X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A to u mnie wszędzie biało i pięknie to wygląda:P więc jak to Blackapple już się stopił?

Oficjalnie witam się w gronie 30stek

Kupiłam Maluchowi spiworek do wozka z zaffiro i sobie mufke bo próbowałam z rękawiczkami i jednak mi tak ekstremalnie ręce marzną w bezruchu że bez tego ani rusz. Mam nadzieję że sprawdzą się

Gratulacje!

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    U nas po przeprowadzce AZS tak szaleje ze młody się normalnie w nocy drapie 🤕 zastanawiam się nad instalacja zmiękczacza w domu bo woda jest tak twarda że szok. Ma może któraś?

My mamy. Bez zmiękczacz la się u nas nie da. Bd szybko psują się sprzęty, armatura całą nie do domycia. Sąsiadka nie miała 3msc i poszedl jej czajnik elektryczny. Nam po pół roku nie domywala zmywarka itp. Ponoc też instalacja podłogówki może dużo krocej działać i gorzej

Lauraa lubi tę wiadomość

• moana1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    U nas po przeprowadzce AZS tak szaleje ze młody się normalnie w nocy drapie 🤕 zastanawiam się nad instalacja zmiękczacza w domu bo woda jest tak twarda że szok. Ma może któraś?

My mamy zmiękczacz i baaardzo polecamy. U nas w mieście jest mega twarda woda, a w całym domu mamy czarną armaturę, więc nie chce sobie nawet wyobrażać jak by to wszystko wyglądało bez zmiękczacza. Fajne też to, że nie trzeba co chwilę czajnika odkamieniać. Trzeba tylko się przyzwyczaić bo ta woda jest zupełnie inna „w dotyku”.

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel wszystkiego najlepszego!

U nas dziś pyknęło 5 miesięcy. Kiedy to zleciało ja się pytam?!!! Próbowałam jej dziś zrobić foty pamiątkowe z tabliczka to mission impossible xd ciągle się wierci, zmienia mimikę 10 razy na sekundę 😂 chyba już łatwo to było 🫠

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek wypił 5 łykow wody z kubka reflo 😁, zakrztusił się tylko 4 razy 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Julek wypił 5 łykow wody z kubka reflo 😁, zakrztusił się tylko 4 razy 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Ja kupiłam kubek doidy, ładnie chwyta ale większość wody leci dołem :D dzisiaj też się zakrztusił aż mi serce stanęło, tego zawsze się najbardziej boję. Za to pięknie opanował bbox, tylko że niby nie powinno się go używać na co dzień do picia.

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w końcu opony 🥳 Musiałam się pochwalić xD
    Nawet przyjemniej się prowadziło z nowymi.

My mamy zamiar zainstalować zmiękczacz, ale ciągle coś innego wyskakuje i tak nam schodzi. Po części też mamy czarną armaturę, ale nawet myślałam, że będzie z tym gorzej a nie zachodzi aż tak kamieniem, więc ciągle to odkładamy 😅

Moana a czemu bboxa się nie powinno używać na co dzień? Żeby nie przyzwyczajać do picia tylko z bidona?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś widzialam, nie wiem czy to prawda, że bbox to tak raczej po roku, a po 6 miesiącu kubek otwarty. Bo łatwiej nauczyć picia z rurki niz z otwartego i potem noze być problem.

Blackapple lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mam w końcu opony 🥳 Musiałam się pochwalić xD
    Nawet przyjemniej się prowadziło z nowymi.

My mamy zamiar zainstalować zmiękczacz, ale ciągle coś innego wyskakuje i tak nam schodzi. Po części też mamy czarną armaturę, ale nawet myślałam, że będzie z tym gorzej a nie zachodzi aż tak kamieniem, więc ciągle to odkładamy 😅

Moana a czemu bboxa się nie powinno używać na co dzień? Żeby nie przyzwyczajać do picia tylko z bidona?

Tak, picie z otwartego kubka wspiera prawidłowy rozwój jamy ustnej a z bidonu może to opóźniać i powinno się tylko okazjonalnie np. podczas wyjść na spacer.

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że grunt żeby z czegoś w ogóle piło 😅

Blackapple, Margareetka, Kkk77, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A ja myślę, że grunt żeby z czegoś w ogóle piło 😅
    Dokładnie. Ja jestem zdania niech pije z czego lubi byle piło. Syn bboxa to do 4 roku życia ciągnął i żyje. Te zalecenia picia ze szklanki to niech sobie w dupę wsadzą. Wiecie jak mało dzieci to ogrania?

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka "topiła się" do trzeciego roku życia. Jaki to był sukces jak w końcu ze spokojem wypiła ze szklanki xd

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były skrajności. Jedna na 4 miesiąc piła z otwartego kubka mleko bo była antybutelka i antyslomka a druga przez pierwsze miesiące tolerowała tylko butelkę Żywiec Zdrój małą i też potem z dwa lata jak piła z kubka to zawsze miałam serce w gardle bo non stop się topiła, więc serio, najlepiej wrzucić na luz. Byleby jakoś nawodnić i do przodu 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bboxa załapała dopiero po roczku, kompletnie nie umiała ciągnąć przez słomkę wcześniej xD piła tylko z kubeczka. A na spacer nie zabierałam nic do picia, dawałam jej mleko w razie czego. Zresztą do dziś nic nie zabieram w sezonie jesień-zima i każę jej się napić przed wyjściem bo nigdy nie chce mi się nosić tych bidonów, wychodzę tylko z telefonem i kluczami #matkaroku xd

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z owletami, polecacie?
    Snuza zaczyna mnie denerwować, bo mała śpi na boku i często się odpina/przesuwa i rozważam zakup Owleta, akurat jest na promocji teraz. Któraś żałuje?

age.png
‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ