X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Dzięki!
    Znalazłam jeszcze 2 całe nieotwierane słoiczki jakbyś chciała, to mogę oddać za koszty wysyłki.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Nie wiem jaka u Ciebie była pogoda. Ale ja bym włożyła dziecko jeszcze w śpiworek już jak jest 0 i mniej w tym kombinezonie. Moim starszym też już w wełnie samej szybko do auta było już dziś zimno jak jechały do dziadków.

Daliśmy dziś małej marchewkę :)
    A to to tak, jeszcze śpiworek który był w komplecie do wózka. Myślisz, że te dresiki to już za dużo? Na pewno było mu cieplutko, bo jak dotknęłam karku to cieplusi. O tyle o ile jakoś ta jesień nie była dla mnie problemem w ubieraniu małego tak już tak od +5 w dół to już nie wiem totalnie.
    Jeszcze wczoraj zaczepiła mnie jakaś baba, że z takim maluchem to powinnam siedzieć w domu, bo jest za zimno. No podniosła mi ciśnienie kobieta 🫣
    Płaczki trwały dalej po powrocie ze spaceru aż nie zasnął, ale się prężył i puszczał bączki, więc myślę, że to chodziło o brzuszek.

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałaś śpiworek jakiś to luz. Wyobraziłam sobie, że w takie zimno miałaś bobasa w wełnie. Sorki 😅

No starsze panie to mają swoje teorie. Ja rodziłam najstarsza w śnieg i kilkanaście stopni mrozu i jak wyszliśmy na pierwszy spacer to sąsiadka też dziwnie patrzyła. Ale no ja już nie mogłam w domu się kisić. Nieraz trzeba chociaż dla psychiki wyjść 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    To my chyba jako jedyne nawet nie zaczniemy rd równo na 6 miesięcy, tylko później xd Młoda jeszcze stabilnie się nie utrzyma, wszystko co nie jest mlekiem wypycha mocno językiem i ewidentnie wg mnie nie jest jeszcze gotowa. Pół roku natomiast wypada nam chwilę przed świętami, więc nie będzie mi się chciało stresować wokół wyjazdowych świąt posiłkami dla małej + nikt z moich szalonych krewnych nie będzie chciał jej niczego wcisnąć przy wigilijnym stole (chociaż moja babcia „przypadkiem” dała mojemu bratu cząstkę mandarynki gdy miał 3 miesiące, więc kto ich tam wie 🙃). 26 grudnia ruszymy z tematem i pewnie będziemy tu ostatnie 🤣

Nam pol roku wypada 25 grudnia i ja tam myślę zacząć rd albo po świętach albo w ogóle po nowym roku, takze ostatnie na pewno nie będziecie 🫡😉

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    A my dziś jedziemy na a spotkanie xdd moja córka poznała jakiś rok temu dziewczynkę na Snapchat'cie 🫣🫣 i marzeniem tej dziewczynki było poznanie mojej córki. A więc rodzice przywieźli to dziecko 400km!!! W ramach prezentu urodzinowego aby się poznały na żywo.
    Śniegu i nas nie ma, za to wszystko białe bo przymrozilo.

Batat zaakceptowany, zero objawów ze strony układu pokarmowego i skóry. Wczoraj pierwsza próba brokuła i mina jakby dostał starego kapcia do buzi, ale druga łyżeczka już spoko 😁.

Karola powtarzałam małemu badania moczu trzy razy i w żadnym nie ma już białka, nie podałam jemu tych leków, bo uważam że lekarz dał diagnozę nad wyrost.
    Fajne są takie znajomości. Moja córka też tak poznała taka dziewczynę,z tym że to ok 100 km a nie 400. Chyba już z 10 lat mają kontakt.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak teraz w okolicy 0-2 stopnie wychodzimy to ma body z długim, spodnie, na to merino, kocyk polarowy i śpiworek i wydaje się być zadowolony 🫠 poniżej 0 mam jeszcze taki grubszy kombinezon z nexta.

Za to w nocy to jest hit - musi mieć na pajacyka śpiworek i być przykryty kołderką 🤡 pod pajacykiem body bez rękawów, zapomniałam. Także śpiworek śpiworkiem, ale tylko pod kołderką nie jest zimny i nie wybudza się często (jak na siebie ofc xD) w nocy. W pokoju ma 20-21 stopni.
    Chociaż dziś skończył ze mną w łóżku o północy, a ojciec na kanapie u niego w pokoju XD obudził się w rozrywkowym nastroju i dopiero w łóżku mi zasnął, było mi super niewygodnie, ale przynajmniej pospał do 7 a później do 9 xD

Btw polecacie jakieś fajne kołderki? Początkowo pożyczyłam od mamy, taką którą miała dla mojej siostrzenicy i to komplet z Zarahome, ale teraz mają poszewki na guziki, a trochę się przyszłościowo boję, że urwie i połknie czy coś w tym stylu 🙈 w tym co ma teraz nie ma guzików, tylko jest na zakładkę i fajnie. Zamówiłam z babysteps taką co ma wszyte wypełnienie, ale jest dość cienka jak na jego wymagania xD zresztą nawet ich śpiworek wydaje mi się cieńszy niż ten z colorstories, a niby oba 2,5tog. Help, bo przeglądam internet i mózg mi paruje, jeszcze jest milion różnych rozmiarów, oczywiście jak już znajdę fajne wypełnienie to poszewki na nie mają rozmiar z dupy 🥵 sami mamy kołdry z ikei, ale tam dla dzieci to są ogromne. Teoretycznie z zarahome znalazłam wypełnienie 100x120… chyba że przesadzam z tymi guzikami?? Niby piszą, że są schowane, ale już wiem, że mój bobas to kombinator - po ojcu - próbuje sobie za każdym razem rozkręcić huśtawkę xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 20:26

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia jak marchewka smakowała?

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na podbicie laktacji pije co jakiś czas piwo bezalkoholowe i działa na mnie.

My poszliśmy na spacer o 18 🙈 czy o tej porze można wychodzić z maluchem na spacer, czy jestem pato matką?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 ja kupiłam z colorstories, 200 gr/m2 wypełnienie. Jak pod nią śpi to jest mu ciepło. Gusia tez pisała o LaMillou. Ale jak jak chciałam kupić to cena mnie pokonała.

Margareetka, według niektórych jesteś 😅

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja na podbicie laktacji pije co jakiś czas piwo bezalkoholowe i działa na mnie.

My poszliśmy na spacer o 18 🙈 czy o tej porze można wychodzić z maluchem na spacer, czy jestem pato matką?

Można!
    Ja ostatnio popylałam po Bronowicach o 19.30, bo byłam z młodym u koleżanki a tam się do niej boję podjeżdżać pod blok samochodem, bo są miejsca tylko dla mieszkańców osiedla i ciągle się straż miejska kręci, więc mieliśmy przymusowy spacerek. Też się niektóre starsze panie krzywo patrzyły, ale trudno.

A i potwierdzam piwo bezalkoholowe na mnie też działa, piję jak potrzebuje odciągnąć na jakieś wyjście ;)
    W moich prywatnych testach jednak najlepiej wypada takie ze słodem pszenicznym a nie jęczmiennym, ale to pewnie nie reguła xD

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Fajne są takie znajomości. Moja córka też tak poznała taka dziewczynę,z tym że to ok 100 km a nie 400. Chyba już z 10 lat mają kontakt.
    Kurde no mega fajnie było, mialam obawy ale niepotrzebnie 🙂🙂😁

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kkk77 ja kupiłam z colorstories, 200 gr/m2 wypełnienie. Jak pod nią śpi to jest mu ciepło. Gusia tez pisała o LaMillou. Ale jak jak chciałam kupić to cena mnie pokonała.

Margareetka, według niektórych jesteś 😅

Z lamillou to nawet były ostatnio promki, ale szybko się wyprzedało co ładniejsze i zostały same duuuże 🥲
    Ale o colorstories nie pomyślałam, może to dobry trop, bo śpiworek cieplutki

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple potwierdzam z tym pszenicznym. U mnie najlepiej dział żywiec biały 😀 dodaje trochę soku pomaranczowego i na prawdę smaczne, bo nie czuć piwem xd

No cóż, to będę taką pato matką, bo młodemu ta ostatnia drzemka najlepiej wchodzi na spacerze właśnie.

Ja to serio chyba wychładzam dziecko jak tak czytam Was. Na spacery ma bodziaka+spodenki+bluzę i na to kombinezon merino i śpiworek w wózku. A na noc to sam bodziak i śpiworek 1,5tog, a jak śpi z nami to w ogóle sam bodziak najchętniej, bo inaczej się cały rozkopuje. Stopy potrafi mieć mega ciepłe i spocone 🙈 tymczasem obok ja w koszuli z długim rękawem i skarpetach 😅

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas na noc pajac, a na to śpiworek 1tog, czasami jak już ja czuje że mi chłodno to przykrywam go kocykiem. No, ale ostatnio u tak ląduje u nas w łóżku to wtedy tylko sam pajac bo i tak ma kołderkę ode mnie. A grzeje jak kaloryfer 😅

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba też zmarzluch, w nocy pajac i śpiworek 2.5 tog i często też go przykrywam kołdrą jeszcze 😅 Ale jak przychodzę do niego wieczorem to zwykle ma takie zimne rączki i potem się od razu wtula we mnie i sobie je ogrzewa. Kark ma ciepły. A na dwór to my nadal wychodzimy w samym body + kombinezon merino, ale do tego wskakuje chusta + moja kurtka ciążowa z panelem na bobasa, więc jest cieplutki. Gorzej jak będzie kryzys i będę musiała go wyjąć z chusty 😅 póki co tylko szybko czmychalam do domu xd

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Blackapple potwierdzam z tym pszenicznym. U mnie najlepiej dział żywiec biały 😀 dodaje trochę soku pomaranczowego i na prawdę smaczne, bo nie czuć piwem xd

No cóż, to będę taką pato matką, bo młodemu ta ostatnia drzemka najlepiej wchodzi na spacerze właśnie.

Ja to serio chyba wychładzam dziecko jak tak czytam Was. Na spacery ma bodziaka+spodenki+bluzę i na to kombinezon merino i śpiworek w wózku. A na noc to sam bodziak i śpiworek 1,5tog, a jak śpi z nami to w ogóle sam bodziak najchętniej, bo inaczej się cały rozkopuje. Stopy potrafi mieć mega ciepłe i spocone 🙈 tymczasem obok ja w koszuli z długim rękawem i skarpetach 😅

Ja tak samo ubieram i na noc i do wózka. Wczoraj stwierdziłam, że może mu jednak zimno w nocy w tym 1.5 tog i usiłowałam przykryć wełnianym kocykiem to 2x skopał zanim usnęłam i się poddałam z przykrywaniem.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi kolderkami to ja chyba będę czaić na Lamilou na vinted, udało mi się już wyczaić kiedyś ocieplacz do wózka+kocyk+poduszka świnka+przytulanka od nich za zawrotne 70 zł w świetnym stanie i jestem tym zachwycona. Jak się nie uda wyczaić to pewnie kilka osób z rodziny da kasę na święta zamiast prezentu to odłożę i za nią kupię nową.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My możemy się pochwalić pierwszym ząbkiem 🥹🥹🥹

W lutym chcemy jechać na tydzień w góry, więc chętnie przyjmę od was polecenia ciepłych śpiworków do wózka, myślę żeby kupić przynajmniej dwa, żeby mieć drugi w razie jakiejś awarii 😅👀

Alex_92, KarolaKinga, Elza1234, asiun, Margareetka, Katikat, Biedronka@, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to ja definitywnie wygrywam konkurs na pato matkę, bo ja nawet nie pomyślałam żeby kupić śpiworek do gondoli 😑 mała cały tydzień jeździła w body + dresy + kombinezon merino i przykrywalam ja kocem wełnianym. Nie płakała to uznawałam, że jest jej ciepło, a teraz mam wyrzuty sumienia 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 23:26

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy śpi w pajacu + śpiworek 1,5 Tog. Mieliśmy 2.5 ale sprzedałam, bo była cała mokra.
    U nas z kolei taki problem, że ona kocha czuć się przykryta. No, ale ja się boję ją zostawić na noc przykryta, bo ona q dzień potrafi sobie koc na głowę zarzucić. Mam wrażenie, że ona właśnie się wybudza w tym łóżeczku bo brakuje jej otulenia 😔 nie mam pomysłu jak to ogarnąć żeby ją czymś nakryć, ale spać spokojnie, że się nie udusi 😑

age.png
‹‹ 2391 2392 2393 2394 2395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ