SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Wiem, że temat kombinezonów merino był tu poruszany milion razy, ale wtedy jakos sie nie skupiałam. Lepszy Engel czy huttelihut? Jak wypada rozmiarówka?
    My też 62/68 Engel i jest dużo miejsca jeszcze, mój Witek około 68cm ma.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, helpunku. Cycek naprawdę mocno mnie boli:( przedckarmieniem wzięłam gorąca kąpiel, po zimny oklad. Mimo ibupromu boli. Minęło 45min min już chyba powinien działać:( nie wiem co robić przez noc. Nastawić sobie budzik? Żeby mi się nie pogorszyło:(

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel to ciekawe. Eko sklepy itp. Rozwinięty byk ten Kraków. Ja w latach od 2005 w zwyż zamawiałam dla córki z Niemiec eko produkty bo tu nie było ani jednego takiego sklepu.

Moja lubi dynię z batatem.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u gastrologa i też wchodzimy do teamu rozszerzania diety 🫣
    Z racji, że no mało nadal przybiera, dziś 5790g i ma te alergie to mamy rozpocząć rozszerzanie diety od już.
    Po 4dni na jedno warzywo.
    Ciekawa jestem jak nam pójdzie 😅

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, antybiotyk bierze od czwartku, bo dopiero wtedy poszedł do lekarza. Wcześniej w piątek miał 39 stopni, a że w poniedziałek i wtorek mial dogadaną dodatkowa robotę no to nawet jak było odrobinę lepiej to sobie dołożył 🙃 i w czwartek jak usłyszałam jak kaszle to już poszedł do lekarza. Wcześniej nie słyszałam bo go nie było w domu no i wziął sobie za punkt honoru że szybko się ogarnie i działają z mieszkaniem. No nie wyszło

My też mamy Engela 62/68 i mimo że mamy 66 cm to jest na styk. Rękawy tylko za długie

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Z racji, że no mało nadal przybiera, dziś 5790g i ma te alergie to mamy rozpocząć rozszerzanie diety od już.

Mało przybiera - rozszerzać wcześniej
    Dużo przybiera- to samo xd

Moj za dużo przybiera to tez mam rozszerzać
    Gdzie tu sens

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2025, 19:16

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas: mm - zacząć wcześniej
    Ale ja czekam aż te 5 miesięcy skończy, także jeszcze 2 tygodnie

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja w sobotę kupiłam 6 wafelków w czekoladzie. Niemąż zjadł 4, ja wczoraj 1, został 1. Kusi jak cholera. Dlatego u nas rzadko mogą być słodycze, bo zeżremy wręcz🥲zostały krówki, ale leżą długo, zębów szkoda.

To ja jestem wyrodna matką, bo warzywa jadł z tydzień może, a teraz wlatują jakieś z mięsem. Już się czaję na kaszki, a nawet kupiłam mu dwa desery, z jogurtem naturalnym i drugi z twarożkiem. 🫣nie czy nie za szybko lecę, ale chłop jest wszystko i nie ma problemów.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozszerzanie diety jest dobre na wszystko 😅
    U nas za tydzień będzie 5miesiecy, jutro będzie miał skończone 21tygodni to chyba krzywdy mu nie zrobię zaczynając już teraz?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba ruszę 1 grudnia. Jako fanka kalendarzy adwentowych zrobię córce jej pierwszy kalendarz warzywno owocowy (sobie kupiłam z Lindt)😂
    Macie do polecenia jakieś fajne talerzyki/ miseczki ? Nie wiem czy iść w coś ładnego po prostu i czy to ma jakiekolwiek znaczenie na start xd

age.png

Wysłany: 17 listopada 2025, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja chyba ruszę 1 grudnia. Jako fanka kalendarzy adwentowych zrobię córce jej pierwszy kalendarz warzywno owocowy (sobie kupiłam z Lindt)😂
    Macie do polecenia jakieś fajne talerzyki/ miseczki ? Nie wiem czy iść w coś ładnego po prostu i czy to ma jakiekolwiek znaczenie na start xd
    Najzdrowiej jeść z porcelany,szkła,ceramiki. Póki nie pizga talerzami to karmiłabym z miski szklanej

Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2025, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze dzieci normalnie z łyżeczki jedzą? Bo mój to jak kotek je, język wyciąga i sobie chłepce. Czy to ten odruch wypychania języka jeszcze nie zanikł czy to normalne na początku rd? Ma już skończone 6 miesięcy…

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

A to widzę, że nasi maleńcy panowie równiutko idą z wagą 😄

My mamy zacząć pod koniec przyszłego tygodnia, żeby mu się też z tą alergią na cytrusy zdążyło wyciszyć.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    A czy wasze dzieci normalnie z łyżeczki jedzą? Bo mój to jak kotek je, język wyciąga i sobie chłepce. Czy to ten odruch wypychania języka jeszcze nie zanikł czy to normalne na początku rd? Ma już skończone 6 miesięcy…

A masz płaską łyżeczkę czy z zagłębieniem? Mój młody się wkurzał z głębsza łyżeczką i wzięłam takie płaskie z akuku i na nich się ładnie nauczył, może u Was też by pomogło.

Nineq też z tydzień temu zaczęłam dawać mu słoiczki z miesem, chociaż też nie codziennie. Warzywa z indykiem wchodzą mu jak złoto, ale takim gerberkiem krem z jasnych warzyw z kurczakiem to aż pluł - a miałam 2 szt to zrobiliśmy 2 podejścia i dzisiaj właśnie zjadł go może 1/4, reszta wylądowała na śliniaku 🙈
    Tych twarozkowych to się trochę boje, bo sama mam nietolerancję laktozy i na razie mu nie podaję 🙈 ale kaszka z helpa czeka w szufladzie aż się zmobilizuje, żeby ją zrobić 🤣

Ile Wasze dzieci wypijają wody przy tym rd? Moj w ciągu dnia może 15-30ml i chyba jutro spróbuje z kubka, bo chyba mało trochę nie?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Ja mam po córce bambusowe z Eco Rascals i polecam :) tylko najlepiej je impregnować olejem lnianym czy kokosowym co 3 miesiące, wtedy nie chłoną barwników z jedzenia. Bo to jednak drewno, jak podasz jagody to plama będzie :) ale u mnie po impregnacji wszystko ładnie schodzi. Młody też będzie jadł z tych talerzyków bo nie zniszczyły się nic :)

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla małego tak jak Tanashi bambusowe 😊.
    Co do wody to u nas ani łyka...no nie chce i koniec....zamówiłam dziś kubek, zobaczymy.
    A co do jedzenia z łyżeczki to młody radzi sobie super, ale to taki chyba żarłoczny typ mi się trafił. Dziś tak pięknie otwierał buźkę domjedzenis, że szok i fajnie ściąga z łyżki tyle, że on od urodzenia na łyżeczkach dostawał Espumisan itp więc może sobie wyrobił już taki odruch ściągania z łyżki.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓

Wysłany: 17 listopada 2025, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nadal je pije jak kotek. Ale nauczyłam się jej podawać tak,że może skumała w końcu. Natomiast upomina się o jedzenie jak tylko usiądziemy przy stole. Jest stół,ma być jedzenie. I koniec😅 Nauczyła się nawet "amama" . Zje parę malutkich łyżeczek i ją zaczyna dźwigać ,także to póki co wszytko takie symboliczne.
    Natomiast,zaprawdę powiadam Wam. Picie wody że szklani ,to dla dziecka to jest najlepsza zabawa.

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja mam po córce bambusowe z Eco Rascals i polecam :) tylko najlepiej je impregnować olejem lnianym czy kokosowym co 3 miesiące, wtedy nie chłoną barwników z jedzenia. Bo to jednak drewno, jak podasz jagody to plama będzie :) ale u mnie po impregnacji wszystko ładnie schodzi. Młody też będzie jadł z tych talerzyków bo nie zniszczyły się nic :)
    O fajnie, że piszesz bo właśnie kilka dni temu mignęły mi te talerzyki bambusowe z eco rascals, ale ciągle się zastanawiałam, czy w ogóle są warte swojej ceny. Przyssawka w nich rzeczywiście jest taka mocna?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77, też się obawiam o ten nabiał i czekam. Myślę, że w grudniu spróbuję, bo kiedyś muszę sprawdzić czy wszystko ok.
    A ten krem z jasnych warzyw... pierwsze łyżeczki niepewny, a potem zjadl. Mój wszystko wciąga😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2025, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A masz płaską łyżeczkę czy z zagłębieniem? Mój młody się wkurzał z głębsza łyżeczką i wzięłam takie płaskie z akuku i na nich się ładnie nauczył, może u Was też by pomogło.

Nineq też z tydzień temu zaczęłam dawać mu słoiczki z miesem, chociaż też nie codziennie. Warzywa z indykiem wchodzą mu jak złoto, ale takim gerberkiem krem z jasnych warzyw z kurczakiem to aż pluł - a miałam 2 szt to zrobiliśmy 2 podejścia i dzisiaj właśnie zjadł go może 1/4, reszta wylądowała na śliniaku 🙈
    Tych twarozkowych to się trochę boje, bo sama mam nietolerancję laktozy i na razie mu nie podaję 🙈 ale kaszka z helpa czeka w szufladzie aż się zmobilizuje, żeby ją zrobić 🤣

Ile Wasze dzieci wypijają wody przy tym rd? Moj w ciągu dnia może 15-30ml i chyba jutro spróbuje z kubka, bo chyba mało trochę nie?

Woda u nas na razie symbolicznie, uczymy go pić z otwartego kubka, więc większość leci dołem :D a Wy jak podajecie wodę? Słyszałam, że w zwykłej butelce takiej od mleka nie powinno się podawać, ale z drugiej strony myślę, że mój by wiecej tej wody wypił w ten sposób.

preg.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ