X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie no...dla mnie najgorszy okres był taki,gdzie roczne czy dwuletnie dziecko co chwilę mi się budziło, a ja musiałam 4.30 do pracy wstawać. Całą resztę zniosę, ale nie to wstawanie całą noc ,i później robota na pełnych obrotach.

Ja tu zakupy zrobiłam, chatę ogarnęłam,żeby mieć jutro cały dzień dla dzieci, wolne synowi zgłosiłam w przedszkolu, a tu ma spać dopiero od południa. I to nie taa mocno 😅

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    No właśnie się zastanawiałam nad tym, ale dziąsła wyglądają totalnie normalnie
    Wiesz co, u mojej małej na moje oko też dziąsła wyglądają normalnie - a lekarz na szczepieniu mi powiedział że są czerwone i daje nam max 1.5 miesiąca i będzie ząb
    I dzisiaj już widziałam że naprawdę odczuwa dyskomfort, łagodziłam jej to jak mogłam, ale myślałam że aż mi zje palca
    Może to głupio zabrzmi - ale może spróbuj raz dać coś przeciwbólowego? Jak minie to jednak coś jej dolega.
    Jak nie to będziesz wiedziała żeby szukać powodu dalej.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas drzemki też słabo, raczej w granicach 20 minut każda. Ogólnie to dziecko wydaje mi się strasznie przemęczone, and nie wiem jak jej pomóc. Przecież za nią nie zasnę.
    Dziś mi owlet przyjdzie to zobaczymy ile snu jej wychodzi w nocy, chociaż to pewnie mierzy sen podobnie do zegarka, a on mi wszystkich moich pobudek nie wyłapuje

U nas ten owlet chyba całkiem dobrze wyłapuje pobudki. Rano jak sprawdzam wykres,to widać nawet chwilowe przerwy w śnie na ktore ja sie nie budze.

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit u nas też regres trwa w najlepsze. Patrząc na to, że młoda przez większość swojego życia miała jedną pobudkę przez całą noc, to aktualne 5-6 pobudek jest dużą zmianą 😅 I tak jak piszesz - pobudki w nocy są z krzykiem, wręcz wrzaskiem, jakby ktoś ze skóry obdzierał. Wczorajsza noc była spokojniejsza, ale nie chcę zapeszać xd No i też jestem pewna, że męczy ją ząb, więc możliwe że ten krzyk to po prostu z bólu.

Kkk też od niedawna walczymy z ciemieniuchą i jestem lekko załamana. Kompletnie nie umiem jej tego dobrze wyczesać przy tej ilości włosów jaką ma - od tygodnia wiążemy już dwie kitki na głowie (panie, te dwie kitki są spełnieniem moich dziecięcych marzeń) i za każdym razem znajduję jakieś inne „ognisko” 🫠

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas to się dopiero zaczyna, zauważyłam to totalnie niechcący, bo w pierwszym momencie myślałam, że mam mroczki przed oczami, a jak się przypatrzyłam to ma już takie żółte plamki, jeszcze nawet nie ma co wyczesywać… Ale to mi daje czas jutro na kupienie twardszej szczotki, bo ta nasza to na pewno tego nie wyczesze, a pamietam ze polozna na szkole rodzenia mowila wlasnie o takiej twardszej. Dzisiaj mu już natłuściłam przed kąpielą i troszkę przeczesałam te włosy, jak oliwa nie pomoże to wtedy wrzucimy jakis preparat 🥲
    I co do zębów to chyba też go coś zaczyna bardziej drażnić i wydaje mi się że dolne dziąsła wyglądają już ciut inaczej, ale pewnie jeszcze trochę to potrwa.

A i uwaga, dziecko któremu wszystko smakuje pluło ziemniakami ze szpinakiem 🤣 jak spróbowałam to się nie dziwie. Pies się ucieszył XD

A wczoraj próbował mi wyrwać mandarynkę z ręki 🤣 jedzenie robi się coraz trudniejsze 🤣 o piciu to nie wspominam, bo teraz każdy kubek go jara 🫠🫠🫠

Wieczorne zasypianie też nam ewoluowało, najpierw 20 minut się śmieje, przez co ja też się śmieje, więc on się śmieje jeszcze bardziej i ciężko te karuzele zatrzymać, żeby go wyciszyć XD później kolejne 20 minut trzyma mnie za rękę, opcjonalnie próbując powyrywać mi palce. Przy dobrych wiatrach później zachciewa mu się jednak spać 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 23:13

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 na warsztatach położna nam doradzała że fajnie tą ciemieniuche wyczesuje miękka szczoteczka do zębów. Jak mieliśmy ten problem to faktycznie się sprawdziło

age.png
‹‹ 2394 2395 2396 2397 2398
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ