Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Klasyk :/ A polecacie coś na odrost włosów? Mam wrażenie, że mam połowę

Polecam wcierkę pharmaceris h stimuforten.
    Wysyp nowych włosów po niej,mimo ze nie stosuje regularnie

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po pierwszej ciąży okres wrócił dopiero po 14 miesiącach, teraz może być podobnie 😅 ale młody wisi na piersi czasem co godzinę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 18:34

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem hitem, nawet jak karmiłam już tylko na noc 1 raz przed spaniem nawet nie dostałam. Dostałam 2 miesiące po odstawieniu na wyjeździe majówkowym 🤣 czyli po 21 miesiącach, wtedy też córka zaczęła chodzić. Super wyjazd 👍🏻

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi znowu z topły wcierka fajnie pomaga.

Właśnie do mnie doszło, że przecież u mnie okres =brak mleka. Dziwiłam się co tam mala tak panicznie wrzeszczy a ona obaliła 120 ml mm na spanie. To jest dziecko,które wypija max 60 ml i to już serio musi być głodna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 19:24

Lauraa lubi tę wiadomość

event.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka to mi to samo chat podpowiadał :D
    Jak próbuje wyjmować sutka jak zasypia a już czuję, że nie leci mleko tylko sobie mlaska jak smoczka to i tak szuka z zamkniętymi oczami 😆 mój od początku jest bez smoczka, nie chciał tak samo jak i starszy.

Co do włosów to u mnie leciały, ale po pierwszej ciąży było gorzej.. kupiłam w aptece szampon na wypadanie włosów, ale nazwy już nie pamiętam. Teraz zamówiłam szampon, odżywkę i wcierke od mamyginekolog, może przereklamowane, ale ja zadowolona jestem, ten zestaw mam już od września i dopiero się kończy, zamówię jeszcze raz, bo mam sporo babyhairow, dobrze myje skórę głowy.

Lauraa lubi tę wiadomość

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakaś epidemia okresów 🫣 o noł noł noł, mi się wcale nie spieszy, chociaż ostatnio chodzie z wkurwem jakbym kij od szczotki połknęła 😖 mam nadzieje, ze to jednak tarczyca i niewyspanie.

Ja biorę Pueria duo w dalszym ciagu plus Collagen noyo i sporo baby hairów się pojawiło, bo nawet fryzjerka była w szoku.

Kkk odważnie z tym wyjściem 😄 ja na samą myśl się telepie, a to jeszcze z bobasem. Zobaczymy jutro, może uda się ruszyć gdzieś.
    W ogóle u nas padły baterie w sterowniku grzania w nocy i mój mąż w nocy jeszcze szuka baterii i wymieniał. A ja się zastanawiałam wczoraj wieczorem co tak zimno w mieszkaniu 😄🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w zeszły weekend pękł grzejnik w piwnicy, zeszła woda z kaloryferów u góry. Też się zastanawiałam co tak zimno jedną noc. Na szczęście mogliśmy odgrzać klimą i szybko się udało naprawić

Karola u mnie też było w okres gorzej z mlekiem

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ssak wisi całe noce na cycku, w dzień co 1,5-2h a okres wrócił po 6 miesiącach 😭

Paty mój też najczęściej szuka, ale czasem poszuka moment i jednak zasypia, więc dzielnie próbuje. Chyba że ja zasnę pierwsza w nocy to wtedy już robi co chce dopóki mnie nie obudzi ciągnięciem🫣

preg.png

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka to u mnie identycznie z karmieniami i tak samo w nocy.. nieraz karmię i śpię ;) z tym, że okresu nie mam i mam nadzieję, że narazie tak zostanie 😄 ze starszym wrócił po 8 msc

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl mój mały to ma ostatnio o wiele bardziej aktywny sen, kręci się lewo, prawo, na bok, czasami go to kręcenie wybudzi, ale najczęściej ułoży się na boczku i śpi, wcześniej tak nie miał, to jakaś nowość u nas 😄

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia to ja bym też w takim razie przełożyła jak to bexsero.

Mnie jakoś turbo włosy nie leciały, ale widzę, że teraz mam znowu wysyp baby hair, używam od porodu Prenatal lakto, czasem sobie dokładam dodatkowa tabletkę omega 3 oprócz tej którą jest w prenatalu i szampon Dermedic kuracja na porost włosów czy jakoś tak (jasna butelka, jest jeszcze ciemniejsza na wypadanie chyba i niby się powinno je używać na zmianę, ale ten na wypadanie mi nie podpasowal)

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Boże jakaś epidemia okresów 🫣 o noł noł noł, mi się wcale nie spieszy, chociaż ostatnio chodzie z wkurwem jakbym kij od szczotki połknęła 😖 mam nadzieje, ze to jednak tarczyca i niewyspanie.

Ja biorę Pueria duo w dalszym ciagu plus Collagen noyo i sporo baby hairów się pojawiło, bo nawet fryzjerka była w szoku.

Kkk odważnie z tym wyjściem 😄 ja na samą myśl się telepie, a to jeszcze z bobasem. Zobaczymy jutro, może uda się ruszyć gdzieś.
    W ogóle u nas padły baterie w sterowniku grzania w nocy i mój mąż w nocy jeszcze szuka baterii i wymieniał. A ja się zastanawiałam wczoraj wieczorem co tak zimno w mieszkaniu 😄🫣

U nas jutro ma sypać śnieg cały dzień i noc i już w sumie zaczął, a że przez te sraczki się za bardzo nigdzie nie ruszaliśmy to stwierdziłam, że teraz albo nigdy, a ładnie świeciło słońce 🤣

Dzisiaj tylko 2 kupy i to całkiem przyzwoite 🥳 o wiele mniej też pierdział, miał wyborny humor, jedyne 2 drzemki, oby już było wszystko git 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty wrote:
    Wgl mój mały to ma ostatnio o wiele bardziej aktywny sen, kręci się lewo, prawo, na bok, czasami go to kręcenie wybudzi, ale najczęściej ułoży się na boczku i śpi, wcześniej tak nie miał, to jakaś nowość u nas 😄
    Mojego nie rozbudza, ale od dawna takie akrobacje robi, że głowa mała. Często po skosie łóżeczka śpi, głowa wygięta do tyłu, nogi między szczebelkami. I teraz faza na prawy boczek, w grudniu był lewy.

Paty lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie życzenia, oby się spełniły szczególnie te ze snem 😆❤️ Dopiero teraz nadrobiłam forum, bo cały dzień miałam dość zalatany. Byliśmy dzisiaj na obiedzie i z ludzkiej pomyłki zjadłam kawałek ciasta, które miało być wegańskie, a jednak było z mlekiem w proszku… co ciekawe - ja miałam, jak to Karola opisała, rwący potok, a dziecku póki co nic nie jest. Zaraz się okaże, że po tych 5 miesiącach diety to ja przestałam tolerować bmk.

Moim doradcą snu też jest ChatGPT, jeny ile nocy ja z nim pisałam to wiemy tylko my XD Nawet wczoraj pokazała mi się rolka z przykładowym dość obszernym promptem, który też sobie wpisałam i dostałam tygodniowy plan na „naprawę” naszych drzemek

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że kamień usunięty, sernik wyrośnięty (dzięki Blackapple!)
    Ja akurat mimo wcześniejszych prób z kp okresu dostałam kilka dni po zakończeniu połogu. Jestem chyba jedyną osobą, która się z tego cieszyła, ale ja bardzo nie lubię żyć w tej niepewności, że ubiorę się w białe spodnie albo wyjdę na miasto i coś mi przecieknie, a u mnie nigdy nie ma plamienia ani żadnych zwiastunów tylko chlust jakby ktoś odkręcił kurek z wodą 🙃 Swoją drogą - czy wy też po ciąży zaobserwowałyście, że czujecie ten wasz cykl jakoś bardziej? Przed ciążą miałam może bolesny pierwszy dzień miesiączki, a teraz wiem nawet z którego jajnika mam owulację. O bólu okresowym nie mówiąc.

Blackapple lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, my też mamy zagwozdkę ze szczepieniami. Z tym, że u nas dalej nie było tego ostatniego szczepienia z 6 miesiąca, bo mąż przyniósł z pracy grypę. On dosłownie umierał, nas ominęło, ale jednak bałam się, że może któraś z nas coś złapała tylko przechodzimy lżej i nie chciałam jej szczepić w tym czasie. Potem miała tak paskudny katar, że dopiero w poniedziałek będę dzwonić, a niestety mam pecha do przychodni, bo to już kolejna gdzie nie jestem w stanie umówić dziecka na żadne szczepienie, niezależnie od tego o której godzinie i w jakim dniu dzwonię bądź zjawiam się osobiście. Choć teraz jeździmy do przychodni 30 km dalej, bo jak była zapisana tu bliżej domu to kiedyś stałam od 4:50 żeby zapisać ją na wizytę na dzieci chore i nie zapisałam 💀

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk masz wkładkę miedzianą czy hormonalną? Jak oceniasz?

• Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja po pierwszej ciąży zaczęłam odczuwać owulację, praktycznie każdego miesiąca wiedziałam z którego jajnika jest owulacja, czasami ten ból był dosyć mocny. 🙂

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy chrzest i byłam w kościele dopiąć jeszcze ostatnich formalności. Jaka tam jest zimnica. Planowałam ubrać ją normalnie w body, ubranko do chrztu, gruby sweter, płaszczyk, rajstopy i owinąć kocem, ale chyba zdecyduję się na kombinezon

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty wrote:
    Tak, ja po pierwszej ciąży zaczęłam odczuwać owulację, praktycznie każdego miesiąca wiedziałam z którego jajnika jest owulacja, czasami ten ból był dosyć mocny. 🙂
    A przeszło ci kiedyś? Bo owulacja jak owulacja, ale ból okresowy jest w tej chwili już tylko oczko niżej od porodu XD

‹‹ ‹ 2501 2502 2503 2504 2505 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ