CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Tanashi u nas też zajawka na księżniczki

Wiadomo, że jak to napisze to się schrzani, ale u nas już któraś noc że jak zaśnie koło 19.00-20.00 to nakarmię ją przez sen jak się kładę po 22.00 i budzi się tylko raz koło 3.00 i śpi do 7.00. Dobre i kilka dni lepszego spanka dla matki.
Mamy szczepienie we wtorek. Ktoś też ma w tym tygodniu tygodniu?
Poza tym piekliśmy wczoraj z dzieciakami pierniki. Już czekają bardzo na święta i mnie mimo zmęczenia nieraz się też już udziela ten klimat!
My mamy w środę ostatnie 6w1.
Dobry patent z tym karmieniem na śpiocha, stosowała bym chętnie, ale właśnie dotarłam do etapu, że wygodniej mi bez dziecka w łóżku, głupio go wyciągać i odkładać, wtedy się pewnie i tak rozbudzi.
Dzisiaj go nie odłożyłam, bo jakoś tak zimno było w sypialni i to był błąd, budził się częściej niż jakby był osobno, a mnie bolą plecy, bo spałam w jakiejś dziwnej pozie, gdyż jeszcze kot postanowił leżeć mi na nogach przez pół nocy. Jedyny plus, że go uśpiłam jeszcze o 7.10 i dospaliśmy do 8.40, dawno się tak nie zdarzyło. -
My dziś średnia noc, ale to ja nie mogłam spać jakoś ze stresu chyba 😅
Postanowiłam przyjechać do rodziców na czas delegacji mojego męża i sobie będę dojeżdżać 100km do Jaworzna na rehabilitację z młodym 🙈 mam nadzieję, że będzie współpracujący i w aucie akurat wypadną mu drzemki.
Wczoraj jak do nich jechaliśmy, to patrzył w okno z poważna miną, mając vibe jakby grał w smutnym teledysku xd
Anabbit powodzonka na sesji, pochwal się efektami później 😊 -
My w środę lecimy na 6w1. I chyba chyba dodatkowo bexsero pierwsze wleci. 🤯Gusia_ wrote:Tanashi u nas też zajawka na księżniczki

Wiadomo, że jak to napisze to się schrzani, ale u nas już któraś noc że jak zaśnie koło 19.00-20.00 to nakarmię ją przez sen jak się kładę po 22.00 i budzi się tylko raz koło 3.00 i śpi do 7.00. Dobre i kilka dni lepszego spanka dla matki.
Mamy szczepienie we wtorek. Ktoś też ma w tym tygodniu tygodniu?
Poza tym piekliśmy wczoraj z dzieciakami pierniki. Już czekają bardzo na święta i mnie mimo zmęczenia nieraz się też już udziela ten klimat!
Aż boję sie tego płaczu w domu po kilku godzinach. Bo w przychodni to chwila płaczu i jest okey ale potem -
Nineq ja co tydzień śpiewałam disco polo, robiąc sobie mikrofon ze skakanki. Prywatne koncerty dla ojca, który płakał ze wzruszenia xd. Oczywiście miałam wtedy jakieś 7lat 😅, ale tata wiele razy jak jeszcze żył to wspominał 🤣
Nineq lubi tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Ja byłam wychowywana na disco Polo. Tylko takiej muzyki się u mnie w domu słuchało 🙄🙄🙄🙄
My po sesji. Jestem w szoku, ale moje dziecko w cudownym humorku, mimo braku drzemki. Ja wiedziałam, ze parcie na szkło to ona ma po matce 👸😂
Elza1234, Margareetka, asiun, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Potrzebuję pomocy 🙈 chcemy wysłać chrześnicy mojego męża małą paczkę na Mikołajki. Kupiłam już jej świąteczną bkuze ze Sitchem, zestaw kreatywny małej projektantki mody i potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatku do prezentu. Macie jakieś pomysły? Ona ma 6 lat. Może jakaś fajna książka? Ona ma tego mnóstwo więc to musi być coś niepopularnego 😂 albo no nie wiem, przyjmę wszelkie polecajki 😄
-
Anabbit wrote:Potrzebuję pomocy 🙈 chcemy wysłać chrześnicy mojego męża małą paczkę na Mikołajki. Kupiłam już jej świąteczną bkuze ze Sitchem, zestaw kreatywny małej projektantki mody i potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatku do prezentu. Macie jakieś pomysły? Ona ma 6 lat. Może jakaś fajna książka? Ona ma tego mnóstwo więc to musi być coś niepopularnego 😂 albo no nie wiem, przyjmę wszelkie polecajki 😄
Zobacz sobie koraliki drewniane do tworzenia biżuterii Djeco
moja córka ma i są naprawdę super 👌🏼
-
Koraliki spoko, moja pięciolatka by się ucieszyła. A z książek to polecam jest takie wydanie Ani z Zielonego Wzgórza dla dzieci:
https://www.empik.com/ania-z-zielonego-wzgorza-maud-lucy-montgomery,p1663250744,ksiazka-p?mpShopId=0&pc=g&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20012519509&utm_id=20012519509&utm_term=empik_ksiazka&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=20012520841&gbraid=0AAAAADwt86eC6Kld9HoJoPtuX_fFz5HaR&gclid=CjwKCAiA86_JBhAIEiwA4i9Ju65WkROKLMHhid7QqXWUB2YPyfNuYjrBhDLy5C4qo9RMcOHZ9f2-fBoCKWYQAvD_BwE
Maja może zanim pojawi się ból i płacz to podaj po powrocie po prostu syrop przeciwbólowy? Ja tak robię
-
U nas dzisiaj wjechała cukinia i chyba zdetronizuje brokuła 🤣 kasza jaglana za to tak 3/10, nawet z owocowym mixem w środku. Cóż, będziemy próbować na różne sposoby, może któraś kaszka mu w końcu posmakuje 🫠
Od jakiegoś czasu ma spory problem w nocy ok 23-00.00, kręci się wtedy i stęka, nie otwiera oczu, ale widać, że nie umie zasnąć głęboko z powrotem, czasami i po 30-40min to trwa, bo jak wydaje sie, że już to znowu zaczyna szarpać uszy albo rzucać nogami 😬 dzisiaj z tego wszystkiego zasnęłam na kanapie u niego w pokoju i tak spałam do 2.30 xD
Mamy choinkę! Nie wiem jakim cudem kupiłam ją w 3 miesiącu ciąży, jak ledwo żyłam i chciało mi się rzygać, musiałam mieć jakiś zryw. Na dodatek ma 2,5m xD -
Ale że to już choinkę? Ja się właśnie zastanawiam żeby może poszukać ozdób świątecznych, bo w ciąży jak robiłam „generalne” porządki to pochowałam wszystko i jak to ja, teraz nie wiem gdzie 🫣 inna sprawa że muszę chyba poszukać butów zimowych bo te nie wiem gdzie schowałam 🫣
-
Tanashi, no ty masz już atrakcji zanadto więc już sobie daruj ten lęk. U nas to chyba też jednak trochę brzuch bo a) po antybiotyku jej się trochę pogorszyło b) zaczęłam je dawać suplementy co zalecili [b complex i żelazo]i może ją męczą.
My dzisiaj na spacerze byliśmy i mała fajnie spała ponad 2h.
Gusia masz jakiś fajny przepis na te pierniki?
Dzisiaj wjechał brokuł, reakcja taka sama jak na wszystko inne 🤣 bleeeee
Ze szczepień mamy jeszcze jedną dawkę grypy w styczniu i już przerwa do roczku 😎
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2025, 17:01
-
My ze szczepień tylko grypa, a kolejne już na roczek. Pediatra mówiła że od 2026 wchodzą zmiany i szczepienia 6w1 są dopuszczone w schemacie 2+1 (dwie dawki w pierwszym półroczu i uzupełniająca na rok, z pominięciem trzeciej dawki) i tak mamy się szczepić. Ale z dodatkowych zaczniemy jeszcze nimerix.
KKK helpa ma takie smakowe kaszki typu z kakao i daktylem albo z cynamonem. Moja córka je uwielbiała 😅 Może to mu podejdzie
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Taaak, ja też wychowana na disco polo, w niedzielę często właśnie leciało 😆
Annabit, to super, że sesja udana. Wrzuć potem jakąś fotkę.
Ostatnią dawkę obowiązkowych to i mój w czwartek ma. Widzę ten tydzień pod tym względem intensywny. Zostanie nam grypa.
Choinka u nas wjeżdża zawsze na Mikołaja. Nie wiem jak się wyrobimy, bo sobota intensywnie się zapowiada. Ale jestem ciekawa reakcji bobasa na światełka 😄jak narazie to mam tylko podkładki na stole świąteczne. Boję się, że na święta/mikołaja fostanie durne zabawki chociaż prosiłam o coś sensownego lub ubrania na wieczór rozmiary.
Chyba ja mam takiego póki co wszystkożernego dzieciora. On chce wszystko co jemy. Dziś kawałek schabowego mi wytrącił z ręki, bo też chcial 🙄
W ogóle człowiek dezynfekował, wyparzał itd., a dzieciak co? Przesunął się jakos do wózka i lizał koła. Z piachem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2025, 17:46
-
Alex_92 wrote:Ale że to już choinkę? Ja się właśnie zastanawiam żeby może poszukać ozdób świątecznych, bo w ciąży jak robiłam „generalne” porządki to pochowałam wszystko i jak to ja, teraz nie wiem gdzie 🫣 inna sprawa że muszę chyba poszukać butów zimowych bo te nie wiem gdzie schowałam 🫣
Nie będę miala w tygodniu czasu, a chciałam mieć od 1 grudnia, żeby młody się cieszył na światełka 🤣
Ooo kupię te smakowe helpy, najwyżej zjem wszystkie ze skyrem na śniadanie sama 🫠🫠🫠 niesamowite, że wszystko mu smakuje, ale kasze to słabiutko na razie 🙈
Na Mikołaja i święta wysłałam mamie listę potencjalnie akceptowalnych prezentów 🤣 na szczęście w większości to ona jest ramieniem wykonawczym większości zakupów (bo prababcie mówią jej „kup coś od nas” xD) 🙈
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
U nas właśnie ze szczepień to po nowym roku grypa i nimerix i potem już spokój do wakacji.
Jej, ale mieliśmy miły dzień z przyjaciółmi.
Poszliśmy najpierw na spacer - wózek wywietrzony 🤡 nosidło się przysłał
Zdrzemnęła się godzinę i od 14:30 do 19 nie było mowy o spaniu, bo ona jest towarzyska, siedziała z nami i gadała. Zaczyna sylaby gadać, póki co blablabla, ale czekam na jakąś nieświadoma mamamamam
kasssia, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość
-
U nas we wtorek bexsero. Mamy miesięczna obsuwę przez przeprowadzkę, pogrzeby, rozwody i mocne AZS. Dobrze, że już ten rok sie kończy. Mi i mężowi się pojawiły z nadmiaru wrażeń siwe włosy 🤣 u nas nadal 4 drzemki bo nadal po 30min. Zapytałam dzisiaj swojego czy robimy drugiego bobo to się zapowietrzył i powiedział że nie jest gotowy 🤣