Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja nie do końca wierzę w te treningi snu, ale no po prostu dzieci są różne. Jak jakiś bobas nie ma kolek, bolesnego ząbkowania itd. to jestem skłonna uwierzyć, że da się go nauczyć samodzielnego spania w łóżeczku. Mój bobas np. ostatnio zasypia na rękach i cały się trzęsie jak śpi, bo go jakiś ząb telepie, no i nawet na rękach wybudza się co 5-10 minut, muszę go ściskać i robić przysiady z nim żeby w ogóle się skulił i mocniej przysnął. Nie wyobrażam sobie treningu snu w takim momencie xd

Awokado, sto lat! 💫💫🎂

Myślałam, ze tylko ja nakurzam przysiady z tym klockiem. A rękach 😅 u nas nie wiem o co chodzi, bo zębów to ja nie widzę, ale non stop ryyyyk i zasypia albo gdy skaczemy na piłce (w pon mam fizjo, bo plecy siadają), albo muszę robić przysiady z balansowaniem

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wspaniały dzień drzemkowy, bo jesteśmy w trasie.
    Wczoraj w ciągu całego dnia uzbierała 73 minuty, a dziś pierwsza drzemka 1h50. Spała praktycznie całą drogę Warszawa - Białystok.
    Teraz trwa druga drzemka (wracamy do domu). Licze na kolejna godzinkę drzemki 😄

Lauraa, kasssia, lusix, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Sto lat!

Dajcie znać co powie taka konsultantka.

Co do słodycz chce się nauczyć torty robic. Dzieciowi chce samorobne robic na urodziny ale mega się boję ja i wypieki to dramat. Wolę mięsa robic.

A jak planujecie z roczkiem robic chrzest to dwa torty będą? Urodzinowy i na chrzest? Jak to planujecie?
    Jeden tort i dwa napisy :)
    Widziałam w necie że robią toppery takie, także u nas tak będzie

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka wzięła sobie taką konsultacje snu - młoda jej ładnie zaczęła łączyć fazy snu podczas drzemek w łóżeczku.
    Robię to samo co ona - moja mała jak już widzi książeczkę i zaciemnione rolety to się drze XD już wie że to drzemka i ona nie chce

Także co dziecko to inne temperament. Takiego odkładania do wypłakania to nie rozumiem, ale no rozumiem was że chcecie znaleźć jakąś pomoc ;) jesteście wykończone tu i teraz i
    Potrzebujecie pomocy i dla mnie to jest niepodważalne
    Nie każdy musi mieć ochotę być zoombie, bo samą miłością do dziecka człowiek nie przeżyje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:24

Gosiaczek.prosiaczek, Lauraa, Anabbit, Margareetka, Paty lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas dziś wspaniały dzień drzemkowy, bo jesteśmy w trasie.
    Wczoraj w ciągu całego dnia uzbierała 73 minuty, a dziś pierwsza drzemka 1h50. Spała praktycznie całą drogę Warszawa - Białystok.
    Teraz trwa druga drzemka (wracamy do domu). Licze na kolejna godzinkę drzemki 😄

Byłas tak blisko nas 🤣
    Nastepnym razem musimy isc na kawe 😃

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja też chętnie poczytam o tym. Bo sama jestem dobita i usypianiem i ogólnie spaniem, a raczej nie spaniem xD
    Aktualnie naszą konsultantka snu jest chat GPT, ale nadal po oddzielniu cycka od zasypiania w nocy są pobudki i tylko sutek pomaga :(

Nineq te łaskotki czasem działają i się śmieje, a najczęściej łaskocze i tylko uśmiech.
    Też się zastanawiam, żeby iść na rzęsy, żeby móc poleżeć w ciszy i się kimnąć 🫣🫣
    Ej, to prawdziwy książę 😅

Polecam, nie wyglądam jak poł dupy zza krzaka i pół godzinki dla słoninki 🤣2h spokoju, wygodnego łóżka, muzyczki. Nie wiem kiedy usnęłam.

Margareetka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam tę teorię, że każde dziecko inaczej. Mam 3 dzieci i każde spało inaczej. Najlepiej w dzień drugie. W ogóle dla mnie to było najłatwiejsze dziecko, tylko jest skowronkiem i wstaje najwcześniej ze snu nocnego 🫣 no a najbardziej wymagające jest dla nas trzecie. Mój mąż twierdzi, że gdyby trzecie było pierwsze, to by było jedyne 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 15:40

Blondi29 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia - ostatni raz daje update :) biszkop w miarę wyszedł, nie jest tak puszysty jak powinien być biszkopt no ale przy takich przygodach to i tak sukces. Blackapple tak ubijałam mikserem, ale no jakieś słabe te jajka były i jeszcze cukier nie do końca był pudrem, bo musiałam sama robić to też pewnie nie pomogło. Zaraz składam bo wczorajsza masa z wegańskiej śmietany też ładnie zgęstniała 😛

Jak słyszę „trening snu” to mnie już sama nazwa śmieszy 🤣 i czuję wyciąganie kasy. wczoraj próbowałam odłożyć swoją do łóżeczka z 5 razy i świetnie to wygląda jak śpi głęboko na rękach odstawiasz i pyk głowa w górze, patrzy niewinnie na mnie i udaje że nie wie o co chodzi 🤣 albo jak tylko pochylam się nad łóżkiem a ta już się krzywi 🤣poddałam się, kupuję drugą barierkę do łóżka 😅

Ale prosiaczek, daj znać czego się dowiedziałaś, to bardzo ciekawe :)

Ja jestem człowiek zima, gdyby nie smog byłabym super szczęśliwa z takiej pogody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:58

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Byłas tak blisko nas 🤣
    Nastepnym razem musimy isc na kawe 😃

Ja jestem często na Podlasiu, ale bliżej twojego rodzinnego miasta (sprawdziłam na fejsie). Moi teściowie mieszkają we wsi z mleczarnia (nie chcę tu podawać dokladnie ale bedziesz wiedziała na pewno) 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym gąszczu wiadomości byla gdzieś Luna30? Pisala jak tam ten covid? Nie kojarzę,żebym widziała

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja jestem często na Podlasiu, ale bliżej twojego rodzinnego miasta (sprawdziłam na fejsie). Moi teściowie mieszkają we wsi z mleczarnia (nie chcę tu podawać dokladnie ale bedziesz wiedziała na pewno) 😅

Wiem wiem 😃 Rzut beretem 😉
    I ja zerknelam na fejsa,to powiem Ci ze z Twojego rodzinnego miasta jest zona mojego brata i tam mieszkają 😃
    Więc gdzieś tam nasze drogi się przecinają

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie widziałam chyba też

Zastanawiam się co zrobić z wtorkowym szczepieniem. Niby jesteśmy zdrowi ale siostra mi mówi że jest tyle grypy żebyśmy się nie pchali do Przychodni. Nie wiem…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola nie widziałam chyba też

Zastanawiam się co zrobić z wtorkowym szczepieniem. Niby jesteśmy zdrowi ale siostra mi mówi że jest tyle grypy żebyśmy się nie pchali do Przychodni. Nie wiem…

Mam dokładnie ten sam dylemat…

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja robię tak jak Szarotka, pasta z sody też trochę pomaga, ale na krany nie działa.
    A na szybę od kabiny to jak już umyje octem lub takim Ludwikiem do szyb z octem (czerwony kolor płynu) daje trochę nabłyszczacza do zmywarki i wtedy przez dłuższy czas się nie osadza.

Frosh nie do końca działa na tą wodę z odrobiną kamienia u mnie, tylko ja chyba mam z wodociągu Szyce lub Tomaszowice, więc to już w ogóle jest sam wapień w okolicy 😅

No a tak na dłuższą metę to mamy zamiar zrobić filtr centralny.

Nie w temacie czyszczenia kamienia pierwszy okres mi się zaczął 😡😡😡

Przybijam piątkę z okresem 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Przybijam piątkę z okresem 🫣
    Nieśmiało dołączę. Ból sutków był podejrzany, miałam nadzieję,że to nie to. Ale wystarczyło klepnąć wczasy i okres nadszedł.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia a jakie macie to szczepienie?

My mamy na grypę w środę, ale pojdziemy, bo są specjalne godziny osobno na szczepienia.

Też nie kojarzę, żeby Luna pisała co u nich.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Gusia a jakie macie to szczepienie?

My mamy na grypę w środę, ale pojdziemy, bo są specjalne godziny osobno na szczepienia.

Też nie kojarzę, żeby Luna pisała co u nich.
    Nic Luna nie pisała
    U nas to jest kompletnie inne piętro, osobno od chorych dzieci. Więc tylko co ryzyko w windzie. Ale my dopiero początek lutego 2 dawka grypy

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co to za wysyp okresów xd a ja bym chciała dostać a tu nic 😑😑😑

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Kurde co to za wysyp okresów xd a ja bym chciała dostać a tu nic 😑😑😑
    Ja też właśnie równo po 6 miesiącach dostałam okres
    Ciekawe jak z kolejnymi będzie

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nieśmiało dołączę. Ból sutków był podejrzany, miałam nadzieję,że to nie to. Ale wystarczyło klepnąć wczasy i okres nadszedł.

Klasyk :/ A polecacie coś na odrost włosów? Mam wrażenie, że mam połowę

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ 2503 2504 2505 2506 2507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ