X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, dołączam sie do życzen! Najlepszy prezent już sobie w czerwcu sprawiłas 😁🎂
    Truskawka, życze cierpliwości do ukochanej teściowej 😅
    U nas bielusieńko, spadło nawet wiecej śniegu niż zapowiadali, totalnie zimowa kraina 🥰 i juz mąż nie pyta po co tyle czapek i kombinezonów dla bombelka mamy, przecież nie będzie takiej zimy 🤣
    My tez poki co walczymy z tym piciem wody, kubek doidy sie na razie nie sprawdzil, z łyżeczki tez średnio, chce jeszcze wypróbować ten z lovi.

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma śniegu. Syn wstał o 4 rano (z resztą mala też) I do okna biegał a tam zero śniegu. Jest drama

event.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Z ciekawostek- po prawie 5 miesiącach intensywnej pracy padł mi jeden silnik od momcozy 🙈
    Moj jeden też jest juz na wykończeniu🤯

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś jedziemy na a spotkanie xdd moja córka poznała jakiś rok temu dziewczynkę na Snapchat'cie 🫣🫣 i marzeniem tej dziewczynki było poznanie mojej córki. A więc rodzice przywieźli to dziecko 400km!!! W ramach prezentu urodzinowego aby się poznały na żywo.
    Śniegu i nas nie ma, za to wszystko białe bo przymrozilo.

Batat zaakceptowany, zero objawów ze strony układu pokarmowego i skóry. Wczoraj pierwsza próba brokuła i mina jakby dostał starego kapcia do buzi, ale druga łyżeczka już spoko 😁.

Karola powtarzałam małemu badania moczu trzy razy i w żadnym nie ma już białka, nie podałam jemu tych leków, bo uważam że lekarz dał diagnozę nad wyrost.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śnieg dopiero jutro, na razie pizdzi tak, że nie wiem jak pójdziemy na spacer xd

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Ja kupiłam kubek doidy, ładnie chwyta ale większość wody leci dołem :D dzisiaj też się zakrztusił aż mi serce stanęło, tego zawsze się najbardziej boję. Za to pięknie opanował bbox, tylko że niby nie powinno się go używać na co dzień do picia.

Dlaczego się nie powinno? Mój pije super z bboxa

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun super, że już wyniki wyszły dobre 💪

Wczorajszą rehabilitacja przebiegła całkiem ok, mały większość czasu był spokojny, kilka nerwów go chwyciło to udało się ukoić smoczkiem. Potem padł w aucie jeszcze zanim wyjechaliśmy z parkingu. Mamy dużo z nim ćwiczyć w domu aktywizowanie rączek, bo najchętniej to by leżał krzyżem, a ręce tylko pchał do buzi.
    No i nie było 💩 podczas ćwiczeń 😅

Truskawka czekam na relacje z wizyty teściowej 🫣

age.png

Wysłany: 22 listopada, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun super.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    U nas śnieg dopiero jutro, na razie pizdzi tak, że nie wiem jak pójdziemy na spacer xd

My zrezygnowaliśmy że spaceru dzisiaj właśnie przez wiatr.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel sto lat witamy w klubie 😉
    Ja się dziwie ze mój neno jeszcze ciągnie. Myslalam ze po 2 miesiącach padnie. Ciekawe czy Wam uznają reklamacje.

Macie coś sprawdzonego na podbicie laktacji na tym etapie? Nie starczy młodemu. Dłużej pompuje mocniejsze ustawienia, wypiłam kwas chlebowy i tak dumam co jeszcze.

Cel95 lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My zrezygnowaliśmy że spaceru dzisiaj właśnie przez wiatr.

My wyszliśmy, ale szybkie kółko 30min… i tak od kolejnych 30 śpi w domu poubierany w czapkę i merino xD czy ja go wychładzam za bardzo w ciągu dnia, że najlepiej mu się śpi jak jest poubierany w wełnę? XD

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Cel sto lat witamy w klubie 😉
    Ja się dziwie ze mój neno jeszcze ciągnie. Myslalam ze po 2 miesiącach padnie. Ciekawe czy Wam uznają reklamacje.

Macie coś sprawdzonego na podbicie laktacji na tym etapie? Nie starczy młodemu. Dłużej pompuje mocniejsze ustawienia, wypiłam kwas chlebowy i tak dumam co jeszcze.
    Mi CDL poradziła na pewno słód jęczmienny w syropie, w razie problemów dodawać po łyżeczce 3xdziennie do herbaty/kawy itd., kozieradka Swanson i piwo bezalkoholowe 😊

Poza tym teraz wyszedł nowy smak femaltikera, może warto spróbować?

Kkk7 to ja ubrałam naszego w body z długim, leginsy merino, spodnie dresowe i bluza a na to kombinezon merino. Plus wiadomo czapka, rękawiczki. Krzyczał mi cały spacer, ale nie wiem czy dlatego że za ciepło czy po prostu maruda czy jeszcze coś innego.

Katikat lubi tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    My wyszliśmy, ale szybkie kółko 30min… i tak od kolejnych 30 śpi w domu poubierany w czapkę i merino xD czy ja go wychładzam za bardzo w ciągu dnia, że najlepiej mu się śpi jak jest poubierany w wełnę? XD
    bd72d391734df.jpghttps://zapodaj.net/plik-ljKYbaectT
    Mój tak ubrany chwila moment zasnął. Uwielbia ciepło.
    W ogóle rozmiar 74 kombinezon, a mam wrażenie jakby był 80 lub większy.

W nocy śpi pod kołdrą (poddaliśmy się ze spiworkami, za dużo się kręci) i kocem, który w sumie bardziej miętoli w rękach, bo lubi. Więc ja mam zmarzlucha. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 15:46

💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 22 listopada, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy olali spacer. Zimny wiatr jest,paskudna pogoda.

Jakby ktoś szukał prezentu dla przedszkolaka to Kostkolina jest fajna

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Myśmy olali spacer. Zimny wiatr jest,paskudna pogoda.

Jakby ktoś szukał prezentu dla przedszkolaka to Kostkolina jest fajna

To coś jak piankolina? Wygląda podobnie :D My już temat prezentów na święta zamknęliśmy, a musiałam jeszcze poza prezentami od nas powymyslac prezenty od dziadków i cioci żeby nikt nie zalał nas niepotrzebnymi rzeczami xD ale misja zakończona sukcesem. Teraz jeszcze zostały mi styczniowe urodziny do wymyślenia 😭

Ja z młodym też dziś nie wyszłam, ale przyjechaliśmy do rodziców i korzystaliśmy ze spokojnej drzemki w samotności, a córka wyszła z dziadkiem na spacer.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Mi CDL poradziła na pewno słód jęczmienny w syropie, w razie problemów dodawać po łyżeczce 3xdziennie do herbaty/kawy itd., kozieradka Swanson i piwo bezalkoholowe 😊

Kkk7 to ja ubrałam naszego w body z długim, leginsy merino, spodnie dresowe i bluza a na to kombinezon merino. Plus wiadomo czapka, rękawiczki. Krzyczał mi cały spacer, ale nie wiem czy dlatego że za ciepło czy po prostu maruda czy jeszcze coś innego.
    Dzięki!

Alex_92 lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png

Wysłany: 22 listopada, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To coś jak piankolina? Wygląda podobnie :D My już temat prezentów na święta zamknęliśmy, a musiałam jeszcze poza prezentami od nas powymyslac prezenty od dziadków i cioci żeby nikt nie zalał nas niepotrzebnymi rzeczami xD ale misja zakończona sukcesem. Teraz jeszcze zostały mi styczniowe urodziny do wymyślenia 😭

Ja z młodym też dziś nie wyszłam, ale przyjechaliśmy do rodziców i korzystaliśmy ze spokojnej drzemki w samotności, a córka wyszła z dziadkiem na spacer.
    Nie. To są takie miękkie kosteczki,które się do siebie przyklejają. Ale rozkleja się je normalnie. Wielorazowa zabawka. Jak te rzepy tylko na innej zasadzie.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś poszłyśmy na spacer ale tylko do paczkomatu. Fajny ten śpiwór do wózka. Mufka też super. Wszystko co najlepsze dla Malucha no i też coś dla moich zmarzniętych rąk. Usmieszki były jak w domu przetestowała. Fajnie ze ma regulacje wzrostu. 84cm i potem 105. 84 chyba starcza na ten sezon 😅😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dzisiaj miałam parę h dla siebie i poszłam z koleżanką do kina i na kawę :)
    A tata pojechał z małą do swoich dziadków w odwiedziny.
    Btw mgła mózgowa się utrzymuje, kupiłam 1 bilet do kina 🤡 dobrze że szłyśmy w południe na seans do dokupiłam drugi bez problemu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

Nie wiem jaka u Ciebie była pogoda. Ale ja bym włożyła dziecko jeszcze w śpiworek już jak jest 0 i mniej w tym kombinezonie. Moim starszym też już w wełnie samej szybko do auta było już dziś zimno jak jechały do dziadków.

Daliśmy dziś małej marchewkę :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 2390 2391 2392 2393 2394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ