X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A po jakim czasie od rozpoczęcia rd dajecie kaszki?
    I przy okazji, robicie na mm czy na wodzie?

Skusiłam się na owsianą i jaglaną z helpy jako prezent mikołajkowy dla młodego i się zastanawiam kiedy będę mogła mi dać.

Kiedys były takie zalecenia żeby produkty potencjalnie alergizujące typu gluten, jaja itd. wprowadzać z opóźnieniem, ale badania pokazują, że właśnie odwlekanie wprowadzania alergenów może zwiększać ryzyko rozwoju alergii. * Teraz zaczynasz od czego chcesz, czy to warzywo, owoc, kaszka, bez różnicy ;). Ja jakoś po tygodniu podałam córce pierwszą kaszkę, ale to dlatego że zaczęłam od warzyw i potem jakąś kaszkę dostała tez.

* Ofc jak ktoś nie ma alergii już przy kp stwierdzonej, bo wtedy to inna sprawa i pewnie trzeba się już konsultować ze specjalistą

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas schemat rozpisany przez panią dietetyk taki że najpierw batat, brokuł, banan, kasza jaglana itd. kaszę mam ugotować na wodzie, ale mówię tu o kaszy nie o kaszce. Zresztą nasze mm jest paskudne w smaku więc raczej to nie było by coś co jadłby z chęcią.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Manna. W ciągu dnia z jabłkiem (musem), a teraz gruszką. Wcześniej właśnie był najedzony, a jak mlekiem pluje to muszę mu cos innego dawać jeść. 😃
    Jaką po mannie planujesz dać?

Na razie dałam mu tę manną 3 razy rano, też z jabłuszkiem, bo ta druga butelka ok 9 mu słabo wchodzi, a z kaszką było lepiej 😅 następna będzie jaglana, bo akurat mam z helpa

Edit robiłam na mm, to akurat jest taka bezmleczna z bobovity i nawet na opakowaniu jest, że można robić na mm. Jaglaną zrobię na wodzie raczej, te z helpa się chyba własnie robi normalnie w garnku. Pierwszy raz dałam mu z 1,5tygodnia temu. Kolejność podawania różnych rzeczy kolejnością podawania… dałam mu ostatnio pociućkać kawałek mandarynki to następny, który sama chciałam zjeść to złapał mnie za rękę i skierował sobie do buzi 🤣 teraz się praktycznie trzęsie z ekscytacji jak widzi mandarynki 🙈 więc był szybki test czy ma alergię na cytrusy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 22:09

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kiedys były takie zalecenia żeby produkty potencjalnie alergizujące typu gluten, jaja itd. wprowadzać z opóźnieniem, ale badania pokazują, że właśnie odwlekanie wprowadzania alergenów może zwiększać ryzyko rozwoju alergii. * Teraz zaczynasz od czego chcesz, czy to warzywo, owoc, kaszka, bez różnicy ;). Ja jakoś po tygodniu podałam córce pierwszą kaszkę, ale to dlatego że zaczęłam od warzyw i potem jakąś kaszkę dostała tez.

* Ofc jak ktoś nie ma alergii już przy kp stwierdzonej, bo wtedy to inna sprawa i pewnie trzeba się już konsultować ze specjalistą

Właśnie pediatra mi ostatnio mówiła, żeby się nie bać glutenu przy rd, bo te zalecenia o odwlekaniu alergenów są nieaktualne.

Dzięki, to chyba dam mu jaglankę na Mikołajki, niech ma coś smaczniejszego niż brokuł lub ziemniak xD

age.png
‹‹ 2396 2397 2398 2399 2400
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ