X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Karola jak jutro masz gdzieś jeździć po mieście to podobno od 15 jest jakiś strajk i sparaliżowane Katowice
    O nie wiedziałam,dzięki

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Karola, współczuję. Nie rozumiem trochę, masz masę skierowań na rehabilitację itp a oni uważają, że tak nie jest? Abstrakcja

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może tu się odezwać ktos, kto przechodził ciężki regres snu i ten regres się zakończył? Szukam nadziei na lepsze jutro 🙄
    U nas nocki wciąż masakra. Od tygodni nie przespałam dłużej niż 2h na raz. Nawet już się złamałam i wzięłam ją do łóżka i wciąż tragedia. Budzi się co 45/50 min jeść. Karmie na leżąco, ale to nie pomaga, bo ona potrafi i 1,5h ciumkac , a jak tylko sutek jej wypadnie to oczy jak 5zl i płacz 🙄 jeszcze trochę to potrwa to mnie pojebie do reszty.
    Dziś dodatkowo dzień na nie. Nie ma pozycji ani miejsca, w którym jest jej ok. Na wszystko dosłownie jest płacz, nawet na suszarkę do włosów która uwielbiała.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to od paru dni na noc jest płacz taki bardzo mocny i dopiero wieczorem przed snem

Wczoraj to nawet kąpiel nie pomogła a pogorszyła sytuację o.O

Dzień jest normalny. Wymaga dużo uwagi. Zaczęła dotykać mnie po twarzy i oglądać mnie potem siebie np rączki i niby wtedy Dzuecko zaczyna rozumieć że mama to ktoś odrębny.
    Czasem jak dziś siedzi z Tata nagle krzyknie, podchodzę- o jestem to gitówa i już jest humorek w sekundę. Czyli co jakby ma już początek tych lęków separacyjnych?

Są obroty. Wszystko robi co powinna. Żaden lekarz nic nie sugerował złego.
    Mocno wpycha rzeczy do ust i jak zobaczyłam że już chce klocki z zabawek gryźć to kupiłam jej grzybka z mombelli i taki jeszcze jeden gryzak koło z różnymi fakturami. Chętnie to gryzła dziś.

Dawaliśmy jej biogaje jak były te zielone kupki ale jest na kp I też już są one normalne więc ponieważ brała to 2 miesiące to jej już nie dajemy ale problem z płaczem był przed odstawieniem tego, z tydzień temu czy 10 dni się zaczęło.

U lekarza tylko katar no i już on chyba przechodzi bo coraz mniej go odciągając i jest gesty. Wiadomo odciągania nie cierpi. Po tym płaczu trochę charczy ale to typowo po popłakaniu się

I teraz mam rozkmine
    1. Czy to początki ząbkowania
    2. Może przebodzcowanie
    3. Może nagle ma kolki mimo że nie miała nigdy? I trzeba dać jednak znów biogaje?
    4. Może się tak wnerwia tym noskiem Wiadomo jest to dyskomfort mimo że jest lepiej itp
    5. Skok rozwojowy
    6. Coś poważniejszego
    7. Mimo że pięknie przybiera na wadze na noc jak jest mniej mleka jest niezadowolona

Musicie że to możliwe, że dziecko nagle dostało kolek? :( nawet ostatnio lekarz mówił że o ma 4msc i nie było kolekcje to super już nie będzie.... no i co wykrakał

Dosłownie nastaje godzina 17-18 i jest płacz. Taki mocny do czerwonej twarzy. Trzeba chodzić bujać i przeczekać to bo wtedy pierś to najgorszy pomysł gdyż jest to po jedzeniu więc jej to nie uspokaja

Po jakichś 40 minutach powiedzmy mija, zjada, lulanie i spi zwykle już koło 4h, może raz czy dwa na szybko się przebudzi. W nocy jak się budzi lekko płacze od razu dostaje jeść i spi kolejne 3-4h

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że brzuszek ma normalny wtedy. Jest czerwona ze zdenerwowania i od piersi się całą wygina. Bujamy na zmianę aż u kogoś się nie uspokoi

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci Cel nie pomogę, bo moja mała od godz 17 po prostu jest maruda, jak ja próbuje uśpić wtedy na krótką drzemkę to krzyczy w niebogłosy i zazwyczaj daje spokój, bo mam zasadę że nie usypiam na drzemki dłużej i one same trwają 😅. Nie rozkminiam tego za bardzo, bo jak dla mnie to jest zbyt ciekawa świata na spanie, a zarazem zbyt zmęczona na świat. I koło się zamyka.

Annabit - tu tez nie pomogę, ale po prostu trzymaj się dziewczyno. Wysyłam Ci dużo energii, przetrwasz to, choć wierzę że w tej chwili myślisz tylko o tym że ochujejesz zaraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 14:31

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 3 listopada, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit a smoczek? Dajesz smoczek?

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit a lulanie na Tacie?

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień za to bywa naprawdę fajny. I da zjeść obiad czy śniadanie. I śmieje się w głos lubi śpiew ruch. Trzymajcie kciuki za udany wieczór, jak pomarudzi zwykłym płaczem bez prężenia i czerwienia to będzie super🥺

Anabbit lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem wrakiem 🤦🏽‍♀️ albo mnie przewiało albo wychodzi mi już noszenie małego, tak mnie boi i ciągnie szyją że nie mogę głowy obrócić 🤦🏽‍♀️ na szczęście złapałam termin na masaż jutro, oby pomogło bo jest tragedia…

Karola ale masakra z tą komisją 🫣 moja kuzynka ma ZD i orzeczenie też dostała na czas określony tak jakby to kiedyś miało minąć…

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit nasz regres nie ma końca 😅 Młody tak często się budzi i jęczy że córka ostatnio śpi z dłońmi na uszach xd Ja ze zmęczenia próbowałam zrobić Inkę w kawiarce 🤣 Ale u nas to chyba przez zęby, ma tak rozpulchnione te dziąsła, że wygląda jak po nieudanym botoksie

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,.twierdzą że trochę to nam refluks uspokoi i dwa jako, że alergię ma to dłużej nam to RD zejdzie, jeden produkt a po nim trzy dni obserwacji itd więc mamy powoli zaczynać. Tak czy siak jeszcze trochę odczekam i pewnie w połowie listopada ruszymy. W ogóle mam rozkminę, zapisali mu w szpitalu gasprid i boję się to podawać 😶

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Anabbit a smoczek? Dajesz smoczek?

Oczywiście, pluje nim 😂 przyjmę każdą radę, nawet sypanie solą nad głową i 5 zdrowasiek

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Annabit a lulanie na Tacie?
    Na rękach zaśnie, położyć się nie da. Na nas już od miesiąca nie śpi, bo od razu głowa do góry i szukanie wrażeń xd ogólnie ona w nocy zasypia na rękach tylko do potem? Robić warty spacerowe po chacie? Xd

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Anabbit nasz regres nie ma końca 😅 Młody tak często się budzi i jęczy że córka ostatnio śpi z dłońmi na uszach xd Ja ze zmęczenia próbowałam zrobić Inkę w kawiarce 🤣 Ale u nas to chyba przez zęby, ma tak rozpulchnione te dziąsła, że wygląda jak po nieudanym botoksie

Pocieszyłaś 😂 u nas zębów nie widać na razie 🙄 wysłałabym ci dużo energii, ale moje zapasy się skończyły jakieś 2 tyg temu 😂🫠

age.png

Wysłany: 3 listopada, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Oczywiście, pluje nim 😂 przyjmę każdą radę, nawet sypanie solą nad głową i 5 zdrowasiek
    Ja w sumie nie wiem co Ci poradzić. Cała moja trójką tak świruje pawiana.

event.png

Wysłany: 3 listopada, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Karola,.twierdzą że trochę to nam refluks uspokoi i dwa jako, że alergię ma to dłużej nam to RD zejdzie, jeden produkt a po nim trzy dni obserwacji itd więc mamy powoli zaczynać. Tak czy siak jeszcze trochę odczekam i pewnie w połowie listopada ruszymy. W ogóle mam rozkminę, zapisali mu w szpitalu gasprid i boję się to podawać 😶
    Ja bym gaspridu nie podawawała. Już bym chyba wolała dać pomidorową niż taki lek

Tanasi a próbowałaś camilie albo ten nurofen na ząbkowanie?

Elza a jak tam ta spacerówka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 16:40

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja bym gaspridu nie podawawała. Już bym chyba wolała dać pomidorową niż taki lek

Tanasi a próbowałaś camilie albo ten nurofen na ząbkowanie?

Elza a jak tam ta spacerówka?
    Zależy jak jej się zachce
    Jak jest wyspana i najedzona, to czasem bywa łaskawa i da się z nią przejść od drzewa do drzewa. Ułatwiła mi ta spacerówka ciut życie, ale nadal nie odmieniła
    Pozostaje mi czekać aż będę ją mogła w niej posadzić.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje Camilie i Nurodent, ale jedyne co pomaga to i tak ibuprofen xd no ale nie chcę w niego ładować codziennie przeciwbólowych, ostatnie dwa tygodnie i tak dostawał dużo, bo widać że cierpi :( gryzaki jak bierze to od razu zaczyna płakać, rączki to samo, nawet jak je i go zaboli to też od razu koniec jedzenia. A zęba widać nadal tyle co było, tyle że te dziąsła spuchły 🙄

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co ma ten pałąg z allegro, ale dzięki niemu udało mi się właśnie skończyć ogórkową i rozwiesić pranie 🧺

kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ