CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozina wrote:Mnie chyba rozniesie do tych prenatalnych, ponad tydzien czekania.
Dasz rade , ja też teraz czekam na wizytę do 18.12.
Jeden plus jest taki, że w 2 trymestrze faktycznie chyba większość objawów lzeje lub ustępuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 07:52
Kozina lubi tę wiadomość
-
U mnie 2.5 tygodnia do prenatalnych, ale lada moment zacznie się grudzień i czas będzie płynął jak szalony ❄️ Zaplanowałam już sobie z młodą każdy dzień grudnia, więc nie będziemy się nudzić🤣 Przy okazji od razu planuję trzecie urodziny córki, bo ledwie zaczyna się nowy rok, a ona zaraz ma urodzinki... Trzeba wszystko z wyprzedzeniem ogarniać 😅 W tej ciąży czas leci bardzo szybko, dopiero robiłam test, a tu już 10 tydzień 🫣
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja dzisiaj idę zawieść mocz i dorobić różyczkę igm bo ostatnio mi brakowało. W środę pappa a w czwartek wizyta. Do tego w środę rano szczepienie córki. Intensywny tydzień 😃 ale dzis i jutro wolne i będę spędzać czas z córka. Jutro jadę odwiedzić koleżankę co urodziła w lipcu, więc dzisiaj pójdę kupić jakiś upominek. Jakieś pomysły? 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 08:11
-
Ja mam prenatalne 4 grudnia, więc już w przyszłym tygodniu 👌 a po prenatalnych to tylko kilka tygodni i wiele z nas zacznie czuć ruchy, a to już chyba taki spokojniejszy etap ciąży. Ja jakoś po ostatniej wizycie już odpuściłam zamartwienie się i teraz czuję już głównie spokój
kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Hej !
Podczytywałam Was sobie wczoraj, ale tak mnie łeb bolał, że nie mogłam się totalnie skupić, żeby cokolwiek się wcisnąć, ale miło było poczytać
To już będzie tak cały czas, że co niedziela to ból głowy ?
Ja prenatalne za tydzień w poniedziałek, jakoś poleci ten tydzień... w piątek na krew idę.
Co do suszarki - złoto, my kupiliśmy dwa miesiące temu bo już nie mogłam poradzić sobie z sierścią psa i to naprawdę zbawienie. Przy maluszku też się bardzo przyda.
Ktoś dzisiaj wizytuje ?
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Gusia_ wrote:Ja mam prenatalne 4 grudnia, więc już w przyszłym tygodniu 👌 a po prenatalnych to tylko kilka tygodni i wiele z nas zacznie czuć ruchy, a to już chyba taki spokojniejszy etap ciąży. Ja jakoś po ostatniej wizycie już odpuściłam zamartwienie się i teraz czuję już głównie spokój
Gusia_ lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
kasssia wrote:Hej, ja dzisiaj idę zawieść mocz i dorobić różyczkę igm bo ostatnio mi brakowało. W środę pappa a w czwartek wizyta. Do tego w środę rano szczepienie córki. Intensywny tydzień 😃 ale dzis i jutro wolne i będę spędzać czas z córka. Jutro jadę odwiedzić koleżankę co urodziła w lipcu, więc dzisiaj pójdę kupić jakiś upominek. Jakieś pomysły? 😀
U mnie prenatalne dopiero 13 grudnia. Ale po drodze mam dwie wizyty to spoko.kasssia lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Ja niby kontrolę mam na 16.12 bo wtedy moja ginka wraca z urlopu. Ale chyba będę szukała czegoś wcześniej u tej lepszej lekarki, bo chce żeby obejrzała tego moje krwiaka.
Dzisiaj mi minął równy tydzień bez krwawień🥳 zaczęły się natomiast brązowe plamienia ale to już chyba dobry znak, że mój organizm wykańcza tego dziada💪🏼
Jestem już po krwi i nigdy więcej nie pójdę do Przychodni NFZ. Mój poszedł ze mną, zapytał czy mogę wejść bez kolejki to pielęgniarka popatrzyła po ludziach i pyta „a który tydzień ciąży? Taki wczesny? Nooo ewentualnie po tej Pani” i trzasnęła drzwiami. CHŁOP, który miał wchodzić kolejny powiedział do mnie, że jeśli jestem w ciąży to proszę, mam wejść przed nim, bo pielęgniarka przez 5 min zdążyła zapomnieć Masakra, strasznie zrobiło mi się przykro. Ja wiem, że ludzie się spieszą do pracy dlatego odkąd tu mieszkam, to chodziłam na krew o 10, żeby właśnie nie zajmować miejsca rano, skoro mam takie możliwości. Następnym razem posiedzę w kolejce i zwymiotuję, bo przecież ciąża to nie choroba, a w tak wczesnej ciąży objawy nie istnieją 😂💔 Marcysia 21t 👼 -
kasssia wrote:Hej, ja dzisiaj idę zawieść mocz i dorobić różyczkę igm bo ostatnio mi brakowało. W środę pappa a w czwartek wizyta. Do tego w środę rano szczepienie córki. Intensywny tydzień 😃 ale dzis i jutro wolne i będę spędzać czas z córka. Jutro jadę odwiedzić koleżankę co urodziła w lipcu, więc dzisiaj pójdę kupić jakiś upominek. Jakieś pomysły? 😀
My kiedyś dostaliśmy taki wyjściowy organizer do przewijania i super się sprawdza, ma kilka przegródek na pieluszki, waciki itd., do tego jest cały kwiatowy i wygląda jak kopertówka, kiedyś to wzięłam zamiast torebki 🤣 ale nie wiem, czy tak stacjonarnie coś takiego dostanieszkasssia lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Ja niby kontrolę mam na 16.12 bo wtedy moja ginka wraca z urlopu. Ale chyba będę szukała czegoś wcześniej u tej lepszej lekarki, bo chce żeby obejrzała tego moje krwiaka.
Dzisiaj mi minął równy tydzień bez krwawień🥳 zaczęły się natomiast brązowe plamienia ale to już chyba dobry znak, że mój organizm wykańcza tego dziada💪🏼
Jestem już po krwi i nigdy więcej nie pójdę do Przychodni NFZ. Mój poszedł ze mną, zapytał czy mogę wejść bez kolejki to pielęgniarka popatrzyła po ludziach i pyta „a który tydzień ciąży? Taki wczesny? Nooo ewentualnie po tej Pani” i trzasnęła drzwiami. CHŁOP, który miał wchodzić kolejny powiedział do mnie, że jeśli jestem w ciąży to proszę, mam wejść przed nim, bo pielęgniarka przez 5 min zdążyła zapomnieć Masakra, strasznie zrobiło mi się przykro. Ja wiem, że ludzie się spieszą do pracy dlatego odkąd tu mieszkam, to chodziłam na krew o 10, żeby właśnie nie zajmować miejsca rano, skoro mam takie możliwości. Następnym razem posiedzę w kolejce i zwymiotuję, bo przecież ciąża to nie choroba, a w tak wczesnej ciąży objawy nie istnieją 😂
Uwielbiam tę znieczulicę w punktach pobrań 🥲 Spotkać miłą panią tam to czasem naprawdę wyczyn, albo ja mam takiego pecha... Chociaż ostatnio byłam na pobraniu z córką i akurat raz na pół roku trafiłam na miłą panią, dała nam mnóstwo naklejek i tatuaży xD Za to w poprzedniej ciąży pamiętam głównie walkę z emerytkami, którym trzeba tłumaczyć, że osoby z badaniem glukozy mają pierwszeństwo wejścia, bo długo muszą tam siedzieć... Do jednej pani nic nie docierało i chciała koniecznie przede mną wejść, w końcu jakiś facet barczysty się wkurzył na nią i zastawił całym ciałem drzwi i mnie przepuścił 🤣komedia naprawdę -
A ja czekam do godz. 10, może uda mi się dostać dziś do lekarza, a jak nie to na jutro przez znanego lekarza zrobiłam rezerwację, bo mnie brązowe plamienie psychicznie wykończy 😪było w sobotę rano, ale potem na prenatalnych bobas żył, wczoraj znowu, dziś rano to samo. Pocieszam się, że jak taki kolor to stara krew, ale skąd?🥴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 08:52
-
Dla dziecka z lipca to ja bym kupiła zabawkę zachęcającą do leżenia na brzuszku, jakąś sówkę typu wańka-wstanka, coś z lusterkiem itp. Mam teraz pięciomiesięcznego chrześniaka i właśnie takie mu gadżety kupowałam niedawno, więc jestem na czasie z tym wiekiem rozwojowym 😅
Tanashi niezła ta akcja, którą opisałaś. Uśmiałam się 🫣Tanashi, kasssia lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:A ja czekam do godz. 10, może uda mi się dostać dziś do lekarza, a jak nie to na jutro przez znanego lekarza zrobiłam rezerwację, bo mnie brązowe plamienie psychicznie wykończy 😪było w sobotę rano, ale potem na prenatalnych bobas żył, wczoraj znowu, dziś rano to samo. Pocieszam się, że jak taki kolor to stara krew, ale skąd?🥴
A lekarz nie widział żadnego krwiaczka? Może miałaś jakiegoś małego i się opróżnia? Jak brązowe to stara krew - dlatego ja się z takich cieszę😂 Ale jeśli uda Ci się gdzieś wbić to leć, bo każdy przypadek jest inny. Trzymam kciuki ❤️💔 Marcysia 21t 👼 -
HejAnku🌸 wrote:A lekarz nie widział żadnego krwiaczka? Może miałaś jakiegoś małego i się opróżnia? Jak brązowe to stara krew - dlatego ja się z takich cieszę😂 Ale jeśli uda Ci się gdzieś wbić to leć, bo każdy przypadek jest inny. Trzymam kciuki ❤️
Już też się nawet zastanawiałam, czy może krwiak był i się oczyszcza, ale niech mi to ktoś potwierdzi. Czy nawet nadżerka.
Nawet mój K. kazał mi umówić wizytę, bo nie może znieść mojego stresu i czarnowidzenia. -
nick nieaktualny
-
Gusia_ wrote:Ja wagowo -2,5 kg. Pewnie dlatego jeszcze się czuję okej w swoich ubraniach 🫣 ale ostatnio mi wraca powoli apetyt, więc pewnie niebawem się skończy luz w spodniach 😅
U mnie też minus 3kg około ale no jednak brzuszek trzeba traktować miłym odzieniem👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀