CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem straszną gadżeciara i koleżanka kupiła swojej córce na allegro taki sprzęt, który gotuje na parze i potem blenduje itd, bodajże za 200 zł.Nineq wrote:Też z hipp kupowałam. Po brokule miał wzdęcia😐szkoda, że hipp nie ma więcej pojedynczych warzyw, bo jak mam wyciągać malutki kawałek marchewki czy buraka rozmrozony to blender nawet mi nie złapie tego do rozdrobnienia.
Uznałam że jak jej się to nie popsuje przez ten miesiąc do czasu kiedy my zaczniemy rozszerzać to może kupię też. -
Co to za sprzęt? Osobno mam parowar i blender. Do takich mini porcji to nie opłaca się włączać.Elza1234 wrote:Ja jestem straszną gadżeciara i koleżanka kupiła swojej córce na allegro taki sprzęt, który gotuje na parze i potem blenduje itd, bodajże za 200 zł.
Uznałam że jak jej się to nie popsuje przez ten miesiąc do czasu kiedy my zaczniemy rozszerzać to może kupię też.
Ziemniaka w sumie wczoraj dałam mu w gryzaku neno frutta. -
Dziecię pospało do 7.35, chociaż kicia bardzo pracowała nad tym, żeby go obudzić wieczorem, ale na chwilę się tylko przebudził o 20.40, popatrzyliśmy razem na kocicę chwilę i usnął spowrotem i dospał jakoś do 2.30, więc elegancko.
Gorzej, że teraz ma problem z odłozeniem na pierwszą drzemkę
Mój już się obraca w obie strony, byliśmy tydzień temu w piątek u fizjo i nam pokazała 2 ćwiczenia zachęcające do obrotów i tak szybko załapał, że od czwartku sam śmiga w obie strony, dzisiaj mu wychodziło nawet na takiej bardziej miękkiej kanapie.
A z rozszerzeniem diety to ja nadal twierdzę, że mam czas, chyba, że pediatra nas pospieszy jakoś w środę, bo mamy przyjść na ważenie przez to, że ostatnio mało przybrał. -
Ona ma dokładnie toNineq wrote:Co to za sprzęt? Osobno mam parowar i blender. Do takich mini porcji to nie opłaca się włączać.
Ziemniaka w sumie wczoraj dałam mu w gryzaku neno frutta.
https://allegro.pl/oferta/bear-baby-robot-kuchenny-mikser-automatyczne-gotowanie-mielenie-niemowlat-17700988212
Używa od tygodnia i jest zadowolona. Natomiast czy to się nie popsuje za chwilę to Ci nie powiem, dlatego czekam z kupnem jeszcze z 2 tygodnie
komentarze ma raczej dobre wszędzie ten sprzęt
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Oooo Elza ja tez jestem zainteresowana co to za sprzęt.
Uwaga śmieszne, wczoraj byliśmy u naszej alergolog i wlasnie dawała nam zalecenia co do RD i nowi o mięsku żeby zacząć od indyka, królika i ewentualnie gołąbki. Moj mąż niedosłyszał, wychodzimy z gabinetu a on ty ale takiemu dziecku gołąbka normalnie? Przeciez to w kapuście jest 🤣 on myslal ze chodzi o gołąbki gołąbki a nie o zwierzę gołębia 🤣
Elza1234, Blackapple, Anabbit, Margareetka, Alex_92, Luna30 lubią tę wiadomość
-
To daj znać jak się sprawdzi 😃Elza1234 wrote:Ona ma dokładnie to
https://allegro.pl/oferta/bear-baby-robot-kuchenny-mikser-automatyczne-gotowanie-mielenie-niemowlat-17700988212
Używa od tygodnia i jest zadowolona. Natomiast czy to się nie popsuje za chwilę to Ci nie powiem, dlatego czekam z kupnem jeszcze z 2 tygodnie
komentarze ma raczej dobre wszędzie ten sprzęt
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
KarolaKinga wrote:Oooo Elza ja tez jestem zainteresowana co to za sprzęt.
Uwaga śmieszne, wczoraj byliśmy u naszej alergolog i wlasnie dawała nam zalecenia co do RD i nowi o mięsku żeby zacząć od indyka, królika i ewentualnie gołąbki. Moj mąż niedosłyszał, wychodzimy z gabinetu a on ty ale takiemu dziecku gołąbka normalnie? Przeciez to w kapuście jest 🤣 on myslal ze chodzi o gołąbki gołąbki a nie o zwierzę gołębia 🤣
Boże mi to babcia gadała o tych gołębiach, że takie dobre dla dziecka a ja mam takie 🤮 jak o tym slyszę.
I się zastanawiam czy rzeczywiście takie dobre czy po prostu kiedyś nie było innego mięsa i się dzieciom dawało, bo były łatwo dostępne.
No i jak coś to wiem, że są takie hodowlane, ale i tak kojarzą mi się tylko z tymi latającymi szczurami z rynku xD -
Jasne, napiszeNineq wrote:To daj znać jak się sprawdzi 😃
Poczekam jakoś do 15 listopada 😅 zacznę też od słoiczków, ale później już pewnie bym w to poszła jednak
Ojej, gołębia to bym w życiu nie dała. Mnie się golab tylko kojarzy z prionami i jakimiś dzikimi chorobami neurologicznymi, które te priony powodują i inne pierwotniaki 😅
Dostępu do królika również nie mam, więc pewnie królik tylko ze słoiczka pójdzie
Chyba znaleźliśmy sposób na małą w spacerówce - musi być najedzona i wyspana i nie może być za dużo wertepów po drodze. Mąż z nią właśnie spaceruję, bo ja robię porządki w szafie i jest git. Ja w czwartek z nią byłam i też było ok, ale tylko w takiej konfiguracji. Lepszy rydz niż nic
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Ja zamówiłam właśnie 13 słoiczków 🤣z łososiem, królikiem... to dziecko lepiej jadać będzie niż my.
Tak myślę, że w listopadzie jak ma skończone 5 miesięcy to dam sobie siana z gotowaniem, a jak skinczy w grudniu 6 to zacznę sama.
Elza ooo, to super, że daje się w spacerówce wyjść. Mój zaczyna się nudzić jak za długo leży. Coś mam wrażenie, że niedługo trzeba będzie też wyciągać.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Nie jest to nadal spacer marzeń, bo trzeba zaliczać drzewa wszelkie i robić z siebie wariata ale no jest lepiej niż było.Nineq wrote:Ja zamówiłam właśnie 13 słoiczków 🤣z łososiem, królikiem... to dziecko lepiej jadać będzie niż my.
Tak myślę, że w listopadzie jak ma skończone 5 miesięcy to dam sobie siana z gotowaniem, a jak skinczy w grudniu 6 to zacznę sama.
Elza ooo, to super, że daje się w spacerówce wyjść. Mój zaczyna się nudzić jak za długo leży. Coś mam wrażenie, że niedługo trzeba będzie też wyciągać.
Za to jak byłam z nią na zajęciach takich dla mnie, ale mamy są z dziećmi, to leżała na brzuchu 40 min i oglądała wszystkich wokoło. A w domu jej się nudzi po 5 min wszystko. Widzę że bardzo lubi być wśród ludzi i ich obserowac z tą zmarszczoną brwią -
Też się na to czaje ale cały czas wątpię w działanie takiego sprzętu za 160 zł. Daj znać jak tej koleżance się trochę sprawdzaElza1234 wrote:Ja jestem straszną gadżeciara i koleżanka kupiła swojej córce na allegro taki sprzęt, który gotuje na parze i potem blenduje itd, bodajże za 200 zł.
Uznałam że jak jej się to nie popsuje przez ten miesiąc do czasu kiedy my zaczniemy rozszerzać to może kupię też. -
Ta wersja na allegro na 160 zł to jakiś zwrot z lekkim wgnieceniem z tego co widziałamKarola3xJ:D wrote:Też się na to czaje ale cały czas wątpię w działanie takiego sprzętu za 160 zł. Daj znać jak tej koleżance się trochę sprawdza
Bo też to widziałam, że jest za 230 i 160.
Dam znać, bo też póki co podchodzę sceptycznie do jakości tego sprzętu. Widziałam inne, chyba z Neno za 2 razy taką cenę -
Hahaha no widzę, że każda ma podobne skojarzenia z tymi gołębiami 🤣🤣 mieszkanie w Krakowie mocno wpływa na postrzeganie tych ptaków xd
My też zaliczyliśmy dziś grobing, mój mąż zawiedziony, że nikogo znajomego nie spotkał, a chciał się pochwalić synem xdd
Ja nadal w lesie z pakowaniem 🫣
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Dzięki 😊
Sprawdziłam, moim zdaniem nasze bobasy nie ogarną demontażu jej na części. Mi było trudno odłączyć te elementy i udało się tylko w jednym miejscu. Wiadomo, pod nadzorem, ale raczej byłabym spokojna.
przygodami66 lubi tę wiadomość