Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 25 maja, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka dobrze kojarzysz, byłam w czwartek u mojego prowadzącego. Wszystko w porządku z dzidziusiem, miał już prawie centymetr i serduszko biło 140 uderzeń na minutę. Szyjka 3,5cm. Kolejna wizytę mam 9.06.
    A jak tam synek? Mam nadzieję, że ten antybiotyk szybko pomoże. Dobrze że pojechaliście, bo to jednak u dzieciaczków delikatna okolica.

Truskawka myślę, że to spoko cena za catering i spokój z gotowaniem i sprzątaniem.
    Na pewno się unormuja drzemki po tej trzydniowce spowrotem. Ale dzielja dziewczyna, że mimo złego samopoczucia próbuje stawiać kroczki 😊

Elza gratulacje żłobka 🎉

My mamy kilka drzew na działce i tak właśnie rozmyślamy, czy uda się je przesadzić do tyłu. W sobotę mąż był skosić działkę i się zastanawiał po co nam taka duża xdd sam chciał to teraz trza robić xd

Wczoraj byliśmy u mojego brata, bobas zachwycony nowym miejscem, chodził pod stolikiem, wspinał się na kanapę, biegał za kotami 😅 jak zawsze ciągnie na ręce tak wyjątkowo sam się super bawił 🥰

Blondi29, Katikat, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, super.
    Truskawka napewno wróci do normy, nie przejmuj się.

Ja czekam w samochodzie bo na 11 mamy wizytę u pediatry. Miałam iść na kontrolę pod koniec antybiotyku, ale od wczoraj widać, że prawe ucho ja bardzo boli, w nocy płakała, dałam jej ibuprofen. W ogóle na początku pediatrzy i laryngolog mówili, że prawie ucho jest czerwone , w szpitalu powiedzieli, że lewe jest chore, teraz znów boli prawe. Oszaleję zaraz. Nie wiem czemu drugie teraz choruje, skoro jest na antybiotyku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 10:42

age.png

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 25 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mega tanio. U mnie catering jest 20zl taniej od os. niż sala full service. Ja za tort na 30 os ok 300 wydam ale to z cukierni najprostrzy tort jaki moze tylko być a nie jakis ładny z tynkiem.

Te rowerki fajne nawet nie wiedziałam że są z takimi siedziskami i daszkami.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 maja, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józek się też dostał do samorządowego i teraz nie wiem co zrobić 😅

Chyba jutro podjadę do pracy przedyskutować moje opcje a dzisiaj to przedyskutujemy z mężem.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 maja, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tort na 15 osób z marcepanem i Kubusiem Puchatkiem daje 300 zł. Ale to ten marcepan drogi.

No moje dziecko śmiga do żłobka od kolejnego poniedziałku, matka niedobra w urodziny prowadzi już. Ale jak pisałam, czerwiec to będzie 2-3h maksymalnie. Zresztą widząc jak on za dzieciakami na placu zabaw lata to chyba nie wyjdzie mu na źle. Ma 3 miesiące na adaptację, myślę że wystarczająco. W pracy dziś pytali mojego K. kiedy wracam.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, gratulacje żłobka 😃
    Kasia, ale macie przeboje z tymi uszami, współczuję.

Zaakceptowali mi wniosek o wychowawczy. Czuję, że podjęłam dobrą decyzję, bo na razie nie widzę młodego w żłobku. Ostatnio wystarczy, że ktoś obcy spojrzy na niego dłużej i zacznie coś gadać, to wpada w histeryczny płacz. Chyba lęk separacyjny rozkręcił mu się na maksa, bo ciągle chce być blisko i nie może stracić nas z oczu.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 maja, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poczułam taką ulgę jak pomyślałam że zaraz czerwiec, a ja mam jeszcze dwa miesiące wolnego od pracy 🤣 nie tęskniłam

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza a ty masz ten żłobek od września dobrze pamiętam? I bierzesz urlopu ile się da w pracy?

Mam teraz mętlik w głowie z tym żłobkiem, bo jakoś sobie ubzdurałam, że się nie dostanie do samorządowego a on ma taki plus, że mamy do niego dosłownie 400 m, ten prywatny niby też jest blisko, ale to już musielibyśmy podjechać samochodem (lub 2 przystanki autobusem).

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    U nas rano już było widać poprawę, chyba maść zaczęła działać, bo wygląda to dużo lepiej 😉
    Kassia masakra z tymi uszami, oby udało się trafić z jakimś lekiem żeby w końcu pomogło!
    Elza i Blackapple gratulacje z powodu dostania się bobasów do żłobków!
    Ja jeszcze nie wypisałam urlopu w pracy, chyba muszę w końcu podjechać i to ogarnąć 🫣

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Elza a ty masz ten żłobek od września dobrze pamiętam? I bierzesz urlopu ile się da w pracy?

Mam teraz mętlik w głowie z tym żłobkiem, bo jakoś sobie ubzdurałam, że się nie dostanie do samorządowego a on ma taki plus, że mamy do niego dosłownie 400 m, ten prywatny niby też jest blisko, ale to już musielibyśmy podjechać samochodem (lub 2 przystanki autobusem).
    Tak
    Mała idzie od 1.09, ja wracam do pracy dzień wcześniej i wtedy mąż zaczyna 4 tyg urlopu rodzicielskiego
    Ja urlopu wzięłam cały zaległy plus chyba 19 dni z 26 :) zostawiłam sobie ciut na święta i żeby mieć w razie W

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, fajnie, że Elza się dostałyście gdzue chciałaś, a Blackapple zawsze dobrze mieć wybór

Ja napisałam za to maila z rezygnacją, ale chyba też zadzwonię. Zależałoby mi na miejscu tam, ale za rok. Rezygnuje 3 miesiące przed ich terminem adaptacji czyli wrześniem, więc chyba spoko I kulturalnie. No tak wyszło

Zrobiłam sobie sama pedicure niedawno i w efekcie trafiłam dziś do podologa i mam opatrunki na paznokciach, gdyż źle obcięłam. Wspaniała inwestycja to była i oszczędność, jestem Wspaniała pedicurzystką..... boli niestety

Z dobrych rzeczy to byłam na latającej jodze. Czułam się jak klocek, same fit laseczki ale dałam radę, choć nie wszystko zrobić. Trochę mi było wstyd ale cóż 🤣

Blackapple lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nigdy e życiu nie zrobię sobie hybrydy na stopach 🙈 jeszcze klamry noszę, ale już chyba ostatni raz i teraz tylko zwykły lakier
    Mam taką traumę paznokciową ze do końca życia będę pamiętać

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 maja, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak
    Mała idzie od 1.09, ja wracam do pracy dzień wcześniej i wtedy mąż zaczyna 4 tyg urlopu rodzicielskiego
    Ja urlopu wzięłam cały zaległy plus chyba 19 dni z 26 :) zostawiłam sobie ciut na święta i żeby mieć w razie W

Ok, dzięki za odpowiedź, mnie urlopu tak żeby wziąć jeszcze na święta styka do 14 sierpnia, więc musimy przedyskutować z mężem czy weźmie pół rodzicielskiego. Teść się deklaruje, że może z młodym siedzieć w sierpniu, ale trochę tego nie widzę na tyle godzin.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 maja, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 15 sierpnia jeszcze odbiór jest to dodatkowy dzień.

Też jakoś tak mi się kończy urlop, ale pod koniec lipca mam zabieg więc 3 dni w szpitalu - L4 + L4 po wypisie i liczę na to, że wtedy wystarczająco urlopu przesunie się tak, żeby starczyło do końca sierpnia. Ewentualnie wychowawczy na 2 tygodnie.

Nie miała baba wydatków to kamień postanowił uderzyć w szybę samochodu. Jak dalej pająk będzie się rozchodził to czeka mnie wymiana🫪tak nie chcę wkładać kasy w ten samochód, a tak muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 17:09

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja już nigdy e życiu nie zrobię sobie hybrydy na stopach 🙈 jeszcze klamry noszę, ale już chyba ostatni raz i teraz tylko zwykły lakier
    Mam taką traumę paznokciową ze do końca życia będę pamiętać

Mnie też czekają klamry w środę🤪

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Mnie też czekają klamry w środę🤪
    Na szczęście to nie boli :) i naprawdę prostuje wrastające paznokcie
    Ja to jestem w szoku, że to zadziałało ale działa

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Na szczęście to nie boli :) i naprawdę prostuje wrastające paznokcie
    Ja to jestem w szoku, że to zadziałało ale działa
    Coś mi sie kojarzy,ze ktoś tu umierał z bólu po klamrach.

Ja czekam na brawa. Wzięłam dzieci nad wodę. Małą wysmarowałam spf ,syn się nie dał ,ja siebie smarować nie będę ,bo po co na 2 h. No....I mamy bordowe ramiona i plecy. Od lat nas tak nie zjarało

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq kapa z tą szybą. Oby cena byla ludzka.

Margaretka który Ty nuz masz tydzień? W ogole jak sie czujesz

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Przychodzę do Was z historią samolotowa. Weźcie sobie kawkę, herbatkę lub drineczka xD

W sobotę mała od rana była tragicznie marudna, a my mieliśmy plan się pakować w ciągu dnia (lot o 22.40). Tak, wiem na ostani moment, ale ten tydzień był tak szalony, że no nie dało się inaczej. Coś tam powrzucaliśmy do walizek w ciągu dnia i stwierdziliśmy, że pójdzie spać o 18 tak jak ostatnio chodzi to my do 20 się spakujemy z palcem w dupe.
    Owszem, poszła po 18 spać ale na całe 15 min xddddd
    Doba, ostatecznie udało nam się w miarę ogarnąć z nią na rękach i 20:15 wyruszyliśmy. Wiózł nas sąsiad. Wysiadamy na lotnisku. Pożegnaliśmy się. Sąsiad odjechał i wtedy ja mówię do męża “ej a gdzie jest walizka Lili?”
    Na co mąż “JAKA WALIZKA LILI?”. Hehehhehe. Ja za telefon i błagam sąsiada czy zawróci. Mąż w samochód, wziął jedną torbę żebym nie musiała ze wszystkim zostawać i panowie odjechali. Buła 20:55 a dk domu 20 min w jedną stronę.
    Ja stoję z małą na rękach i wtedy orientuję się, że zostawił mi plecak, dwie walizki 23 kg, dziecko, a zabrał WÓZEK I NOSIDŁO
    🙄 chodziłam z tym jak największa sierota na świecie xD ostatecznie wpadł z walizka na lotnisko jakoś 21:40 i zdążyliśmy ze wszystkim. Byliśmy totalnie ostatni więc 0 kolejek.
    A co do lotu to byliśmy w samolocie o 22:20 i wtedy padł komunikat, że zmiana trasy lotu i muszą dostarczyć nowe dokumenty. Trwało to godzinę. Wyobraźcie sobie zabawainie bobasa który spał 15 min od 18 (wcześniej wstała o 4:50 i miała jedną 1,5h drzemkę) przez godzinę na fotelu samolotowym 🙃🙃🙃
    Nie wiem jak, ale udało się bez płaczu. Wystartowaliśmy, mała zrobiła wielkie oczy i takie “oooooo” pełne zachwytu (ona kocha gdy jest głośno, termomix najlepszy przyjaciel) wyglądała przez okno podczas wznoszenia i ciągle szeptała woooo. 3-4 minuty i zasnęła xd obudziła się już po wylądowaniu gdy zaświecili światła i ludzie zaczęli wstawać. Wtedy trochę popłakała, ale jej się nie dziwię.
    Po wyjściu z samolotu pokazywała ręką na samolot i na niego i mówiła UUUUUUU.
    To tyle. Byliśmy w hotelu chwilę przed 5 rano i padliśmy na ryj.
    Wczoraj dzień w hotelu i przetrwanie ze zmęczonym bobasem a dziś wzięliśmy samochód i zwiedzaliśmy cały dzień 😃
    A potem dostałam okresu, więc w pierwszym cyklu starań nie pyklo, ale totalnie nie jest mi smutno. Jutro pierwszy dzień mamy i to spędzony pod palmami 🌴

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak

Chyba ostatecznie zrobimy tak samo, ale daliśmy sobie tydzień na przemyślenie sprawy, bo nie musimy od razu potwierdzać.

Karola współczuję. Jak masz zielony alantan w domu to mi uratował życie jak tak sobie zjarałam w górach kiedyś.

age.png
‹‹ 2853 2854 2855 2856 2857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ