Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia jak marchewka smakowała?

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na podbicie laktacji pije co jakiś czas piwo bezalkoholowe i działa na mnie.

My poszliśmy na spacer o 18 🙈 czy o tej porze można wychodzić z maluchem na spacer, czy jestem pato matką?

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 ja kupiłam z colorstories, 200 gr/m2 wypełnienie. Jak pod nią śpi to jest mu ciepło. Gusia tez pisała o LaMillou. Ale jak jak chciałam kupić to cena mnie pokonała.

Margareetka, według niektórych jesteś 😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja na podbicie laktacji pije co jakiś czas piwo bezalkoholowe i działa na mnie.

My poszliśmy na spacer o 18 🙈 czy o tej porze można wychodzić z maluchem na spacer, czy jestem pato matką?

Można!
    Ja ostatnio popylałam po Bronowicach o 19.30, bo byłam z młodym u koleżanki a tam się do niej boję podjeżdżać pod blok samochodem, bo są miejsca tylko dla mieszkańców osiedla i ciągle się straż miejska kręci, więc mieliśmy przymusowy spacerek. Też się niektóre starsze panie krzywo patrzyły, ale trudno.

A i potwierdzam piwo bezalkoholowe na mnie też działa, piję jak potrzebuje odciągnąć na jakieś wyjście ;)
    W moich prywatnych testach jednak najlepiej wypada takie ze słodem pszenicznym a nie jęczmiennym, ale to pewnie nie reguła xD

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Fajne są takie znajomości. Moja córka też tak poznała taka dziewczynę,z tym że to ok 100 km a nie 400. Chyba już z 10 lat mają kontakt.
    Kurde no mega fajnie było, mialam obawy ale niepotrzebnie 🙂🙂😁

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kkk77 ja kupiłam z colorstories, 200 gr/m2 wypełnienie. Jak pod nią śpi to jest mu ciepło. Gusia tez pisała o LaMillou. Ale jak jak chciałam kupić to cena mnie pokonała.

Margareetka, według niektórych jesteś 😅

Z lamillou to nawet były ostatnio promki, ale szybko się wyprzedało co ładniejsze i zostały same duuuże 🥲
    Ale o colorstories nie pomyślałam, może to dobry trop, bo śpiworek cieplutki

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple potwierdzam z tym pszenicznym. U mnie najlepiej dział żywiec biały 😀 dodaje trochę soku pomaranczowego i na prawdę smaczne, bo nie czuć piwem xd

No cóż, to będę taką pato matką, bo młodemu ta ostatnia drzemka najlepiej wchodzi na spacerze właśnie.

Ja to serio chyba wychładzam dziecko jak tak czytam Was. Na spacery ma bodziaka+spodenki+bluzę i na to kombinezon merino i śpiworek w wózku. A na noc to sam bodziak i śpiworek 1,5tog, a jak śpi z nami to w ogóle sam bodziak najchętniej, bo inaczej się cały rozkopuje. Stopy potrafi mieć mega ciepłe i spocone 🙈 tymczasem obok ja w koszuli z długim rękawem i skarpetach 😅

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas na noc pajac, a na to śpiworek 1tog, czasami jak już ja czuje że mi chłodno to przykrywam go kocykiem. No, ale ostatnio u tak ląduje u nas w łóżku to wtedy tylko sam pajac bo i tak ma kołderkę ode mnie. A grzeje jak kaloryfer 😅

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba też zmarzluch, w nocy pajac i śpiworek 2.5 tog i często też go przykrywam kołdrą jeszcze 😅 Ale jak przychodzę do niego wieczorem to zwykle ma takie zimne rączki i potem się od razu wtula we mnie i sobie je ogrzewa. Kark ma ciepły. A na dwór to my nadal wychodzimy w samym body + kombinezon merino, ale do tego wskakuje chusta + moja kurtka ciążowa z panelem na bobasa, więc jest cieplutki. Gorzej jak będzie kryzys i będę musiała go wyjąć z chusty 😅 póki co tylko szybko czmychalam do domu xd

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Blackapple potwierdzam z tym pszenicznym. U mnie najlepiej dział żywiec biały 😀 dodaje trochę soku pomaranczowego i na prawdę smaczne, bo nie czuć piwem xd

No cóż, to będę taką pato matką, bo młodemu ta ostatnia drzemka najlepiej wchodzi na spacerze właśnie.

Ja to serio chyba wychładzam dziecko jak tak czytam Was. Na spacery ma bodziaka+spodenki+bluzę i na to kombinezon merino i śpiworek w wózku. A na noc to sam bodziak i śpiworek 1,5tog, a jak śpi z nami to w ogóle sam bodziak najchętniej, bo inaczej się cały rozkopuje. Stopy potrafi mieć mega ciepłe i spocone 🙈 tymczasem obok ja w koszuli z długim rękawem i skarpetach 😅

Ja tak samo ubieram i na noc i do wózka. Wczoraj stwierdziłam, że może mu jednak zimno w nocy w tym 1.5 tog i usiłowałam przykryć wełnianym kocykiem to 2x skopał zanim usnęłam i się poddałam z przykrywaniem.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi kolderkami to ja chyba będę czaić na Lamilou na vinted, udało mi się już wyczaić kiedyś ocieplacz do wózka+kocyk+poduszka świnka+przytulanka od nich za zawrotne 70 zł w świetnym stanie i jestem tym zachwycona. Jak się nie uda wyczaić to pewnie kilka osób z rodziny da kasę na święta zamiast prezentu to odłożę i za nią kupię nową.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My możemy się pochwalić pierwszym ząbkiem 🥹🥹🥹

W lutym chcemy jechać na tydzień w góry, więc chętnie przyjmę od was polecenia ciepłych śpiworków do wózka, myślę żeby kupić przynajmniej dwa, żeby mieć drugi w razie jakiejś awarii 😅👀

Alex_92, KarolaKinga, Elza1234, asiun, Margareetka, Katikat, Biedronka@, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to ja definitywnie wygrywam konkurs na pato matkę, bo ja nawet nie pomyślałam żeby kupić śpiworek do gondoli 😑 mała cały tydzień jeździła w body + dresy + kombinezon merino i przykrywalam ja kocem wełnianym. Nie płakała to uznawałam, że jest jej ciepło, a teraz mam wyrzuty sumienia 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2025, 23:26

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy śpi w pajacu + śpiworek 1,5 Tog. Mieliśmy 2.5 ale sprzedałam, bo była cała mokra.
    U nas z kolei taki problem, że ona kocha czuć się przykryta. No, ale ja się boję ją zostawić na noc przykryta, bo ona q dzień potrafi sobie koc na głowę zarzucić. Mam wrażenie, że ona właśnie się wybudza w tym łóżeczku bo brakuje jej otulenia 😔 nie mam pomysłu jak to ogarnąć żeby ją czymś nakryć, ale spać spokojnie, że się nie udusi 😑

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2025, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dobra, to ja definitywnie wygrywam konkurs na pato matkę, bo ja nawet nie pomyślałam żeby kupić śpiworek do gondoli 😑 mała cały tydzień jeździła w body + dresy + kombinezon merino i przykrywalam ja kocem wełnianym. Nie płakała to uznawałam, że jest jej ciepło, a teraz mam wyrzuty sumienia 🙄
    Ja nie używam. Wiem, że mam w zestawie do wózka. Ale ubieram go ciepło + koc, ewentualnie jeszcze do tego osłonka ta zapinana do wózka.

Anabbit lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2025, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Truskawka czekam na relacje z wizyty teściowej 🫣

Co tu dużo mówić... Moja siostra będąc świadkiem jej wizyty,stwierdziła że jest przerażona tą kobietą i mi współczuje. Tylko mały skrót: •płacz w trakcie oglądania zdjęć z chrzcin bo najważniejsze że już ochrzczona • ona by chciała wszystkie 250 zdjęć do albumu(osobiście ona jest na 5/6zdjeciach)• milion razy usłyszałam od niej słowo 'Moja' w kierunku małej.
    Z dumą opowiadała że każde zdjecie które dostanie drukuje i rozstawia je po całym mieszkaniu-później z tymi zdjęciami rozmawia całymi dniami jak jest w domu- to mnie trochę przeraziło 🫣

Asiun fajnie słyszeć dobre wieści.

Na spacerki swojego bobasa ubierałam w body+spodnie i na to kombinezon ocieplany z Nexta. W wózku jeszcze przykrywałam lekkim kocykiem i zakladalam osłonę na gondole. Ale już zmienię to na śpiworek Zaffiro.
    Jeśli chodzi o spanie to śpiworek 2.5tog tinystar+rampers.
    Czyli jestem team patomatek bo po 18 byłam z dzieckiem w Lidlu 😎 I było tyle rodziców z małymi dziećmi i wózkami że ciężko było w alejce przejechać 😅

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2025, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brzmi to przerażająco, jakby postradała zmysły. Więc dołączam do teamu twojej siostry i bardzo współczuję 🫣

Jezu u nas zima pełną gębą i nadal pada, tak się zastanawiam jak my wyjdziemy na spacer. Póki co to dzień zaczynamy płaczkami i prężeniem się. Tak myślę, czy to nie po wczorajszej dyni, bo wsunął pół słoiczka prawie. No i jeżeli tak to czy mu nie zrobić dzisiaj przerwy. Trudne te początki.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2025, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ta Twoja tesciowa zwyczajnie lubi być w centrum uwagi. Taki Czesiu bajkopisarz,byle na nią patrzeli. Musisz jej powiedzieć,że nie tolerujesz takiego zachowania bo Cie to denerwuje i wiesz,że ściemnia. Jeszcze bym jej powiedziała ,że kobiecie w jej wieku takie coś nie wypada ,bo wychodzi na psychopatkę.

Ja śpiworek w gondoli to już mam od października. Nawet go nie wyciągam. Często małą z auta (a ma na sobie tylko body i spodenki ) przekładam do tej gondoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2025, 07:34

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2025, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Anabbit, my też jeździliśmy w tym tygodniu bez śpiworka (było 5 stopni) body+kombinezon taki miś ciepły+kocyk i mały był cieplutki. Pierwszego dnia tylko zobaczyłam, że łapki się wychłodziły, to dołożyłam rękawiczki merino i już było ok.

Co do okrywania, to może weź wsadź brzegi kocyka po obu stronach pod materac? Ja tak zawsze robię, bo w ogóle kocyk to najlepsza zabawa, jak jest pora aktywności, to najfajniej zrobić zabawę, czy wygrają nóżki z jego skopaniem, a jak do spania, to właśnie fajnie go otula

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2025, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A tam przestań
    Skoro nie płakała to nie było jej zimno
    Sama włożyłam śpiworek dopiero w tym tyg, bo po prostu skopywała mi koc i ciągle go musiałam poprawiać, a tak to mam spokój

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ ‹ 2388 2389 2390 2391 2392 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ