X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy żadnych badań nie robili bez powodu, bo i po co ? Człowiek się niepotrzebnie stresuje, bo często są jakieś tam małe odchylenia od normy, a matka jak to matka analizuje każdy parametr i się poci z nerwów, a wszystko jest ok.
    Julek robione badania miał, ale było to konieczne przez tą ciągłą krew w kupach i później przy ZUMie. Mnie każde badania stresują, musimy znowu sprawdzić mocz i na samą myśl mi się w żołądku wszystko przewraca.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez powodu Was rozumiem.

Ja po prostu jak mi się coś nie podoba robię badania. Raz widziałam że mega energiczne dziecko jest słabe jakby ktoś powietrze z niej spuścił to wyszła właśnie anemia :P a watroba dobrze ze nie rośnie to ast przynajmniej

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq a jaki kupiłaś? Ja piję jakiś arbuzowy od Lewandowskiej, bo akurat był na promce w Hebe i jest ok. W zapasie czekają już pomarańczowe z Noyo.

My robiliśmy badania, bo mały bardzo bledziutki. No, ale odziedziczył to po mamusi 😊

Karola i u nas właśnie całą noc brak spania. Chociaż ja zgoniłam to na przebodźcowanie, bo wczoraj z racji tej gorączki i siedzenia w domu jednak było więcej tych grających rzeczy i bajek. Podobało mu się jak tańczyliśmy do Hakuna matata 😅

Widziałam, że te kaszki Helpy są dostępne w rossmannie to może dzisiaj podskoczę i jakąś kupię.

Cel ja też myślę, że to po infekcji. Myślę, że możesz przy okazji najbliższej wizyty jeszcze dopytać pediatry.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ReBeauty Booster Verisol, bez smaku, prosty skład, bo biorę inne witaminy i nie chcę dublować. Moja siostra pije Sundose od dłuższego czasu i zadowolona. Jak Lewandowskiej cenowo wypada? Jakieś efekty?

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    cel dzieci w tym wieku zawsze mają przewagę limfocytów
    Po 1 - miała infekcje zapewne wirusowa
    Po 2 - są wiecznie szczepione a przeciwciała powstają z limfocytów
    To są tak małe odchylenia że ja to bym wg na to uwagi nie zwróciła
    Kurde, tylko ja jeszcze dziecku badań nie robiłam? Aż pogadam z pediatrą za tydzień przy szczepieniu

Ja też nie, ale dostała wczoraj skierowanie na TSH, ferrytyna, mocz, crp i morfologię. W przyszłym tygodniu jej zrobię.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja włożę kij w mrowisko i powiem ,że ludzie zbyt skupiają się na pierdołach a olewają badanie dzieci. Osobiście uważam, że takie podstawowe badanie krwi ok 5-6 miesiąca to konieczność. Ludzie sobie prędzej na paznokcie pójdą niż z dzieckiem na krew. Wiadomo,że przy nowotworach u drzwi idzie to błyskawicznie i wyniki w ciągu tygodnia się zmienią drastycznie ale kurde no....to o dzieci chodzi.

Moje dziecko np ma podwyższone monocyty i nawet się nie zastanawiam nad kolejnymi badaniami.

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To ja włożę kij w mrowisko i powiem ,że ludzie zbyt skupiają się na pierdołach a olewają badanie dzieci. Osobiście uważam, że takie podstawowe badanie krwi ok 5-6 miesiąca to konieczność. Ludzie sobie prędzej na paznokcie pójdą niż z dzieckiem na krew. Wiadomo,że przy nowotworach u drzwi idzie to błyskawicznie i wyniki w ciągu tygodnia się zmienią drastycznie ale kurde no....to o dzieci chodzi.

Moje dziecko np ma podwyższone monocyty i nawet się nie zastanawiam nad kolejnymi badaniami.
    Ok, masz rację. Moze napisałam tak, bo jedno i drugie dziecko badania miało. Córka miała non stop( że wzgledu na wątrobę )a Julek tak jak pisałam. Może gdyby nie mieli to też jednak zrobiłabym, trudno powiedzieć 🤷🤷. Może mam takie podejście, bo ja naprawdę strasznie przeżywam każde badanie i tak jak można to wolałabym unikać, ale wiadomo, że zdrowie dziecka najważniejsze.
    Ja to chyba mam traumę bo jeszcze nie było tak żeby nic nie wyszło przy badaniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:56

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Alex, ReBeauty Booster Verisol, bez smaku, prosty skład, bo biorę inne witaminy i nie chcę dublować. Moja siostra pije Sundose od dłuższego czasu i zadowolona. Jak Lewandowskiej cenowo wypada? Jakieś efekty?
    Wydaje mi się, że leci trochę mniej tych włosów i paznokcie szybciej rosną. Ja kupiłam na promce w hebe za 99zł. Tylko ja to piję od jakiś 3 tygodni dopiero, więc nie wiem czy już byłby widoczny efekt czy to kwestia unormowanej tarczycy 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny dostałam powiadomienie z Helpy:Teraz 20% TANIEJ z kodem: BLACK20 w HELPA. Kod dziala do 30.11.2025 r. i nie laczy sie z innymi promocjami. Kup na: edrn.io/Hwof

Może którejś się przyda 😊

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Wydaje mi się, że leci trochę mniej tych włosów i paznokcie szybciej rosną. Ja kupiłam na promce w hebe za 99zł. Tylko ja to piję od jakiś 3 tygodni dopiero, więc nie wiem czy już byłby widoczny efekt czy to kwestia unormowanej tarczycy 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny dostałam powiadomienie z Helpy:Teraz 20% TANIEJ z kodem: BLACK20 w HELPA. Kod dziala do 30.11.2025 r. i nie laczy sie z innymi promocjami. Kup na: edrn.io/Hwof

Może którejś się przyda 😊
    Ostatnio w rossamnie były te kaszki na promocji i wg stałą cenę mają niższą niż na ich stronie 🙈
    Podejście do brokuła nr 2 lepsze, a najlepiej jej szło jak sobie mogła sama trzymać łyżeczkę i wkładać do buzi
    Jutro lecę z cukinią

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas stuknęło 6 miesięcy 🥳🥳🥳
    Spanie się unormowało tak mniej więcej, idziemy spać po 19, pierwsza pobudka koło 22-23 a następna 3-4 rano. Wstajemy o 6 codziennie 🤣 starszaka odprowadzamy do szkoły na piechotę więc pierwszy spacer zaliczamy po 7😎😆
    My po już po ostatnich szczepieniach, ufff obyło się bez gorączki tylko trochę płaczków. Następna wizyta szczepienna po roczku🫡🫡
    Rozszerzamy dietę w dalszym ciągu, warzywa, owoce, mięsko, kaszka bezmleczna i kleik zaliczone- najbardziej polubił krem z jasnych warzyw z kurczakiem🤤🤤
    Ważymy 7700 i mierzy 71 cm😳😳 nie wiem po kim🤦‍♀️
    Edit: mieliśmy robioną morfologię, ferrynę i badanie moczu profilaktycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:44

Elza1234, Alex_92, Anabbit, KarolaKinga, Nineq, Katikat, Margareetka, Luna30 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze podejście do brokuła w miarę pomyślne, zjadł dwie łyżeczki, pół buzi umazał przy okazji, ale najbardziej to go chyba jednak łyżeczka fascynowała a nie jedzenie na niej xD

Zobaczymy jak będzie z brzuszkiem po tym.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bobas jakis zły dzień dziś ma😪od nocy wypił łącznie 300 ml mleka i zjadł pół słoiczka obiadu. A potem godzinny płacz, który przeszedł dopiero po przeciwbólowym i usnął na rękach. Brzuch miękki, mała 💩była rano, jeść nie chce. Nie wiem czy to zęby czy co... 😮‍💨

Jej, jak Biedronki bobas ma już pół roku to mój zaraz tak samo. Coraz mniej czasu bycia niemowlakiem i bliżej stania się dzieckiem. 🫨

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mój bobas jakis zły dzień dziś ma😪od nocy wypił łącznie 300 ml mleka i zjadł pół słoiczka obiadu. A potem godzinny płacz, który przeszedł dopiero po przeciwbólowym i usnął na rękach. Brzuch miękki, mała 💩była rano, jeść nie chce. Nie wiem czy to zęby czy co... 😮‍💨

Jej, jak Biedronki bobas ma już pół roku to mój zaraz tak samo. Coraz mniej czasu bycia niemowlakiem i bliżej stania się dzieckiem. 🫨

Delektuj się jeszcze że gdzie położysz tam leży 🤣
    Najbardziej lubię jak każdy mówi
    " OJEJ JUŻ POŁ ROKU- JAK TO SZYBKO ZLECIAŁO"

TYMCZASEM JA😂😂
    Screenshot-20251127-133339-Chrome.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:37

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My badania mieliśmy przede wszystkim przy diagnozowanie tego brzuszka i alergii. No i teraz mamy powtórzyć morfologię, bo bladzioszek z niego i możliwe że ma za mało żelaza. Ale to wszystko były badania zlecone przez gastrologa nie pediatre.

U nas też noc mocno średnia, przeżył się, odginał, chciał się zadrapać po głowie przez pół nocy :( już nie miałam pomysłu jak mu ulżyć.. Z resztą cały ten tydzień jakiś średni ma, płaczliwy, nie chce spać, strasznie mi go szkoda. Nie wiem tylko czemu, bo ogólnie raczej zdrowy się wydaje 😓

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pierwszy raz w spacerowce:)
    Wydaje mi się że nie lata na boki. Amortyzuje go śpiwór i 5cio punktowe pasy

Wasze bobasy też się takie ciekawskie zrobiły? Mój to jest jakby sfrustrowany chciałby pełzania dosięgnąć zabawki a nie umie. Ciągle krzyczy zeny mu coś podac/wlaczyc/nosić

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna moja jest taka ciekawska. Całymi dniami coś jej podaje albo niosę do jakiegoś punktu na który się patrzy i chce dotknąć.

Biedronka fajnie,że macie szkole.w zasięgu spaceru. Mi brakuje przedszkola czy szkoły blisko.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Delektuj się jeszcze że gdzie położysz tam leży 🤣
    Najbardziej lubię jak każdy mówi
    " OJEJ JUŻ POŁ ROKU- JAK TO SZYBKO ZLECIAŁO"

TYMCZASEM JA😂😂
    Screenshot-20251127-133339-Chrome.jpg
    Skąd wytrzasnęłaś moje zdjęcie 🤣mi pierwsze trzy miesiące się dłużyły. Kolejne trzy nie wiem kiedy zleciały.
    Czasem wolałabym, żeby jednak nie leżał tam gdzie zostawiłam. Tak się wścieka jak nie może dosięgnąć zabawki, że opanidroga😱probuje do niej dotrzeć, ale ręce i nogi jeszcze nie skoordynowane. I krzyk i płacz.
    Chociaż znajoma mówiła, że jej dzieciaki jak rozpełzły to szyba w oknie balkonowym wylizana tak jak i podłoga😅

💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ