CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarka stwierdziła alergie na cytrusy jak tylko go zobaczyła a ja się nażarlam w sobotę pomelo i o tym zapomniałam 🙈
Stosował ktoś Cetaphil dermoprotektor, bo mamy zalecony?
Ja to pamiętam z podstawówki, że mi do picia dawali jupiki (to chyba już nie istnieje) albo Kubusia w najlepszym wypadku do plecaka. Do tego na długiej przerwie była herbata z toną cukru do kubeczka, z takiego wiadra woźna nalewała 😄
No a w domu to się u mnie zaczęło pić wodę jak chyba babcia miała jakieś problemy z cukrem, ale to już starsza byłam, myślę, że koło 14 lat miałam. -
Wyjeżdżam na miasto samochodem po południu raz na prawie tydzień i wiem dlaczego tego nienawidzę. W jednym miejscu autobus potrącił kogoś, w innym kolizja 😵💫jak ja mogłam mieć cierpliwość jeździć codziennie.
Mój to na takim etapie jedzenia jest póki co jakby w życiu nie jadł. Wyrwa łyżeczkę, miskę, ciałka, delektuje się. Chwila moment i caly duży słoiczek zje i poprawi mlekiem. -
My dzis po fizjo same dobre newsy, wszystko sie ladnie wyrównało, miesnie brzucha ładnie wzmocniliśmy, pochwaliła ze widac ze sumiennie robiliśmy ćwiczenia, dostaliśmy pare nowych ćwiczen na piłce a poza tym dziecko na medal 😅
Kolejne warzywko wytestowane - marchewka, tak wpieprzal ze myslalam ze razem z łyżeczką zje 🤣 wkurzał sie jak sie skończyło, komedia 🤣
Blackapple, Elza1234, Luna30, Margareetka, Werzol, Gusia_, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Cytrusy....Kto by pomyślał.Blackapple wrote:Lekarka stwierdziła alergie na cytrusy jak tylko go zobaczyła a ja się nażarlam w sobotę pomelo i o tym zapomniałam 🙈
Stosował ktoś Cetaphil dermoprotektor, bo mamy zalecony?
Ja to pamiętam z podstawówki, że mi do picia dawali jupiki (to chyba już nie istnieje) albo Kubusia w najlepszym wypadku do plecaka. Do tego na długiej przerwie była herbata z toną cukru do kubeczka, z takiego wiadra woźna nalewała 😄
No a w domu to się u mnie zaczęło pić wodę jak chyba babcia miała jakieś problemy z cukrem, ale to już starsza byłam, myślę, że koło 14 lat miałam.
Ja używałam cetapilu tylko jak próbki dostałam. Nawet spoko był.
Ja zmykam w czasach,kiedy nie nosiło się picia ze sobą wcale. I faktycznie na przerwie można było z wiadra dostać herbatę ale to w pierwszej klasie tylko. -
Blackapple współczuję alergii na cytrusy, tym bardziej że zaraz wjeżdża sezon na mandarynki! 😥 Pamiętam, że rok temu, gdy rzygalam jak kot, to mandrynki były moim wybawieniem na każdy posiłek xd
Ej z tymi lipikarem to mnie zdziwiłyście - my używamy go prawie codziennie od września z polecenia pediatry na suche nogi i bardzo dobrze nam się sprawdza, mamy dokładnie lipikar baume ap+m
W ogóle chyba sporo z Was już rozszerza dietę. Trochę szok, że to już taki etap 😅 -
Też ten lipikar miałam.awokado 🥑 wrote:Blackapple współczuję alergii na cytrusy, tym bardziej że zaraz wjeżdża sezon na mandarynki! 😥 Pamiętam, że rok temu, gdy rzygalam jak kot, to mandrynki były moim wybawieniem na każdy posiłek xd
Ej z tymi lipikarem to mnie zdziwiłyście - my używamy go prawie codziennie od września z polecenia pediatry na suche nogi i bardzo dobrze nam się sprawdza, mamy dokładnie lipikar baume ap+m
W ogóle chyba sporo z Was już rozszerza dietę. Trochę szok, że to już taki etap 😅
Ja jeszcze nie chciałam diety rozszerzać, ale tak kilku lekarzy różnych specjalizacji mi zalecilo, więc lecimy z tematem.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
A to ja byłam trzymana z daleka od słodkich napojów. Pamiętam że pierwszy raz coli spróbowałam u kogoś na urodzinach i było mi niedobrze z przecukrzenia oraz byłam w szoku że im to smakuje xD
Jedynie był syrop do herbaty w zimę
Ze słodyczy i słonych rzeczy to Mama mi w sklepie eko kupowała musli batoniki itp, no i jadło się ciasta czy coś domowego. Oczywiście bez wariactwa bo mogłam zjeść latem lody czy coś ale fajnie ze przeważało zdrowe jedzenie
Z dziwnych rzeczy to piłam tylko kozie mleko jako małe dziecko, a jaja jadłam przepiórcze. Miałam mała alergie na krowie ale potem już je normalnie piłam w wieku szkolnym.
Teraz więcej jest purczenia ustami i śmiesznie jak nagle w nocy to robi
Dopiero niedawno zaczęłam sama gotować więc dziś zrobiony obiad, chleb bananowy i wstawiona zmywarka to dla mnie jest mały sukces. A mojego Męża częściej nie ma w domu bo albo coś z tą pracą na część czasu albo komuś pomaga lub coś załatwia no i nawet jakoś daje rade.
W ogóle to jadłam b. Dużo gorzkiej czekolady. Przestałam i na razie jak było czasem gorzej z brzuszkiem czy zielono raz na jakiś czas, tak to teraz minęło. Nie pomyślałabym że to może robić roznice23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
moana1 wrote:Wiem, że temat kombinezonów merino był tu poruszany milion razy, ale wtedy jakos sie nie skupiałam. Lepszy Engel czy huttelihut? Jak wypada rozmiarówka?
My mamy engela rozmiar 62/68 a mamy już ponad 70cm i jest w nim miejsce, one są zawyżone
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel, w szoku jestem że twoi rodzice tyle lat temu tak zdrowo podchodzili do żywienia.
Ja byłam wychowana na płatkach czekoladowych na śniadanie, a batony i czekolady były na porządku dziennym. Pamiętam jak kiedyś kupiłam sobie pierwszy raz serek wiejski, bo byłam ciekawa jak smakuje (miałam z 16 lat). Mama zasugerowała żebym dosypała cukru, bo będzie “obrzydliwy” tak bez niczego 😂🤯 -
Dziewczyny, ratujcie. Co miałam robić na zastoj? Dobrze pamiętam ze cieply oklad przed karmieniem a zimny po? Póki co łyknęłam lecytyne i ibuprom. Masakra się zrobila mi pół piersi twarde. Bo mój Miszczu wisiał na cycku wczoraj cały wieczór 3x karmienia co 2h półtorej nawet. I to po 30min...a potem zrobił sobie przerwę
Ja nie ogarnęłam że to może być problem. I się porobilo i radosnie se spalam na tym boku jednym bo tak lubie:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 17:43
-
Anabbit wrote:Cel, w szoku jestem że twoi rodzice tyle lat temu tak zdrowo podchodzili do żywienia.
Ja byłam wychowana na płatkach czekoladowych na śniadanie, a batony i czekolady były na porządku dziennym. Pamiętam jak kiedyś kupiłam sobie pierwszy raz serek wiejski, bo byłam ciekawa jak smakuje (miałam z 16 lat). Mama zasugerowała żebym dosypała cukru, bo będzie “obrzydliwy” tak bez niczego 😂🤯
Wow. Choć myśmy jedli praktycznie codziennie drożdżówki. Na spacery chodziliśmy do piekarni -
Co do rd : my testowaliśmy póki co dynie ( krzywił się jakby cytrynę jadl), brokuła ( pyszne daj wiecej), marchewkę ( nie jestem pewien, będę gryzł lyzeczke). Niestety dla mnie kocha brokuł jak siostra. Niestety bo capi strasznie on ubranko wszystko. Mąż też mówił dajmy mu na spróbowanie a potem co innego bo śmierdzi. To ofc to mu najlepiej weszło.
A jeszcze potem moja córka też: mamo zobacz on siedzi! I nie mogła uwierzyć że to ona😄
Chyba spróbujemy wkręcić dziadków:pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 17:42
-
Powiem wam coś zabawnego
Mąż pokazuje mi zdjęcie.
Na zdjęciu mój bobas mlodszy siedzi. Jak to siedzi?! Bo to jego siostra. Serio wyglądają jak bliźniaki jednojajowe. Ona w wieku 7-9msc jak on teraz. Bo była dużo mniejszą za niemowlakaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 17:42
-
No a ja byłam w szoku że inni mogą tyle słodyczy jeść ale teraz to doceniam. Za dziecka to chętnie jadłam słodkie, zresztą mi to zostało. Mając dostęp do słodyczy byłoby ze mną źle xD23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
U nas też rd już- dynia dzień drugi i póki co widzę, że sie podoba.
Czy któraś z Was stosuje jakieś zagęszczacze do mleka? My jesteśmy na trzecim rodzaju już i wjedzie czwarty, bo teraz kaszka jaglana znowu mi go zaczela uczulać 🫣 bąki jak dorosly człowiek po jajecznicy 🫣🫣🫣
Cel, #metoo 🤭 szczegolnie teraz po pojawieniu sie małego mi trudniej, bo to szybkie przekąski są, szybki zastrzyk energii, szczegolnie w nocy wstając do malucha, bywam głodna jak wilk.