Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit, oby to się utrzymało, a nawet było lepiej ✊️

Mój ma drzemki 2-3. Zależy jak się ułożą i ile trwają. Na dworze jeśli uśnie to śpi. Rzadko się trafia, ale trafia.

Wsadziłam go dziś z ciekawości do spacerówki. Chłop tak duży już jest, że nie wiem czy jej nie zostawić. Chociaż gondola wygodniejsza... i chyba rd wyszło mi bokiem, bo prawie całkiem odrzucił mleko i woli stałe pokarmy🥲mops do nas można wezwać jak wjeżdża butla.

Luna, brzęczące zabawki Cię nie denerwują? Przecież to czasem oszaleć można. 😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w spacerówce wygląda na taką malutką ,że aż w oczy kole.

Kassia ja mma metra z wózkiem opanowane odkąd syn skonczyl 5 miesięcy. Dobry,mały, składany wózek robi robotę

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A i mam pytanie, pozwalacie dzieciom podrzemać na zewnątrz w taką pogodę jak dzisiaj (tzn koło 0 stopni, ale bez wielkich anomalii)?

Bo my zwykle mieliśmy właśnie środkową drzemkę na spacerze a ostatnio go zgarnialam zanim usnął i nie wiem czy to dobra taktyka. Na tą drugą co prawda bez problemu zasypia jak go uwolnię z merynosa w domu, ale nie jest w stanie az tak długo pospać jak na zewnątrz i potem mi ciężko go uśpić na trzecią, bo jest marudny z niedospania 😅

Jasne
    Spał w 0c ok 45min
    Teraz już nie bo jeździmy w spacerowce
    Ale córka i w -10c spala😁

Blackapple lubi tę wiadomość

• Klarara Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A i mam pytanie, pozwalacie dzieciom podrzemać na zewnątrz w taką pogodę jak dzisiaj (tzn koło 0 stopni, ale bez wielkich anomalii)?

Bo my zwykle mieliśmy właśnie środkową drzemkę na spacerze a ostatnio go zgarnialam zanim usnął i nie wiem czy to dobra taktyka. Na tą drugą co prawda bez problemu zasypia jak go uwolnię z merynosa w domu, ale nie jest w stanie az tak długo pospać jak na zewnątrz i potem mi ciężko go uśpić na trzecią, bo jest marudny z niedospania 😅
    0 stopni to nawet nie jest mróz a mroźne powietrze najzdrowsze. Dlaczego nie miałoby spać na mrozie? 😲

1;20716;93
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kocha spać na dworze jak jest zimno, fakt że musi być naubierany, wystaje mu tylko twarz, ale chwila chodzenia i zasypia i ta drzemka jest zazwyczaj najdłuższa, bo i 1,5h uciągnie. I zdecydowanie musi mieć 3 drzemki w ciągu dnia, bo jak uciągnie okno aktywności dłużej niż 2h to jest DRAMAT, najbardziej optymalnie to 1h 40min 🫠 w ogóle ostatnio to zasypianie nocne to jest koszmar, mam wrażenie, że ilość bodźców i ciekawych rzeczy, które zaczął jakoś inaczej dostrzegać to go trochę przytłacza i po całym dniu rzuca się po tym łóżeczku jak żywy karp w reklamówce, rzuca smoczkiem, rzuca pieluchą, bije po szczebelkach, wyrzuca nogi i oczywiście pluje 🙈 koniec końców po 50 razie jak mu podaje smoczek to zapada cisza i już tylko kręci głową. Jeszcze z 5 razy mu podaje smoczek i zasypia 🫠 okej, noce dalej sa spoko i ewentualnie ma może jedna pobudkę, ale taka z zamkniętymi oczami i albo zasnie w łóżeczku albo laduje u nas w łóżku 😬 ogólnie mam wrażenie, że jest taki etap, że codziennie „jest coś” i to coś innego, nowego, ciekawszego niż wczoraj i w ogóle ten bobas codziennie jest inny 🤣
    Ale po tym zasypianiu to ja mam mózg usmażony, już nawet nie włączam sobie żadnego serialu ani nie oglądam nic co wydaje dźwięki i wymaga skupienia 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 20:38

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście może coś z firmy Babybaj? Podoba mi się bardzo parę rzeczy ,ale zastanawiam się jak jakoś. Na vinted wyglądają solidnie. Tam jest pościel z wypełnieniem we wzór farmy i jest przecudowny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 21:41

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też codziennie zaliczamy spacer minimum 30 minut, zdecydowanie wolę lekki mrozik niż to zgniłe powietrze

age.png

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś mały na dworze spał 2.5 h 🫣😁

Blackapple, Margareetka lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wy o 2 drzemkach a u nas 3-4 to taki standard. Sam zasypia na rękach poprzedzając oczywiście wcześniej wielką dramą 😄 spanie na spacerze to zdecydowanie jest to, o ile oczywiście nie wyjdziemy jak mały się już wyśpi. Wtedy musi być na rękach i oglądać świat.

Tajlandia brzmi ciekawie ☺️ ale kurczę nie wiem czy bym się odważyła z tak małym dzieckiem tak daleko. Bardzo was podziwiam, bo ja trochę trzęsidupa w tym temacie. W styczniu mamy lecieć do Niemiec i już się zastanawiam jak my to ogarniemy 🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Miałyście może coś z firmy Babybaj? Podoba mi się bardzo parę rzeczy ,ale zastanawiam się jak jakoś. Na vinted wyglądają solidnie. Tam jest pościel z wypełnieniem we wzór farmy i jest przecudowny.

Ja miałam śpiworek i był spoko. Żałowałam, że mała mi wyrosła z niego. Kupowałam właśnie na Vinted i też odsprzedałam go w dobrej cenie.

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie jak u Alex z tym, że dopiero od kilku dni mamy 4 drzemki, tak to ciągle było 5 🙈 No ale mój egzemplarz nie śpi w ciągu dnia dłużej niż 20-30 minut, nawet w wózku, więc jak pobudka była o 5-6 to do 19 musiałyśmy robić tyle drzemek. Ona po 2 godzinach OA jest już na skraju wytrzymania. Zazdroszczę Wam bardzo tych 1,5-2 godzinnych drzemek.

My też już jeździmy spacerówką i jak najbardziej jedna drzemka jest na dworze. Wczoraj nawet się pokusiłam i wrzuciłam młodą na śnieg w ogródku i tak sobie leżała z dziwnie oceniającą miną xD

Nineq czytam sobie ebooka o rd i jest tam wzmianka o sytuacji gdy dziecko za szybko odrzuca mleko na rzecz posiłków, może cokolwiek Ci to pomoże. Autorka zwraca uwagę żeby przyjrzeć się godzinom w których proponujemy posiłek, by pojawiał się on mniej więcej godzinę/półtorej po mleku, a nie na chwilę przed nim

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatecznie się skończyło na tych dwóch drzemkach. Z tym, że poszła spać na noc przed 19, bo już dobiła do 3,5h okna aktywności i straszna maruda się załączyła.
    U nas raczej okna aktywności w okolicy 2-2,5 godzin oprócz ostatniego, bo te to zawsze się przeciąga do minimum trzech …

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Annabit, oby to się utrzymało, a nawet było lepiej ✊️

Mój ma drzemki 2-3. Zależy jak się ułożą i ile trwają. Na dworze jeśli uśnie to śpi. Rzadko się trafia, ale trafia.

Wsadziłam go dziś z ciekawości do spacerówki. Chłop tak duży już jest, że nie wiem czy jej nie zostawić. Chociaż gondola wygodniejsza... i chyba rd wyszło mi bokiem, bo prawie całkiem odrzucił mleko i woli stałe pokarmy🥲mops do nas można wezwać jak wjeżdża butla.

Luna, brzęczące zabawki Cię nie denerwują? Przecież to czasem oszaleć można. 😅

Denerwuje mnie jak jest kilka na raz
    No i mam jedną taka co ja chowam bo mnie trafią:p
    Wolę to niż te jeki młodego żeby go nosić

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja w spacerówce wygląda na taką malutką ,że aż w oczy kole.

Kassia ja mma metra z wózkiem opanowane odkąd syn skonczyl 5 miesięcy. Dobry,mały, składany wózek robi robotę

Mój w spacerowce 2w1 prawie dosięga stopami do końca xd

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mój kocha spać na dworze jak jest zimno, fakt że musi być naubierany, wystaje mu tylko twarz, ale chwila chodzenia i zasypia i ta drzemka jest zazwyczaj najdłuższa, bo i 1,5h uciągnie. I zdecydowanie musi mieć 3 drzemki w ciągu dnia, bo jak uciągnie okno aktywności dłużej niż 2h to jest DRAMAT, najbardziej optymalnie to 1h 40min 🫠 w ogóle ostatnio to zasypianie nocne to jest koszmar, mam wrażenie, że ilość bodźców i ciekawych rzeczy, które zaczął jakoś inaczej dostrzegać to go trochę przytłacza i po całym dniu rzuca się po tym łóżeczku jak żywy karp w reklamówce, rzuca smoczkiem, rzuca pieluchą, bije po szczebelkach, wyrzuca nogi i oczywiście pluje 🙈 koniec końców po 50 razie jak mu podaje smoczek to zapada cisza i już tylko kręci głową. Jeszcze z 5 razy mu podaje smoczek i zasypia 🫠 okej, noce dalej sa spoko i ewentualnie ma może jedna pobudkę, ale taka z zamkniętymi oczami i albo zasnie w łóżeczku albo laduje u nas w łóżku 😬 ogólnie mam wrażenie, że jest taki etap, że codziennie „jest coś” i to coś innego, nowego, ciekawszego niż wczoraj i w ogóle ten bobas codziennie jest inny 🤣
    Ale po tym zasypianiu to ja mam mózg usmażony, już nawet nie włączam sobie żadnego serialu ani nie oglądam nic co wydaje dźwięki i wymaga skupienia 🙈

Coooo!

Mój ma okna aktywności po 4h podchodzące xd

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    U nas podobnie jak u Alex z tym, że dopiero od kilku dni mamy 4 drzemki, tak to ciągle było 5 🙈 No ale mój egzemplarz nie śpi w ciągu dnia dłużej niż 20-30 minut, nawet w wózku, więc jak pobudka była o 5-6 to do 19 musiałyśmy robić tyle drzemek. Ona po 2 godzinach OA jest już na skraju wytrzymania. Zazdroszczę Wam bardzo tych 1,5-2 godzinnych drzemek.

My też już jeździmy spacerówką i jak najbardziej jedna drzemka jest na dworze. Wczoraj nawet się pokusiłam i wrzuciłam młodą na śnieg w ogródku i tak sobie leżała z dziwnie oceniającą miną xD

Nineq czytam sobie ebooka o rd i jest tam wzmianka o sytuacji gdy dziecko za szybko odrzuca mleko na rzecz posiłków, może cokolwiek Ci to pomoże. Autorka zwraca uwagę żeby przyjrzeć się godzinom w których proponujemy posiłek, by pojawiał się on mniej więcej godzinę/półtorej po mleku, a nie na chwilę przed nim

My np wczoraj 1h45min drzemki i druga 45min. Standardowo jest lacznie troszkę ponad 2h
    Pierwsza 1h20 -30 zazwyczaj

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/8gJN7cLm

Pochwale się że wchodzimy w rozmiar 80🤣

• asiun Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas też są 3-4 drzemki. Wczoraj ta jedna była długa., ale najczęściej ma 2-3 krótkie do godziny max i jedna dłuższą do dwóch godzin max. Okna aktywności to najczęściej 2-3 h bo potem robi się marudny.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, właśnie o tym słyszałam. I ten posiłek rano zawsze był 2-2.5h po mleku. Kolejnego nie było, bo drugi miał być wprowadzany w grudniu. Ale on awanturę robi jak ma wypić więcej niz 100 ml mleka. A wiem, że jest głodny. W pierwszej kolejności daje mleko, a dopiero potem posiłek.
    Przynajmniej na wieczór jak jest zbyt zmęczony na jedzenie to pije sporo mleka.

Luna, ja juz wyprałam właśnie wszystko z rozmiaru 80. Piżamy już wjeżdżają duże.
    4h aktywności? Mój jeczybułek umarł by ze zmęczenia.

Jak wam dzieci w spacerowkach jeżdżą to nie marudzą? Lepiej im? Boję się, że mniej zabudowany ten wózek. Mimo że na płasko to jakoś dziwnie. Dziś jeszcze raz przejadę się z nim, bo nie wiem co zostawić.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Coooo!

Mój ma okna aktywności po 4h podchodzące xd
    No masz żywe dziecko 😅 u nas średnio 3-4 drzemki 30minut do zdarza się i nawet 2 godzin, okna po 2-2.5godziny.

Luna30 lubi tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
‹‹ ‹ 2399 2400 2401 2402 2403 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ