CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja daję przegotowaną filtrowaną. Sami pijemy taką, ale dziecku bez przegotowania bym nie dała. I tak ma czasem zaparcia.Margareetka wrote:A jeszcze jedno w kwestii RD i wody. Czy dziecku można dać zwykłą wodę z kranu? 🫣🫣🫣
Skoro dostaje np gryzaka umytego pod bieżącą wodą 🤔
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Woda musi być przegotowana, ja daję butelkowana mama i ja czy jakoś tak.
Tak w ogóle, ja byłam całkowicie zielona w temacie rd, i mogę polecić eBook z przepisami na pierwsze 30 dni. Super sprawa jak dla mnie, bo nie muszę się nad niczym zastanawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 12:10
-
Szarotka12 wrote:Moana, ja poproszę namiar na ebooka

Ja wzięłam ze strony rozszerzaniediety (jadłospis dla niemowlaka na pierwsze 30 dni). Wzielam w pakiecie z 2 innymi ebookami (150 przepisów a ten drugi to taki wstep do rd).
Szarotka12 lubi tę wiadomość
-
U nas był akurat gerbera, ale dynia czy marchewka z hippa. Teraz to mam mixa wszystkich.Blackapple wrote:A te słoiczki, że jest np sam brokuł to kupujecie Bobovity czy coś innego?
Wybieram się jutro do Auchan to sobie pokupuję.
W Kauflandzie od czwartku mają być w promocji gerber, bobovitq, hipp "trzeci najtańszy 100% taniej".Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 12:50
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:U nas był akurat gerbera, ale dynia czy marchewka z hippa. Teraz to mam mixa wszystkich.
W Kauflandzie od czwartku mają być w promocji gerber, bobovitq, hipp "trzeci najtańszy 100% taniej".
Dzięki, że piszesz, to może jednak się wstrzymam i zbiorę do Kauflanda. -
Blackapple wrote:Dzięki, że piszesz, to może jednak się wstrzymam i zbiorę do Kauflanda.
Ta promo na słoiczki już wczoraj była, bo kupowałam 😀 ale w tym Kauflandzie w którym byłam wybór samych pojedynczych warzyw był bardzo słaby, tylko dynia i marchewka, reszta owoce i obiadki.
Ok, to wodę zwykła mogę tylko przegotowana.
Wleciała u nas brokuł i zainteresowanie super, akceptacja smakowa w pełni, zjadła trochę, ale ma jeszcze mocny odruch wypychania językiem. Potem były szaleństwa na macie i w sumie to mu się ten brokuł ulał razem z mlekiem 😥
-
Bo to od czwartku 13.11 🤣sorry Blackapple, ja źle spojrzałam.Margareetka wrote:Ta promo na słoiczki już wczoraj była, bo kupowałam 😀 ale w tym Kauflandzie w którym byłam wybór samych pojedynczych warzyw był bardzo słaby, tylko dynia i marchewka, reszta owoce i obiadki.
Ok, to wodę zwykła mogę tylko przegotowana.
Wleciała u nas brokuł i zainteresowanie super, akceptacja smakowa w pełni, zjadła trochę, ale ma jeszcze mocny odruch wypychania językiem. Potem były szaleństwa na macie i w sumie to mu się ten brokuł ulał razem z mlekiem 😥
Ogolnie do tych promocji używam blixa - ustawiłam nazwy marek, ktore mnie interesują i dostaje powiadomienia jak w którejś gazetce się pojawią. Tak wyczaiłam promocje na mleko 2. -
Nineq wrote:Bo to od czwartku 13.11 🤣sorry Blackapple, ja źle spojrzałam.
Ogolnie do tych promocji używam blixa - ustawiłam nazwy marek, ktore mnie interesują i dostaje powiadomienia jak w którejś gazetce się pojawią. Tak wyczaiłam promocje na mleko 2.
Ok, to może się jeszcze zbiore dzisiaj lub jutro, bo były też te pampersy premium care to bym sobie uzupełniła zapas. -
Bomba bo w piątek jadę z mężem na zakupy żeby właśnie trochę słoiczków kupić na startNineq wrote:U nas był akurat gerbera, ale dynia czy marchewka z hippa. Teraz to mam mixa wszystkich.
W Kauflandzie od czwartku mają być w promocji gerber, bobovitq, hipp "trzeci najtańszy 100% taniej".
Edit doczytałam że to stara promocja 😅 też muszę tego blixa ściągnąć w końcuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 16:09
-
Na początku to na kolanach najlepiejAnabbit wrote:Dziewczyny a w czym karmicie? Mojej bardzo daleko do siadania samej, więc w krzesełko napewno jej nie wsadzę.
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Czytałam ostatnio u jakiejś dietetyczki, że tak ogólnie to nie trzeba przechodzić na mleko 2 i w ogóle to 1 jest lepsze, bo lepiej przebadane itd i już sama nie wiem co robić 🥲
Słoiczki z pojedynczymi smakami to brałam jakie były, bo niestety mały wybór jest. Więc i hipp i gerber i bobovita. Zresztą cały czas mamy mix na półce w spiżarce xd
-
moana1 wrote:Ja wzięłam ze strony rozszerzaniediety (jadłospis dla niemowlaka na pierwsze 30 dni). Wzielam w pakiecie z 2 innymi ebookami (150 przepisów a ten drugi to taki wstep do rd).
Możesz napisać co tam proponują na pierwsze 2-3 dni? Zastanawiam się nad kupnem tego, ale boję się że polecą na grubo z jakimiś wymyślnymi przepisami codziennie coś nowego a ja planuje raczej przez pierwsze dwa tygodnie przejść powoli przez warzywka typu dwa dni brokuł, dwa cukinia, kalafior itp. -
Obstawiam że zamrażają i wysyłają do jakiegoś centralnego labu ich. Plus dają sobie czas zapasowy, ale insulinę powinno się szybko oznaczyć ze świeżego materiału. Za diabła nie pamiętam ile mrożony jest stabilny. Ale wiesz, oni nawet na sika potrafią dać 2 dni robocze żeby mieć zapas więc już mnie nic nie dziwiKarola3xJ:D wrote:Elza normalne jest czekanie 3 dni robocze na krzywą insulinową w diagnostyka?
-
No moja w piątek rano poszla do centralnego i sluch zaginąłElza1234 wrote:Obstawiam że zamrażają i wysyłają do jakiegoś centralnego labu ich. Plus dają sobie czas zapasowy, ale insulinę powinno się szybko oznaczyć ze świeżego materiału. Za diabła nie pamiętam ile mrożony jest stabilny. Ale wiesz, oni nawet na sika potrafią dać 2 dni robocze żeby mieć zapas więc już mnie nic nie dziwi
-
W temacie rozszerzania diety znalazłam taką stronkę:
https://adiel.pl/rozszerzanie-diety-niemowlat-2tydz-mieso-bezplatnie/#schemat
Może któraś skorzysta 😊
awokado 🥑, Blackapple lubią tę wiadomość
-
Też słyszałam, że mleko 1 mm jest lepsze23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍