CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie właśnie kupiłam cienkie gumki w rossmanie.. też już jestem prawie łysaTanashi wrote:A jak już jestem w słowotoku to jeszcze powiem, że niedługo wyłysieje naprawdę xd musiałam pożyczyć od córki gumki do włosów, bo moje już mi spadają. Z córką aż tak mocno nie lysiałam po porodzie, ale teraz to jakiś dramat 😭
-
Cel95 wrote:Powiem Wam, że nie wiem jak ogarnąć temat wyjścia z domu na jakieś 2,3h. Kiedyś bez problemu, a teraz raz mnie nie było 2 tyg temu dosłownie 40 min I było średnio plus raz zniknęłam ze spaceru też był ten sam histeryczny typ płaczu.
Mąż super ogarnia, no jak była sporo mniejsza na luzie dawali radę, ale Maluszek po prostu czasem bez przytulenia do mnie się nie uspokoi i już.
Z mlekiem też mm jej nie chce dawać bo nie je już 2 miesiące a niby jelita nawet od małej porcji maja więcej roboty jak się tak długo nie jadło. Laktator moglabym uzyc ale kosztem snu w nocy..Może po rd będzie łatwiej. Nie wiem jak to ugryźć
A postepow nie zrobiłam żadnych w kwestii kondycji fizycznej - trochę wstyd
U nas to samo jest właśnie od jakiegoś czasu. Mąż już nawet jej położyć na drzemkę lub na noc nie może. Drze się na rękach dopóki ja jej nie wezmę 😑 no cóż, za tydzień mam paznokcie i będą musieli jakoś dać radę te dwie godzinki
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ja jak mam jakąś dłuższą wizytę, czyli wyjazd do Krakowa to muszą jechać ze mną i tata go ogarnia wtedy na miejscu, idą na jakiś spacer zazwyczaj, albo ma drzemkę w aucie 😀
Tanashi no to się doczekaliście tego prądu xd my już mamy podpisana umowę z Tauronem, przyłącz planowany na drugą połowę przyszłego roku, jak to w rzeczywistości wyjdzie to się okaże 😅
Elza oby sprawnie szybko wyszły 🤞 -
Blackapple wrote:A w sumie pisałaś kiedyś, że ona na już z 7.5 kg to prawie 2 kg więcej niż mój.
Nom 7.5 teraz jakoś.
Właśnie się bujamy w chuście ale nie wiem czy nie spytam fizjo o polecajke nosidła. Nie jest łatwiej z nosidłem?
Stópki mam już za udami swoimi więc też ciężko mi dobrze to ogarnąć z chusta
Plecy strasznie mnie dziś bolą. Mówiłam Wam kiedyś że nie robię zakupów nigdy itp. No to teraz wiadomo że się nosi Maleństwo i kurde czuje te plecy. Mam skoliozę i coś tam jeszcze - nigdy nie wnikałam, za dziecka chodziłam na jakieś korekcyjne itp. Nic nie nosząc i dużo pływając było spoko. Teraz to odczuwam. Pewnie się ciągle garbie co nie pomaga23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Karola3xJ:D wrote:Cel do lekarza to na upartego możesz iść z małą. Ja w czwartek u dentysty z nią byłam. Jeszcze jak na złość spędziłam tam 1,5 h bo one sobie w socjalu plotkowały.
Hehe do dentysty to mam trochę teraz cykora po historii Mamy z tym wiertłem🤣23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Tanashi wrote:Cel ja też mam teraz wyjścia do dentysty i chirurga i kupiłam te gotowe mm, mąż spróbuje z butli podać. Nie wiem czy się uda nawet, bo młody nigdy z butli nie pił xd ale w razie czego spróbuje kubeczkiem, a w ostateczności zapakuje dzieciaki i przyjedzie na karmienie xDD ale ostatnio jak wychodziłam to po prostu 2h nie jadł i nakarmiłam po powrocie. A na dłużej też nie wychodzę, no taki etap. Szybko mija
z córką też tak robiłam, potem na te 8-9 miesięcy zostawiałam np. porcję rosołu z mięsem i marchewką, bo chętnie zajadała.
U nas po wczorajszym dobrym dniu dziś znowu dzień jęczenia, ale zrobiłam już w niedzielę obiad na dwa dni na środę i czwartek, córka poszła z babcią na spacer, więc w zasadzie luz, z jednym jeczacym bąblem to jakoś leci xd
Właśnie jak to wygląda u takich Maluchów z Waszego doświadczenia które mając 4-5 msc jedzą mleko co 2h?
Po rd już zgłaszają się po jedzonko od Mamy za dnia rzadziej? Bo w nocy to pewnie normalne że dalej to ważne bo też pomaga usypiac, przynajmniej u nas tak jest i wątpię że szybko się zmieni23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel a policzyli mamę normalnie czy zniżkę dostala? Chyba, że za wiertło doliczyli😅
Tanasi jak podłączą to będziemy gratulować😆
Dzisja zdałam.sobie sprawę, że majac trzecie dziecko, w sumie nie wiem ile razy dziennie powinno mieć posiłekWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 15:30
-
Ja to właśnie wcześniej wychodziłam na luzie teraz Mąż mówi że on się nie boi mimo tych paru razy i zawsze aktywnie działa, ale jednak coś mi mowi że skoro ma fazę że przy mnie się uspokaja i musi mnie widzieć to najpierw na krótsze wyjścia trzeba przetestować.
Musimy raz spróbować z mlekiem i zobaczyć co będzie, mm jej nie chce dawać bo ma ten brzusio wrażliwy. Czytałam dużo o tym, że też nie dając tak długo jak 2msc to trochę bez sensu wracać do mm, lepiej doczekać do rd23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Karola3xJ:D wrote:Cel a policzyli mamę normalnie czy zniżkę dostala? Chyba, że za wiertło doliczyli😅
Tanasi jak podłączą to będziemy gratulować😆
Moja Mama jest zbyt dobrym człowiekiem xD zapłaciła normalnie i nic nie narzekała. Lubi tę babkę. Mówiła że kobieta była przerażona. To coś z koroną więc mało nie było. Ogółem to ja zdziwiona jestem bo to też jest mój dentysta i tam zawsze wszystko było tip top.
Mąż mi powiedział, że gdzieś czytał że teraz jakieś wiertła z Chin wciskają to może się skusili
Ja to od zawsze się bałam bólu u dentysty i czasem mam dziwne myśli gdzie rozważam dziwne scenariusze np właśnie to co się zdarzyło Mamie. Jednak no myślałam że to w sferze dziwnych fantazji zostanie a tu jednak.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Dalej jestem pod wrażeniem jak Maluchy szybko lulają w chuscie. To takie Urocze. Mała główka kochana się przytula. I te włoski małe
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
U mnie jeśli chodzi o zgłaszanie się po mleko to nic się nie zmieniło. Córka mając 2 lata nadal zgłaszała się kilkanaście razy na dobę 🤣 No tyle że jak mnie nie było to jadła coś innego, a jak byłam to chciała mleko dodatkowo też.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 16:20
-
No to gratulacje!!! 🥳 Boże wy też się naczekaliście.Tanashi wrote:A w ogóle zapomniałam napisać wcześniej: Alex super że u Was ruszyło w końcu z dofinansowaniem!
U nas też w końcu dobre wieści: od jutra oficjalnie po 1.5 roku mamy prąd!!! 🤣 na Boże Narodzenie u siebie nie mamy co liczyć, ale Wielkanoc już tak xD
Teraz już zleci, najważniejsze, że się ruszyło 💪🏻 -
Kurde ja tak mało razy użyłam chusty i nosidła, że w sumie to zasnął mi w chuście może 1 raz, a w nosidle nigdy, bo wszystko było zbyt ciekawe 🙈
Jade właśnie po wyniki cytologii i kupić wkładkę, młody się rozryczał jak wychodziłam, bo teść przyjechał, a rzadko go widzi 🙄 zostałam jeszcze go uspokoić, ale coś czuję, że i tak ich srogo sterroryzujeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 16:24
-
Alex_92 wrote:No to gratulacje!!! 🥳 Boże wy też się naczekaliście.
Teraz już zleci, najważniejsze, że się ruszyło 💪🏻
No właśnie a propos komentarza Karoli to chyba się za szybko pochwaliłam, bo facet od pompy powiedział dziś ze za zimno na włączenie teraz i musi sprowadzić jakąś część od producenta 🤣 trzymajcie mnie -
Ty chyba żartujesz....Tanashi wrote:No właśnie a propos komentarza Karoli to chyba się za szybko pochwaliłam, bo facet od pompy powiedział dziś ze za zimno na włączenie teraz i musi sprowadzić jakąś część od producenta 🤣 trzymajcie mnie
Przepadla mi dzisiaj wizyta u diabetologa przez to ,że ten glupi lab nadal mi nie wrzucił wyników. Mam nadzieję,że nie zgubili próbki bo nie prędko wybiorę się pić glukozę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 16:55
-
OjKarola3xJ:D wrote:Ty chyba żartujesz....
Przepadla mi dzisiaj wizyta u diabetologa przez to ,że ten glupi lab nadal mi nie wrzucił wyników. Mam nadzieję,że nie zgubili próbki bo nie prędko wybiorę się pić glukozę.
To coś czuję że coś się stało z tymi próbkami
Robiłaś w piątek, dziś środa, powinnaś już je mieć
Także myślę że możesz zadzwonić na infolinię i potem złożyć im reklamację
-
Na pocieszenie moje dziecko dzisija pierwszy raz ,leżąc na brzuchu wyciągnęło rękę po zabawkę. Tak to leżała na twarzy i się darła. Wzrusz
asiun, Elza1234, Margareetka, Kkk77, Anabbit, KarolaKinga, Truuskaawka, Alex_92, Revolutionary , Cel95 lubią tę wiadomość
-
Ej mi też włosy lecą bardziej niż po pierwszym porodzie. Miałam parę dni temu urodziny i dostałam jakieś serum ... zobaczymy.
Co do wyjść my jak wiadomo niestety już nie kp, ale generalnie ja wychodzę i mąż na luzie z małym zostaje. Właśnie wróciłam z czterogodzinnych zakupów z córką, mały sobie słodziutko śpi 😁⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓