X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackte z targu też muszą pokonać tą samą drogę jak te z marketu. Ogólnie to rosyjka ruletka. Te eko owoce czy warzywa nie raz mają więcej nawozów itp niż nie eko.

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do RD ja tym razem robię to pod okiem dietetyczki, bo przy córce również alergiczce myślałam, że osiwieje. U nas schemat taki, że najpierw batat, następnie brokuł,burak, dynia, banan, proso, indyk, kasza bulgur, jabłko, siemię lniane.
    Małego chyba ten batat zaparł...wczoraj cały dzień bez kupy i był niespokojny i ulewal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 09:40

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun jak wygląda taka konsultacja u dietetyczki w kontekście RD?

Luna jak tam cycek? Udało się opanować zastój?

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Asiun jak wygląda taka konsultacja u dietetyczki w kontekście RD?

Luna jak tam cycek? Udało się opanować zastój?
    Konsultacja trwała dobre półtora godziny.
    Wiadomo rozmawia się o prawdopodobnych alergiach itd. dostałam naprawdę dużo fajnych, cennych wskazówek. Póki co mamy taki plan na miesiąc i w grudniu kolejna konsultacja.

Margareetka lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nie wiem jak ogarnąć temat wyjścia z domu na jakieś 2,3h. Kiedyś bez problemu, a teraz raz mnie nie było 2 tyg temu dosłownie 40 min I było średnio plus raz zniknęłam ze spaceru też był ten sam histeryczny typ płaczu.

Mąż super ogarnia, no jak była sporo mniejsza na luzie dawali radę, ale Maluszek po prostu czasem bez przytulenia do mnie się nie uspokoi i już.

Z mlekiem też mm jej nie chce dawać bo nie je już 2 miesiące a niby jelita nawet od małej porcji maja więcej roboty jak się tak długo nie jadło. Laktator moglabym uzyc ale kosztem snu w nocy..Może po rd będzie łatwiej. Nie wiem jak to ugryźć

A postepow nie zrobiłam żadnych w kwestii kondycji fizycznej - trochę wstyd

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 19 listopada, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel to może zwyczajnie nie znikaj za często i tyle. Jak potrzebuje Ciebie to musisz przeczekać i już. Moja też zaczęła mamozę.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie pojechałam po słoiczki do Kauflanda, opona nam pękła 🫤

Dobrze, że mężowi w drodze do pracy a nie mnie w drodze na siłownię i po te słoiczki, bo czas oczekiwania na assistance 1.5 godziny to by musiał ktoś jeszce jechać z odsieczą po mnie i czekać żebym ja mogła wrócić do bejbiczka.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Powiem Wam, że nie wiem jak ogarnąć temat wyjścia z domu na jakieś 2,3h. Kiedyś bez problemu, a teraz raz mnie nie było 2 tyg temu dosłownie 40 min I było średnio plus raz zniknęłam ze spaceru też był ten sam histeryczny typ płaczu.

Mąż super ogarnia, no jak była sporo mniejsza na luzie dawali radę, ale Maluszek po prostu czasem bez przytulenia do mnie się nie uspokoi i już.

Z mlekiem też mm jej nie chce dawać bo nie je już 2 miesiące a niby jelita nawet od małej porcji maja więcej roboty jak się tak długo nie jadło. Laktator moglabym uzyc ale kosztem snu w nocy..Może po rd będzie łatwiej. Nie wiem jak to ugryźć

A postepow nie zrobiłam żadnych w kwestii kondycji fizycznej - trochę wstyd

Jak coś to ja odciągam godzinę po poprzednim karmieniu i robię to na 2 raty (wtedy mam jakieś 120 ml na wyjście na 2-3 godziny wystarczy) i godzinę po odciąganiu znowu karmię, nie zauważyłam, żeby młody się nie najadał + pozwalam sobie wtedy czasem na piwo bezalkoholowe, bo lubię a normalnie jak karmię bez odciagania to mi zaraz cieknie po tym piwie 0. W nocy jak próbowałam odciągać to i tak słabo leciało, najlepiej rano.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Cel to może zwyczajnie nie znikaj za często i tyle. Jak potrzebuje Ciebie to musisz przeczekać i już. Moja też zaczęła mamozę.

No na razie tak robię ale mam parę rzeczy do zrobienia - dentysta, laryngolog, immunolog, rezonans.

Miałam też jutro wyjść na 30stkę ale ani z tym mlekiem nie ogarnęłam ani nic. Czasem się czuje jak taki nieogar. Mój sukces to jest spokojny dzień bez płaczu w domu i jakieś mniejsze obowiązki. Z 1 Maluchem a Wy to macie po kilka xD

Z drugiej strony wbrew planom wszystkich żeby mnie odciążyć chciałam i tak te urodziny spędzić z Mężem, Maluszkiem, Mamą i przyjaciółka😅

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Jak coś to ja odciągam godzinę po poprzednim karmieniu i robię to na 2 raty (wtedy mam jakieś 120 ml na wyjście na 2-3 godziny wystarczy) i godzinę po odciąganiu znowu karmię, nie zauważyłam, żeby młody się nie najadał + pozwalam sobie wtedy czasem na piwo bezalkoholowe, bo lubię a normalnie jak karmię bez odciagania to mi zaraz cieknie po tym piwie 0. W nocy jak próbowałam odciągać to i tak słabo leciało, najlepiej rano.

U nas raz to i 150 nie starczyło.A było to dawno temu. Wypiła raz dwa i było mało, jak przyszłam od razu była głodna. Widocznie potrzebuje po prostu nieco więcej. Widać po tym jak rośnie kupujemy coś i raz dwa stać już jest za krótkie lekko lub kupujemy coś za dużego i ani się obejrzeć jest akurat.

Taki mały przytulas głodomorek bo najbardziej lubi zjeść i podrzemać przy mnie. Kochany Maluszek przylepa.

Jest też bardzo energiczna więc pewnie stąd też to zapotrzebowanie

Ale coś popróbuję dzięki:D

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas raz to i 150 nie starczyło.A było to dawno temu. Wypiła raz dwa i było mało, jak przyszłam od razu była głodna. Widocznie potrzebuje po prostu nieco więcej. Widać po tym jak rośnie kupujemy coś i raz dwa stać już jest za krótkie lekko lub kupujemy coś za dużego i ani się obejrzeć jest akurat.

Taki mały przytulas głodomorek bo najbardziej lubi zjeść i podrzemać przy mnie. Kochany Maluszek przylepa.

Jest też bardzo energiczna więc pewnie stąd też to zapotrzebowanie

Ale coś popróbuję dzięki:D

A w sumie pisałaś kiedyś, że ona na już z 7.5 kg to prawie 2 kg więcej niż mój.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bexero, kolejne w czerwcu
    Zdecydowaliśmy że w styczniu dostanie grypę i nimerix
    65 cm już dziewczyna ma i 7.4 kg
    No i powoli idą zęby. Dziąsła już sa czerwone

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

A tak grypa i nimerix to na jednej wizycie? Zastanawiam się jak nam to rozplanują, bo też chce go na grypę zaszczepić a te na meningo miał mieć od stycznia.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    W końcu jak ktoś Ci powie, że na pewno idą zęby, bo się ślini to możesz powiedzieć: fuck yeah😆

Elza1234, Kkk77, Margareetka, Cel95, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A tak grypa i nimerix to na jednej wizycie? Zastanawiam się jak nam to rozplanują, bo też chce go na grypę zaszczepić a te na meningo miał mieć od stycznia.
    Tak. Powiedział lekarz że na jednej. 4.12 idę na ostatnią dawkę 6 w 1 i pneumo i wtedy mam wziąć receptę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 19 listopada, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel do lekarza to na upartego możesz iść z małą. Ja w czwartek u dentysty z nią byłam. Jeszcze jak na złość spędziłam tam 1,5 h bo one sobie w socjalu plotkowały.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    W końcu jak ktoś Ci powie, że na pewno idą zęby, bo się ślini to możesz powiedzieć: fuck yeah😆
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja też mam teraz wyjścia do dentysty i chirurga i kupiłam te gotowe mm, mąż spróbuje z butli podać. Nie wiem czy się uda nawet, bo młody nigdy z butli nie pił xd ale w razie czego spróbuje kubeczkiem, a w ostateczności zapakuje dzieciaki i przyjedzie na karmienie xDD ale ostatnio jak wychodziłam to po prostu 2h nie jadł i nakarmiłam po powrocie. A na dłużej też nie wychodzę, no taki etap. Szybko mija ;) z córką też tak robiłam, potem na te 8-9 miesięcy zostawiałam np. porcję rosołu z mięsem i marchewką, bo chętnie zajadała.

U nas po wczorajszym dobrym dniu dziś znowu dzień jęczenia, ale zrobiłam już w niedzielę obiad na dwa dni na środę i czwartek, córka poszła z babcią na spacer, więc w zasadzie luz, z jednym jeczacym bąblem to jakoś leci xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 12:39

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zapomniałam napisać wcześniej: Alex super że u Was ruszyło w końcu z dofinansowaniem!

U nas też w końcu dobre wieści: od jutra oficjalnie po 1.5 roku mamy prąd!!! 🤣 na Boże Narodzenie u siebie nie mamy co liczyć, ale Wielkanoc już tak xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 12:46

Elza1234, Anabbit, Margareetka, KarolaKinga, Alex_92, kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jestem w słowotoku to jeszcze powiem, że niedługo wyłysieje naprawdę xd musiałam pożyczyć od córki gumki do włosów, bo moje już mi spadają. Z córką aż tak mocno nie lysiałam po porodzie, ale teraz to jakiś dramat 😭

age.png
‹‹ 2383 2384 2385 2386 2387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ