SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Co do ostatniego zdania to u mnie było to samo, że mogłam na pierwszy raz podać coś słodkiego to by zjadł na pewno! Albo, że czemu nie solę jego jedzenia, przecież to takie bez smaku :D o kawałkach to nawet nie wspominam, ciocia zdziwiona że przecież kawałki to się podaje jak dziecko ma zęby :D
    Moja mama ostatnio do mnie: daj jej marchewkę to nie będzie kręcić nosem
    Powiem wam że ta mała to ma szwajcarski zegarek wgrany. 5:10 pobudka, biorę na ręce i dosypia na mnie jeszcze godzinę. Już nawet na zegarek nie muszę patrzeć bo wiem która godzina 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka dziś o 5:50, ale siedziałam z nią do 6:50 w ziemnym salonie i mówiłam, że jest środek nocy. Ba, nawet pokazałam widok za oknem 😂 chyba uwierzyła, bo zasnęła i wstaliśmy wszyscy dziś o 8:40 🤯
    My dziś mamy sesję świąteczną. Mam nadzieję, że ten mały krzykacz postanowi znów udawać aniołka przy obcych, i że te kilka zdjęć nam wyjdzie 😂

Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no to mi tylko lęku brakuje w tym bingo naprawdę 🤣 młody bez paracetamolu mi nie zaśnie od kilku dni. Nie wiem który ząb teraz ale atakuje dalej, bo jak tylko dotknę dziąsła to jest taki krzyk, że nie wiem.

My dziś nieprzespana noc, ale nie przez młodego, a przez córkę, bo kaszlała cały czas od 2 do 5 😔 Mamy coś pecha w tym roku z chorobami, to trzecie przeziębienie od września. A że zostaliśmy bez dziadków na tydzień, mąż ma w tym tygodniu odbiór desek i zaczyna robić podłogi, to będzie intensywnie. Zamówiłam dobrą kawę pod choinkę, ale chyba otworzę ją wcześniej 😅

Muszę jeszcze dziś ogarnąć urodziny córki. Faza na księżniczki wjechała na pełnej 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie Disco Polo Relax? Zawsze w niedzielę rano leciało.
    Mam powtórki co tydzień wlasnie około 10 od sąsiadów z klatki obok, z którymi dzielimy ścianę😆 typowo stare disco polo + śpiew. Ktoś naprawdę jest sentymentalny.
    Luna pisałaś, że Twoje dziecko przed 6 się budzi, Elza, Twoja mała 5.10. A moj juz kolejna nockę równo o 1. Nie wiem co mu się dzieje.
    Za to kupiłam sobie opiekacz z wymiennymi płytkami i machnę gofry 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2025, 10:47

Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Pamiętacie Disco Polo Relax? Zawsze w niedzielę rano leciało.
    Mam powtórki co tydzień wlasnie około 10 od sąsiadów z klatki obok, z którymi dzielimy ścianę😆 typowo stare disco polo + śpiew. Ktoś naprawdę jest sentymentalny.
    Luna pisałaś, że Twoje dziecko przed 6 się budzi, Elza, Twoja mała 5.10. A moj juz kolejna nockę równo o 1. Nie wiem co mu się dzieje.
    Za to kupiłam sobie opiekacz z wymiennymi płytkami i machnę gofry 👌
    Kurde ,to mi się kojarzy z moim wujkiem. On to samo,niedziela od rana disco relax na full😅

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u nas też zajawka na księżniczki ;)

Wiadomo, że jak to napisze to się schrzani, ale u nas już któraś noc że jak zaśnie koło 19.00-20.00 to nakarmię ją przez sen jak się kładę po 22.00 i budzi się tylko raz koło 3.00 i śpi do 7.00. Dobre i kilka dni lepszego spanka dla matki.

Mamy szczepienie we wtorek. Ktoś też ma w tym tygodniu tygodniu?

Poza tym piekliśmy wczoraj z dzieciakami pierniki. Już czekają bardzo na święta i mnie mimo zmęczenia nieraz się też już udziela ten klimat!

Tanashi, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Wiadomo, że jak to napisze to się schrzani, ale u nas już któraś noc że jak zaśnie koło 19.00-20.00 to nakarmię ją przez sen jak się kładę po 22.00 i budzi się tylko raz koło 3.00 i śpi do 7.00. Dobre i kilka dni lepszego spanka dla matki.

Poza tym piekliśmy wczoraj z dzieciakami pierniki. Już czekają bardzo na święta i mnie mimo zmęczenia nieraz się też już udziela ten klimat!

My mamy w środę ostatnie 6w1.

Dobry patent z tym karmieniem na śpiocha, stosowała bym chętnie, ale właśnie dotarłam do etapu, że wygodniej mi bez dziecka w łóżku, głupio go wyciągać i odkładać, wtedy się pewnie i tak rozbudzi.

Dzisiaj go nie odłożyłam, bo jakoś tak zimno było w sypialni i to był błąd, budził się częściej niż jakby był osobno, a mnie bolą plecy, bo spałam w jakiejś dziwnej pozie, gdyż jeszcze kot postanowił leżeć mi na nogach przez pół nocy. Jedyny plus, że go uśpiłam jeszcze o 7.10 i dospaliśmy do 8.40, dawno się tak nie zdarzyło.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś średnia noc, ale to ja nie mogłam spać jakoś ze stresu chyba 😅

Postanowiłam przyjechać do rodziców na czas delegacji mojego męża i sobie będę dojeżdżać 100km do Jaworzna na rehabilitację z młodym 🙈 mam nadzieję, że będzie współpracujący i w aucie akurat wypadną mu drzemki.
    Wczoraj jak do nich jechaliśmy, to patrzył w okno z poważna miną, mając vibe jakby grał w smutnym teledysku xd

Anabbit powodzonka na sesji, pochwal się efektami później 😊

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

My w środę lecimy na 6w1. I chyba chyba dodatkowo bexsero pierwsze wleci. 🤯
    Aż boję sie tego płaczu w domu po kilku godzinach. Bo w przychodni to chwila płaczu i jest okey ale potem

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja co tydzień śpiewałam disco polo, robiąc sobie mikrofon ze skakanki. Prywatne koncerty dla ojca, który płakał ze wzruszenia xd. Oczywiście miałam wtedy jakieś 7lat 😅, ale tata wiele razy jak jeszcze żył to wspominał 🤣

Nineq lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wychowywana na disco Polo. Tylko takiej muzyki się u mnie w domu słuchało 🙄🙄🙄🙄
    My po sesji. Jestem w szoku, ale moje dziecko w cudownym humorku, mimo braku drzemki. Ja wiedziałam, ze parcie na szkło to ona ma po matce 👸😂

Elza1234, Margareetka, asiun, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję pomocy 🙈 chcemy wysłać chrześnicy mojego męża małą paczkę na Mikołajki. Kupiłam już jej świąteczną bkuze ze Sitchem, zestaw kreatywny małej projektantki mody i potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatku do prezentu. Macie jakieś pomysły? Ona ma 6 lat. Może jakaś fajna książka? Ona ma tego mnóstwo więc to musi być coś niepopularnego 😂 albo no nie wiem, przyjmę wszelkie polecajki 😄

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Potrzebuję pomocy 🙈 chcemy wysłać chrześnicy mojego męża małą paczkę na Mikołajki. Kupiłam już jej świąteczną bkuze ze Sitchem, zestaw kreatywny małej projektantki mody i potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatku do prezentu. Macie jakieś pomysły? Ona ma 6 lat. Może jakaś fajna książka? Ona ma tego mnóstwo więc to musi być coś niepopularnego 😂 albo no nie wiem, przyjmę wszelkie polecajki 😄

Zobacz sobie koraliki drewniane do tworzenia biżuterii Djeco :) moja córka ma i są naprawdę super 👌🏼

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koraliki spoko, moja pięciolatka by się ucieszyła. A z książek to polecam jest takie wydanie Ani z Zielonego Wzgórza dla dzieci:

https://www.empik.com/ania-z-zielonego-wzgorza-maud-lucy-montgomery,p1663250744,ksiazka-p?mpShopId=0&pc=g&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20012519509&utm_id=20012519509&utm_term=empik_ksiazka&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=20012520841&gbraid=0AAAAADwt86eC6Kld9HoJoPtuX_fFz5HaR&gclid=CjwKCAiA86_JBhAIEiwA4i9Ju65WkROKLMHhid7QqXWUB2YPyfNuYjrBhDLy5C4qo9RMcOHZ9f2-fBoCKWYQAvD_BwE

Maja może zanim pojawi się ból i płacz to podaj po powrocie po prostu syrop przeciwbólowy? Ja tak robię ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w czw 6 w 1 i pneumo, już to ostatnie trzecie
    Annabit - super że sesja się udała ♥️
    U nas też disco relax przed kościołem leciało zawsze 🙈

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj wjechała cukinia i chyba zdetronizuje brokuła 🤣 kasza jaglana za to tak 3/10, nawet z owocowym mixem w środku. Cóż, będziemy próbować na różne sposoby, może któraś kaszka mu w końcu posmakuje 🫠

Od jakiegoś czasu ma spory problem w nocy ok 23-00.00, kręci się wtedy i stęka, nie otwiera oczu, ale widać, że nie umie zasnąć głęboko z powrotem, czasami i po 30-40min to trwa, bo jak wydaje sie, że już to znowu zaczyna szarpać uszy albo rzucać nogami 😬 dzisiaj z tego wszystkiego zasnęłam na kanapie u niego w pokoju i tak spałam do 2.30 xD

Mamy choinkę! Nie wiem jakim cudem kupiłam ją w 3 miesiącu ciąży, jak ledwo żyłam i chciało mi się rzygać, musiałam mieć jakiś zryw. Na dodatek ma 2,5m xD

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że to już choinkę? Ja się właśnie zastanawiam żeby może poszukać ozdób świątecznych, bo w ciąży jak robiłam „generalne” porządki to pochowałam wszystko i jak to ja, teraz nie wiem gdzie 🫣 inna sprawa że muszę chyba poszukać butów zimowych bo te nie wiem gdzie schowałam 🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, no ty masz już atrakcji zanadto więc już sobie daruj ten lęk. U nas to chyba też jednak trochę brzuch bo a) po antybiotyku jej się trochę pogorszyło b) zaczęłam je dawać suplementy co zalecili [b complex i żelazo]i może ją męczą.

My dzisiaj na spacerze byliśmy i mała fajnie spała ponad 2h.

Gusia masz jakiś fajny przepis na te pierniki?

Dzisiaj wjechał brokuł, reakcja taka sama jak na wszystko inne 🤣 bleeeee

Ze szczepień mamy jeszcze jedną dawkę grypy w styczniu i już przerwa do roczku 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2025, 17:01

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze szczepień tylko grypa, a kolejne już na roczek. Pediatra mówiła że od 2026 wchodzą zmiany i szczepienia 6w1 są dopuszczone w schemacie 2+1 (dwie dawki w pierwszym półroczu i uzupełniająca na rok, z pominięciem trzeciej dawki) i tak mamy się szczepić. Ale z dodatkowych zaczniemy jeszcze nimerix.

KKK helpa ma takie smakowe kaszki typu z kakao i daktylem albo z cynamonem. Moja córka je uwielbiała 😅 Może to mu podejdzie

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2025, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, ja też wychowana na disco polo, w niedzielę często właśnie leciało 😆

Annabit, to super, że sesja udana. Wrzuć potem jakąś fotkę.

Ostatnią dawkę obowiązkowych to i mój w czwartek ma. Widzę ten tydzień pod tym względem intensywny. Zostanie nam grypa.

Choinka u nas wjeżdża zawsze na Mikołaja. Nie wiem jak się wyrobimy, bo sobota intensywnie się zapowiada. Ale jestem ciekawa reakcji bobasa na światełka 😄jak narazie to mam tylko podkładki na stole świąteczne. Boję się, że na święta/mikołaja fostanie durne zabawki chociaż prosiłam o coś sensownego lub ubrania na wieczór rozmiary.

Chyba ja mam takiego póki co wszystkożernego dzieciora. On chce wszystko co jemy. Dziś kawałek schabowego mi wytrącił z ręki, bo też chcial 🙄

W ogóle człowiek dezynfekował, wyparzał itd., a dzieciak co? Przesunął się jakos do wózka i lizał koła. Z piachem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2025, 17:46

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2405 2406 2407 2408 2409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ