CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha Tanashi a myślałam że ja wcześnie wskakuje w piżamki, bo zdarzy się koło 18.00 🤣 Jak kiedyś tu pisałam że odkąd mam dzieci chodzę nieraz spać i po 20.00 to czułam się dziwnie, ale widzę, że nie tylko ja nieraz już o tej porze czekam aż będzie można zasnąć 🫣
Karola ten brak czasu żeby pogadać brzmi jak moje życie z mężem aktualnie. Może przy trójce tak zaczyna byc…
Jeny my dziś znaleźliśmy dwie schowane kurtki zimowe starszych i dwa kombinezony dla małej puchowe które kupiłam na wyprzedaży wiosna na ten sezon. Mąż tak skubany dobrze schował że 3 tygodnie szukaliśmy w piwnicy. Ale są. Uff 😅 kolejne rzeczy wynoszę tam sama bo on często odłoży coś nie na miejsce i potem jest… nerwowo xd -
Czy u was przy tym rd też są problemy brzuszkowe? Trochę mnie to zastanawia co będzie dalej, skoro po dyni z batatem mamy takie piski i płaczki jakby nagle dziecko dostało kolek. Oczywiście z tego wszystkiego dziecię postanowiło chyba dzisiaj nie spać, 21:30 a on ogląda gwiazdy na suficie…
-
Alex_92 wrote:Czy u was przy tym rd też są problemy brzuszkowe? Trochę mnie to zastanawia co będzie dalej, skoro po dyni z batatem mamy takie piski i płaczki jakby nagle dziecko dostało kolek. Oczywiście z tego wszystkiego dziecię postanowiło chyba dzisiaj nie spać, 21:30 a on ogląda gwiazdy na suficie…
Może ma problem, bo kupa twardsza się robi? -
My jak nie wychodzimy nigdzie to czasem 17-18 już wykąpani w piżamach śmigamy. Także dla mnie normalne.
Alex, mój nie ma jako takich problemów tyle co czasem go zatka i nie robi przez 2, 3 dni kupy, a czasem codziennie. Raz płakał jak robił, bo taka twarda.
Chyba ma budzik wbudowany, bo 6.30 pobudki robi i śpiewa.
-
Karola to i ja czasem tak schowam coś.
We wtorek mamy szczepienie Bexsero to zapytam od razu lekarki co z tym rozszerzaniem diety najlepiej zrobić, bo szkoda mi bobaska. -
Właśnie dlatego jutro pogadam z pediatrą na wizycie jak ona to widzi. Cieszy mnie tylko to, że kupki są ostatnio codziennie. On ma delikatny ten brzusio jak i tatuś.Tanashi wrote:Alex może jego brzuszek nie jest jeszcze gotowy? Mój nadal trawi jakby miał dwa miesiące a nie pięć, jakbym mu teraz podała jedzenie to by się na bank skończyło kolkami.
Pozdrawiamy z pierwszej drzemki 😅
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
On sam widzę, że jest gotowy, bo ledwo zjadł jedną łyżeczkę to już otwierał buzię po kolejną. Finalnie jadło wszystko nawet czoło 🫣 bo przecież on musi pomagać rączkami. Być może faktycznie ten brzuszek jego jeszcze nie. No zobaczymy co powie jutro pediatra.
Wodę próbuje mu dawać na pewno przy słoiczku, ale też i w międzyczasie. Do tej pory po łyżeczce, bo inna forma nie był zainteresowany, ale teraz mam już ten krzywy kubeczek doidy, kubeczek treningowy LOVI Genius i bidon bboxa. Także zamiennie staram się po trochu z każdego i patrzę który mu bardziej pasuje. Dzisiaj ogarnął bidon z bboxa, ale odwraca głowę na sam widok. Muszę poszukać słomki jakiejś i sama będę piła przed nim ze słomki to może go zachęci. -
U Nas znowu zasypianie kolo 2 w nocy.. ale chyba to wina marchewki. Po kupie o 1.30 w końcu zasnął.. ale miałam kryzys ze zmęczenia juz mega.
Faje triki na zdjęcia w pudełkach pod choinką pokazują na insta moze nam się uda cos zrobic. Po ciażowej sesji gdzie ja głupkowato wychodze to juz nie chce sesji w studiu. Jeszcze mega zle z tą fotografka było jeśli chodzi o terminy dokończenia obróbki i odbitek.
-
Byliśmy dziś na wizycie u lekarza rehabilitacji ogarnąć te rehabilitację na NFZ. No i zaczynamy w przyszłym tygodniu. Lekarka jak tylko go zobaczyła to mówi, że spięty, potem przekręciła na brzuszek i od razu, że prawy bok ma krótszy i w sumie nie ma co oglądać dalej, bo widać, że potrzebuje tych ćwiczeń.
-
Super że się udało na NFZMargareetka wrote:Byliśmy dziś na wizycie u lekarza rehabilitacji ogarnąć te rehabilitację na NFZ. No i zaczynamy w przyszłym tygodniu. Lekarka jak tylko go zobaczyła to mówi, że spięty, potem przekręciła na brzuszek i od razu, że prawy bok ma krótszy i w sumie nie ma co oglądać dalej, bo widać, że potrzebuje tych ćwiczeń.
My też dzisiaj miałyśmy fizjo a potem zrobiłam sobie 1.5 h spacer w tym śniegu, bo młoda zasnęła
Nawet było przyjemnie, mimo że sypało
kasssia lubi tę wiadomość
-
Margaretka super że będziecie działać od przyszłego tygodnia. Ja jestem ciekawa co nam powiedzą na wizycie po tym turnusie, czy dostaniemy skierowanie na kolejny. Wtedy pewnie już chciałabym spróbować basenu
Jeju, ale ekstra że pojawiają się kolejne zęby 😁 Tanashi, zwłaszcza ten Wasz, taki wyczekany! Oby górny już trochę mniej męczył jak już zechce się przebić
My jutro po fizjo lecimy do cioteczek z pracy, w końcu udało nam się zgrać termin -
Tanashi gratuluję zęba! Najbardziej wyczekany ząb na forum 😄🫡
Czy tylko ja nie mam spiworka do wózka? 😶 póki co kupiliśmy mlodemu kombinezon z H&M taki ocieplany misiem w środku, no nie wyobrażam sobie jeszcze dawac do tego spiworek, chyba by sie ugotował 😶🤔
A dwa ze u nas tez juz w tym kombinezonie gondola na styk, więcej miejsca nie mamy 😄
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Revolutionary wrote:Tanashi gratuluję zęba! Najbardziej wyczekany ząb na forum 😄🫡
Czy tylko ja nie mam spiworka do wózka? 😶 póki co kupiliśmy mlodemu kombinezon z H&M taki ocieplany misiem w środku, no nie wyobrażam sobie jeszcze dawac do tego spiworek, chyba by sie ugotował 😶🤔
A dwa ze u nas tez juz w tym kombinezonie gondola na styk, więcej miejsca nie mamy 😄
Widziałam dzisiaj rano dużo maluchów w spacerówkach bez śpiworków (a było chyba jakoś -2 wtedy), więc jak w gondoli masz w takim z misiem w środku to chyba spoko.
W ogóle super dzisiaj był zimowy klimacik w okolicy Przegorzałów/Bielan w Krakowie, jak jechałam od lekarza. Szkoda, że jutro pewnie się stopi, muszę czaić jak nasypie śniegu w jakiś weekend, żeby młodego i męża wyciągnąć tam na spacerek. -
Revolutionary wrote:Tanashi gratuluję zęba! Najbardziej wyczekany ząb na forum 😄🫡
Ja też nie mam 😄 w ogóle zamowilam kombinezon zimowy na vinted (nowy z metką) i sie okazało, ze rozmiar z metki tej papierowej wiszącej nie odpowiada rozmiarowi z metki na kombinezonie 🙄🙄🙄 musiałam odesłań i zamówiłam kolejny .. 🫠 -