Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zdrapywać delikatnie paznokciem albo tak "dźgać" włosiem szczotki. Czasem ciemieniuchy nawet nie widać a np ....czuć zapach.

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy po nocy z gorączką 🤒 całą noc spał ze mną przy cycku, odłożyłam dosłownie na 5 minut, wyszłam do toalety a jak wróciłam to już leżał i oczy jak 5 złotych. Mam nadzieję, że już dzisiaj będzie ok. Na szczepieniu dużo krzyku i płaczu, no, ale też tego się spodziewałam po Bexsero. Podobno czasem druga dawka jest gorsza.

Pytałam o to rozszerzanie diety, to pani doktor powiedziała, że to normalne i żeby narazie nie szaleć. Ten brzusio jest taki delikatny no i ma jeszcze chwilę, poza tym ferrytynę mieliśmy ładną, więc nie ma ciśnienia. Narazie dawać różne smaki po troszku łyżeczka dwie na spróbowanie i tyle. Mogą być krzyki, może się prężyć, bo ten brzuszek niedojrzały.

Z tą ciemieniuchą też zauważyłam ostatnio kropeczkę na głowie (u nas bardzo jasne włoski to się wyróżniało), aż myślałam, że to jakiś strupek czy coś, ale widzę, że u was też nawrót.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z ciemieniucha długo walczyliśmy...mały ciągle przód głowy miał przez to łysy, bo włoski ciągle wychodziły. Od jakiegoś czasu jest spokój, ale ze względu na to, że on całą skórę ma mega suchą to i głowę też więc główkę mu te emolientem jadę już dobre półtora miesiąca i od wtedy ciemieniucha przestała wracać. A co do wyczesywanie to nam się nie udawało, ja paznokciem skrobalam 🤣

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też była dłuuuugo ciemieniucha, lekarka mówiła że to norma przy alergii. I dopiero pomógł dermicin z wyczesywaniem szczoteczką do zębów i właśnie co większe to paznokciem 🫣

Ale dziś mieliśmy pobudkę z 💩💩 w roli głównej. Juz tak od 5 się kręcił, wiercił i chciał sobie wydrapać głowę i wyrwać uszy, więc wiedziałam że coś się święci. Ostatecznie po 7 podłączył się do cycka i tak szalał przy nim, puszczał bączki aż poszedł zrzut z trzech dni 🫣 pierwszy raz miał tak długą przerwę, więc skończyło się przebraniem pampersa z każdej strony 🙈 oczywiście zanim zauważyłam to zdążył się wyobrwcać w łóżku xd

preg.png

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do ciemieniuchy używałam plastikowej szczotki z miękkim włosiem i do tego grzebyka z kompletu. Nam z kolei położna mówiła żeby nie kupować szczotki z naturalnym włosiem bo wtedy nie można jej wymyć z tej ciemieniuchy

Myślicie że mój bobas da się namówić na drzemkę po tym jak spała z 40 minut w foteliku? Nie wiem czy robić kawę 😅

U nas przy u nas przy usypianiu też jest faza na śmieszki i rozglądanie się. Trwa to dopóki dziecko się nie rozładuje i pada spać 😅

age.png

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza drzemka trwała dokładnie do momentu aż zrobiłam sobie kawę i napiłam się pierwszego łyka, zawrotne 30min 😅 ale przynajmniej obudził się w humorze a nie z płaczem

preg.png

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Pierwsza drzemka trwała dokładnie do momentu aż zrobiłam sobie kawę i napiłam się pierwszego łyka, zawrotne 30min 😅 ale przynajmniej obudził się w humorze a nie z płaczem
    U Nas pierwsze drzemka do momentu próby założenia laktatora🤯 moje dziecko sie popsuło z drzemek 1godz teraz spi max 30 minut

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znowu 38.5 😥🤒 także dzisiaj mamy dzień w łóżku, dużo cyca i dużo przytulania.

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś próba brokułowa
    Mini robiła zabójcze 😅 chyba nie podszedł, trzęsła się jakbym jej pedicetamol dała xD
    Jutro spróbuję jeszcze raz a jak znowu nie podejdzie to sama jej uparzę na parze i zobaczymy wtedy

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, odpukać, drzemki i nocki jak przed regresem. Czasem od 19 do 2-3 bez kwęknięcia prześpi. Tylko jak tata ma urlop lub jest w weekend w domu to drzemki mogą nie istnieć i trzeba go zmusić.

Za to jedzenie mleka się zesrało. Dmucha w smoczek, pluje, rozgląda, płacze. Zje 50 ml, czasem 100 ml, a żeby dokończyć (nie zawsze) potrzebuje przerwy. Zastanawiamy się kiedy najdzie go ochota na odrzucenie mleka 😒jeszcze spróbuję smoczków z większym przepływem, bo może za wolno mu leci.
    Dobrze, że przynajmniej rd idzie dobrze i zjada wszystko. Do wody ma... ambiwalentny stosunek. Po jedzeniu na łyżece - ok, po drzemce z kubka lovi - ok.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktoś miał problem z dyschezja?

Mam wrażenie że to się teraz pojawiło.. wszystko wygląda normalnie, ale żeby uczynić 2ke to są stęka,jęki i nawet trochę płaczków. Nie wiem jak jej pomóc, nie jadłam nic nowego. Biogaje jej dałam, bo poprzednio brała po rotarix i pomogło, a potem miała sporo przerwy.

Od tego wysiłku to nawet ma tam zaczerwienione i mikrourazy takie. Czym to smarować? Bo nie wiem czy bepanten starczy

Już zaczęłam eozkminiac czy może czegoś nie wciągnęła. Czy to klaczka wełny z kombinezon merino bo niestety czasem mi to chwyci i je. Ona z tych dzieci co by zjadły dosłownie wszystko..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ojejku, wysoka ta gorączka 😥

Dziś w menu mieliśmy brokuła z cukinia, jejku jak mu smakowało. Zjadł wszystko co naszykowałam 😅 normalnie jak widział łyżeczkę do od razu wyjmował rączki z buzi, żeby było miejsce na jedzonko. Potem ładnie popił woda, on akurat o dziwo lubi wodę, ma jakąś frajdę z picia. Aktualnie daje mu wodę z takiego mini kubeczka do espresso, bo poprosiłam na święta o rzeczy do RD i pewnie dostaniemy jakiś kubek, więc nie chce teraz sama kupować.

Cel u nas pomagaja te same rzeczy co wcześniej, czyli po prostu przyciąganie nóżek do brzuszka i trzymam tak chwilę albo biorę nóżki i kręcę zgodnie z ruchem wskazówek zegara.

preg.png

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U nas dziś próba brokułowa
    Mini robiła zabójcze 😅 chyba nie podszedł, trzęsła się jakbym jej pedicetamol dała xD
    Jutro spróbuję jeszcze raz a jak znowu nie podejdzie to sama jej uparzę na parze i zobaczymy wtedy
    U nas na próbę ze sloiczka brokuł jest passee. Muszę kupić w sklepie i pewnie uparowac go następnym razem. Moze wtedy podpasuje.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my cały czas mamy problemy z tym brzuszkiem Cel. Doraźnie czasem pomaga masaż jelit i uginanie nóżek żeby zrobił kupę, ale ogólnie cały czas jest jęk przez to. Lekarka oglądała jego brzuch i kupę, ale nie ma żadnych zastrzeżeń, mówiła że może po prostu te jelitka jeszcze dojrzewają i żeby dać im czas.

Zaliczyliśmy pobranie krwi i szczepienie, podziwiam te pielęgniarki pobierające krew u maluszków, szczepienia mnie nie ruszają, ale na pobraniu od razu łzy w oczach 😅 ale pani się od razu wklula, szybko poszło. A młody pierwszy raz jechał ze mną sam bez płaczu w aucie, wow.

I mamy szczepienie na grypę za dwa tygodnie umówione, zaliczymy przed świętami jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2025, 12:38

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja koedy widze napinanie i problem to smaruje odyt bepantenem i robię masaż. Wolę jej nie zostawiać samej z tym,bo się nabawi zaparć nawykowych

Tanasi co za badania robicie?

Współczuję tych gorączek. Oby było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2025, 12:52

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach tych badań klinicznych badają ile przeciwciał wytworzyło się po szczepieniu na prevenar. A dodatkowo pediatra dorzuciła też tsh, morfologię i ferrytyne za jednym kłuciem:)

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    U nas na próbę ze sloiczka brokuł jest passee. Muszę kupić w sklepie i pewnie uparowac go następnym razem. Moze wtedy podpasuje.
    No właśnie ja zrobię jeszcze jedno podejście, bo mam pół słoiczka w lodówce a jak nie to zrobię sama

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Dziewczyny a czy ktoś miał problem z dyschezja?

Mam wrażenie że to się teraz pojawiło.. wszystko wygląda normalnie, ale żeby uczynić 2ke to są stęka,jęki i nawet trochę płaczków. Nie wiem jak jej pomóc, nie jadłam nic nowego. Biogaje jej dałam, bo poprzednio brała po rotarix i pomogło, a potem miała sporo przerwy.

Od tego wysiłku to nawet ma tam zaczerwienione i mikrourazy takie. Czym to smarować? Bo nie wiem czy bepanten starczy

Już zaczęłam eozkminiac czy może czegoś nie wciągnęła. Czy to klaczka wełny z kombinezon merino bo niestety czasem mi to chwyci i je. Ona z tych dzieci co by zjadły dosłownie wszystko..

Nam na dyschezje pomagał Delicol, ale myślałam, że to samo znika po jakimś 4 miesiącu życia (u nas tak było).

Jak coś to alantan plus jest trochę mocniejszy niż bepanten według mnie, ale taki mega tłuścioch.

Też czasem się zdarza zjeść kłaczka z merino 🙈

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel właśnie ja też o tym ostatnio myślałam, czy młody nie ma dyschezji, bo były 💩 codziennie, a nagle coś się wykrzyczało i potrafił po kilka dni nie robić. Teraz jakby znowu się normuje, ale obserwuję. Plus do tego RD w międzyczasie więc to podobno normalne.

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    U nas dzisiaj pobudka z giga kupa, nie ma to jak miłe przywitanie 😅 polujecie na coś na black friday?
    Ja myslam o śpiworku zaffiro do wózka 🤔

age.png

preg.png
‹‹ ‹ 2393 2394 2395 2396 2397 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ