SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    My dzisiaj pierwszy raz w spacerowce:)
    Wydaje mi się że nie lata na boki. Amortyzuje go śpiwór i 5cio punktowe pasy

Wasze bobasy też się takie ciekawskie zrobiły? Mój to jest jakby sfrustrowany chciałby pełzania dosięgnąć zabawki a nie umie. Ciągle krzyczy zeny mu coś podac/wlaczyc/nosić
    U nas jest to samo. Weszła w podpór wysoki, ale widzę że się frustruje że nie może czegoś dosięgnąć. Obraca się w kółko co najwyżej a tak to jej grzecznie podaje wszystko, bo inaczej też jest krzyk

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk u nas też w końcu mała zainteresowała się psem
    Uśmiecha się na jego widok, jak siedzę z nią obok to go głaszcze po uszach, albo stopami dotyka
    Słodkie się to mocno robi
    No i ja muszę być wszedzie, bo inaczej jest zaraz wołanie mnie. Także siku robię tak że żadna urofizjo by mnie nie pochwaliła za prędkość 🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, tak, frustracja u niego jest ogromna. Pokazuję mu jak ma ruszać nogami i rękami, ale jeszcze nie załapał. Czasem jak pomogę to nogi ruszają. Dupka idzie w górę, twarz na macie. Albo wysoki podpor i odpycha się do tyłu.

On obecnie jest na etapie walenia zabawkami we wszystko, łącznie ze swoją głową. Oraz płaczu jeśli coś zabiore (obsikana pielucha, folia, papier).

Kkk, mi kiedyś z takiej matematyki wyszło, ze młody waży prawie 2,5 kg więcej 😆nie wiem kto kłamał. 14.10 ważył równe 7 kg, jestem ciekawa ile obecnie. Obstawiam 7,5 - 7,6 kg. W przyszłym tygodniu sprawdzimy.
    Też dużo gada lub śpiewa. Najlepiej po nocnym jedzeniu, koncerty trwają od 5 do nawet 20 minut.

Dziś się poplakał jak zobaczył łyżkę z kaszką, za chwilę spróbował i smakowało, a potem znowu płacz, bo za mało smaku śliwki. Jak jej dodałam to było pycha😬

Czyjeś dziecko już ruszyło dupkę do pełzania lub czworaków?

Luna30 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Luna, tak, frustracja u niego jest ogromna. Pokazuję mu jak ma ruszać nogami i rękami, ale jeszcze nie załapał. Czasem jak pomogę to nogi ruszają. Dupka idzie w górę, twarz na macie. Albo wysoki podpor i odpycha się do tyłu.

On obecnie jest na etapie walenia zabawkami we wszystko, łącznie ze swoją głową. Oraz płaczu jeśli coś zabiore (obsikana pielucha, folia, papier).

Kkk, mi kiedyś z takiej matematyki wyszło, ze młody waży prawie 2,5 kg więcej 😆nie wiem kto kłamał. 14.10 ważył równe 7 kg, jestem ciekawa ile obecnie. Obstawiam 7,5 - 7,6 kg. W przyszłym tygodniu sprawdzimy.
    Też dużo gada lub śpiewa. Najlepiej po nocnym jedzeniu, koncerty trwają od 5 do nawet 20 minut.

Dziś się poplakał jak zobaczył łyżkę z kaszką, za chwilę spróbował i smakowało, a potem znowu płacz, bo za mało smaku śliwki. Jak jej dodałam to było pycha😬

Czyjeś dziecko już ruszyło dupkę do pełzania lub czworaków?

Mój unosi dupke do góry. I rusza nóżkami ale rączki leniwe...podnosi się jak do czworakow juz ponoć tak mówił osteopata. Tylko nie ruszą rękami a nogami tylko. Ale myślę że to dlugo jeszxze dosyć
    Najpierw ponoć ma siasc🤣 mój to wszystko leniwie robi. Umie ale mu się jakby nie chce 😆 Ja póki co się cieszę z tych obrotów oraz z wysokiego podporu. Też robi coś w stylu koci grzbiet ale na głowie czesciowo😆 probuje na rękach ale się rozjeżdża. Komedia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2025, 20:45

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj zaczął podnosić pupę, ale słabo mu to szło i tylko się denerwował, że nic mu to nie daje, bo nie umie tego skoordynować z rękami.

Przypadkowo udało mi się go zająć na bite pół godziny, bo położyłam karton obok jego babygyma no i kicia tam wlazła, więc do niej gadał i się śmiał 😄
    Do psa też się śmieje, ale chyba bardziej jest jednak kociarzem niż pisarzem, jak mamusia xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to dopiero leżenie na brzuchu ogarnęła😅
    Bardzo dziwne to. Moje dzieci zawsze były z tych szybkich. Nią się mogę delektować. Zamyka stawkę,więc musi mi wystarczyć na dłużej.

event.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2025, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6,5 miesiąca i brak wysokiego podporu, dostaliśmy rehabilitację na NFZ, no i tam ładnie ćwiczy a w domu za chiny nie chce zrobić tego podporu.

Dzisiejszy dzień masakra, brzuch go cały dzień męczył. Coś mu musiało nie podpasować z jedzenia, tylko nie wiem co :/

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z psem to w ogóle wyczaił, że jak będąc w kojcu da rękę na siatkę jak ona jest obok to będzie go lizała po tej ręce xd także no, flora bakteryjna robi się już bogata 🤡 dobrze że chociaż w pysku zrobiłam jej niedawno porządek, wszystko wyczyszczone i parę zębów wyleciało, więc przynajmniej przestało być siedliskiem syfu wszelakiego 🙈 całe szczęście też pomału załapuje, że młody też jest człowiekiem, bo początki były dość trudne i była raczej mocno zirytowana jego obecnością. Kosztowało nas to sporo pracy i niesamowicie się cieszę jak usiądzie obok nas i młody może ją pogłaskać i widać, że jej też się to podoba, a nie że stresują ją sam fakt, że jest w zasięgu wzroku.

Luna30, awokado 🥑, Blackapple, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od kilku dni ma pobudkę o 5.38. Dziwne. Codziennie 5.38. To jest dziwne dla mnie ze idealnie ta sama godzina. Jak on to robi xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 08:03

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Z psem to w ogóle wyczaił, że jak będąc w kojcu da rękę na siatkę jak ona jest obok to będzie go lizała po tej ręce xd także no, flora bakteryjna robi się już bogata 🤡 dobrze że chociaż w pysku zrobiłam jej niedawno porządek, wszystko wyczyszczone i parę zębów wyleciało, więc przynajmniej przestało być siedliskiem syfu wszelakiego 🙈 całe szczęście też pomału załapuje, że młody też jest człowiekiem, bo początki były dość trudne i była raczej mocno zirytowana jego obecnością. Kosztowało nas to sporo pracy i niesamowicie się cieszę jak usiądzie obok nas i młody może ją pogłaskać i widać, że jej też się to podoba, a nie że stresują ją sam fakt, że jest w zasięgu wzroku.
    U nas też od jakiegoś czasu pies jest największym powodem do uśmiechu, nawet gdy straszliwie marudzi i wszystko ją wkurza, to gdy zobaczy psinę od razu się uśmiecha. No i nasza psinka niestety nadal jest ciągle sceptycznie do młodej nastawiona, boi się jej hałasujących zabawek i gdy tylko w ruch idzie jakaś grzechotka, czy szeleszcząca książeczka to ucieka z opuszczonymi uszami do drugiego pokoju.
    Drugą najlepszą „zabawką” zaraz po psie jest odkurzacz samojeżdżący, gdy tylko zaczyna jeździć, to kładę młodą na środek pokoju i mam 10 min wolnego xd

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ja dziś się witam ledwo co

Było chyba 50 pobudek zanim zasnęła. Może by na mnie pospala, ale ja też już potrzebowałam snu, a obok jej nie ułożę (lrztusi się czasem mlekiem w nocy, jak leży to ma potem ulewanie więc odpada ta opcja).

Pospałam w sumie może z4h i to z mega bólem głowy

Już zaczęłam rozmyślać co będzie jak pojadę na pogotowie gdyż naprawdę mocno bolało i źle mi było, bo był ogromny krzyk - akceptacja tylko bycia przy piersi. Tata buja? Nieee.. wstałam jakimś ostatkiem sił ja pobujać i o dziwo zadziałało.. Także tego. Mamoza

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Co do aktualizacji to dziś zaczął sobie przekładać zabawkę z rąk do rąk i w leżeniu na brzuchu zaczyna podkurczać nogi i podnosić pupę 🫣 ale problem jest w tym, że nie chce pracować rękami, więc ostatecznie buzie ma na macie i próbuje się poruszyć jak dżdżownica xd co kończy się nerwem, no bo jednak się nie porusza 🙈
    Ooo to i u nas podobnie, pupa w górze, tylko rączki jeszcze nie ogarniają.

U nas w nocy od 2:20 piski, krzyki, śmiechy i co tylko jeszcze się da 🫣 w końcu po 4 zasnął 😅

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to się śmiać chce z naiwności mojego męża, który nastawia budzik 🤣
    Dzisiaj musieliśmy wstać o 5:30, bo na 8 mieliśmy masaż powieziowy glowy - młoda pobudka o 5:20
    Wczoraj miał budzik na 7, młoda pobudka 6:20 xd 🤣
    Ona chyba rozumie jak mówię o której mówimy wstać. Zacznę mówić że o 11 🤣😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 10:19

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mnie to się śmiać chce z naiwności mojego męża, który nastawia budzik 🤣
    Dzisiaj musieliśmy wstać o 5:30, bo na 8 mieliśmy masaż powieziowy glowy - młoda pobudka o 5:20
    Wczoraj miał budzik na 7, młoda pobudka 6:20 xd 🤣
    Ona chyba rozumie jak mówię o której mówimy wstać. Zacznę mówić że o 11 🤣😅
    Tak daleko macie dojechać?

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po tym szczepieniu od wczoraj drzemki tylko w nosidle, a młody już 8,3 kg, więc jest ciekawie 😅 wieczorem rzucam się na cukier, bo mam drżenie mięśni już 🤣

Awokado jaki macie odkurzacz samojezdzacy przy psie? I czy wasz pies gubi dużo sierści? Mąż chce kupić do domu coś, ale my raz mieliśmy i zwróciliśmy, bo się zapychał sierścią i trzeba było poświęcać pół h na rozmontowanie go i czyszczenie po każdym użyciu xD zastanawiam się czy istnieją lepsze modele, czy jesteśmy skazani tylko na odkurzacz pionowy

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dołączę do pytania, bo mamy aktualnie roombe i nigdy więcej. Jeździ jak potłuczona, ciągle trzeba ją przesuwać, pomagać i ogólnie puszczam tylko jak jestem w domu. No sama nie wyjedzie i nie wróci do bazy. Plus kociego żwirku nie ogarnia 😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 11:12

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w nocy mieliśmy taki wrzask i piski, że dostał ibupromu koło pierwszej i przez resztę nocy były pobudki ale już bez tych krzyków.
    Rano wzięłam złapałam też siku i zawiozłam na badanie tak na wszelki wypadek.
    Może to te mityczne zęby? 🤔

Ale fajnie, że u Was są już interakcje ze zwierzakami, u nas póki co średnie zainteresowanie kotkami ma.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wszystko na zęby zrzucić 🤣chociaż nie ma żadnego i nie wiem, czy na dole coś się nie wykluwa. Będzie szczerbaty długo jak ja - do roku.

Poprzedniego psa mojej siostry młody nie zauważał, teraz ma nowego, młodego, skaczącego jak kangur. Ostatnio podstawiał mu rękę do lizania i gapił się za nim.

Moje dziecko ma już dowód, sam może kupować sobie mleko 😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka dziewczyny. Ja ostatnio mało się udzielam ale podczytuję :)

Zaczęłam spać z małą, bo nie dało się jej odłożyć. Także fajnie było mieć dziecko, które samo śpi przez pół roku 🤣 za to starsza ma już łóżko piętrowe, złożyliśmy w zeszły weekend i śpi w nim do ok 3-4, później przychodzi do nas 😃 najwaniejsze, że bez płaczu. Gasi swoją lampeczke, bierze bidon i wchodzi do łóżka po cichu, dzisiaj to prawie się nie obudziłam nawet.

Poza tym wczoraj szczepienie, zaczęłam je coś dawać do jedzenia no ale zachwycona nie była 😅 teraz były dwa dni przestoju bo postanowiłam czyścić piekarnik (z okręcaniem wszystkiego) i nie miałam nawet czasu jej nakarmić już 🫣 ale dzisiaj w planach dynia.

Powoli planujemy wyjazd do Tajlandii na luty i po świętach na Gdańska pociągiem 🤪

Tanashi nie rób sobie tego, nie kupuj tego odkurzacza co jeździ. Koleżanka która ma dwa psy ostatnio mi mówiła, że ma dysona, który sobie super radzi mogę jej zapytać który to.

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy odkurzacz Sencora i ze zbieraniem sierści przy kocie i psie radzi sobie super, ale też jeździ jak potłuczony i ciągle gubi mapę lub łączność z wifi i trzeba go resetować, więc więcej bym się na niego nie skusiła. A wzięliśmy go, bo na lampę UV i filtr HEPA a mąż jest alergikiem.

Większość znajomych ma roborocka w jakiejś średniej wersj cenowej i są zadowoleni, trzeba było posłuchać i też wziąć, pomimo, że nie miał tej lampy.

age.png
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ