CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
My byśmy żadnych badań nie robili bez powodu, bo i po co ? Człowiek się niepotrzebnie stresuje, bo często są jakieś tam małe odchylenia od normy, a matka jak to matka analizuje każdy parametr i się poci z nerwów, a wszystko jest ok.
Julek robione badania miał, ale było to konieczne przez tą ciągłą krew w kupach i później przy ZUMie. Mnie każde badania stresują, musimy znowu sprawdzić mocz i na samą myśl mi się w żołądku wszystko przewraca.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
No bez powodu Was rozumiem.
Ja po prostu jak mi się coś nie podoba robię badania. Raz widziałam że mega energiczne dziecko jest słabe jakby ktoś powietrze z niej spuścił to wyszła właśnie anemia
a watroba dobrze ze nie rośnie to ast przynajmniej
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Nineq a jaki kupiłaś? Ja piję jakiś arbuzowy od Lewandowskiej, bo akurat był na promce w Hebe i jest ok. W zapasie czekają już pomarańczowe z Noyo.
My robiliśmy badania, bo mały bardzo bledziutki. No, ale odziedziczył to po mamusi 😊
Karola i u nas właśnie całą noc brak spania. Chociaż ja zgoniłam to na przebodźcowanie, bo wczoraj z racji tej gorączki i siedzenia w domu jednak było więcej tych grających rzeczy i bajek. Podobało mu się jak tańczyliśmy do Hakuna matata 😅
Widziałam, że te kaszki Helpy są dostępne w rossmannie to może dzisiaj podskoczę i jakąś kupię.
Cel ja też myślę, że to po infekcji. Myślę, że możesz przy okazji najbliższej wizyty jeszcze dopytać pediatry. -
Elza1234 wrote:cel dzieci w tym wieku zawsze mają przewagę limfocytów
Po 1 - miała infekcje zapewne wirusowa
Po 2 - są wiecznie szczepione a przeciwciała powstają z limfocytów
To są tak małe odchylenia że ja to bym wg na to uwagi nie zwróciła
Kurde, tylko ja jeszcze dziecku badań nie robiłam? Aż pogadam z pediatrą za tydzień przy szczepieniu
Ja też nie, ale dostała wczoraj skierowanie na TSH, ferrytyna, mocz, crp i morfologię. W przyszłym tygodniu jej zrobię. -
To ja włożę kij w mrowisko i powiem ,że ludzie zbyt skupiają się na pierdołach a olewają badanie dzieci. Osobiście uważam, że takie podstawowe badanie krwi ok 5-6 miesiąca to konieczność. Ludzie sobie prędzej na paznokcie pójdą niż z dzieckiem na krew. Wiadomo,że przy nowotworach u drzwi idzie to błyskawicznie i wyniki w ciągu tygodnia się zmienią drastycznie ale kurde no....to o dzieci chodzi.
Moje dziecko np ma podwyższone monocyty i nawet się nie zastanawiam nad kolejnymi badaniami.
-
Ok, masz rację. Moze napisałam tak, bo jedno i drugie dziecko badania miało. Córka miała non stop( że wzgledu na wątrobę )a Julek tak jak pisałam. Może gdyby nie mieli to też jednak zrobiłabym, trudno powiedzieć 🤷🤷. Może mam takie podejście, bo ja naprawdę strasznie przeżywam każde badanie i tak jak można to wolałabym unikać, ale wiadomo, że zdrowie dziecka najważniejsze.Karola3xJ:D wrote:To ja włożę kij w mrowisko i powiem ,że ludzie zbyt skupiają się na pierdołach a olewają badanie dzieci. Osobiście uważam, że takie podstawowe badanie krwi ok 5-6 miesiąca to konieczność. Ludzie sobie prędzej na paznokcie pójdą niż z dzieckiem na krew. Wiadomo,że przy nowotworach u drzwi idzie to błyskawicznie i wyniki w ciągu tygodnia się zmienią drastycznie ale kurde no....to o dzieci chodzi.
Moje dziecko np ma podwyższone monocyty i nawet się nie zastanawiam nad kolejnymi badaniami.
Ja to chyba mam traumę bo jeszcze nie było tak żeby nic nie wyszło przy badaniachWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:56
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Wydaje mi się, że leci trochę mniej tych włosów i paznokcie szybciej rosną. Ja kupiłam na promce w hebe za 99zł. Tylko ja to piję od jakiś 3 tygodni dopiero, więc nie wiem czy już byłby widoczny efekt czy to kwestia unormowanej tarczycy 🤷🏼♀️Nineq wrote:Alex, ReBeauty Booster Verisol, bez smaku, prosty skład, bo biorę inne witaminy i nie chcę dublować. Moja siostra pije Sundose od dłuższego czasu i zadowolona. Jak Lewandowskiej cenowo wypada? Jakieś efekty?
Dziewczyny dostałam powiadomienie z Helpy:Teraz 20% TANIEJ z kodem: BLACK20 w HELPA. Kod dziala do 30.11.2025 r. i nie laczy sie z innymi promocjami. Kup na: edrn.io/Hwof
Może którejś się przyda 😊 -
Ostatnio w rossamnie były te kaszki na promocji i wg stałą cenę mają niższą niż na ich stronie 🙈Alex_92 wrote:Wydaje mi się, że leci trochę mniej tych włosów i paznokcie szybciej rosną. Ja kupiłam na promce w hebe za 99zł. Tylko ja to piję od jakiś 3 tygodni dopiero, więc nie wiem czy już byłby widoczny efekt czy to kwestia unormowanej tarczycy 🤷🏼♀️
Dziewczyny dostałam powiadomienie z Helpy:Teraz 20% TANIEJ z kodem: BLACK20 w HELPA. Kod dziala do 30.11.2025 r. i nie laczy sie z innymi promocjami. Kup na: edrn.io/Hwof
Może którejś się przyda 😊
Podejście do brokuła nr 2 lepsze, a najlepiej jej szło jak sobie mogła sama trzymać łyżeczkę i wkładać do buzi
Jutro lecę z cukinią -
U nas stuknęło 6 miesięcy 🥳🥳🥳
Spanie się unormowało tak mniej więcej, idziemy spać po 19, pierwsza pobudka koło 22-23 a następna 3-4 rano. Wstajemy o 6 codziennie 🤣 starszaka odprowadzamy do szkoły na piechotę więc pierwszy spacer zaliczamy po 7😎😆
My po już po ostatnich szczepieniach, ufff obyło się bez gorączki tylko trochę płaczków. Następna wizyta szczepienna po roczku🫡🫡
Rozszerzamy dietę w dalszym ciągu, warzywa, owoce, mięsko, kaszka bezmleczna i kleik zaliczone- najbardziej polubił krem z jasnych warzyw z kurczakiem🤤🤤
Ważymy 7700 i mierzy 71 cm😳😳 nie wiem po kim🤦♀️
Edit: mieliśmy robioną morfologię, ferrynę i badanie moczu profilaktycznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:44
Elza1234, Alex_92, Anabbit, KarolaKinga, Nineq, Katikat, Margareetka, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Mój bobas jakis zły dzień dziś ma😪od nocy wypił łącznie 300 ml mleka i zjadł pół słoiczka obiadu. A potem godzinny płacz, który przeszedł dopiero po przeciwbólowym i usnął na rękach. Brzuch miękki, mała 💩była rano, jeść nie chce. Nie wiem czy to zęby czy co... 😮💨
Jej, jak Biedronki bobas ma już pół roku to mój zaraz tak samo. Coraz mniej czasu bycia niemowlakiem i bliżej stania się dzieckiem. 🫨 -
Nineq wrote:Mój bobas jakis zły dzień dziś ma😪od nocy wypił łącznie 300 ml mleka i zjadł pół słoiczka obiadu. A potem godzinny płacz, który przeszedł dopiero po przeciwbólowym i usnął na rękach. Brzuch miękki, mała 💩była rano, jeść nie chce. Nie wiem czy to zęby czy co... 😮💨
Jej, jak Biedronki bobas ma już pół roku to mój zaraz tak samo. Coraz mniej czasu bycia niemowlakiem i bliżej stania się dzieckiem. 🫨
Delektuj się jeszcze że gdzie położysz tam leży 🤣
Najbardziej lubię jak każdy mówi
" OJEJ JUŻ POŁ ROKU- JAK TO SZYBKO ZLECIAŁO"
TYMCZASEM JA😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:37
-
My badania mieliśmy przede wszystkim przy diagnozowanie tego brzuszka i alergii. No i teraz mamy powtórzyć morfologię, bo bladzioszek z niego i możliwe że ma za mało żelaza. Ale to wszystko były badania zlecone przez gastrologa nie pediatre.
U nas też noc mocno średnia, przeżył się, odginał, chciał się zadrapać po głowie przez pół nocy
już nie miałam pomysłu jak mu ulżyć.. Z resztą cały ten tydzień jakiś średni ma, płaczliwy, nie chce spać, strasznie mi go szkoda. Nie wiem tylko czemu, bo ogólnie raczej zdrowy się wydaje 😓
-
My dzisiaj pierwszy raz w spacerowce:)
Wydaje mi się że nie lata na boki. Amortyzuje go śpiwór i 5cio punktowe pasy
Wasze bobasy też się takie ciekawskie zrobiły? Mój to jest jakby sfrustrowany chciałby pełzania dosięgnąć zabawki a nie umie. Ciągle krzyczy zeny mu coś podac/wlaczyc/nosić -
Skąd wytrzasnęłaś moje zdjęcie 🤣mi pierwsze trzy miesiące się dłużyły. Kolejne trzy nie wiem kiedy zleciały.Biedronka@ wrote:
Czasem wolałabym, żeby jednak nie leżał tam gdzie zostawiłam. Tak się wścieka jak nie może dosięgnąć zabawki, że opanidroga😱probuje do niej dotrzeć, ale ręce i nogi jeszcze nie skoordynowane. I krzyk i płacz.
Chociaż znajoma mówiła, że jej dzieciaki jak rozpełzły to szyba w oknie balkonowym wylizana tak jak i podłoga😅 -