Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Na drzemke potrafi zasnąć nawet sam przytulony do mnie w łóżku, nie potrzebuje cycka wtedy.
    Na noc też od dwóch dni zaczął zasypiać bez cyca, tylko go trzeba pobujać chwilkę na rękach i nawet pierwszy blok snu oszałamiające półtorej godziny pośpi w łóżeczku. Ale później to się już zaczyna bajlando... On nie umie połączyć tych cykli snu i wybudza się po mniej więcej godzinie max dwóch, przekręca się na boki w poszukiwaniu cyca i dopóki go nie dostanie to nie zaśnie. Próbowałam podawać mu smoczek w nocy na śpiocha to w 20% podziała, reszta tylko bardziej go wkurzy i jest większy płacz. Mąż go zupełnie w nocy nie jest w stanie okiełznać, bo nawet jak go weźmie na ręce to może go bujać godzinę, a on i tak płacze 😓 u mnie na rękach trochę się uspokaja ale w większości i tak kończy na piersi :(

A to ciężka sprawa.

U nas to wydaje mi się, że musiał się nauczyć zasypiać bez cyca po prostu i teraz jest lepiej.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple może mu potrzeba więcej czasu na ogarnięcie tego i rozdzielenie cycka i spania.
    Dziś zaprezentował okręcanie się o 360 stopni leżąc na brzuszku, także może to procesował w głowie w nocy 🤔
    Wiem, że dla niego jestem całym światem i mnie potrzebuje, więc dzielnie to znoszę czekając aż się poprawi. A ponarzekać trochę muszę, żeby się wygadać.

Anabbit dawaj znać jak po, trzymam kciuki żeby było fajnie 🤞ja chciałam wysłać męża z małym na takie zajęcia, ale u nas w okolicy nie mają, a do Krakowa trochę nam się nie chce jeździć 😅 już nawet bazę lekarzy przenosimy na Śląsk bardziej, bo mimo że dalej to czasowo krócej.

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka brzmi jak to co bylo u nas, zasypianie ok ale nie umiał połączyć tych cykli snu i co godzinę byla pobudka I tylko ja z cycem moglam dopomóc. U nas od kiedy zaczął spac z nami w łóżku jest dużo lepiej, biorę go zazwyczaj gdzieś w połowie nocy. Na początku kilka nocy tez bylo spanie jedynie z cycem w buzi ale teraz wystarczy mu sie przytulić i spi dalej, tej nocy mial jeden blok snu prawie 4h. Nie wiem czy to spanie razem cos dalo czy po prostu musiało mu zaskoczyć bo tez w ostatnich dniach prezentuje duzo nowych umiejętności, obroty, nowe dźwięki, lapanie za stopy wiec chyba jego mala główka przetwarzała duzo rzeczy na raz i teraz jest spokojniejszy. Tak czy inaczej mega trzymam kciuki zeby u Was tez sie poprawiło bo wiem jak to daje w kosc jak tygodniami sie kumuluje zmęczenie i niewyspanie i nie widać światełka w tunelu 🫂

Margareetka, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, powodzenia na basenie. Ten Magiczny Ogród w botanicznym jak dla mnie trochę kiczowaty, ale starsza była zachwycona 🤣 młoda jak się obudziła też sobie zerkała, no ale mi tylko z bobasem mi by się nie chciało iść.

Awokado, fajnie że się odezwałas 😃

Ja z perspektywy czasu stwierdzam, że u nas też był wczesniej regres. Już drugą noc spała super.

Anabbit, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te które urodzą w 2026 będą miały do wyboru super rozwiązania w wózkach . Widzę ,że będzie miał premierę oyster vee,kolejny składany z gondolą. Z tym,że wymiarowo fajny duży.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Te które urodzą w 2026 będą miały do wyboru super rozwiązania w wózkach . Widzę ,że będzie miał premierę oyster vee,kolejny składany z gondolą. Z tym,że wymiarowo fajny duży.
    O ile go potem użyją 😅🤣
    Ja swój mogę sprzedać jako nowy bez metki 🤣🤣🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena też fajna będzie patrząc ile kosztują te wózki 🙃chociaż mój już by z niego wyrósł, jak widziałam, że materac ma 73x29.
    Obawiam się, że nawet teraz przy materacu 78 cm w grudniu muszę spacerówkę wyciągnąć 😒w kombinezonie ledwo ma miejsce.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Margaretka brzmi jak to co bylo u nas, zasypianie ok ale nie umiał połączyć tych cykli snu i co godzinę byla pobudka I tylko ja z cycem moglam dopomóc. U nas od kiedy zaczął spac z nami w łóżku jest dużo lepiej, biorę go zazwyczaj gdzieś w połowie nocy. Na początku kilka nocy tez bylo spanie jedynie z cycem w buzi ale teraz wystarczy mu sie przytulić i spi dalej, tej nocy mial jeden blok snu prawie 4h. Nie wiem czy to spanie razem cos dalo czy po prostu musiało mu zaskoczyć bo tez w ostatnich dniach prezentuje duzo nowych umiejętności, obroty, nowe dźwięki, lapanie za stopy wiec chyba jego mala główka przetwarzała duzo rzeczy na raz i teraz jest spokojniejszy. Tak czy inaczej mega trzymam kciuki zeby u Was tez sie poprawiło bo wiem jak to daje w kosc jak tygodniami sie kumuluje zmęczenie i niewyspanie i nie widać światełka w tunelu 🫂

U nas dokładnie tak samo jak opisałaś. Zaczęłam brać ją do nas do łóżka i od trzech nocy jakoś ma blok snu 4h. Wciąż nie jest to super długie spanko, ale po tych 6 tyg regresu baaaardzo doceniam te 3-4 godziny ciągiem. 😊

KarolaKinga, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po basenie. Mega fajnie było. 9 dzieciaków w grupie. Zdecydowana większość to tatusiowie w wodzie. Były 4 mamy łącznie ze mną (ja się zmieniłam z mężem w połowie). Dziś takie zapoznawcze zajęcia z leżenia na brzuszku, machania nóżkami na plecach, łapanie zabawek i polewanie konewka główki żeby oswoić dzieciaki z wodą. Chyba każdy bobas w pewnym momencie się rozpłakał, ale u nas trwało to dosłownie 2-3 minutki, więc jak na mojego krzykacza to naprawdę super. Na razie wykupiłam nam jeden kurs 9 zajęć. Ogólnie jeśli ktoś się zastanawia i bobas lubi kąpiele to polecajka 😊

Elza1234, Blackapple, KarolaKinga, kasssia, Kkk77, awokado 🥑, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    My po basenie. Mega fajnie było. 9 dzieciaków w grupie. Zdecydowana większość to tatusiowie w wodzie. Były 4 mamy łącznie ze mną (ja się zmieniłam z mężem w połowie). Dziś takie zapoznawcze zajęcia z leżenia na brzuszku, machania nóżkami na plecach, łapanie zabawek i polewanie konewka główki żeby oswoić dzieciaki z wodą. Chyba każdy bobas w pewnym momencie się rozpłakał, ale u nas trwało to dosłownie 2-3 minutki, więc jak na mojego krzykacza to naprawdę super. Na razie wykupiłam nam jeden kurs 9 zajęć. Ogólnie jeśli ktoś się zastanawia i bobas lubi kąpiele to polecajka 😊

Ja bym chciała, młody lubi się pluskać, tylko mój problem polega na tym, że nienawidzę basenu w zimie, więc może zaczniemy od marca.

Ile płaciłaś tak z ciekawości? Widzę, że u mnie w takiej szkółce która by mi pasowała lokalizacyjne jest 70 zł za 30 minut na zajęciach grupowych, ale nie mam zielonego pojęcia czy to dużo czy mało.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja bym chciała, młody lubi się pluskać, tylko mój problem polega na tym, że nienawidzę basenu w zimie, więc może zaczniemy od marca.

Ile płaciłaś tak z ciekawości? Widzę, że u mnie w takiej szkółce która by mi pasowała lokalizacyjne jest 70 zł za 30 minut na zajęciach grupowych, ale nie mam zielonego pojęcia czy to dużo czy mało.
    Nie jest dużo, u nas w jednej ze szkółek 30 min kosztuje 95 zł, w innej 70 zł właśnie

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęło się glosne pierdzenie ustami plus głośne rrrrrrr jak gołąb/plukanie gardla, ktos jeszcze ma takie atrakcje?:D

Może tak bez końca, a jak ktoś odpowie równie pięknym dźwiękiem to jest radość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

550 za 9 zajęć. Wejście jest na 60 minut, ale zajęcia trwają właśnie 30 minut. Pozostały czas na ogarnięcie siebie i bobasa. My dziś za wcześnie odebraliśmy opaski, więc przekroczyliśmy o kilkanaście minut godzinę i musiałam dopłacać 😑

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas zaczęło się glosne pierdzenie ustami plus głośne rrrrrrr jak gołąb/plukanie gardla, ktos jeszcze ma takie atrakcje?:D

Hahahah u nas te pierdzenie plus takie śmieszne głośne mlaskanie, nie wiem jak to opisać.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie jest dużo, u nas w jednej ze szkółek 30 min kosztuje 95 zł, w innej 70 zł właśnie

Tak, u nas podobnie. Moja przyjaciółka na tym samym basenie płaci 90 za zajęcia, a u nas wychodzi jakoś 60? Mocno to zależy od szkółki i jakie mają umowy z pływalniami mam wrażenie.

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby nie bylo tak kolorowo, poprawił nam sie sen to sie spieprzyła jazda autem. Drze sie tak jakby pasy z niego darli a tatuś zza kierownicy tylko dogaduje ZROB COS XD jakbym wiedziała co to bym zrobila 🫠😂

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Tak, ciągle robi prrrr również jak je z piersi, więc wygląda jakby chciała mi nadmuchać cycka 🤣

Anabbit, na który basen chodzicie?

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda u nas to wydaje takie dźwięki że czasem to sikam po nogach
    A dzisiaj udawała że kicha xD ostatnio ją bawiło jak jej robiłam „a psik” to dzisiaj po swojemu próbowała to robić 😅
    Język dalej pokazuje bo mój mężulek jej pokazał.
    I jeszcze tak gulga ślina, zabawne to ale wczoraj się tak zakrztusiła że no było z lekka niebezpiecznie

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio skumał, że jak kaszlnie to się do niego podchodzi, więc czasem sobie niby kaszlnie i się śmieje XD słychać, że to takie udawane, ale jest z siebie bardzo zadowolony 🙈 ogólnie to od tych niektórych dźwięków idzie po całym dniu dostać solidnego bólu głowy, a wybitną z gościa gaduła - szczególnie jak mu się zdarzy pobudka w nocy 🤡

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2025, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tak, ciągle robi prrrr również jak je z piersi, więc wygląda jakby chciała mi nadmuchać cycka 🤣

Anabbit, na który basen chodzicie?
    Teraz na OSiR Włochy, ale kolejny kurs wykupię chyba na Białołęce bo tam jest taki mały kameralny basen. Tu wszystko spoko, ale jednak w niedzielę sporo ludzi i ciasno w szatni.
    U mnie na Woli ta szkoła nie pływa więc i tak musimy dojeżdżać kawałek

age.png
‹‹ 2375 2376 2377 2378 2379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ