Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 25 maja, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka dobrze kojarzysz, byłam w czwartek u mojego prowadzącego. Wszystko w porządku z dzidziusiem, miał już prawie centymetr i serduszko biło 140 uderzeń na minutę. Szyjka 3,5cm. Kolejna wizytę mam 9.06.
    A jak tam synek? Mam nadzieję, że ten antybiotyk szybko pomoże. Dobrze że pojechaliście, bo to jednak u dzieciaczków delikatna okolica.

Truskawka myślę, że to spoko cena za catering i spokój z gotowaniem i sprzątaniem.
    Na pewno się unormuja drzemki po tej trzydniowce spowrotem. Ale dzielja dziewczyna, że mimo złego samopoczucia próbuje stawiać kroczki 😊

Elza gratulacje żłobka 🎉

My mamy kilka drzew na działce i tak właśnie rozmyślamy, czy uda się je przesadzić do tyłu. W sobotę mąż był skosić działkę i się zastanawiał po co nam taka duża xdd sam chciał to teraz trza robić xd

Wczoraj byliśmy u mojego brata, bobas zachwycony nowym miejscem, chodził pod stolikiem, wspinał się na kanapę, biegał za kotami 😅 jak zawsze ciągnie na ręce tak wyjątkowo sam się super bawił 🥰

Blondi29, Katikat, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, super.
    Truskawka napewno wróci do normy, nie przejmuj się.

Ja czekam w samochodzie bo na 11 mamy wizytę u pediatry. Miałam iść na kontrolę pod koniec antybiotyku, ale od wczoraj widać, że prawe ucho ja bardzo boli, w nocy płakała, dałam jej ibuprofen. W ogóle na początku pediatrzy i laryngolog mówili, że prawie ucho jest czerwone , w szpitalu powiedzieli, że lewe jest chore, teraz znów boli prawe. Oszaleję zaraz. Nie wiem czemu drugie teraz choruje, skoro jest na antybiotyku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 10:42

age.png

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 25 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mega tanio. U mnie catering jest 20zl taniej od os. niż sala full service. Ja za tort na 30 os ok 300 wydam ale to z cukierni najprostrzy tort jaki moze tylko być a nie jakis ładny z tynkiem.

Te rowerki fajne nawet nie wiedziałam że są z takimi siedziskami i daszkami.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 maja, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józek się też dostał do samorządowego i teraz nie wiem co zrobić 😅

Chyba jutro podjadę do pracy przedyskutować moje opcje a dzisiaj to przedyskutujemy z mężem.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 maja, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tort na 15 osób z marcepanem i Kubusiem Puchatkiem daje 300 zł. Ale to ten marcepan drogi.

No moje dziecko śmiga do żłobka od kolejnego poniedziałku, matka niedobra w urodziny prowadzi już. Ale jak pisałam, czerwiec to będzie 2-3h maksymalnie. Zresztą widząc jak on za dzieciakami na placu zabaw lata to chyba nie wyjdzie mu na źle. Ma 3 miesiące na adaptację, myślę że wystarczająco. W pracy dziś pytali mojego K. kiedy wracam.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, gratulacje żłobka 😃
    Kasia, ale macie przeboje z tymi uszami, współczuję.

Zaakceptowali mi wniosek o wychowawczy. Czuję, że podjęłam dobrą decyzję, bo na razie nie widzę młodego w żłobku. Ostatnio wystarczy, że ktoś obcy spojrzy na niego dłużej i zacznie coś gadać, to wpada w histeryczny płacz. Chyba lęk separacyjny rozkręcił mu się na maksa, bo ciągle chce być blisko i nie może stracić nas z oczu.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 maja, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poczułam taką ulgę jak pomyślałam że zaraz czerwiec, a ja mam jeszcze dwa miesiące wolnego od pracy 🤣 nie tęskniłam

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza a ty masz ten żłobek od września dobrze pamiętam? I bierzesz urlopu ile się da w pracy?

Mam teraz mętlik w głowie z tym żłobkiem, bo jakoś sobie ubzdurałam, że się nie dostanie do samorządowego a on ma taki plus, że mamy do niego dosłownie 400 m, ten prywatny niby też jest blisko, ale to już musielibyśmy podjechać samochodem (lub 2 przystanki autobusem).

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    U nas rano już było widać poprawę, chyba maść zaczęła działać, bo wygląda to dużo lepiej 😉
    Kassia masakra z tymi uszami, oby udało się trafić z jakimś lekiem żeby w końcu pomogło!
    Elza i Blackapple gratulacje z powodu dostania się bobasów do żłobków!
    Ja jeszcze nie wypisałam urlopu w pracy, chyba muszę w końcu podjechać i to ogarnąć 🫣

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Elza a ty masz ten żłobek od września dobrze pamiętam? I bierzesz urlopu ile się da w pracy?

Mam teraz mętlik w głowie z tym żłobkiem, bo jakoś sobie ubzdurałam, że się nie dostanie do samorządowego a on ma taki plus, że mamy do niego dosłownie 400 m, ten prywatny niby też jest blisko, ale to już musielibyśmy podjechać samochodem (lub 2 przystanki autobusem).
    Tak
    Mała idzie od 1.09, ja wracam do pracy dzień wcześniej i wtedy mąż zaczyna 4 tyg urlopu rodzicielskiego
    Ja urlopu wzięłam cały zaległy plus chyba 19 dni z 26 :) zostawiłam sobie ciut na święta i żeby mieć w razie W

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, fajnie, że Elza się dostałyście gdzue chciałaś, a Blackapple zawsze dobrze mieć wybór

Ja napisałam za to maila z rezygnacją, ale chyba też zadzwonię. Zależałoby mi na miejscu tam, ale za rok. Rezygnuje 3 miesiące przed ich terminem adaptacji czyli wrześniem, więc chyba spoko I kulturalnie. No tak wyszło

Zrobiłam sobie sama pedicure niedawno i w efekcie trafiłam dziś do podologa i mam opatrunki na paznokciach, gdyż źle obcięłam. Wspaniała inwestycja to była i oszczędność, jestem Wspaniała pedicurzystką..... boli niestety

Z dobrych rzeczy to byłam na latającej jodze. Czułam się jak klocek, same fit laseczki ale dałam radę, choć nie wszystko zrobić. Trochę mi było wstyd ale cóż 🤣

Blackapple lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nigdy e życiu nie zrobię sobie hybrydy na stopach 🙈 jeszcze klamry noszę, ale już chyba ostatni raz i teraz tylko zwykły lakier
    Mam taką traumę paznokciową ze do końca życia będę pamiętać

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 maja, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak
    Mała idzie od 1.09, ja wracam do pracy dzień wcześniej i wtedy mąż zaczyna 4 tyg urlopu rodzicielskiego
    Ja urlopu wzięłam cały zaległy plus chyba 19 dni z 26 :) zostawiłam sobie ciut na święta i żeby mieć w razie W

Ok, dzięki za odpowiedź, mnie urlopu tak żeby wziąć jeszcze na święta styka do 14 sierpnia, więc musimy przedyskutować z mężem czy weźmie pół rodzicielskiego. Teść się deklaruje, że może z młodym siedzieć w sierpniu, ale trochę tego nie widzę na tyle godzin.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 maja, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 15 sierpnia jeszcze odbiór jest to dodatkowy dzień.

Też jakoś tak mi się kończy urlop, ale pod koniec lipca mam zabieg więc 3 dni w szpitalu - L4 + L4 po wypisie i liczę na to, że wtedy wystarczająco urlopu przesunie się tak, żeby starczyło do końca sierpnia. Ewentualnie wychowawczy na 2 tygodnie.

Nie miała baba wydatków to kamień postanowił uderzyć w szybę samochodu. Jak dalej pająk będzie się rozchodził to czeka mnie wymiana🫪tak nie chcę wkładać kasy w ten samochód, a tak muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 17:09

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja już nigdy e życiu nie zrobię sobie hybrydy na stopach 🙈 jeszcze klamry noszę, ale już chyba ostatni raz i teraz tylko zwykły lakier
    Mam taką traumę paznokciową ze do końca życia będę pamiętać

Mnie też czekają klamry w środę🤪

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Mnie też czekają klamry w środę🤪
    Na szczęście to nie boli :) i naprawdę prostuje wrastające paznokcie
    Ja to jestem w szoku, że to zadziałało ale działa

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Na szczęście to nie boli :) i naprawdę prostuje wrastające paznokcie
    Ja to jestem w szoku, że to zadziałało ale działa
    Coś mi sie kojarzy,ze ktoś tu umierał z bólu po klamrach.

Ja czekam na brawa. Wzięłam dzieci nad wodę. Małą wysmarowałam spf ,syn się nie dał ,ja siebie smarować nie będę ,bo po co na 2 h. No....I mamy bordowe ramiona i plecy. Od lat nas tak nie zjarało

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq kapa z tą szybą. Oby cena byla ludzka.

Margaretka który Ty nuz masz tydzień? W ogole jak sie czujesz

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Przychodzę do Was z historią samolotowa. Weźcie sobie kawkę, herbatkę lub drineczka xD

W sobotę mała od rana była tragicznie marudna, a my mieliśmy plan się pakować w ciągu dnia (lot o 22.40). Tak, wiem na ostani moment, ale ten tydzień był tak szalony, że no nie dało się inaczej. Coś tam powrzucaliśmy do walizek w ciągu dnia i stwierdziliśmy, że pójdzie spać o 18 tak jak ostatnio chodzi to my do 20 się spakujemy z palcem w dupe.
    Owszem, poszła po 18 spać ale na całe 15 min xddddd
    Doba, ostatecznie udało nam się w miarę ogarnąć z nią na rękach i 20:15 wyruszyliśmy. Wiózł nas sąsiad. Wysiadamy na lotnisku. Pożegnaliśmy się. Sąsiad odjechał i wtedy ja mówię do męża “ej a gdzie jest walizka Lili?”
    Na co mąż “JAKA WALIZKA LILI?”. Hehehhehe. Ja za telefon i błagam sąsiada czy zawróci. Mąż w samochód, wziął jedną torbę żebym nie musiała ze wszystkim zostawać i panowie odjechali. Buła 20:55 a dk domu 20 min w jedną stronę.
    Ja stoję z małą na rękach i wtedy orientuję się, że zostawił mi plecak, dwie walizki 23 kg, dziecko, a zabrał WÓZEK I NOSIDŁO
    🙄 chodziłam z tym jak największa sierota na świecie xD ostatecznie wpadł z walizka na lotnisko jakoś 21:40 i zdążyliśmy ze wszystkim. Byliśmy totalnie ostatni więc 0 kolejek.
    A co do lotu to byliśmy w samolocie o 22:20 i wtedy padł komunikat, że zmiana trasy lotu i muszą dostarczyć nowe dokumenty. Trwało to godzinę. Wyobraźcie sobie zabawainie bobasa który spał 15 min od 18 (wcześniej wstała o 4:50 i miała jedną 1,5h drzemkę) przez godzinę na fotelu samolotowym 🙃🙃🙃
    Nie wiem jak, ale udało się bez płaczu. Wystartowaliśmy, mała zrobiła wielkie oczy i takie “oooooo” pełne zachwytu (ona kocha gdy jest głośno, termomix najlepszy przyjaciel) wyglądała przez okno podczas wznoszenia i ciągle szeptała woooo. 3-4 minuty i zasnęła xd obudziła się już po wylądowaniu gdy zaświecili światła i ludzie zaczęli wstawać. Wtedy trochę popłakała, ale jej się nie dziwię.
    Po wyjściu z samolotu pokazywała ręką na samolot i na niego i mówiła UUUUUUU.
    To tyle. Byliśmy w hotelu chwilę przed 5 rano i padliśmy na ryj.
    Wczoraj dzień w hotelu i przetrwanie ze zmęczonym bobasem a dziś wzięliśmy samochód i zwiedzaliśmy cały dzień 😃
    A potem dostałam okresu, więc w pierwszym cyklu starań nie pyklo, ale totalnie nie jest mi smutno. Jutro pierwszy dzień mamy i to spędzony pod palmami 🌴

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak

Chyba ostatecznie zrobimy tak samo, ale daliśmy sobie tydzień na przemyślenie sprawy, bo nie musimy od razu potwierdzać.

Karola współczuję. Jak masz zielony alantan w domu to mi uratował życie jak tak sobie zjarałam w górach kiedyś.

age.png
‹‹ 2853 2854 2855 2856 2857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ