Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak daleko macie dojechać?
    Tak, godzina prawie autem w tych naszych cudownych łódzkich korkach
    A że jeszcze trzeba wyjść z psem to te 1.5 h potrzebujemy żeby się ogarnąć

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas po tym szczepieniu od wczoraj drzemki tylko w nosidle, a młody już 8,3 kg, więc jest ciekawie 😅 wieczorem rzucam się na cukier, bo mam drżenie mięśni już 🤣

Awokado jaki macie odkurzacz samojezdzacy przy psie? I czy wasz pies gubi dużo sierści? Mąż chce kupić do domu coś, ale my raz mieliśmy i zwróciliśmy, bo się zapychał sierścią i trzeba było poświęcać pół h na rozmontowanie go i czyszczenie po każdym użyciu xD zastanawiam się czy istnieją lepsze modele, czy jesteśmy skazani tylko na odkurzacz pionowy
    My mamy roborocka i nasz przy spanielu daje radę jak coś

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia ojej - mega zazdro!
    Koniecznie będę czekać na relację z podróży ♥️

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I masz pies Tanashi gubi sierść okropnie, odkurzacz się nie zapycha. Mamy tą wersję bez stacji czyszczącej, pewnie przy większym mieszkaniu kupiłabym ze stacją.
    Ale no my jesteśmy bardzo zadowoleni z tego odkurzacza, mamy go ponad 2 lata już
    A taki zwykły mamy pionowy, ma niecałe 5 lat i jest do kosza a kosztował dużo..
    pod choinkę poprosiliśmy o zwykły na kabel, coś takiego jak Karola wysłała

Karola - współczuje. Najgorzej jak z chłopem się trzeba użerać bardziej niż z dzieckiem.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra też ma roborocka i psa i 2 koty i 9-letnie dziecko i jest zadowolona

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy mieszkamy w nowym domu. tj. Od końca kwietnia przetestowałam już 5 odkurzaczy 🤦🏽‍♀️ karcher spoko, ale denerwował mnie ten kabel, później na promce kupiłam jakiś ten jeżdżący i to był dramat, ile razy „powiesił się” na suszarce do prania 🤦🏽‍♀️ finalnie schowałam go w karton i wrzuciłam na strych. Mamy też hizero i ogółem spoko, ale jak dla mnie zdecydowanie lepiej radzi sobie na panelach niż płytkach, a najbardziej jestem zadowolona z laresar x11 kupionego na alli, mam porównanie z dysonem i jak dla mnie to nie ma różnicy praktycznie, no prócz różnicy w cenie która jest ogromna

age.png

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja z ręką na sercu mogę polecić samojeżdżący Dreame L10s Ultra Gen 2. Ma całą stację, więc prócz dolewania czystej wody i wylewania brudnej raz w tygodniu nie robię nic. Jeździ codziennie, bo nasz corgi gubi sierść w kilogramach, ja zresztą też xD Używamy go od czasu przeprowadzki, czyli jakoś od marca/kwietnia absolutnie codziennie. Na ten moment raz czyściłam mu szczotki w 90% z moich długich kłaków, które gubię nałogowo. Pionowy odkurzacz też mamy i używam go aktualnie tylko do odkurzania schodów i poddasza, bo nie ma potrzeby dodatkowego odkurzania.

Ale ekstra Kasia! Będziemy czekać na foty z Tajlandii

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się Wam, że mam dziś pierwsze wychodne ze znajomymi z pracy 🥰
    Oczywiście nie mam co na siebie ubrać, jakoś nic mi nie pasuje ze starych ciuchów do aktualnej mom era xd

Elza1234, Blackapple, Anabbit, Alex_92, awokado 🥑, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja od kiedy mieszkamy w nowym domu. tj. Od końca kwietnia przetestowałam już 5 odkurzaczy 🤦🏽‍♀️ karcher spoko, ale denerwował mnie ten kabel, później na promce kupiłam jakiś ten jeżdżący i to był dramat, ile razy „powiesił się” na suszarce do prania 🤦🏽‍♀️ finalnie schowałam go w karton i wrzuciłam na strych. Mamy też hizero i ogółem spoko, ale jak dla mnie zdecydowanie lepiej radzi sobie na panelach niż płytkach, a najbardziej jestem zadowolona z laresar x11 kupionego na alli, mam porównanie z dysonem i jak dla mnie to nie ma różnicy praktycznie, no prócz różnicy w cenie która jest ogromna

Też mamy laresara i jestem mega zadowolona. W testach niby lekko słabiej niż Dyson, ale za takie pieniądze to mega polecam

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że dzieci się tu nie chwali, bo się popsują, ale czuje się trochę zobowiązana po moim marudzeniu 😂
    Udało nam się osiągnąć już pierwszy nocny blok snu 3-4 godzinny. Później już budzi się co 2h, ale to wciąż duuuuzo lepiej niż było. Dziś do tego pierwszy raz od 8tyg nie mieliśmy godziny/dwoch godzin nocnego wrzasku. Dosłownie każda pobudka to karmienie i spanko. Fakt, że od 1 nie dała się odłożyć do łóżeczka j wylądowała u nas, ale ja w końcu spałam 7h i mam siłę na życie.
    Co więcej, moje dziecko które spało 3x30 min, dziś nie oderwała drzemka 50 min w lozeczku, a aktualnie trwa druga już od 1,5h 🤯

Wiem, że to możliwe że jednorazowa akcja, ale to chyba za wcześnie na przejście na 2 drzemki? Czy możliwe, że już do tego będzie zmierzać?

KarolaKinga, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Annabit u nas też się zdarzają dwie drzemki, jeśli tą środkową jest mega długa
    I tak dziś będzie. Mała spała rano pół h w aucie i od 13:30 śpi, glownie na mnie. Więc jak wstanie o 16 czy później to mu na luzie pójdzie już potem spać na noc
    A mam takie dni że śpi 4 razy po 20 min.
    Nie wiem, u nas jedyna rutyna to to spanie na noc o 19.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A snu Ci bardzo gratuluję. I sama wiem ile człowiek zyskuje energii jak trochę podładuje swoje baterie nie tylko miłością do dziecka, ale jednak snem :)

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit gratuluję lepszego snu! Trzymałam za Was kciuki 😅 u nas podobnie jak u Elzy zdarzają sie 2 drzemki jeśli jedna jest dluga. Za to dzis mieliśmy 2 turbo drzemki po 20 minut a tak to mamoza na całego bo maly ma jakiś katar i nie chce sie dać odłożyć za nic w świecie. Tak ze dzis robię za smoczek i bujaczek w jednym 💁‍♀️

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My mamy roborocka i nasz przy spanielu daje radę jak coś

My mamy krolika. Gubi tonę sierści i siano jest wszędzie
    Roborock daje rade
    Raz na parę msc się zapcha ale jest codziennie w uzyciu

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja wiem, że dzieci się tu nie chwali, bo się popsują, ale czuje się trochę zobowiązana po moim marudzeniu 😂
    Udało nam się osiągnąć już pierwszy nocny blok snu 3-4 godzinny. Później już budzi się co 2h, ale to wciąż duuuuzo lepiej niż było. Dziś do tego pierwszy raz od 8tyg nie mieliśmy godziny/dwoch godzin nocnego wrzasku. Dosłownie każda pobudka to karmienie i spanko. Fakt, że od 1 nie dała się odłożyć do łóżeczka j wylądowała u nas, ale ja w końcu spałam 7h i mam siłę na życie.
    Co więcej, moje dziecko które spało 3x30 min, dziś nie oderwała drzemka 50 min w lozeczku, a aktualnie trwa druga już od 1,5h 🤯

Wiem, że to możliwe że jednorazowa akcja, ale to chyba za wcześnie na przejście na 2 drzemki? Czy możliwe, że już do tego będzie zmierzać?

My mamy 2 drzemki od około 2ch tyg
    Ciężkie było przejście ale po nim tfu tfu odpukać jest super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 16:01

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, córka kilka dni temu obczaila giga wor zabawek grających. Wyobraźcie sobie co sie dzieje xd

Plus jest taki młody nie kweczy😆

Nie wiedziałam że tyle tego mamy albo z pamięci wyrzucilam

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Super! Bardzo się cieszę, że u Was się poprawiło.

Nam się co jakiś czas zdarza akcja, że sobie ominie środkową drzemkę, ale to losowo. Nie wiem w sumie kiedy dzieci się przestawiają na 2.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam pytanie, pozwalacie dzieciom podrzemać na zewnątrz w taką pogodę jak dzisiaj (tzn koło 0 stopni, ale bez wielkich anomalii)?

Bo my zwykle mieliśmy właśnie środkową drzemkę na spacerze a ostatnio go zgarnialam zanim usnął i nie wiem czy to dobra taktyka. Na tą drugą co prawda bez problemu zasypia jak go uwolnię z merynosa w domu, ale nie jest w stanie az tak długo pospać jak na zewnątrz i potem mi ciężko go uśpić na trzecią, bo jest marudny z niedospania 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A i mam pytanie, pozwalacie dzieciom podrzemać na zewnątrz w taką pogodę jak dzisiaj (tzn koło 0 stopni, ale bez wielkich anomalii)?

Bo my zwykle mieliśmy właśnie środkową drzemkę na spacerze a ostatnio go zgarnialam zanim usnął i nie wiem czy to dobra taktyka. Na tą drugą co prawda bez problemu zasypia jak go uwolnię z merynosa w domu, ale nie jest w stanie az tak długo pospać jak na zewnątrz i potem mi ciężko go uśpić na trzecią, bo jest marudny z niedospania 😅
    No ja normalnie na tym mrozie chodzę z młodą, nawet jak śpi.
    Właściwie u nas to głównie chodzę jak śpi, bo jak się wyśpi to po spacerze 😅

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple no jasne że tak. Dzisiaj znów jadłam śniadanie a młoda spała pod drzami 🤣 teraz też wrzuciłam wózek na balkon bo zasnęła jak wracałyśmy z przedszkola.

Tanashi, ale tych dysonów jest więcej niż jeden chyba? Może moja koleżanka ma jakiś inny niż twoja mama?

Karola, tak byliśmy jak miała 1,5 roku, teraz chcemy skorzystać póki nie płaci się za samolot. Dziękuję dziewczyny za gratulacje ale jeszcze nic nie jest klepnięte niestety 😅 hotele strasznie drogie… no ale celujemy w luty, mam nadzieję, że coś się uda upolować. Karola, Paryż to tylko dla zdeterminowanych z dzieckiem 😃 tam w metrze nie ma wind w ogóle. Ale ogólnie polecam 🧡 w Rzymie byłam bez dziecka, ale zakładam, że podobnie. Plus taki, że cieplej będzie.

Anabbit, super że się poprawiło 👏

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ ‹ 2398 2399 2400 2401 2402 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ