CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:A to u mnie wszędzie biało i pięknie to wygląda:P więc jak to Blackapple już się stopił?
Oficjalnie witam się w gronie 30stek
Kupiłam Maluchowi spiworek do wozka z zaffiro i sobie mufke bo próbowałam z rękawiczkami i jednak mi tak ekstremalnie ręce marzną w bezruchu że bez tego ani rusz. Mam nadzieję że sprawdzą się
Gratulacje! -
Lauraa wrote:U nas po przeprowadzce AZS tak szaleje ze młody się normalnie w nocy drapie 🤕 zastanawiam się nad instalacja zmiękczacza w domu bo woda jest tak twarda że szok. Ma może któraś?
My mamy. Bez zmiękczacz la się u nas nie da. Bd szybko psują się sprzęty, armatura całą nie do domycia. Sąsiadka nie miała 3msc i poszedl jej czajnik elektryczny. Nam po pół roku nie domywala zmywarka itp. Ponoc też instalacja podłogówki może dużo krocej działać i gorzej
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:U nas po przeprowadzce AZS tak szaleje ze młody się normalnie w nocy drapie 🤕 zastanawiam się nad instalacja zmiękczacza w domu bo woda jest tak twarda że szok. Ma może któraś?
My mamy zmiękczacz i baaardzo polecamy. U nas w mieście jest mega twarda woda, a w całym domu mamy czarną armaturę, więc nie chce sobie nawet wyobrażać jak by to wszystko wyglądało bez zmiękczacza. Fajne też to, że nie trzeba co chwilę czajnika odkamieniać. Trzeba tylko się przyzwyczaić bo ta woda jest zupełnie inna „w dotyku”.
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Cel wszystkiego najlepszego!
U nas dziś pyknęło 5 miesięcy. Kiedy to zleciało ja się pytam?!!! Próbowałam jej dziś zrobić foty pamiątkowe z tabliczka to mission impossible xd ciągle się wierci, zmienia mimikę 10 razy na sekundę 😂 chyba już łatwo to było 🫠
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Julek wypił 5 łykow wody z kubka reflo 😁, zakrztusił się tylko 4 razy 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ja kupiłam kubek doidy, ładnie chwyta ale większość wody leci dołem
dzisiaj też się zakrztusił aż mi serce stanęło, tego zawsze się najbardziej boję. Za to pięknie opanował bbox, tylko że niby nie powinno się go używać na co dzień do picia.
-
Mam w końcu opony 🥳 Musiałam się pochwalić xD
Nawet przyjemniej się prowadziło z nowymi.
My mamy zamiar zainstalować zmiękczacz, ale ciągle coś innego wyskakuje i tak nam schodzi. Po części też mamy czarną armaturę, ale nawet myślałam, że będzie z tym gorzej a nie zachodzi aż tak kamieniem, więc ciągle to odkładamy 😅
Moana a czemu bboxa się nie powinno używać na co dzień? Żeby nie przyzwyczajać do picia tylko z bidona? -
Blackapple wrote:Mam w końcu opony 🥳 Musiałam się pochwalić xD
Nawet przyjemniej się prowadziło z nowymi.
My mamy zamiar zainstalować zmiękczacz, ale ciągle coś innego wyskakuje i tak nam schodzi. Po części też mamy czarną armaturę, ale nawet myślałam, że będzie z tym gorzej a nie zachodzi aż tak kamieniem, więc ciągle to odkładamy 😅
Moana a czemu bboxa się nie powinno używać na co dzień? Żeby nie przyzwyczajać do picia tylko z bidona?
Tak, picie z otwartego kubka wspiera prawidłowy rozwój jamy ustnej a z bidonu może to opóźniać i powinno się tylko okazjonalnie np. podczas wyjść na spacer.
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Dokładnie. Ja jestem zdania niech pije z czego lubi byle piło. Syn bboxa to do 4 roku życia ciągnął i żyje. Te zalecenia picia ze szklanki to niech sobie w dupę wsadzą. Wiecie jak mało dzieci to ogrania?Gusia_ wrote:A ja myślę, że grunt żeby z czegoś w ogóle piło 😅
-
U nas były skrajności. Jedna na 4 miesiąc piła z otwartego kubka mleko bo była antybutelka i antyslomka a druga przez pierwsze miesiące tolerowała tylko butelkę Żywiec Zdrój małą i też potem z dwa lata jak piła z kubka to zawsze miałam serce w gardle bo non stop się topiła, więc serio, najlepiej wrzucić na luz. Byleby jakoś nawodnić i do przodu 😅
-
Moja bboxa załapała dopiero po roczku, kompletnie nie umiała ciągnąć przez słomkę wcześniej xD piła tylko z kubeczka. A na spacer nie zabierałam nic do picia, dawałam jej mleko w razie czego. Zresztą do dziś nic nie zabieram w sezonie jesień-zima i każę jej się napić przed wyjściem bo nigdy nie chce mi się nosić tych bidonów, wychodzę tylko z telefonem i kluczami #matkaroku xd
-