Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2025, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6,5 miesiąca i brak wysokiego podporu, dostaliśmy rehabilitację na NFZ, no i tam ładnie ćwiczy a w domu za chiny nie chce zrobić tego podporu.

Dzisiejszy dzień masakra, brzuch go cały dzień męczył. Coś mu musiało nie podpasować z jedzenia, tylko nie wiem co :/

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z psem to w ogóle wyczaił, że jak będąc w kojcu da rękę na siatkę jak ona jest obok to będzie go lizała po tej ręce xd także no, flora bakteryjna robi się już bogata 🤡 dobrze że chociaż w pysku zrobiłam jej niedawno porządek, wszystko wyczyszczone i parę zębów wyleciało, więc przynajmniej przestało być siedliskiem syfu wszelakiego 🙈 całe szczęście też pomału załapuje, że młody też jest człowiekiem, bo początki były dość trudne i była raczej mocno zirytowana jego obecnością. Kosztowało nas to sporo pracy i niesamowicie się cieszę jak usiądzie obok nas i młody może ją pogłaskać i widać, że jej też się to podoba, a nie że stresują ją sam fakt, że jest w zasięgu wzroku.

Luna30, awokado 🥑, Blackapple, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od kilku dni ma pobudkę o 5.38. Dziwne. Codziennie 5.38. To jest dziwne dla mnie ze idealnie ta sama godzina. Jak on to robi xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 08:03

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Z psem to w ogóle wyczaił, że jak będąc w kojcu da rękę na siatkę jak ona jest obok to będzie go lizała po tej ręce xd także no, flora bakteryjna robi się już bogata 🤡 dobrze że chociaż w pysku zrobiłam jej niedawno porządek, wszystko wyczyszczone i parę zębów wyleciało, więc przynajmniej przestało być siedliskiem syfu wszelakiego 🙈 całe szczęście też pomału załapuje, że młody też jest człowiekiem, bo początki były dość trudne i była raczej mocno zirytowana jego obecnością. Kosztowało nas to sporo pracy i niesamowicie się cieszę jak usiądzie obok nas i młody może ją pogłaskać i widać, że jej też się to podoba, a nie że stresują ją sam fakt, że jest w zasięgu wzroku.
    U nas też od jakiegoś czasu pies jest największym powodem do uśmiechu, nawet gdy straszliwie marudzi i wszystko ją wkurza, to gdy zobaczy psinę od razu się uśmiecha. No i nasza psinka niestety nadal jest ciągle sceptycznie do młodej nastawiona, boi się jej hałasujących zabawek i gdy tylko w ruch idzie jakaś grzechotka, czy szeleszcząca książeczka to ucieka z opuszczonymi uszami do drugiego pokoju.
    Drugą najlepszą „zabawką” zaraz po psie jest odkurzacz samojeżdżący, gdy tylko zaczyna jeździć, to kładę młodą na środek pokoju i mam 10 min wolnego xd

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ja dziś się witam ledwo co

Było chyba 50 pobudek zanim zasnęła. Może by na mnie pospala, ale ja też już potrzebowałam snu, a obok jej nie ułożę (lrztusi się czasem mlekiem w nocy, jak leży to ma potem ulewanie więc odpada ta opcja).

Pospałam w sumie może z4h i to z mega bólem głowy

Już zaczęłam rozmyślać co będzie jak pojadę na pogotowie gdyż naprawdę mocno bolało i źle mi było, bo był ogromny krzyk - akceptacja tylko bycia przy piersi. Tata buja? Nieee.. wstałam jakimś ostatkiem sił ja pobujać i o dziwo zadziałało.. Także tego. Mamoza

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Co do aktualizacji to dziś zaczął sobie przekładać zabawkę z rąk do rąk i w leżeniu na brzuchu zaczyna podkurczać nogi i podnosić pupę 🫣 ale problem jest w tym, że nie chce pracować rękami, więc ostatecznie buzie ma na macie i próbuje się poruszyć jak dżdżownica xd co kończy się nerwem, no bo jednak się nie porusza 🙈
    Ooo to i u nas podobnie, pupa w górze, tylko rączki jeszcze nie ogarniają.

U nas w nocy od 2:20 piski, krzyki, śmiechy i co tylko jeszcze się da 🫣 w końcu po 4 zasnął 😅

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to się śmiać chce z naiwności mojego męża, który nastawia budzik 🤣
    Dzisiaj musieliśmy wstać o 5:30, bo na 8 mieliśmy masaż powieziowy glowy - młoda pobudka o 5:20
    Wczoraj miał budzik na 7, młoda pobudka 6:20 xd 🤣
    Ona chyba rozumie jak mówię o której mówimy wstać. Zacznę mówić że o 11 🤣😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 10:19

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mnie to się śmiać chce z naiwności mojego męża, który nastawia budzik 🤣
    Dzisiaj musieliśmy wstać o 5:30, bo na 8 mieliśmy masaż powieziowy glowy - młoda pobudka o 5:20
    Wczoraj miał budzik na 7, młoda pobudka 6:20 xd 🤣
    Ona chyba rozumie jak mówię o której mówimy wstać. Zacznę mówić że o 11 🤣😅
    Tak daleko macie dojechać?

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po tym szczepieniu od wczoraj drzemki tylko w nosidle, a młody już 8,3 kg, więc jest ciekawie 😅 wieczorem rzucam się na cukier, bo mam drżenie mięśni już 🤣

Awokado jaki macie odkurzacz samojezdzacy przy psie? I czy wasz pies gubi dużo sierści? Mąż chce kupić do domu coś, ale my raz mieliśmy i zwróciliśmy, bo się zapychał sierścią i trzeba było poświęcać pół h na rozmontowanie go i czyszczenie po każdym użyciu xD zastanawiam się czy istnieją lepsze modele, czy jesteśmy skazani tylko na odkurzacz pionowy

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dołączę do pytania, bo mamy aktualnie roombe i nigdy więcej. Jeździ jak potłuczona, ciągle trzeba ją przesuwać, pomagać i ogólnie puszczam tylko jak jestem w domu. No sama nie wyjedzie i nie wróci do bazy. Plus kociego żwirku nie ogarnia 😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 11:12

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w nocy mieliśmy taki wrzask i piski, że dostał ibupromu koło pierwszej i przez resztę nocy były pobudki ale już bez tych krzyków.
    Rano wzięłam złapałam też siku i zawiozłam na badanie tak na wszelki wypadek.
    Może to te mityczne zęby? 🤔

Ale fajnie, że u Was są już interakcje ze zwierzakami, u nas póki co średnie zainteresowanie kotkami ma.

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wszystko na zęby zrzucić 🤣chociaż nie ma żadnego i nie wiem, czy na dole coś się nie wykluwa. Będzie szczerbaty długo jak ja - do roku.

Poprzedniego psa mojej siostry młody nie zauważał, teraz ma nowego, młodego, skaczącego jak kangur. Ostatnio podstawiał mu rękę do lizania i gapił się za nim.

Moje dziecko ma już dowód, sam może kupować sobie mleko 😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka dziewczyny. Ja ostatnio mało się udzielam ale podczytuję :)

Zaczęłam spać z małą, bo nie dało się jej odłożyć. Także fajnie było mieć dziecko, które samo śpi przez pół roku 🤣 za to starsza ma już łóżko piętrowe, złożyliśmy w zeszły weekend i śpi w nim do ok 3-4, później przychodzi do nas 😃 najwaniejsze, że bez płaczu. Gasi swoją lampeczke, bierze bidon i wchodzi do łóżka po cichu, dzisiaj to prawie się nie obudziłam nawet.

Poza tym wczoraj szczepienie, zaczęłam je coś dawać do jedzenia no ale zachwycona nie była 😅 teraz były dwa dni przestoju bo postanowiłam czyścić piekarnik (z okręcaniem wszystkiego) i nie miałam nawet czasu jej nakarmić już 🫣 ale dzisiaj w planach dynia.

Powoli planujemy wyjazd do Tajlandii na luty i po świętach na Gdańska pociągiem 🤪

Tanashi nie rób sobie tego, nie kupuj tego odkurzacza co jeździ. Koleżanka która ma dwa psy ostatnio mi mówiła, że ma dysona, który sobie super radzi mogę jej zapytać który to.

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy odkurzacz Sencora i ze zbieraniem sierści przy kocie i psie radzi sobie super, ale też jeździ jak potłuczony i ciągle gubi mapę lub łączność z wifi i trzeba go resetować, więc więcej bym się na niego nie skusiła. A wzięliśmy go, bo na lampę UV i filtr HEPA a mąż jest alergikiem.

Większość znajomych ma roborocka w jakiejś średniej wersj cenowej i są zadowoleni, trzeba było posłuchać i też wziąć, pomimo, że nie miał tej lampy.

age.png

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi jako mieszkanka domu z kocim żwirkiem,sierścią, dziećmi i całym tym bałaganem,po sprawdzeniu wielu możliwości i wydaniu dużej ilości pieniędzy, przedstawiam Ci jedynego ,wiernego przyjaciela https://www.empik.com/odkurzacz-workowy-amica-vm1022-maly,p1612240648,agd-p?mpShopId=2585&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21205277957&utm_id=21205277957&utm_term=empik_agd&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=21198142203&gbraid=0AAAAADwt86eHSA2q33sVI71NpheUKHuBa&gclid=CjwKCAiAraXJBhBJEiwAjz7MZRI9i2ADAorfVmDEVA0qikVh7adOxUQyuMsD1Du5Nuk17Y5PZDVU1RoCkA8QAvD_BwE

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tego mam, ale wyciągam go raz w tygodniu na gruntowne sprzątanie xD ale u nas jest tyle sierści, że muszę z dwa razy dziennie podłogi przelecieć i na co dzień używam pionowego, bo nie chce mi się za każdym razem wyciągać tego, montować i latać z kablem.

Kasia no właśnie ja Dysona już porównywałam bo ciocia ma i nie ciągnie nawet lepiej niż nasz za tysiaka xD

age.png

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia Wy ze straszą byliście w Tajlandii jak była taka mała, prawda?

My myślimy nad Paryżem na dwa dni. Albo Rzymem. Ale kurcze troche mi kasy brakuje . Ten dom woła o kontynuację remontu...

Co do zakupów to ja musze ozonator kupić. Już się bujałam z tą myślą dłuższy czas ale mój mąż wrócił z delegacji,wielce chciał ugotować makaron synowi. Zamiast pilnować garnka to wyszedł przed dom śmieci segregować do wywozu . Garnek spalony,kuchnia śmierdzi,płyta uszkodzona. Gdynym nie uslyszala z sypialni trzaskania z tego palącego garnka,to nie wiem co by było. Rano dzisiaj myłam okna,meble,ściany,prałam firanki (te same które prałam w poniedziałek ) . Jebie nadal jak po pożarze. Jakby mi ktoś ognisko w domu rozpalił. Gotowanie wody z octem trochę pomogło ,ale cudów nie ma.
    Z nim się oczywiście pokłócilam. Wraca jaśnie hrabia ,raz na kilka dni,drze się na wszystkich, a jak ma coś zrobić to to spierdoli. Jeszcze ja mam tą samą robote w tym tygodniu do zrobienia, jak ponowne mycie tych samych okien.Nie wiem co mu się dzieje z tym łbem ostanio.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże Karola nawet sobie nie wyobrażam Twojego wkurwu na niego... 🤬

My mamy tylko pionowy odkurzacz, naogladalan się głupot w internecie jak te roboty rozmazują kupę po domu i jakoś wolę nie ryzykować takiej wpadki 🙈

Kasia Tajlandia brzmi ekstra 🤩 ja na pewno będę niecierpliwie czekać na relacje z podróży.

preg.png

age.png

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś znajdzie porzadny odkurzacz piorący ,pionowy to dajcie znać.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoś Tineco ten z funkcją mycia właśnie? Czytałam że niby ok :D

age.png
‹‹ ‹ 2397 2398 2399 2400 2401 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ