CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:U nas był akurat gerbera, ale dynia czy marchewka z hippa. Teraz to mam mixa wszystkich.
W Kauflandzie od czwartku mają być w promocji gerber, bobovitq, hipp "trzeci najtańszy 100% taniej".
Dzięki, że piszesz, to może jednak się wstrzymam i zbiorę do Kauflanda. -
Blackapple wrote:Dzięki, że piszesz, to może jednak się wstrzymam i zbiorę do Kauflanda.
Ta promo na słoiczki już wczoraj była, bo kupowałam 😀 ale w tym Kauflandzie w którym byłam wybór samych pojedynczych warzyw był bardzo słaby, tylko dynia i marchewka, reszta owoce i obiadki.
Ok, to wodę zwykła mogę tylko przegotowana.
Wleciała u nas brokuł i zainteresowanie super, akceptacja smakowa w pełni, zjadła trochę, ale ma jeszcze mocny odruch wypychania językiem. Potem były szaleństwa na macie i w sumie to mu się ten brokuł ulał razem z mlekiem 😥
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Bo to od czwartku 13.11 🤣sorry Blackapple, ja źle spojrzałam.Margareetka wrote:Ta promo na słoiczki już wczoraj była, bo kupowałam 😀 ale w tym Kauflandzie w którym byłam wybór samych pojedynczych warzyw był bardzo słaby, tylko dynia i marchewka, reszta owoce i obiadki.
Ok, to wodę zwykła mogę tylko przegotowana.
Wleciała u nas brokuł i zainteresowanie super, akceptacja smakowa w pełni, zjadła trochę, ale ma jeszcze mocny odruch wypychania językiem. Potem były szaleństwa na macie i w sumie to mu się ten brokuł ulał razem z mlekiem 😥
Ogolnie do tych promocji używam blixa - ustawiłam nazwy marek, ktore mnie interesują i dostaje powiadomienia jak w którejś gazetce się pojawią. Tak wyczaiłam promocje na mleko 2. -
Nineq wrote:Bo to od czwartku 13.11 🤣sorry Blackapple, ja źle spojrzałam.
Ogolnie do tych promocji używam blixa - ustawiłam nazwy marek, ktore mnie interesują i dostaje powiadomienia jak w którejś gazetce się pojawią. Tak wyczaiłam promocje na mleko 2.
Ok, to może się jeszcze zbiore dzisiaj lub jutro, bo były też te pampersy premium care to bym sobie uzupełniła zapas. -
Bomba bo w piątek jadę z mężem na zakupy żeby właśnie trochę słoiczków kupić na startNineq wrote:U nas był akurat gerbera, ale dynia czy marchewka z hippa. Teraz to mam mixa wszystkich.
W Kauflandzie od czwartku mają być w promocji gerber, bobovitq, hipp "trzeci najtańszy 100% taniej".
Edit doczytałam że to stara promocja 😅 też muszę tego blixa ściągnąć w końcuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2025, 16:09
-
Dziewczyny a w czym karmicie? Mojej bardzo daleko do siadania samej, więc w krzesełko napewno jej nie wsadzę.
-
Czytałam ostatnio u jakiejś dietetyczki, że tak ogólnie to nie trzeba przechodzić na mleko 2 i w ogóle to 1 jest lepsze, bo lepiej przebadane itd i już sama nie wiem co robić 🥲
Słoiczki z pojedynczymi smakami to brałam jakie były, bo niestety mały wybór jest. Więc i hipp i gerber i bobovita. Zresztą cały czas mamy mix na półce w spiżarce xd
Blackapple lubi tę wiadomość
-
moana1 wrote:Ja wzięłam ze strony rozszerzaniediety (jadłospis dla niemowlaka na pierwsze 30 dni). Wzielam w pakiecie z 2 innymi ebookami (150 przepisów a ten drugi to taki wstep do rd).
Możesz napisać co tam proponują na pierwsze 2-3 dni? Zastanawiam się nad kupnem tego, ale boję się że polecą na grubo z jakimiś wymyślnymi przepisami codziennie coś nowego a ja planuje raczej przez pierwsze dwa tygodnie przejść powoli przez warzywka typu dwa dni brokuł, dwa cukinia, kalafior itp. -
Obstawiam że zamrażają i wysyłają do jakiegoś centralnego labu ich. Plus dają sobie czas zapasowy, ale insulinę powinno się szybko oznaczyć ze świeżego materiału. Za diabła nie pamiętam ile mrożony jest stabilny. Ale wiesz, oni nawet na sika potrafią dać 2 dni robocze żeby mieć zapas więc już mnie nic nie dziwiKarola3xJ:D wrote:Elza normalne jest czekanie 3 dni robocze na krzywą insulinową w diagnostyka?
-
No moja w piątek rano poszla do centralnego i sluch zaginąłElza1234 wrote:Obstawiam że zamrażają i wysyłają do jakiegoś centralnego labu ich. Plus dają sobie czas zapasowy, ale insulinę powinno się szybko oznaczyć ze świeżego materiału. Za diabła nie pamiętam ile mrożony jest stabilny. Ale wiesz, oni nawet na sika potrafią dać 2 dni robocze żeby mieć zapas więc już mnie nic nie dziwi
-
W temacie rozszerzania diety znalazłam taką stronkę:
https://adiel.pl/rozszerzanie-diety-niemowlat-2tydz-mieso-bezplatnie/#schemat
Może któraś skorzysta 😊
awokado 🥑, Blackapple lubią tę wiadomość
-
Też słyszałam, że mleko 1 mm jest lepsze23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
A ja znowu widziałam, że nie trzeba, ale wtedy dieta musisz uzupełniać braki. Bo mleko, którego ja używam w składzie 2 ma więcej węglowodanów i białka i żelaza np. No I wiem, że nie przy rd nie zapewnie małemu więcej tego, żeby zostać na 1.Kkk77 wrote:Czytałam ostatnio u jakiejś dietetyczki, że tak ogólnie to nie trzeba przechodzić na mleko 2 i w ogóle to 1 jest lepsze, bo lepiej przebadane itd i już sama nie wiem co robić 🥲
Słoiczki z pojedynczymi smakami to brałam jakie były, bo niestety mały wybór jest. Więc i hipp i gerber i bobovita. Zresztą cały czas mamy mix na półce w spiżarce xd
Ale nie będę przechodziła na pewno na 3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2025, 17:37
-
O ,dzięki. Takie buty...Elza1234 wrote:No to obstawiam że jutro będziesz miała, bo leży zamrożona i czeka na inne i puszczą hurtem
Mamy nowy level. Chlapanie rękami i nogami w kąpieli.
Z jedzeniowych newsów to zjadła dziś brokuła ze słodka.
Byłyśmy u logopedy z WWR i nagle wędzidełko górne do podcięcia.
W gole mnie śmieszą ci specjaliści bo jak powiesz, że nie rozszerzasz diety to każą rozszerzyć. Jak powiesz,że rozszerzasz to mówią, że za wcześnie 😅
Niby to wypychanie języka to niegotowość. No ale jak ma być gotowe dziecko na coś,czego nie zna. Przecież musi poćwiczyć. Oni robią taką presję ,że dziecko ma rano wstać i powiedzieć "umiem już jeść,dawaj szame"Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2025, 19:49
-
Nadrobiłam Was 😅
Już do starych tematów nie ma co się odnosić,to tylko napiszę
KarolaKinga bardzo Ci wspolczuje,moje kondolencje 🫂
Oraz Awokado fajnie ze jestes i wróciłaś z dobrymi wiesciami 😉
W piątek mieliśmy pierwszą randkę naszej Kornelci- przyszła moja znajoma z synkiem starszym o dwa miesiące. Ważą tyle samo 😅 Dopiero jak to zobaczyłam na własne oczy,to już totalnie zeszło ze mnie te martwienie jak moja mała je 😃 A do RD mi naprawde się nie spieszy,więc nadal mam w planach zacząć po świętach.
Z dobrych wieści to probujemy podawac powoli mrożone mleko,zeby go nie stracić. Był strach ze względu na tą alergie na bmk,ale je co drugi dzień dwie porcje i narazie wszystko ok. No i do tej pory obroty na brzuszek robiła tylko i wyłącznie na łóżku w sypialni- dzisiaj już zrobiła kilka obrotów na macie więc super.
Dzisiaj mieliśmy domową wizytę fizjoterapeutki
(To już nasza 4 terapeutka...) i w końcu czuje w 100% że jest to odpowiednia osoba. Spędziła z nami dwie godziny i najpierw sprawdziła małą a pózniej sprawdzała tak naprawde podstawy,czyli ubieranie,przebieranie noszenie i pokazała gdzie popełniamy błędy które mogą własnie powodować/utrwalać problemy... Nikt do tej pory o to nawet nie zapytał. Następna jej wizyta w przyszłym tygodniu,możliwe że po tym jak będziemy robić wszystko jak uczyła to i terapia nie bedzie potrzebna...
KarolaKinga, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z Was miała problem z odmrożonym mlekiem? Dzidziol wypluwal mi butelkie posmakowałam i w ogóle nie było słodkie. Jakis taki dziwny posmak. Nie wiem czy się przemroziło czy co...czy woreczek plastikiem wali...
-
Niestety rozmrożone mleko ma zmieniony skład w porównywaniu ze świeżym i potrafi właśnie nie podejśćKatikat wrote:Czy któraś z Was miała problem z odmrożonym mlekiem? Dzidziol wypluwal mi butelkie posmakowałam i w ogóle nie było słodkie. Jakis taki dziwny posmak. Nie wiem czy się przemroziło czy co...czy woreczek plastikiem wali...