X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja wiem, że dzieci się tu nie chwali, bo się popsują, ale czuje się trochę zobowiązana po moim marudzeniu 😂
    Udało nam się osiągnąć już pierwszy nocny blok snu 3-4 godzinny. Później już budzi się co 2h, ale to wciąż duuuuzo lepiej niż było. Dziś do tego pierwszy raz od 8tyg nie mieliśmy godziny/dwoch godzin nocnego wrzasku. Dosłownie każda pobudka to karmienie i spanko. Fakt, że od 1 nie dała się odłożyć do łóżeczka j wylądowała u nas, ale ja w końcu spałam 7h i mam siłę na życie.
    Co więcej, moje dziecko które spało 3x30 min, dziś nie oderwała drzemka 50 min w lozeczku, a aktualnie trwa druga już od 1,5h 🤯

Wiem, że to możliwe że jednorazowa akcja, ale to chyba za wcześnie na przejście na 2 drzemki? Czy możliwe, że już do tego będzie zmierzać?

My mamy 2 drzemki od około 2ch tyg
    Ciężkie było przejście ale po nim tfu tfu odpukać jest super

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:01

Anabbit lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, córka kilka dni temu obczaila giga wor zabawek grających. Wyobraźcie sobie co sie dzieje xd

Plus jest taki młody nie kweczy😆

Nie wiedziałam że tyle tego mamy albo z pamięci wyrzucilam

• Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja wiem, że dzieci się tu nie chwali, bo się popsują, ale czuje się trochę zobowiązana po moim marudzeniu 😂
    Udało nam się osiągnąć już pierwszy nocny blok snu 3-4 godzinny. Później już budzi się co 2h, ale to wciąż duuuuzo lepiej niż było. Dziś do tego pierwszy raz od 8tyg nie mieliśmy godziny/dwoch godzin nocnego wrzasku. Dosłownie każda pobudka to karmienie i spanko. Fakt, że od 1 nie dała się odłożyć do łóżeczka j wylądowała u nas, ale ja w końcu spałam 7h i mam siłę na życie.
    Co więcej, moje dziecko które spało 3x30 min, dziś nie oderwała drzemka 50 min w lozeczku, a aktualnie trwa druga już od 1,5h 🤯

Wiem, że to możliwe że jednorazowa akcja, ale to chyba za wcześnie na przejście na 2 drzemki? Czy możliwe, że już do tego będzie zmierzać?

Super! Bardzo się cieszę, że u Was się poprawiło.

Nam się co jakiś czas zdarza akcja, że sobie ominie środkową drzemkę, ale to losowo. Nie wiem w sumie kiedy dzieci się przestawiają na 2.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam pytanie, pozwalacie dzieciom podrzemać na zewnątrz w taką pogodę jak dzisiaj (tzn koło 0 stopni, ale bez wielkich anomalii)?

Bo my zwykle mieliśmy właśnie środkową drzemkę na spacerze a ostatnio go zgarnialam zanim usnął i nie wiem czy to dobra taktyka. Na tą drugą co prawda bez problemu zasypia jak go uwolnię z merynosa w domu, ale nie jest w stanie az tak długo pospać jak na zewnątrz i potem mi ciężko go uśpić na trzecią, bo jest marudny z niedospania 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A i mam pytanie, pozwalacie dzieciom podrzemać na zewnątrz w taką pogodę jak dzisiaj (tzn koło 0 stopni, ale bez wielkich anomalii)?

Bo my zwykle mieliśmy właśnie środkową drzemkę na spacerze a ostatnio go zgarnialam zanim usnął i nie wiem czy to dobra taktyka. Na tą drugą co prawda bez problemu zasypia jak go uwolnię z merynosa w domu, ale nie jest w stanie az tak długo pospać jak na zewnątrz i potem mi ciężko go uśpić na trzecią, bo jest marudny z niedospania 😅
    No ja normalnie na tym mrozie chodzę z młodą, nawet jak śpi.
    Właściwie u nas to głównie chodzę jak śpi, bo jak się wyśpi to po spacerze 😅

Blackapple lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple no jasne że tak. Dzisiaj znów jadłam śniadanie a młoda spała pod drzami 🤣 teraz też wrzuciłam wózek na balkon bo zasnęła jak wracałyśmy z przedszkola.

Tanashi, ale tych dysonów jest więcej niż jeden chyba? Może moja koleżanka ma jakiś inny niż twoja mama?

Karola, tak byliśmy jak miała 1,5 roku, teraz chcemy skorzystać póki nie płaci się za samolot. Dziękuję dziewczyny za gratulacje ale jeszcze nic nie jest klepnięte niestety 😅 hotele strasznie drogie… no ale celujemy w luty, mam nadzieję, że coś się uda upolować. Karola, Paryż to tylko dla zdeterminowanych z dzieckiem 😃 tam w metrze nie ma wind w ogóle. Ale ogólnie polecam 🧡 w Rzymie byłam bez dziecka, ale zakładam, że podobnie. Plus taki, że cieplej będzie.

Anabbit, super że się poprawiło 👏

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit, oby to się utrzymało, a nawet było lepiej ✊️

Mój ma drzemki 2-3. Zależy jak się ułożą i ile trwają. Na dworze jeśli uśnie to śpi. Rzadko się trafia, ale trafia.

Wsadziłam go dziś z ciekawości do spacerówki. Chłop tak duży już jest, że nie wiem czy jej nie zostawić. Chociaż gondola wygodniejsza... i chyba rd wyszło mi bokiem, bo prawie całkiem odrzucił mleko i woli stałe pokarmy🥲mops do nas można wezwać jak wjeżdża butla.

Luna, brzęczące zabawki Cię nie denerwują? Przecież to czasem oszaleć można. 😅

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w spacerówce wygląda na taką malutką ,że aż w oczy kole.

Kassia ja mma metra z wózkiem opanowane odkąd syn skonczyl 5 miesięcy. Dobry,mały, składany wózek robi robotę

event.png
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ