X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Na blenderze też te małe ilości nie chcą iść. Jak mi dzieciak zjada pół słoiczka 125 g to nawet nie chce mi się pierdzielić z gotowaniem. A wolę dać na świeżo niż zrobić więcej i mrozić.
    Aż spojrzałam na skład, ale mam tylko jeden hippa już i same gerbery, a te mają pasternak czy pietruszkę 🤔

Gagatek nauczył się, że można robić obroty w dwie strony. I że czasem nawet na plecy można więc turla się po macie, że czasem na dywanie wyląduje. Szkoda, że każda jego nowa umiejętność okupiona jest jękami w nocy i problemem z jedzeniem 🥲

U nas to samo. Nocka tragedia byla, musiałam ratować sie wspólną drzemką poranną i kawą. Teraz spi to obiad robie.
    Tez załapał obrot na lewo, krecenie sie o 360 stopni, pierwsza próba obrotu na plecy i juz bardziej płaczliwy jest, nerwuski idą częściej i zjesc butle to tragedia. A juz ostatnie dni były cudowne z jedzeniem, przed drzemka wchodziła butla, zjedzona do zera i dziecko szczęśliwe.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja ze słoików całkiem nie rezygnuje, ale jest sporo rzeczy, których w słoikach nie ma albo właśnie w owocowych są głównie na bazie jabłka. Albo nie ma samego buraka, cukinii czy kalafiora. Po prostu myślę, że to połączymy jakoś sprytnie 🙈 jak coś to z holle są słoiki mięsne kurczakowy i wołowy, daje znać, bo w sklepowych nie ma

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to w dm jest kurczakowy słoiczek z jakiejś ich marki.

W ogóle już nie mogłam wytrzymać, bo nowe opony nam utknęły w transporcie i nazamawialam tych sloiczków z dm właśnie, nawet na jakieś dania się skusiłam, no ale zaczniemy na pewno od brokuła gerberkowego.

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 2 podejście do brokuła i no nie idzie. Nie wiem czy próbować dalej, czy mu odpuścić i jutro wjechać z dynią.

Poza tym mamy dzisiaj dzień marudy, jest spanie, płacz, prężenie się, próba zmieszczenia cycka z ręką jednocześnie do buzi i tak w kółko. Oszaleję chyba zaraz…

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Jak coś to w dm jest kurczakowy słoiczek z jakiejś ich marki.

W ogóle już nie mogłam wytrzymać, bo nowe opony nam utknęły w transporcie i nazamawialam tych sloiczków z dm właśnie, nawet na jakieś dania się skusiłam, no ale zaczniemy na pewno od brokuła gerberkowego.
    A ta opona pękła w czasie jazdy?

Mała miałam pobraną znowu krew dziś i zero reakcji. Darła się tylko jak jej dociskałam gazik.
    😆

Co do rd to od jutro zacznę podawać owoce. Bo tak to miala warzywa i mięsa póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 14:03

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    U nas dzisiaj 2 podejście do brokuła i no nie idzie. Nie wiem czy próbować dalej, czy mu odpuścić i jutro wjechać z dynią.

Poza tym mamy dzisiaj dzień marudy, jest spanie, płacz, prężenie się, próba zmieszczenia cycka z ręką jednocześnie do buzi i tak w kółko. Oszaleję chyba zaraz…
    Nie wszyscy wszystko lubią 🤷‍♀️jeden zajada się brukselką, a ja bym nią pluła.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    U nas to samo. Nocka tragedia byla, musiałam ratować sie wspólną drzemką poranną i kawą. Teraz spi to obiad robie.
    Tez załapał obrot na lewo, krecenie sie o 360 stopni, pierwsza próba obrotu na plecy i juz bardziej płaczliwy jest, nerwuski idą częściej i zjesc butle to tragedia. A juz ostatnie dni były cudowne z jedzeniem, przed drzemka wchodziła butla, zjedzona do zera i dziecko szczęśliwe.
    Taaa.. śpiewanie do butli, płacz bo nie chce, płacz bo jednak chce jeść, prężenie i odpychanie. Z niecałych 10 minut jedzenia wydłuża do prawie pół godziny czasem. 🙄

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A ta opona pękła w czasie jazdy?

Mała miałam pobraną znowu krew dziś i zero reakcji. Darła się tylko jak jej dociskałam gazik.
    😆

Co do rd to od jutro zacznę podawać owoce. Bo tak to miala warzywa i mięsa póki co.

Tak, chociaż szczęśliwie najpierw się wyświetlił błąd, że mało powietrza i mąż zaczął zjeżdżać na stację i tam ją rozerwało. No ale nie mamy zapasowki, bo mamy fabryczny gaz, który jest na tym miejscu gdzie powinno być koło zapasowe, więc trzeba było brać lawetę i teraz czekamy aż nam przyjdą nowe opony.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brokuł wjechał jak złoto, bardzo posmakował. Ale przez te wzdęcia i ogólnie jakieś przelewanie w brzuszku robię mu kilka dni przerwy.

Blackapple o kurde, to miał Twój mąż szczęście że zjechał 😨

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my chyba jako jedyne nawet nie zaczniemy rd równo na 6 miesięcy, tylko później xd Młoda jeszcze stabilnie się nie utrzyma, wszystko co nie jest mlekiem wypycha mocno językiem i ewidentnie wg mnie nie jest jeszcze gotowa. Pół roku natomiast wypada nam chwilę przed świętami, więc nie będzie mi się chciało stresować wokół wyjazdowych świąt posiłkami dla małej + nikt z moich szalonych krewnych nie będzie chciał jej niczego wcisnąć przy wigilijnym stole (chociaż moja babcia „przypadkiem” dała mojemu bratu cząstkę mandarynki gdy miał 3 miesiące, więc kto ich tam wie 🙃). 26 grudnia ruszymy z tematem i pewnie będziemy tu ostatnie 🤣

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na pewno nie zaczniemy szybciej niż po skończonym 6 miesiącu :) za to wczoraj kupiłam na promocji dwa śliniaki Moon Bloom więc młody już ma prezent pod choinkę 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 15:18

age.png

Wysłany: 20 listopada, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy kupujcie te krzesełka,bo nie mam czym się kierować. Wczoraj coś na necie pooglądałam ale średnio mi coś w oko wpadło tańszego niż 500 zł

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My też na pewno nie zaczniemy szybciej niż po skończonym 6 miesiącu :) za to wczoraj kupiłam na promocji dwa śliniaki Moon Bloom więc młody już ma prezent pod choinkę 🤣
    U nas tez pod choinką będą gadzety do rd. Już rodzeństwo męża zapowiedziało właśnie fartuszek od Moon Bloom i kubeczek doidy, ja swojego brata chyba poproszę o talerzyk z eco rascals i jesteśmy zrobieni 😎

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pod choinką większość rzeczy dla małej beda do rd
    Sama w krześle na pewno nie usiądzie szybciej niż po nowym roku więc akurat

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    U nas brokuł wjechał jak złoto, bardzo posmakował. Ale przez te wzdęcia i ogólnie jakieś przelewanie w brzuszku robię mu kilka dni przerwy.

Blackapple o kurde, to miał Twój mąż szczęście że zjechał 😨

Nooo, najpierw się na niego trochę zdenerwowałam, że dzwoni do mnie, żebym sprawdziła czy to mamy w AC zamiast od razu na infolinię a ja dzieciaka ogarniam, ale potem do mnie dotarło, że jakby mu rozerwało na drodze tą oponę to mogłoby być niebezpiecznie.

age.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś ostatnio tylko podczytuje jak znajdę chwilę czasu.
    Miałyśmy zaczynać rozszerzanie diety na 6 miesięcy ale przez to, że maruda nie wiedzieć czemu to próbowałam dzisiaj. Dynie i maliny. Nie widzę za bardzo zainteresowania. Tylko mnóstwo syfu. No ale trzeba próbować. Zastanawiam się tylko jak ograniczyć syf. Niektórzy ponoć karmią tylko w pampersie ale wydaje mi się, że jest za zimno...

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Jakoś ostatnio tylko podczytuje jak znajdę chwilę czasu.
    Miałyśmy zaczynać rozszerzanie diety na 6 miesięcy ale przez to, że maruda nie wiedzieć czemu to próbowałam dzisiaj. Dynie i maliny. Nie widzę za bardzo zainteresowania. Tylko mnóstwo syfu. No ale trzeba próbować. Zastanawiam się tylko jak ograniczyć syf. Niektórzy ponoć karmią tylko w pampersie ale wydaje mi się, że jest za zimno...
    Póki co zakładam śliniak z rękawami. Bo za duzo ciuchów było brudnych jak ręce do brudnej buzi wkładał, a potem się dotykał. Zresztą, nie da się chyba uniknąć syfu. Im dalej w las tym więcej będzie. Ja już widzę te kawałki jedzenia na podłodze. Myślę o jakiejś macie pod krzesełko.

Karola, myślę że nawet jeśli większość juz coś kupiła/kupi to szybko nie przetestuje. Chyba żadne z naszych dzieciaków nie jest jeszcze na etapie siedzenia w krzesełku.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png

Wysłany: 20 listopada, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie albo w babybjorn albo w tiny love. Mam stare ręczniki które daje pod dziecko i je w tym. Może paparać dowoli. Nie martwe się ,że mi złapie bok bujaczka i będą plamy. Zdarzyło mi się ubrać ze 3 razy śliniak ale nie mam spiny. To nie muzeum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 18:36

event.png

Wysłany: 20 listopada, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę innych laboratoriów niż moje w pracy. Nie dosyć, że ceny niższe,czynne 24/7 to.jeszcze wyniki są szybkie.
    Z tego głupiego pzu chodzę do innych i tak samo jak diagnostyka to śląskie laboratoria dają dupy. Żeby na crp dziecka czekać do kolejnego dnia. Wstyd

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nienawidzę innych laboratoriów niż moje w pracy. Nie dosyć, że ceny niższe,czynne 24/7 to.jeszcze wyniki są szybkie.
    Z tego głupiego pzu chodzę do innych i tak samo jak diagnostyka to śląskie laboratoria dają dupy. Żeby na crp dziecka czekać do kolejnego dnia. Wstyd

Kurde mi śląskie zawsze robi ekspresowo, jak się wyrobiłam z pobraniem do 8 to się załapałam na pierwszy transport i wyniki były często już ok 13-14, ale nawet z tego późniejszego to te podstawowe rzeczy były zawsze tego samego dnia… + mam jedną jedyną babeczkę, która mi zawsze znajdzie żyłę, a u mnie z tym bieda.
    Ale może badania robią też w różnych punktach, chociaż w sumie zawsze byłam pewna, że to jeździ po prostu do Kato

age.png
‹‹ 2385 2386 2387 2388 2389
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ