Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi u nas też zajawka na księżniczki ;)

Wiadomo, że jak to napisze to się schrzani, ale u nas już któraś noc że jak zaśnie koło 19.00-20.00 to nakarmię ją przez sen jak się kładę po 22.00 i budzi się tylko raz koło 3.00 i śpi do 7.00. Dobre i kilka dni lepszego spanka dla matki.

Mamy szczepienie we wtorek. Ktoś też ma w tym tygodniu tygodniu?

Poza tym piekliśmy wczoraj z dzieciakami pierniki. Już czekają bardzo na święta i mnie mimo zmęczenia nieraz się też już udziela ten klimat!

My mamy w środę ostatnie 6w1.

Dobry patent z tym karmieniem na śpiocha, stosowała bym chętnie, ale właśnie dotarłam do etapu, że wygodniej mi bez dziecka w łóżku, głupio go wyciągać i odkładać, wtedy się pewnie i tak rozbudzi.

Dzisiaj go nie odłożyłam, bo jakoś tak zimno było w sypialni i to był błąd, budził się częściej niż jakby był osobno, a mnie bolą plecy, bo spałam w jakiejś dziwnej pozie, gdyż jeszcze kot postanowił leżeć mi na nogach przez pół nocy. Jedyny plus, że go uśpiłam jeszcze o 7.10 i dospaliśmy do 8.40, dawno się tak nie zdarzyło.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś średnia noc, ale to ja nie mogłam spać jakoś ze stresu chyba 😅

Postanowiłam przyjechać do rodziców na czas delegacji mojego męża i sobie będę dojeżdżać 100km do Jaworzna na rehabilitację z młodym 🙈 mam nadzieję, że będzie współpracujący i w aucie akurat wypadną mu drzemki.
    Wczoraj jak do nich jechaliśmy, to patrzył w okno z poważna miną, mając vibe jakby grał w smutnym teledysku xd

Anabbit powodzonka na sesji, pochwal się efektami później 😊

preg.png

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi u nas też zajawka na księżniczki ;)

Wiadomo, że jak to napisze to się schrzani, ale u nas już któraś noc że jak zaśnie koło 19.00-20.00 to nakarmię ją przez sen jak się kładę po 22.00 i budzi się tylko raz koło 3.00 i śpi do 7.00. Dobre i kilka dni lepszego spanka dla matki.

Mamy szczepienie we wtorek. Ktoś też ma w tym tygodniu tygodniu?

Poza tym piekliśmy wczoraj z dzieciakami pierniki. Już czekają bardzo na święta i mnie mimo zmęczenia nieraz się też już udziela ten klimat!
    My w środę lecimy na 6w1. I chyba chyba dodatkowo bexsero pierwsze wleci. 🤯
    Aż boję sie tego płaczu w domu po kilku godzinach. Bo w przychodni to chwila płaczu i jest okey ale potem

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja co tydzień śpiewałam disco polo, robiąc sobie mikrofon ze skakanki. Prywatne koncerty dla ojca, który płakał ze wzruszenia xd. Oczywiście miałam wtedy jakieś 7lat 😅, ale tata wiele razy jak jeszcze żył to wspominał 🤣

Nineq lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wychowywana na disco Polo. Tylko takiej muzyki się u mnie w domu słuchało 🙄🙄🙄🙄
    My po sesji. Jestem w szoku, ale moje dziecko w cudownym humorku, mimo braku drzemki. Ja wiedziałam, ze parcie na szkło to ona ma po matce 👸😂

Elza1234, Margareetka, asiun, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję pomocy 🙈 chcemy wysłać chrześnicy mojego męża małą paczkę na Mikołajki. Kupiłam już jej świąteczną bkuze ze Sitchem, zestaw kreatywny małej projektantki mody i potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatku do prezentu. Macie jakieś pomysły? Ona ma 6 lat. Może jakaś fajna książka? Ona ma tego mnóstwo więc to musi być coś niepopularnego 😂 albo no nie wiem, przyjmę wszelkie polecajki 😄

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Potrzebuję pomocy 🙈 chcemy wysłać chrześnicy mojego męża małą paczkę na Mikołajki. Kupiłam już jej świąteczną bkuze ze Sitchem, zestaw kreatywny małej projektantki mody i potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatku do prezentu. Macie jakieś pomysły? Ona ma 6 lat. Może jakaś fajna książka? Ona ma tego mnóstwo więc to musi być coś niepopularnego 😂 albo no nie wiem, przyjmę wszelkie polecajki 😄

Zobacz sobie koraliki drewniane do tworzenia biżuterii Djeco :) moja córka ma i są naprawdę super 👌🏼

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koraliki spoko, moja pięciolatka by się ucieszyła. A z książek to polecam jest takie wydanie Ani z Zielonego Wzgórza dla dzieci:

https://www.empik.com/ania-z-zielonego-wzgorza-maud-lucy-montgomery,p1663250744,ksiazka-p?mpShopId=0&pc=g&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20012519509&utm_id=20012519509&utm_term=empik_ksiazka&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=20012520841&gbraid=0AAAAADwt86eC6Kld9HoJoPtuX_fFz5HaR&gclid=CjwKCAiA86_JBhAIEiwA4i9Ju65WkROKLMHhid7QqXWUB2YPyfNuYjrBhDLy5C4qo9RMcOHZ9f2-fBoCKWYQAvD_BwE

Maja może zanim pojawi się ból i płacz to podaj po powrocie po prostu syrop przeciwbólowy? Ja tak robię ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w czw 6 w 1 i pneumo, już to ostatnie trzecie
    Annabit - super że sesja się udała ♥️
    U nas też disco relax przed kościołem leciało zawsze 🙈

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj wjechała cukinia i chyba zdetronizuje brokuła 🤣 kasza jaglana za to tak 3/10, nawet z owocowym mixem w środku. Cóż, będziemy próbować na różne sposoby, może któraś kaszka mu w końcu posmakuje 🫠

Od jakiegoś czasu ma spory problem w nocy ok 23-00.00, kręci się wtedy i stęka, nie otwiera oczu, ale widać, że nie umie zasnąć głęboko z powrotem, czasami i po 30-40min to trwa, bo jak wydaje sie, że już to znowu zaczyna szarpać uszy albo rzucać nogami 😬 dzisiaj z tego wszystkiego zasnęłam na kanapie u niego w pokoju i tak spałam do 2.30 xD

Mamy choinkę! Nie wiem jakim cudem kupiłam ją w 3 miesiącu ciąży, jak ledwo żyłam i chciało mi się rzygać, musiałam mieć jakiś zryw. Na dodatek ma 2,5m xD

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że to już choinkę? Ja się właśnie zastanawiam żeby może poszukać ozdób świątecznych, bo w ciąży jak robiłam „generalne” porządki to pochowałam wszystko i jak to ja, teraz nie wiem gdzie 🫣 inna sprawa że muszę chyba poszukać butów zimowych bo te nie wiem gdzie schowałam 🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, no ty masz już atrakcji zanadto więc już sobie daruj ten lęk. U nas to chyba też jednak trochę brzuch bo a) po antybiotyku jej się trochę pogorszyło b) zaczęłam je dawać suplementy co zalecili [b complex i żelazo]i może ją męczą.

My dzisiaj na spacerze byliśmy i mała fajnie spała ponad 2h.

Gusia masz jakiś fajny przepis na te pierniki?

Dzisiaj wjechał brokuł, reakcja taka sama jak na wszystko inne 🤣 bleeeee

Ze szczepień mamy jeszcze jedną dawkę grypy w styczniu i już przerwa do roczku 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2025, 17:01

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze szczepień tylko grypa, a kolejne już na roczek. Pediatra mówiła że od 2026 wchodzą zmiany i szczepienia 6w1 są dopuszczone w schemacie 2+1 (dwie dawki w pierwszym półroczu i uzupełniająca na rok, z pominięciem trzeciej dawki) i tak mamy się szczepić. Ale z dodatkowych zaczniemy jeszcze nimerix.

KKK helpa ma takie smakowe kaszki typu z kakao i daktylem albo z cynamonem. Moja córka je uwielbiała 😅 Może to mu podejdzie

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, ja też wychowana na disco polo, w niedzielę często właśnie leciało 😆

Annabit, to super, że sesja udana. Wrzuć potem jakąś fotkę.

Ostatnią dawkę obowiązkowych to i mój w czwartek ma. Widzę ten tydzień pod tym względem intensywny. Zostanie nam grypa.

Choinka u nas wjeżdża zawsze na Mikołaja. Nie wiem jak się wyrobimy, bo sobota intensywnie się zapowiada. Ale jestem ciekawa reakcji bobasa na światełka 😄jak narazie to mam tylko podkładki na stole świąteczne. Boję się, że na święta/mikołaja fostanie durne zabawki chociaż prosiłam o coś sensownego lub ubrania na wieczór rozmiary.

Chyba ja mam takiego póki co wszystkożernego dzieciora. On chce wszystko co jemy. Dziś kawałek schabowego mi wytrącił z ręki, bo też chcial 🙄

W ogóle człowiek dezynfekował, wyparzał itd., a dzieciak co? Przesunął się jakos do wózka i lizał koła. Z piachem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2025, 17:46

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj jadła rosół z kaczki,woła i gęsiny. Smakował jej. Moja mama gotowała,mnie nie posądzajcie o takie rzeczy.

Tanasi a nurofen dajesz? W gole Moja mnie też zaczela gryźć w sutka. Jak zaciśnie dziąsła to mam świeczki w oczach

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta kaszka jaglana z helpy chyba zostanie dokończona przeze mnie, bo nie podchodzi. Za to dynia posmakowała, gorzej, że mąż wymieszał większość z kaszą 😅

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ale że to już choinkę? Ja się właśnie zastanawiam żeby może poszukać ozdób świątecznych, bo w ciąży jak robiłam „generalne” porządki to pochowałam wszystko i jak to ja, teraz nie wiem gdzie 🫣 inna sprawa że muszę chyba poszukać butów zimowych bo te nie wiem gdzie schowałam 🫣

Nie będę miala w tygodniu czasu, a chciałam mieć od 1 grudnia, żeby młody się cieszył na światełka 🤣

Ooo kupię te smakowe helpy, najwyżej zjem wszystkie ze skyrem na śniadanie sama 🫠🫠🫠 niesamowite, że wszystko mu smakuje, ale kasze to słabiutko na razie 🙈

Na Mikołaja i święta wysłałam mamie listę potencjalnie akceptowalnych prezentów 🤣 na szczęście w większości to ona jest ramieniem wykonawczym większości zakupów (bo prababcie mówią jej „kup coś od nas” xD) 🙈

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie ze szczepień to po nowym roku grypa i nimerix i potem już spokój do wakacji.
    Jej, ale mieliśmy miły dzień z przyjaciółmi.
    Poszliśmy najpierw na spacer - wózek wywietrzony 🤡 nosidło się przysłał
    Zdrzemnęła się godzinę i od 14:30 do 19 nie było mowy o spaniu, bo ona jest towarzyska, siedziała z nami i gadała. Zaczyna sylaby gadać, póki co blablabla, ale czekam na jakąś nieświadoma mamamamam :D

kasssia, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do choinki to my kupimy w piątek i w sb tradycyjnie będziemy ubierać

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas we wtorek bexsero. Mamy miesięczna obsuwę przez przeprowadzkę, pogrzeby, rozwody i mocne AZS. Dobrze, że już ten rok sie kończy. Mi i mężowi się pojawiły z nadmiaru wrażeń siwe włosy 🤣 u nas nadal 4 drzemki bo nadal po 30min. Zapytałam dzisiaj swojego czy robimy drugiego bobo to się zapowietrzył i powiedział że nie jest gotowy 🤣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ ‹ 2402 2403 2404 2405 2406 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ