CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Annabit a lulanie na Tacie?23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Dzień za to bywa naprawdę fajny. I da zjeść obiad czy śniadanie. I śmieje się w głos lubi śpiew ruch. Trzymajcie kciuki za udany wieczór, jak pomarudzi zwykłym płaczem bez prężenia i czerwienia to będzie super🥺
Anabbit lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja dzisiaj jestem wrakiem 🤦🏽♀️ albo mnie przewiało albo wychodzi mi już noszenie małego, tak mnie boi i ciągnie szyją że nie mogę głowy obrócić 🤦🏽♀️ na szczęście złapałam termin na masaż jutro, oby pomogło bo jest tragedia…
Karola ale masakra z tą komisją 🫣 moja kuzynka ma ZD i orzeczenie też dostała na czas określony tak jakby to kiedyś miało minąć…
-
Anabbit nasz regres nie ma końca 😅 Młody tak często się budzi i jęczy że córka ostatnio śpi z dłońmi na uszach xd Ja ze zmęczenia próbowałam zrobić Inkę w kawiarce 🤣 Ale u nas to chyba przez zęby, ma tak rozpulchnione te dziąsła, że wygląda jak po nieudanym botoksie
-
Karola,.twierdzą że trochę to nam refluks uspokoi i dwa jako, że alergię ma to dłużej nam to RD zejdzie, jeden produkt a po nim trzy dni obserwacji itd więc mamy powoli zaczynać. Tak czy siak jeszcze trochę odczekam i pewnie w połowie listopada ruszymy. W ogóle mam rozkminę, zapisali mu w szpitalu gasprid i boję się to podawać 😶⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Karola3xJ:D wrote:Anabbit a smoczek? Dajesz smoczek?
Oczywiście, pluje nim 😂 przyjmę każdą radę, nawet sypanie solą nad głową i 5 zdrowasiek -
Na rękach zaśnie, położyć się nie da. Na nas już od miesiąca nie śpi, bo od razu głowa do góry i szukanie wrażeń xd ogólnie ona w nocy zasypia na rękach tylko do potem? Robić warty spacerowe po chacie? XdCel95 wrote:Annabit a lulanie na Tacie?
-
Tanashi wrote:Anabbit nasz regres nie ma końca 😅 Młody tak często się budzi i jęczy że córka ostatnio śpi z dłońmi na uszach xd Ja ze zmęczenia próbowałam zrobić Inkę w kawiarce 🤣 Ale u nas to chyba przez zęby, ma tak rozpulchnione te dziąsła, że wygląda jak po nieudanym botoksie
Pocieszyłaś 😂 u nas zębów nie widać na razie 🙄 wysłałabym ci dużo energii, ale moje zapasy się skończyły jakieś 2 tyg temu 😂🫠 -
Ja bym gaspridu nie podawawała. Już bym chyba wolała dać pomidorową niż taki lekasiun wrote:Karola,.twierdzą że trochę to nam refluks uspokoi i dwa jako, że alergię ma to dłużej nam to RD zejdzie, jeden produkt a po nim trzy dni obserwacji itd więc mamy powoli zaczynać. Tak czy siak jeszcze trochę odczekam i pewnie w połowie listopada ruszymy. W ogóle mam rozkminę, zapisali mu w szpitalu gasprid i boję się to podawać 😶
Tanasi a próbowałaś camilie albo ten nurofen na ząbkowanie?
Elza a jak tam ta spacerówka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2025, 16:40
-
Zależy jak jej się zachceKarola3xJ:D wrote:Ja bym gaspridu nie podawawała. Już bym chyba wolała dać pomidorową niż taki lek
Tanasi a próbowałaś camilie albo ten nurofen na ząbkowanie?
Elza a jak tam ta spacerówka?
Jak jest wyspana i najedzona, to czasem bywa łaskawa i da się z nią przejść od drzewa do drzewa. Ułatwiła mi ta spacerówka ciut życie, ale nadal nie odmieniła
Pozostaje mi czekać aż będę ją mogła w niej posadzić. -
Podaje Camilie i Nurodent, ale jedyne co pomaga to i tak ibuprofen xd no ale nie chcę w niego ładować codziennie przeciwbólowych, ostatnie dwa tygodnie i tak dostawał dużo, bo widać że cierpi
gryzaki jak bierze to od razu zaczyna płakać, rączki to samo, nawet jak je i go zaboli to też od razu koniec jedzenia. A zęba widać nadal tyle co było, tyle że te dziąsła spuchły 🙄
-
Ja też nie pocieszę, bo u mnie ponad 5 miesięcy, a regres nadal trwa i mała dalej wstaje co 2,5h. Zęby nadal idą już dwa miesiące 🤣 ale u mnie pomagają gryzaki chociaż czasem jak sobie za mocno podrażni to dostaje wściekłości i muszę ją uspokoić smoczkiem/cycem.
-
U nas dziś jest test z grzybkiem gryzakiem który sie spodobal. Wcześniej 0 gryzaków.
Zaczęła marudzić koło 16:30.. dla niej to na stary czas 17:30 czyli godzina szykowania do snu bo robi się ciemno na polu. Nosiliśmy ja trochę i dałam jej gryzak podczas noszenia.
Najpierw ja ja bujałam z gryzakiem, potem Tata i.. usnęła na Tacie😅 trochę wcześnie bo 17, ale w sumie dla niej to 18. Wczoraj na nowy czas 18-6 był sen. Obudziła się, zjadła jak powinna 2h po karmieniu ostatnim i jest już w fazie lulania.
Z ciekawości, czyjeś bobasy chodzą tak wcześnie spać?
Dziś wyjątkowo odpuściliśmy kąpiel więc chyba jak nam zaśnie teraz porządnie to te kąpiele trzeba w sumie robić o 16 już 🤔 a zawsze były tak 17-17:30 na stary czas
Mam nadzieję że dziś nas ten epizod placzu ominie🙏 normalnie był zwykle 17-18. Zobaczymy. Na razie ja ciężko odłożyć słyszę że co Mąż próbuje to się budzi maluszek🥺23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel95 wrote:U nas dziś jest test z grzybkiem gryzakiem który sie spodobal. Wcześniej 0 gryzaków.
Zaczęła marudzić koło 16:30.. dla niej to na stary czas 17:30 czyli godzina szykowania do snu bo robi się ciemno na polu. Nosiliśmy ja trochę i dałam jej gryzak podczas noszenia.
Najpierw ja ja bujałam z gryzakiem, potem Tata i.. usnęła na Tacie😅 trochę wcześnie bo 17, ale w sumie dla niej to 18. Wczoraj na nowy czas 18-6 był sen. Obudziła się, zjadła jak powinna 2h po karmieniu ostatnim i jest już w fazie lulania.
Z ciekawości, czyjeś bobasy chodzą tak wcześnie spać?
Dziś wyjątkowo odpuściliśmy kąpiel więc chyba jak nam zaśnie teraz porządnie to te kąpiele trzeba w sumie robić o 16 już 🤔 a zawsze były tak 17-17:30 na stary czas
Mam nadzieję że dziś nas ten epizod placzu ominie🙏 normalnie był zwykle 17-18. Zobaczymy. Na razie ja ciężko odłożyć słyszę że co Mąż próbuje to się budzi maluszek🥺
U nas o 17 to jest czas zabawy z tatą, bo mąż dopiero pracę kończy 😂 także wcześniej niż 19 jej nie szykujemy do spania, bo by ojca w weekendy tylko widziała 😀 -
Nas zmiana czasu totalnie nie dotyczyła, bo mój bobas nie jest w ogóle uregulowany 😂 także jej wszystko jedno czy jest 18 czy 19 xD
-
Ta 19 brzmi lepiej u nas dalej lulanie trwa więc średnio to widzę..
Wcześniej to bywała i 20 i to bez większego płaczu tylko trochę marudzenia. Teraz to ja się boję wieczorów..23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
U nas też raczej yolo 😆 ale zwykle zasypia na noc o 22. Dzisiaj spała tylko raz, ok 11 i potem już tylko przy cycku, więc mam nadzieję, że wyjątkowo dzisiaj zaśnie wcześniej.
Anabbit, nie wiem co ci doradzić, serio. U mojej starszej pomagało spanie razem, ale to chyba już robisz. Czasami też spałam z nią z chuście na półleżąco, ale nie wiem czy to powinnam polecać 😅