X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no właśnie lipikar ...całą serię k***a kupilam, z polecenia lekarza 🤦🏼‍♀️. Jezus on mi po tym kwiczał po smarowaniu.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbledła mu ta wysypka trochę, ale się 3x budził w nocy i tarł to rękami, więc chyba go swędzi i na 14.30 jesteśmy zapisani do pediatry, bo jeszcze się zielona kupa zdarzyła, więc już sama nie wiem od czego to.

A ten dzidziuś to chyba też z tej samej firmy co biały jeleń?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jeśli ktoś by miał polecieć sam z dwójką dzieci to tylko Ty 😀 ale nie powiem Twój mąż wpadł na szalony pomysł z tym xd

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, kupiłam mu kubek otwarty lovi co ogranicza szybki wypływ, bo widzi jak my pijemy i on też chce i trzyma za uchwyt. Tylko znowu, czysta woda ble, woda z czymś super. Więc żeby pił to dziś dodałam szczyptę miodu gryczanego tyle by lekko zmienił smak i wypił. Muszę go tak oszukiwać, a potem w ogóle zejść z miodu.

Od samego początku używam Ludwika Baby, praktycznie bez zapachu jest i zero wysypek na szczęście. Dostałam jakąś próbkę lovi ale za każdym razem mam opory użyć.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Karola no właśnie lipikar ...całą serię k***a kupilam, z polecenia lekarza 🤦🏼‍♀️. Jezus on mi po tym kwiczał po smarowaniu.
    Kurde ale tłukłam tu ,żeby Lipkaru nikt nie używał bo to pali żywym ogniem.

Nineq nie chce tu się przypierdalać ale odważnie z tym miodem poleciałaś. Ja bym się bała.
    Moja woda na początku pluła a w końcu zaczęła pić. To kwestia przyzwyczajenia. Myślę, że warto próbować jednak bez dodatków.

Margaretka pomysł spotkania w Londynie ma sens bo tak to będziemy na miejscu dzień przed komunią,jakbyśmy mieli z domu lecieć razem to w dzień komunii byśmy dolecieli. No ale się boję no.

event.png

Wysłany: 17 listopada, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Zbledła mu ta wysypka trochę, ale się 3x budził w nocy i tarł to rękami, więc chyba go swędzi i na 14.30 jesteśmy zapisani do pediatry, bo jeszcze się zielona kupa zdarzyła, więc już sama nie wiem od czego to.

A ten dzidziuś to chyba też z tej samej firmy co biały jeleń?

Smarowałaś to czymś?

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, metoda prób i błędów. A miodu tam tyle co kot napłakał, w 50 ml wody na czubku łyżeczki, tyle co pod paznokciem mogłabym drapnąc.
    Ja nie dodaje mu za każdym razem, bo przede wszystkim to chce, zeby pił czystą wodę.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png

Wysłany: 17 listopada, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Karola, metoda prób i błędów. A miodu tam tyle co kot napłakał, w 50 ml wody na czubku łyżeczki, tyle co pod paznokciem mogłabym drapnąc.
    Ja nie dodaje mu za każdym razem, bo przede wszystkim to chce, zeby pił czystą wodę.
    To może prędzej daj musu jabłkowego do wody zamiast tego miodu...

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To może prędzej daj musu jabłkowego do wody zamiast tego miodu...
    O widzisz... nie pomys, muszę spróbować.👍

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak Karola, dla mnie miód u niemowlaka to od razu te wszystkie bakterie, które w nim są i zawał serca na samą myśl 😅 Córka pszczelarza. Prędzej bym też kapnęła jakas pomarańcza czy coś jakby była potrzeba. Ale generalnie też przyzwyczajam do wody i moje dzieci piją wodę bez niczego i to do tej pory ich główny napój. Piją też bez cukru herbaty a soki bardzo rzadko. Chociaż wiedzą co to Kubuś dzięki babciom i dzięki chorobom. To dobry sposób na przemycenie gorzkiego syropu ale poza tym nie uznaje

Ja mam jakąś chandrę jesienną i nawet mi się nie chce odzywać. Za dużo pracy, za mało czasu. Kończę projekt i jestem zmęczona presją. Nie znoszę tworzyć pod presją

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 17 listopada, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia mam wrażenie, że życie to jedna wielka presja😅

Ja,żeby nie było ,to święta nie jestem. Syn w pewnym momencie nie chciał pić wody więc dodawałam mu do niej smoothie. Córka to już w ogóle.... piła bobo fruty i sok z kartonu. O Sinlacu z butelki do 3 roku życia nie wspomnę

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie kilogram cukru starczy na pół roku jak nie więcej, bo nikt nie słodzi.
    Jak ledwo młody skończył 4 miesiące to słyszałam, że soki powinien dostawać. Ale to jak wszyscy widzą, jedzenie i picie u niemowlaków to temat rzeka.
    Karola, każdy ma grzechy na sumieniu😅i nie raz mi też się jeszcze zdarzy.

Gusia, nie tylko ty masz chandrę. A pogoda nie pomaga😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 12:28

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq od miodu poniżej 1 roku życia lepiej trzymać się z dala, nawet nie tyle z uwagi na słodycz, co na jad kiełbasiany. Dziecko może załapać botulizm niemowlęcy i będzie potrzebna pomoc medyczna :( i co ważne bakteria nawet w wysokiej temperaturze nie ginie, więc niemowlętom nie podajemy miodu w żadnej postaci, nawet rozpuszczonego we wrzątku czy zapieczonego.

Karola myślałam o tym refluksie, ale on w sumie nie miał objawów refluksu. U niego raczej typowo twardy brzuch, płacze na bączki itd.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Smarowałaś to czymś?

Swoim mlekiem

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio dziewczyny ja nie miałam pojęcia o tym miodzie, że może zawierać jad kielbasiany 😱 widziałam, żeby niemowlakowi nie dawać ale myślałam, że to kwestia bardziej alergii.

Ja też wyrosłam na bobofrutach xd ciekawe czy to w ogóle jeszcze jest w sklepach? Pamiętam potem, że babcia do tych butelek robiła swoje soki 😀
    I taka prawda, że wodę dopiero nauczyłam się pić jako dorosła, wcześniej musiało być coś z cukrem 🫣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Serio dziewczyny ja nie miałam pojęcia o tym miodzie, że może zawierać jad kielbasiany 😱 widziałam, żeby niemowlakowi nie dawać ale myślałam, że to kwestia bardziej alergii.

Ja też wyrosłam na bobofrutach xd ciekawe czy to w ogóle jeszcze jest w sklepach? Pamiętam potem, że babcia do tych butelek robiła swoje soki 😀
    I taka prawda, że wodę dopiero nauczyłam się pić jako dorosła, wcześniej musiało być coś z cukrem 🫣
    Są, widziałam w biedronce i rossmanie :)

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Ja się dowiedziałam w wieku jakoś 16 lat, że ludzie piją wodę na co dzień xd tak, ja wiem jak to brzmi, ale u mnie w domu naprawdę nigdy nie piło się wody. Zawsze słodkie napoje i 2 łyżeczki cukru do herbaty 🙄🙄

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja się dowiedziałam w wieku jakoś 16 lat, że ludzie piją wodę na co dzień xd tak, ja wiem jak to brzmi, ale u mnie w domu naprawdę nigdy nie piło się wody. Zawsze słodkie napoje i 2 łyżeczki cukru do herbaty 🙄🙄
    U mnie w domu też tak było, że tylko słodkie napoje, zamiast wody, cukier to takimi ilościami schodził że głowa mała
    Na szczęście ja się sama odzwyczaiłam, moi rodzice już też zmądrzeli
    Teraz jak mama kupi colę zero na święta to czasem stoi zamknięta 😅 a kiedyś jaki to był rarytas

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu też zawsze się piło te kartonowe soczki 😅 a dzieciaki właśnie bobofruty i te herbaty granulowane. Ale już kilka dobrych lat rodzice piją wodę. Córka pije wodę, rooibosa, kakao (takie zwykłe gorzkie, bez cukru). Kubusia nawet nigdy nie piła 😅 ja się nie mam czym pochwalić, bo potrafię cały dzień tylko trzy kawy wypic xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 14:57

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, rozpisywałam się i kliknęłam odświeżenie strony 😅

U nas dopiero od kilku lat ktoś w święta przychodzi ze swoją wodą do dziadków. Na stole oczywiście masa soków, gazowanego, ale sporo osób jednak teraz woli wodę, zwłaszcza jak na stole masa ciast i innych dobroci.

Pierwszy dzień rehabilitacji za nami, jednak zebranie się na 7:30 to dla mnie wyczyn, ale przyzwyczaimy się. Wcześniej myślałam że będziemy się szykować rano z mężem, ale on teraz na “kwarantannie” od nas i na zwolnieniu do końca tygodnia. Fizjo uważa że ogarniemy asymetrię w te dwa tygodnie, mamy też trochę nowych ćwiczeń więc zobaczymy. Na razie przy obrotach mam wspierać wyciąganie ręki bo jeszcze jej zostaje pod brzuszkiem i motywujemy do obrotu na drugą stronę

Cel, nasz gołąbek też często grucha 😀 czekam aż będzie więcej gadać ❤️

age.png
‹‹ 2377 2378 2379 2380 2381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ