X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Też z hipp kupowałam. Po brokule miał wzdęcia😐szkoda, że hipp nie ma więcej pojedynczych warzyw, bo jak mam wyciągać malutki kawałek marchewki czy buraka rozmrozony to blender nawet mi nie złapie tego do rozdrobnienia.
    Ja jestem straszną gadżeciara i koleżanka kupiła swojej córce na allegro taki sprzęt, który gotuje na parze i potem blenduje itd, bodajże za 200 zł.
    Uznałam że jak jej się to nie popsuje przez ten miesiąc do czasu kiedy my zaczniemy rozszerzać to może kupię też.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja jestem straszną gadżeciara i koleżanka kupiła swojej córce na allegro taki sprzęt, który gotuje na parze i potem blenduje itd, bodajże za 200 zł.
    Uznałam że jak jej się to nie popsuje przez ten miesiąc do czasu kiedy my zaczniemy rozszerzać to może kupię też.
    Co to za sprzęt? Osobno mam parowar i blender. Do takich mini porcji to nie opłaca się włączać.
    Ziemniaka w sumie wczoraj dałam mu w gryzaku neno frutta.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię pospało do 7.35, chociaż kicia bardzo pracowała nad tym, żeby go obudzić wieczorem, ale na chwilę się tylko przebudził o 20.40, popatrzyliśmy razem na kocicę chwilę i usnął spowrotem i dospał jakoś do 2.30, więc elegancko.
    Gorzej, że teraz ma problem z odłozeniem na pierwszą drzemkę :/

Mój już się obraca w obie strony, byliśmy tydzień temu w piątek u fizjo i nam pokazała 2 ćwiczenia zachęcające do obrotów i tak szybko załapał, że od czwartku sam śmiga w obie strony, dzisiaj mu wychodziło nawet na takiej bardziej miękkiej kanapie.

A z rozszerzeniem diety to ja nadal twierdzę, że mam czas, chyba, że pediatra nas pospieszy jakoś w środę, bo mamy przyjść na ważenie przez to, że ostatnio mało przybrał.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Co to za sprzęt? Osobno mam parowar i blender. Do takich mini porcji to nie opłaca się włączać.
    Ziemniaka w sumie wczoraj dałam mu w gryzaku neno frutta.
    Ona ma dokładnie to

https://allegro.pl/oferta/bear-baby-robot-kuchenny-mikser-automatyczne-gotowanie-mielenie-niemowlat-17700988212

Używa od tygodnia i jest zadowolona. Natomiast czy to się nie popsuje za chwilę to Ci nie powiem, dlatego czekam z kupnem jeszcze z 2 tygodnie :) komentarze ma raczej dobre wszędzie ten sprzęt

KarolaKinga lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Elza ja tez jestem zainteresowana co to za sprzęt.
    Uwaga śmieszne, wczoraj byliśmy u naszej alergolog i wlasnie dawała nam zalecenia co do RD i nowi o mięsku żeby zacząć od indyka, królika i ewentualnie gołąbki. Moj mąż niedosłyszał, wychodzimy z gabinetu a on ty ale takiemu dziecku gołąbka normalnie? Przeciez to w kapuście jest 🤣 on myslal ze chodzi o gołąbki gołąbki a nie o zwierzę gołębia 🤣

Elza1234, Blackapple, Anabbit, Margareetka, Alex_92, Luna30 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ona ma dokładnie to

https://allegro.pl/oferta/bear-baby-robot-kuchenny-mikser-automatyczne-gotowanie-mielenie-niemowlat-17700988212

Używa od tygodnia i jest zadowolona. Natomiast czy to się nie popsuje za chwilę to Ci nie powiem, dlatego czekam z kupnem jeszcze z 2 tygodnie :) komentarze ma raczej dobre wszędzie ten sprzęt
    To daj znać jak się sprawdzi 😃

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Oooo Elza ja tez jestem zainteresowana co to za sprzęt.
    Uwaga śmieszne, wczoraj byliśmy u naszej alergolog i wlasnie dawała nam zalecenia co do RD i nowi o mięsku żeby zacząć od indyka, królika i ewentualnie gołąbki. Moj mąż niedosłyszał, wychodzimy z gabinetu a on ty ale takiemu dziecku gołąbka normalnie? Przeciez to w kapuście jest 🤣 on myslal ze chodzi o gołąbki gołąbki a nie o zwierzę gołębia 🤣

Boże mi to babcia gadała o tych gołębiach, że takie dobre dla dziecka a ja mam takie 🤮 jak o tym slyszę.
    I się zastanawiam czy rzeczywiście takie dobre czy po prostu kiedyś nie było innego mięsa i się dzieciom dawało, bo były łatwo dostępne.

No i jak coś to wiem, że są takie hodowlane, ale i tak kojarzą mi się tylko z tymi latającymi szczurami z rynku xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To daj znać jak się sprawdzi 😃
    Jasne, napisze
    Poczekam jakoś do 15 listopada 😅 zacznę też od słoiczków, ale później już pewnie bym w to poszła jednak
    Ojej, gołębia to bym w życiu nie dała. Mnie się golab tylko kojarzy z prionami i jakimiś dzikimi chorobami neurologicznymi, które te priony powodują i inne pierwotniaki 😅
    Dostępu do królika również nie mam, więc pewnie królik tylko ze słoiczka pójdzie

Chyba znaleźliśmy sposób na małą w spacerówce - musi być najedzona i wyspana i nie może być za dużo wertepów po drodze. Mąż z nią właśnie spaceruję, bo ja robię porządki w szafie i jest git. Ja w czwartek z nią byłam i też było ok, ale tylko w takiej konfiguracji. Lepszy rydz niż nic :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooooo gołębia? 🙈

Za długo mieszkałam w centrum Krakowa xD

Elza1234, KarolaKinga, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam właśnie 13 słoiczków 🤣z łososiem, królikiem... to dziecko lepiej jadać będzie niż my.
    Tak myślę, że w listopadzie jak ma skończone 5 miesięcy to dam sobie siana z gotowaniem, a jak skinczy w grudniu 6 to zacznę sama.

Elza ooo, to super, że daje się w spacerówce wyjść. Mój zaczyna się nudzić jak za długo leży. Coś mam wrażenie, że niedługo trzeba będzie też wyciągać.

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że odjebalismy się na grobbing, jak to na Podlasie przystało. Wsiadamy do auta, spakowani, a tu flak w oponie 😂🤯 mąż właśnie pojechał na zapasowym do wulkanizacji xd może do 15 uda się wyjechać z Wawy

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja zamówiłam właśnie 13 słoiczków 🤣z łososiem, królikiem... to dziecko lepiej jadać będzie niż my.
    Tak myślę, że w listopadzie jak ma skończone 5 miesięcy to dam sobie siana z gotowaniem, a jak skinczy w grudniu 6 to zacznę sama.

Elza ooo, to super, że daje się w spacerówce wyjść. Mój zaczyna się nudzić jak za długo leży. Coś mam wrażenie, że niedługo trzeba będzie też wyciągać.
    Nie jest to nadal spacer marzeń, bo trzeba zaliczać drzewa wszelkie i robić z siebie wariata ale no jest lepiej niż było.
    Za to jak byłam z nią na zajęciach takich dla mnie, ale mamy są z dziećmi, to leżała na brzuchu 40 min i oglądała wszystkich wokoło. A w domu jej się nudzi po 5 min wszystko. Widzę że bardzo lubi być wśród ludzi i ich obserowac z tą zmarszczoną brwią

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak słyszę o mięsie z gołębia to widzę te gołębie z z dworca w Kato o 7 rano ,które jedzą wymiociny.

Cel95 lubi tę wiadomość

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Też się na to czaje ale cały czas wątpię w działanie takiego sprzętu za 160 zł. Daj znać jak tej koleżance się trochę sprawdza

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Też się na to czaje ale cały czas wątpię w działanie takiego sprzętu za 160 zł. Daj znać jak tej koleżance się trochę sprawdza
    Ta wersja na allegro na 160 zł to jakiś zwrot z lekkim wgnieceniem z tego co widziałam
    Bo też to widziałam, że jest za 230 i 160.
    Dam znać, bo też póki co podchodzę sceptycznie do jakości tego sprzętu. Widziałam inne, chyba z Neno za 2 razy taką cenę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od koleżanki matę wodną do zabawy i póki co totalny niewypał. Mała się denerwuje, że nie może tych rybek chwycić i wziąć do buzi 🤣. Dobrze, że sama tego nie kupiłam ale pewnie co dziecko to inaczej.

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Cooooo gołębia? 🙈

Za długo mieszkałam w centrum Krakowa xD
    Ja tak samo, 9 lat w Krakowie i w życiu bym tego szczura ze skrzydłami nie zjadła ani dziecku do jedzenia nie dała 🤣

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no widzę, że każda ma podobne skojarzenia z tymi gołębiami 🤣🤣 mieszkanie w Krakowie mocno wpływa na postrzeganie tych ptaków xd

My też zaliczyliśmy dziś grobing, mój mąż zawiedziony, że nikogo znajomego nie spotkał, a chciał się pochwalić synem xdd

Ja nadal w lesie z pakowaniem 🫣

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Dzięki 😊

Sprawdziłam, moim zdaniem nasze bobasy nie ogarną demontażu jej na części. Mi było trudno odłączyć te elementy i udało się tylko w jednym miejscu. Wiadomo, pod nadzorem, ale raczej byłabym spokojna.

przygodami66 lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, gołąb, królik… po co dawać coś czego później i tak nie będzie jesc… ani ja ani moja córka nie jadłyśmy w życiu królika 😅

Elza1234, Anabbit, przygodami66, Kkk77, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 2339 2340 2341 2342 2343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ