X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Wiem, że temat kombinezonów merino był tu poruszany milion razy, ale wtedy jakos sie nie skupiałam. Lepszy Engel czy huttelihut? Jak wypada rozmiarówka?
    My też 62/68 Engel i jest dużo miejsca jeszcze, mój Witek około 68cm ma.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, helpunku. Cycek naprawdę mocno mnie boli:( przedckarmieniem wzięłam gorąca kąpiel, po zimny oklad. Mimo ibupromu boli. Minęło 45min min już chyba powinien działać:( nie wiem co robić przez noc. Nastawić sobie budzik? Żeby mi się nie pogorszyło:(

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel to ciekawe. Eko sklepy itp. Rozwinięty byk ten Kraków. Ja w latach od 2005 w zwyż zamawiałam dla córki z Niemiec eko produkty bo tu nie było ani jednego takiego sklepu.

Moja lubi dynię z batatem.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u gastrologa i też wchodzimy do teamu rozszerzania diety 🫣
    Z racji, że no mało nadal przybiera, dziś 5790g i ma te alergie to mamy rozpocząć rozszerzanie diety od już.
    Po 4dni na jedno warzywo.
    Ciekawa jestem jak nam pójdzie 😅

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, antybiotyk bierze od czwartku, bo dopiero wtedy poszedł do lekarza. Wcześniej w piątek miał 39 stopni, a że w poniedziałek i wtorek mial dogadaną dodatkowa robotę no to nawet jak było odrobinę lepiej to sobie dołożył 🙃 i w czwartek jak usłyszałam jak kaszle to już poszedł do lekarza. Wcześniej nie słyszałam bo go nie było w domu no i wziął sobie za punkt honoru że szybko się ogarnie i działają z mieszkaniem. No nie wyszło

My też mamy Engela 62/68 i mimo że mamy 66 cm to jest na styk. Rękawy tylko za długie

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Z racji, że no mało nadal przybiera, dziś 5790g i ma te alergie to mamy rozpocząć rozszerzanie diety od już.

Mało przybiera - rozszerzać wcześniej
    Dużo przybiera- to samo xd

Moj za dużo przybiera to tez mam rozszerzać
    Gdzie tu sens

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 19:16

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas: mm - zacząć wcześniej
    Ale ja czekam aż te 5 miesięcy skończy, także jeszcze 2 tygodnie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja w sobotę kupiłam 6 wafelków w czekoladzie. Niemąż zjadł 4, ja wczoraj 1, został 1. Kusi jak cholera. Dlatego u nas rzadko mogą być słodycze, bo zeżremy wręcz🥲zostały krówki, ale leżą długo, zębów szkoda.

To ja jestem wyrodna matką, bo warzywa jadł z tydzień może, a teraz wlatują jakieś z mięsem. Już się czaję na kaszki, a nawet kupiłam mu dwa desery, z jogurtem naturalnym i drugi z twarożkiem. 🫣nie czy nie za szybko lecę, ale chłop jest wszystko i nie ma problemów.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozszerzanie diety jest dobre na wszystko 😅
    U nas za tydzień będzie 5miesiecy, jutro będzie miał skończone 21tygodni to chyba krzywdy mu nie zrobię zaczynając już teraz?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba ruszę 1 grudnia. Jako fanka kalendarzy adwentowych zrobię córce jej pierwszy kalendarz warzywno owocowy (sobie kupiłam z Lindt)😂
    Macie do polecenia jakieś fajne talerzyki/ miseczki ? Nie wiem czy iść w coś ładnego po prostu i czy to ma jakiekolwiek znaczenie na start xd

age.png

Wysłany: 17 listopada, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja chyba ruszę 1 grudnia. Jako fanka kalendarzy adwentowych zrobię córce jej pierwszy kalendarz warzywno owocowy (sobie kupiłam z Lindt)😂
    Macie do polecenia jakieś fajne talerzyki/ miseczki ? Nie wiem czy iść w coś ładnego po prostu i czy to ma jakiekolwiek znaczenie na start xd
    Najzdrowiej jeść z porcelany,szkła,ceramiki. Póki nie pizga talerzami to karmiłabym z miski szklanej

Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze dzieci normalnie z łyżeczki jedzą? Bo mój to jak kotek je, język wyciąga i sobie chłepce. Czy to ten odruch wypychania języka jeszcze nie zanikł czy to normalne na początku rd? Ma już skończone 6 miesięcy…

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

A to widzę, że nasi maleńcy panowie równiutko idą z wagą 😄

My mamy zacząć pod koniec przyszłego tygodnia, żeby mu się też z tą alergią na cytrusy zdążyło wyciszyć.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    A czy wasze dzieci normalnie z łyżeczki jedzą? Bo mój to jak kotek je, język wyciąga i sobie chłepce. Czy to ten odruch wypychania języka jeszcze nie zanikł czy to normalne na początku rd? Ma już skończone 6 miesięcy…

A masz płaską łyżeczkę czy z zagłębieniem? Mój młody się wkurzał z głębsza łyżeczką i wzięłam takie płaskie z akuku i na nich się ładnie nauczył, może u Was też by pomogło.

Nineq też z tydzień temu zaczęłam dawać mu słoiczki z miesem, chociaż też nie codziennie. Warzywa z indykiem wchodzą mu jak złoto, ale takim gerberkiem krem z jasnych warzyw z kurczakiem to aż pluł - a miałam 2 szt to zrobiliśmy 2 podejścia i dzisiaj właśnie zjadł go może 1/4, reszta wylądowała na śliniaku 🙈
    Tych twarozkowych to się trochę boje, bo sama mam nietolerancję laktozy i na razie mu nie podaję 🙈 ale kaszka z helpa czeka w szufladzie aż się zmobilizuje, żeby ją zrobić 🤣

Ile Wasze dzieci wypijają wody przy tym rd? Moj w ciągu dnia może 15-30ml i chyba jutro spróbuje z kubka, bo chyba mało trochę nie?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Ja mam po córce bambusowe z Eco Rascals i polecam :) tylko najlepiej je impregnować olejem lnianym czy kokosowym co 3 miesiące, wtedy nie chłoną barwników z jedzenia. Bo to jednak drewno, jak podasz jagody to plama będzie :) ale u mnie po impregnacji wszystko ładnie schodzi. Młody też będzie jadł z tych talerzyków bo nie zniszczyły się nic :)

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla małego tak jak Tanashi bambusowe 😊.
    Co do wody to u nas ani łyka...no nie chce i koniec....zamówiłam dziś kubek, zobaczymy.
    A co do jedzenia z łyżeczki to młody radzi sobie super, ale to taki chyba żarłoczny typ mi się trafił. Dziś tak pięknie otwierał buźkę domjedzenis, że szok i fajnie ściąga z łyżki tyle, że on od urodzenia na łyżeczkach dostawał Espumisan itp więc może sobie wyrobił już taki odruch ściągania z łyżki.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓

Wysłany: 17 listopada, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nadal je pije jak kotek. Ale nauczyłam się jej podawać tak,że może skumała w końcu. Natomiast upomina się o jedzenie jak tylko usiądziemy przy stole. Jest stół,ma być jedzenie. I koniec😅 Nauczyła się nawet "amama" . Zje parę malutkich łyżeczek i ją zaczyna dźwigać ,także to póki co wszytko takie symboliczne.
    Natomiast,zaprawdę powiadam Wam. Picie wody że szklani ,to dla dziecka to jest najlepsza zabawa.

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja mam po córce bambusowe z Eco Rascals i polecam :) tylko najlepiej je impregnować olejem lnianym czy kokosowym co 3 miesiące, wtedy nie chłoną barwników z jedzenia. Bo to jednak drewno, jak podasz jagody to plama będzie :) ale u mnie po impregnacji wszystko ładnie schodzi. Młody też będzie jadł z tych talerzyków bo nie zniszczyły się nic :)
    O fajnie, że piszesz bo właśnie kilka dni temu mignęły mi te talerzyki bambusowe z eco rascals, ale ciągle się zastanawiałam, czy w ogóle są warte swojej ceny. Przyssawka w nich rzeczywiście jest taka mocna?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77, też się obawiam o ten nabiał i czekam. Myślę, że w grudniu spróbuję, bo kiedyś muszę sprawdzić czy wszystko ok.
    A ten krem z jasnych warzyw... pierwsze łyżeczki niepewny, a potem zjadl. Mój wszystko wciąga😅

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A masz płaską łyżeczkę czy z zagłębieniem? Mój młody się wkurzał z głębsza łyżeczką i wzięłam takie płaskie z akuku i na nich się ładnie nauczył, może u Was też by pomogło.

Nineq też z tydzień temu zaczęłam dawać mu słoiczki z miesem, chociaż też nie codziennie. Warzywa z indykiem wchodzą mu jak złoto, ale takim gerberkiem krem z jasnych warzyw z kurczakiem to aż pluł - a miałam 2 szt to zrobiliśmy 2 podejścia i dzisiaj właśnie zjadł go może 1/4, reszta wylądowała na śliniaku 🙈
    Tych twarozkowych to się trochę boje, bo sama mam nietolerancję laktozy i na razie mu nie podaję 🙈 ale kaszka z helpa czeka w szufladzie aż się zmobilizuje, żeby ją zrobić 🤣

Ile Wasze dzieci wypijają wody przy tym rd? Moj w ciągu dnia może 15-30ml i chyba jutro spróbuje z kubka, bo chyba mało trochę nie?

Woda u nas na razie symbolicznie, uczymy go pić z otwartego kubka, więc większość leci dołem :D a Wy jak podajecie wodę? Słyszałam, że w zwykłej butelce takiej od mleka nie powinno się podawać, ale z drugiej strony myślę, że mój by wiecej tej wody wypił w ten sposób.

preg.png
‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ