Malego ok. 8. Dodatkowo usypianie na popołudniową drzemke teraz graniczy z cudem. Nie wiem czy przez to ze robi się juz szybciej ciemno czy co ale drzemka po 16 to najgorsza rzecz teraz . Spanie nocne zaczynamy po 19 z 2/3 pobudkami.

My wczoraj wieczorem jeszcze wizytę u fizjo zaliczyłyśmy. Dzieki 20 minut drzemki w aucie (matka jezdzila po osiedlu by sie przespał chociaż chwilę) poćwiczył sporo u Paniw dobrym humorze bo heheszki szly na wizycie. Jedna strona juz puściła w barkach, druga jeszcze troche trzyma ale niby do miesiąca jak będziemy ćwiczyć powinno juz być okey. Pani miała zabawkę gąsienice antystresowa, teraz musze kupic Mlodemu, bo byl zachwycony nią.

Ja zamówiłam w tym tyg na smyku tą gąsienicę. Miała posłużyć do nauki obrotu, ale nie zdążyła dojść 😂 no nic, może przyda się do nauki obrotu przez prawy bark (na razie umie przez lewy)

age.png

Wysłany: 31 października, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś jak a Elza ,z tym że zamiast śpiewać "Mam tę moc" śpiewam "mam ten mocz". Wczoraj 3 h i nic. Dzisiaj walka od 6.30. Ona nie nasika i koniec. Ale się udało🤩

Tanashi, kasssia, Werzol, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wątku listopadowym urodził się chłopiec 64 cm😳

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Yes, w końcu będzie jakieś dziecko większe od mojego XD

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Jezu,dłuższy niż moja teraz 🙈

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Jezu,dłuższy niż moja teraz 🙈
    Właśnie tak pomyślałam, że dłuższy niż niektóre dzieci tutaj 😄człowiek nastawi się z ciuchami na 56, a tu od razu trzeba skoczyć na 68 najlepiej.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2336 2337 2338 2339 2340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ