X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    My dzisiaj pierwszy raz w spacerowce:)
    Wydaje mi się że nie lata na boki. Amortyzuje go śpiwór i 5cio punktowe pasy

Wasze bobasy też się takie ciekawskie zrobiły? Mój to jest jakby sfrustrowany chciałby pełzania dosięgnąć zabawki a nie umie. Ciągle krzyczy zeny mu coś podac/wlaczyc/nosić
    U nas jest to samo. Weszła w podpór wysoki, ale widzę że się frustruje że nie może czegoś dosięgnąć. Obraca się w kółko co najwyżej a tak to jej grzecznie podaje wszystko, bo inaczej też jest krzyk

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk u nas też w końcu mała zainteresowała się psem
    Uśmiecha się na jego widok, jak siedzę z nią obok to go głaszcze po uszach, albo stopami dotyka
    Słodkie się to mocno robi
    No i ja muszę być wszedzie, bo inaczej jest zaraz wołanie mnie. Także siku robię tak że żadna urofizjo by mnie nie pochwaliła za prędkość 🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, tak, frustracja u niego jest ogromna. Pokazuję mu jak ma ruszać nogami i rękami, ale jeszcze nie załapał. Czasem jak pomogę to nogi ruszają. Dupka idzie w górę, twarz na macie. Albo wysoki podpor i odpycha się do tyłu.

On obecnie jest na etapie walenia zabawkami we wszystko, łącznie ze swoją głową. Oraz płaczu jeśli coś zabiore (obsikana pielucha, folia, papier).

Kkk, mi kiedyś z takiej matematyki wyszło, ze młody waży prawie 2,5 kg więcej 😆nie wiem kto kłamał. 14.10 ważył równe 7 kg, jestem ciekawa ile obecnie. Obstawiam 7,5 - 7,6 kg. W przyszłym tygodniu sprawdzimy.
    Też dużo gada lub śpiewa. Najlepiej po nocnym jedzeniu, koncerty trwają od 5 do nawet 20 minut.

Dziś się poplakał jak zobaczył łyżkę z kaszką, za chwilę spróbował i smakowało, a potem znowu płacz, bo za mało smaku śliwki. Jak jej dodałam to było pycha😬

Czyjeś dziecko już ruszyło dupkę do pełzania lub czworaków?

Luna30 lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Luna, tak, frustracja u niego jest ogromna. Pokazuję mu jak ma ruszać nogami i rękami, ale jeszcze nie załapał. Czasem jak pomogę to nogi ruszają. Dupka idzie w górę, twarz na macie. Albo wysoki podpor i odpycha się do tyłu.

On obecnie jest na etapie walenia zabawkami we wszystko, łącznie ze swoją głową. Oraz płaczu jeśli coś zabiore (obsikana pielucha, folia, papier).

Kkk, mi kiedyś z takiej matematyki wyszło, ze młody waży prawie 2,5 kg więcej 😆nie wiem kto kłamał. 14.10 ważył równe 7 kg, jestem ciekawa ile obecnie. Obstawiam 7,5 - 7,6 kg. W przyszłym tygodniu sprawdzimy.
    Też dużo gada lub śpiewa. Najlepiej po nocnym jedzeniu, koncerty trwają od 5 do nawet 20 minut.

Dziś się poplakał jak zobaczył łyżkę z kaszką, za chwilę spróbował i smakowało, a potem znowu płacz, bo za mało smaku śliwki. Jak jej dodałam to było pycha😬

Czyjeś dziecko już ruszyło dupkę do pełzania lub czworaków?

Mój unosi dupke do góry. I rusza nóżkami ale rączki leniwe...podnosi się jak do czworakow juz ponoć tak mówił osteopata. Tylko nie ruszą rękami a nogami tylko. Ale myślę że to dlugo jeszxze dosyć
    Najpierw ponoć ma siasc🤣 mój to wszystko leniwie robi. Umie ale mu się jakby nie chce 😆 Ja póki co się cieszę z tych obrotów oraz z wysokiego podporu. Też robi coś w stylu koci grzbiet ale na głowie czesciowo😆 probuje na rękach ale się rozjeżdża. Komedia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 20:45

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj zaczął podnosić pupę, ale słabo mu to szło i tylko się denerwował, że nic mu to nie daje, bo nie umie tego skoordynować z rękami.

Przypadkowo udało mi się go zająć na bite pół godziny, bo położyłam karton obok jego babygyma no i kicia tam wlazła, więc do niej gadał i się śmiał 😄
    Do psa też się śmieje, ale chyba bardziej jest jednak kociarzem niż pisarzem, jak mamusia xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to dopiero leżenie na brzuchu ogarnęła😅
    Bardzo dziwne to. Moje dzieci zawsze były z tych szybkich. Nią się mogę delektować. Zamyka stawkę,więc musi mi wystarczyć na dłużej.

event.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6,5 miesiąca i brak wysokiego podporu, dostaliśmy rehabilitację na NFZ, no i tam ładnie ćwiczy a w domu za chiny nie chce zrobić tego podporu.

Dzisiejszy dzień masakra, brzuch go cały dzień męczył. Coś mu musiało nie podpasować z jedzenia, tylko nie wiem co :/

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z psem to w ogóle wyczaił, że jak będąc w kojcu da rękę na siatkę jak ona jest obok to będzie go lizała po tej ręce xd także no, flora bakteryjna robi się już bogata 🤡 dobrze że chociaż w pysku zrobiłam jej niedawno porządek, wszystko wyczyszczone i parę zębów wyleciało, więc przynajmniej przestało być siedliskiem syfu wszelakiego 🙈 całe szczęście też pomału załapuje, że młody też jest człowiekiem, bo początki były dość trudne i była raczej mocno zirytowana jego obecnością. Kosztowało nas to sporo pracy i niesamowicie się cieszę jak usiądzie obok nas i młody może ją pogłaskać i widać, że jej też się to podoba, a nie że stresują ją sam fakt, że jest w zasięgu wzroku.

age.png
‹‹ 2398 2399 2400 2401 2402
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ