SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi jako mieszkanka domu z kocim żwirkiem,sierścią, dziećmi i całym tym bałaganem,po sprawdzeniu wielu możliwości i wydaniu dużej ilości pieniędzy, przedstawiam Ci jedynego ,wiernego przyjaciela https://www.empik.com/odkurzacz-workowy-amica-vm1022-maly,p1612240648,agd-p?mpShopId=2585&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21205277957&utm_id=21205277957&utm_term=empik_agd&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=21198142203&gbraid=0AAAAADwt86eHSA2q33sVI71NpheUKHuBa&gclid=CjwKCAiAraXJBhBJEiwAjz7MZRI9i2ADAorfVmDEVA0qikVh7adOxUQyuMsD1Du5Nuk17Y5PZDVU1RoCkA8QAvD_BwE

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tego mam, ale wyciągam go raz w tygodniu na gruntowne sprzątanie xD ale u nas jest tyle sierści, że muszę z dwa razy dziennie podłogi przelecieć i na co dzień używam pionowego, bo nie chce mi się za każdym razem wyciągać tego, montować i latać z kablem.

Kasia no właśnie ja Dysona już porównywałam bo ciocia ma i nie ciągnie nawet lepiej niż nasz za tysiaka xD

age.png

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia Wy ze straszą byliście w Tajlandii jak była taka mała, prawda?

My myślimy nad Paryżem na dwa dni. Albo Rzymem. Ale kurcze troche mi kasy brakuje . Ten dom woła o kontynuację remontu...

Co do zakupów to ja musze ozonator kupić. Już się bujałam z tą myślą dłuższy czas ale mój mąż wrócił z delegacji,wielce chciał ugotować makaron synowi. Zamiast pilnować garnka to wyszedł przed dom śmieci segregować do wywozu . Garnek spalony,kuchnia śmierdzi,płyta uszkodzona. Gdynym nie uslyszala z sypialni trzaskania z tego palącego garnka,to nie wiem co by było. Rano dzisiaj myłam okna,meble,ściany,prałam firanki (te same które prałam w poniedziałek ) . Jebie nadal jak po pożarze. Jakby mi ktoś ognisko w domu rozpalił. Gotowanie wody z octem trochę pomogło ,ale cudów nie ma.
    Z nim się oczywiście pokłócilam. Wraca jaśnie hrabia ,raz na kilka dni,drze się na wszystkich, a jak ma coś zrobić to to spierdoli. Jeszcze ja mam tą samą robote w tym tygodniu do zrobienia, jak ponowne mycie tych samych okien.Nie wiem co mu się dzieje z tym łbem ostanio.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże Karola nawet sobie nie wyobrażam Twojego wkurwu na niego... 🤬

My mamy tylko pionowy odkurzacz, naogladalan się głupot w internecie jak te roboty rozmazują kupę po domu i jakoś wolę nie ryzykować takiej wpadki 🙈

Kasia Tajlandia brzmi ekstra 🤩 ja na pewno będę niecierpliwie czekać na relacje z podróży.

age.png

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś znajdzie porzadny odkurzacz piorący ,pionowy to dajcie znać.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoś Tineco ten z funkcją mycia właśnie? Czytałam że niby ok :D

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak daleko macie dojechać?
    Tak, godzina prawie autem w tych naszych cudownych łódzkich korkach
    A że jeszcze trzeba wyjść z psem to te 1.5 h potrzebujemy żeby się ogarnąć

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas po tym szczepieniu od wczoraj drzemki tylko w nosidle, a młody już 8,3 kg, więc jest ciekawie 😅 wieczorem rzucam się na cukier, bo mam drżenie mięśni już 🤣

Awokado jaki macie odkurzacz samojezdzacy przy psie? I czy wasz pies gubi dużo sierści? Mąż chce kupić do domu coś, ale my raz mieliśmy i zwróciliśmy, bo się zapychał sierścią i trzeba było poświęcać pół h na rozmontowanie go i czyszczenie po każdym użyciu xD zastanawiam się czy istnieją lepsze modele, czy jesteśmy skazani tylko na odkurzacz pionowy
    My mamy roborocka i nasz przy spanielu daje radę jak coś

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia ojej - mega zazdro!
    Koniecznie będę czekać na relację z podróży ♥️

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I masz pies Tanashi gubi sierść okropnie, odkurzacz się nie zapycha. Mamy tą wersję bez stacji czyszczącej, pewnie przy większym mieszkaniu kupiłabym ze stacją.
    Ale no my jesteśmy bardzo zadowoleni z tego odkurzacza, mamy go ponad 2 lata już
    A taki zwykły mamy pionowy, ma niecałe 5 lat i jest do kosza a kosztował dużo..
    pod choinkę poprosiliśmy o zwykły na kabel, coś takiego jak Karola wysłała

Karola - współczuje. Najgorzej jak z chłopem się trzeba użerać bardziej niż z dzieckiem.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra też ma roborocka i psa i 2 koty i 9-letnie dziecko i jest zadowolona

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy mieszkamy w nowym domu. tj. Od końca kwietnia przetestowałam już 5 odkurzaczy 🤦🏽‍♀️ karcher spoko, ale denerwował mnie ten kabel, później na promce kupiłam jakiś ten jeżdżący i to był dramat, ile razy „powiesił się” na suszarce do prania 🤦🏽‍♀️ finalnie schowałam go w karton i wrzuciłam na strych. Mamy też hizero i ogółem spoko, ale jak dla mnie zdecydowanie lepiej radzi sobie na panelach niż płytkach, a najbardziej jestem zadowolona z laresar x11 kupionego na alli, mam porównanie z dysonem i jak dla mnie to nie ma różnicy praktycznie, no prócz różnicy w cenie która jest ogromna

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja z ręką na sercu mogę polecić samojeżdżący Dreame L10s Ultra Gen 2. Ma całą stację, więc prócz dolewania czystej wody i wylewania brudnej raz w tygodniu nie robię nic. Jeździ codziennie, bo nasz corgi gubi sierść w kilogramach, ja zresztą też xD Używamy go od czasu przeprowadzki, czyli jakoś od marca/kwietnia absolutnie codziennie. Na ten moment raz czyściłam mu szczotki w 90% z moich długich kłaków, które gubię nałogowo. Pionowy odkurzacz też mamy i używam go aktualnie tylko do odkurzania schodów i poddasza, bo nie ma potrzeby dodatkowego odkurzania.

Ale ekstra Kasia! Będziemy czekać na foty z Tajlandii

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się Wam, że mam dziś pierwsze wychodne ze znajomymi z pracy 🥰
    Oczywiście nie mam co na siebie ubrać, jakoś nic mi nie pasuje ze starych ciuchów do aktualnej mom era xd

Elza1234, Blackapple, Anabbit, Alex_92, awokado 🥑, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja od kiedy mieszkamy w nowym domu. tj. Od końca kwietnia przetestowałam już 5 odkurzaczy 🤦🏽‍♀️ karcher spoko, ale denerwował mnie ten kabel, później na promce kupiłam jakiś ten jeżdżący i to był dramat, ile razy „powiesił się” na suszarce do prania 🤦🏽‍♀️ finalnie schowałam go w karton i wrzuciłam na strych. Mamy też hizero i ogółem spoko, ale jak dla mnie zdecydowanie lepiej radzi sobie na panelach niż płytkach, a najbardziej jestem zadowolona z laresar x11 kupionego na alli, mam porównanie z dysonem i jak dla mnie to nie ma różnicy praktycznie, no prócz różnicy w cenie która jest ogromna

Też mamy laresara i jestem mega zadowolona. W testach niby lekko słabiej niż Dyson, ale za takie pieniądze to mega polecam

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że dzieci się tu nie chwali, bo się popsują, ale czuje się trochę zobowiązana po moim marudzeniu 😂
    Udało nam się osiągnąć już pierwszy nocny blok snu 3-4 godzinny. Później już budzi się co 2h, ale to wciąż duuuuzo lepiej niż było. Dziś do tego pierwszy raz od 8tyg nie mieliśmy godziny/dwoch godzin nocnego wrzasku. Dosłownie każda pobudka to karmienie i spanko. Fakt, że od 1 nie dała się odłożyć do łóżeczka j wylądowała u nas, ale ja w końcu spałam 7h i mam siłę na życie.
    Co więcej, moje dziecko które spało 3x30 min, dziś nie oderwała drzemka 50 min w lozeczku, a aktualnie trwa druga już od 1,5h 🤯

Wiem, że to możliwe że jednorazowa akcja, ale to chyba za wcześnie na przejście na 2 drzemki? Czy możliwe, że już do tego będzie zmierzać?

KarolaKinga, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Annabit u nas też się zdarzają dwie drzemki, jeśli tą środkową jest mega długa
    I tak dziś będzie. Mała spała rano pół h w aucie i od 13:30 śpi, glownie na mnie. Więc jak wstanie o 16 czy później to mu na luzie pójdzie już potem spać na noc
    A mam takie dni że śpi 4 razy po 20 min.
    Nie wiem, u nas jedyna rutyna to to spanie na noc o 19.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A snu Ci bardzo gratuluję. I sama wiem ile człowiek zyskuje energii jak trochę podładuje swoje baterie nie tylko miłością do dziecka, ale jednak snem :)

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit gratuluję lepszego snu! Trzymałam za Was kciuki 😅 u nas podobnie jak u Elzy zdarzają sie 2 drzemki jeśli jedna jest dluga. Za to dzis mieliśmy 2 turbo drzemki po 20 minut a tak to mamoza na całego bo maly ma jakiś katar i nie chce sie dać odłożyć za nic w świecie. Tak ze dzis robię za smoczek i bujaczek w jednym 💁‍♀️

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My mamy roborocka i nasz przy spanielu daje radę jak coś

My mamy krolika. Gubi tonę sierści i siano jest wszędzie
    Roborock daje rade
    Raz na parę msc się zapcha ale jest codziennie w uzyciu

Elza1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 2401 2402 2403 2404 2405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ