X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Mam patent na zastrzyki zeby krwiaków dużych nie robić. Na razie ta metoda zaje egzamin.
    Ja stawiam igłę na skórze i jak boli to od razu to szukam innego miejsca gdzie nie czuje nic, wtedy stawiam igłą opór coraz większy ale bardzo powoli. W pewnym momencie skóra puszcza igła wchodzi zastrzyk i koniec. Niebo lepiej niż na ślepo od razu wbijać.

U mnie krwiaki wychodzą mniej jak schłodzę brzuch przed zrobieniem zastrzyku. Boli wtedy też mniej. 😊 Normalnie okład żelowy z zamrażalnika na 5 minut przed zastrzykiem i naprawdę jest lepiej.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja niby kontrolę mam na 16.12 bo wtedy moja ginka wraca z urlopu. Ale chyba będę szukała czegoś wcześniej u tej lepszej lekarki, bo chce żeby obejrzała tego moje krwiaka.

Dzisiaj mi minął równy tydzień bez krwawień🥳 zaczęły się natomiast brązowe plamienia ale to już chyba dobry znak, że mój organizm wykańcza tego dziada💪🏼

Jestem już po krwi i nigdy więcej nie pójdę do Przychodni NFZ. Mój poszedł ze mną, zapytał czy mogę wejść bez kolejki to pielęgniarka popatrzyła po ludziach i pyta „a który tydzień ciąży? Taki wczesny? Nooo ewentualnie po tej Pani” i trzasnęła drzwiami. CHŁOP, który miał wchodzić kolejny powiedział do mnie, że jeśli jestem w ciąży to proszę, mam wejść przed nim, bo pielęgniarka przez 5 min zdążyła zapomnieć :) Masakra, strasznie zrobiło mi się przykro. Ja wiem, że ludzie się spieszą do pracy dlatego odkąd tu mieszkam, to chodziłam na krew o 10, żeby właśnie nie zajmować miejsca rano, skoro mam takie możliwości. Następnym razem posiedzę w kolejce i zwymiotuję, bo przecież ciąża to nie choroba, a w tak wczesnej ciąży objawy nie istnieją 😂

Ja ostatnio prawie zasłabłam w kolejce. Akurat miałam na konkretną godz ale było opóźnienie 10min i to wystarczyło. Facet miał duszące perfumy więc weszłam do gabinetu i się położyłam i na leżąco mi pobierali. A co ja wgl obchodzi który tydzień. Co za baba. Nie chodzi o to że choroba ale wlasnie mdlosci oraz ryzyko złapania choroby. Niestety do lab przychodzą też chorzy ludzie zresztą często jest w przychodni...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No u mnie 2 tyg czekania:P

U mnie prawie 3 i 5 tyg do wizyty:p

Domcia897 lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem z rzeczami do wody trzeba uważać. Moja córka na przykład jest alergiczka i wszelkie farbki/kredki do wody/ proszki/kule z zabawkami ją uczulają. Kiedyś dostała właśnie jakieś farbki do wody i dostała wysypkę, wytłumacz potem dziecku, że nie może tego używać jak fajna zabawa…

Poza tym warto mieć na uwadze, są rzeczy na chwilę, bo szybko na tym zbiera się grzyb a nie wszystko można dobrze wymyć, jak są jakieś zakamarki itd. Szczerze to ja jak idę do dziecka pierwszy raz albo pytam rodziców co się przyda, a jak to dalsi znajomi kupuję ubranka na wyrost i jakąś zabawkę, a dla mamy ciasto lub kwiaty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 11:17

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Domcia897 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie dzidzia nie spokojna rozłożyła ręce na zdjęciu , kręciła się i wierciła ma 5,11 cm .Dostaliśmy opr od lekarzowi bo za szybko tyjemy. :(
    Penetralne 2.12 dzień przed moimi urodzinami to będzie cudowny prezent zobaczyć dzidzię :)

SZKODNIK, Kozina, przygodami66, Cinia95, Alex_92 lubią tę wiadomość

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Ja też już jakoś lepiej się czuję. Już nie przysypiam 2 godziny po wstaniu i mdłości też są mniej odczuwalne, mdli dalej, wiadomo, ale jak u Tanashi, bardziej popołudniami i wieczorem niż rano. I po prostu trochę mi niedobrze, ale nie tak jak wcześniej kiedy mnie zrywało 🤪

https://zapodaj.net/plik-7jDSFtp0cR
    Ja już mam taki bebzol, myślę że w 1 ciąży miałam taki z 3-4 tyg później.
    z jeansów już zrezygnowałam, przerzuciłam się na sukienki, dresy i legginsy 😜

aaa jaki brzusiooo <3 !!!

no ja dzinsy już w odstawkę, nie jestem w stanie wysiedzieć w nich w pracy. Zapiąć się zapnę, ale wysiedzieć to dramat.
    Mam jedną parę takich dżinsolegginsów, jakieś dresy - jedną parę już zamówiłam na vinted z h&m - moje wybawienie, nic nie ciśnie <3

Ale musze właśnie poszerzyć szafę, nawet o takie dresy z miejscem na brzuchol.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    U mnie też już brak objawów. Czasem mnie zemdli ale nie wymiotuje. Piersi raz kłują a raz nie. Brzuch czasami zakluje lub coś w nim czuje i to tyle.

Pamiętacie w którym momencie urósł Wam brzuch w pierwszej ciąży?

Dopiero w połowie, gdzieś 4/5msc.

przygodami66 lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja pamiętam, że w pierwszej ciąży zmieniałam spodnie na ciążowe przełom czwartego i piątego miesiąca.

Co do objawów, mnie zdarzy się nadal, że mi treść żołądka podejdzie do gardła mimo xonvea, ale czuję się ostatatbio zdecydowanie mniej senna niż wcześniej, przeszły mi też wzdęcia i zdecydowanie lepiej się żyje

Ja nieco lepiej też ale ja 9tydz dopiero na dniach zaczynam 10 tydz. Ale i tak lepiej, xonvea daje rade a wcześniej tak w 80proc. Bez xonvei niestety powrót więc biorę.

• Domcia897 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Ja też już jakoś lepiej się czuję. Już nie przysypiam 2 godziny po wstaniu i mdłości też są mniej odczuwalne, mdli dalej, wiadomo, ale jak u Tanashi, bardziej popołudniami i wieczorem niż rano. I po prostu trochę mi niedobrze, ale nie tak jak wcześniej kiedy mnie zrywało 🤪

Cudowny brzuszek 🥰🥰

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:

Ja mam taki jak w 4 msc miałam a dopiero też 9tydz i wchodzę w 10:p dwa msc wcześniej...ehh

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:

Uroczy brzuszek:)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    U mnie krwiaki wychodzą mniej jak schłodzę brzuch przed zrobieniem zastrzyku. Boli wtedy też mniej. 😊 Normalnie okład żelowy z zamrażalnika na 5 minut przed zastrzykiem i naprawdę jest lepiej.

Ja to robię po😁 to spróbuję

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja ostatnio prawie zasłabłam w kolejce. Akurat miałam na konkretną godz ale było opóźnienie 10min i to wystarczyło. Facet miał duszące perfumy więc weszłam do gabinetu i się położyłam i na leżąco mi pobierali. A co ja wgl obchodzi który tydzień. Co za baba. Nie chodzi o to że choroba ale wlasnie mdlosci oraz ryzyko złapania choroby. Niestety do lab przychodzą też chorzy ludzie zresztą często jest w przychodni...

Jakby mnie ktoś skrytykował to bym powiedziała, żeby napisał do dyrekcji labolatorium a nie atakował mnie i miała go w nosie.

Labolatorium czy przychodnia określa, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo. Także do nich pretensje.

Do sklepów w ogóle nie chodzę bo siły bym na to nie miała, więc jak ktoś w sklepie nie przepuszcza to też żałosne

Niech sobie wsadzi tyle leków co ja do tego pokluje się parę razy to by może nabrał pokory. Co za ludzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 11:25

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A moim zdaniem z rzeczami do wody trzeba uważać. Moja córka na przykład jest alergiczka i wszelkie farbki/kredki do wody/ proszki/kule z zabawkami ją uczulają. Kiedyś dostała właśnie jakieś farbki do wody i dostała wysypkę, wytłumacz potem dziecku, że nie może tego używać jak fajna zabawa…

Poza tym warto mieć na uwadze, są rzeczy na chwilę, bo szybko na tym zbiera się grzyb a nie wszystko można dobrze wymyć, jak są jakieś zakamarki itd. Szczerze to ja jak idę do dziecka pierwszy raz albo pytam rodziców co się przyda, a jak to dalsi znajomi kupuję ubranka na wyrost i jakąś zabawkę, a dla mamy ciasto lub kwiaty

Ale rzeczy do wody typu farbki to dlastarszego. Dla niemowlaka to książeczki do wody. To prawda dobrze ze piszesz bo dla mnie to było oczywiste ale dla dziewczyn może nie być. NIE kupować do wody zabawek z dziurkami przez które woda wlatuje albo używać tylko poza. Często niestety jest napisane że są do wody a nie są bo w środku robi się pleśń ( takie gumowe). Gumowe szczelne aa super ale te z dziurkami powinno to być zabronione a nie jest. Zabawki do wody to też np puzzle piankowe które można przyklejać na wannę albo lego duplo do wody z którego robi się pociąg. Jest tego bd dużo. Moje pomysły są dla " dzieci które mają wszystko" bo niestety ale u nas bd często prezenty się duplikują i np córka dostała 3 kasy...

My ubranek mamy za dużo więc szczerze to często sprzedaje bo nie potrzebuje 41 sukienki...
    Ciasto reż zazwyczaj kupujemy albo jakiś zestaw herbat czy coś. Dla starszych też fajne są zabawki " zuzywalne" typu ciastoliny, zestawy kreatywne. Ale to dla starszych.

Moja uwielbiała jako niemowlę te szeleszczące książeczki tylko że często to już ludzie maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 11:30

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia897 wrote:
    Ja dziś po wizycie dzidzia nie spokojna rozłożyła ręce na zdjęciu , kręciła się i wierciła ma 5,11 cm .Dostaliśmy opr od lekarzowi bo za szybko tyjemy. :(
    Penetralne 2.12 dzień przed moimi urodzinami to będzie cudowny prezent zobaczyć dzidzię :)

Ile przytyłaś?

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Tak, pytanie to w ogóle najlepszy pomysł ever :) Zawsze doceniam jak ktoś pyta, bo ja jestem realnie z dzieckiem na co dzień i wiem, co się przyda, a co nie :)

A co do wody, to my nawet nie mamy jakichś specjalnych zabawek. Córka na początku korzystała tylko z tych kubeczków mushie, a teraz ma jednego liska lego duplo do kąpieli i od roku jej ten lisek wystarcza. Nic jej więcej nie kupowaliśmy. Najczęściej i tak się bawi w robienie fal nogami xD

preg.png
  • Domcia897 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Ile przytyłaś?
    4,5 kg od początku. Ciąży z tym że miałam niedowagę bo ważyłam 44 kg

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może tej koleżance warto kupić jakiś voucher na spa czy coś takiego:P

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia897 wrote:
    4,5 kg od początku. Ciąży z tym że miałam niedowagę bo ważyłam 44 kg

Litości, przy tak niskiej wadze to normalne że utylas. Jesteś szczuplutka bardzo.

Tak samo, że ja np ważąc ponad 60kg przy 170 schudłam nieco albo ktoś to ma nadwagę że schudł.

Czytałam, że właśnie szybciej tyją osoby z niedowaga. A chudniecie póki jest waga w normie jest ok. Także dla osób z nadwaga chudniecie nie powinno niepokoić.

Niepokoić to mogłaby niedowaga w ciazy... naturalnie że utyłas i nie martw się tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 11:32

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ja bym się Domcia na Twoim miejscu cieszyła że waga idzie w stronę normy. Lekarz jakiś dziwny

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ