SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja nie do końca wierzę w te treningi snu, ale no po prostu dzieci są różne. Jak jakiś bobas nie ma kolek, bolesnego ząbkowania itd. to jestem skłonna uwierzyć, że da się go nauczyć samodzielnego spania w łóżeczku. Mój bobas np. ostatnio zasypia na rękach i cały się trzęsie jak śpi, bo go jakiś ząb telepie, no i nawet na rękach wybudza się co 5-10 minut, muszę go ściskać i robić przysiady z nim żeby w ogóle się skulił i mocniej przysnął. Nie wyobrażam sobie treningu snu w takim momencie xd

Awokado, sto lat! 💫💫🎂

Myślałam, ze tylko ja nakurzam przysiady z tym klockiem. A rękach 😅 u nas nie wiem o co chodzi, bo zębów to ja nie widzę, ale non stop ryyyyk i zasypia albo gdy skaczemy na piłce (w pon mam fizjo, bo plecy siadają), albo muszę robić przysiady z balansowaniem

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wspaniały dzień drzemkowy, bo jesteśmy w trasie.
    Wczoraj w ciągu całego dnia uzbierała 73 minuty, a dziś pierwsza drzemka 1h50. Spała praktycznie całą drogę Warszawa - Białystok.
    Teraz trwa druga drzemka (wracamy do domu). Licze na kolejna godzinkę drzemki 😄

Lauraa, kasssia, lusix, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Sto lat!

Dajcie znać co powie taka konsultantka.

Co do słodycz chce się nauczyć torty robic. Dzieciowi chce samorobne robic na urodziny ale mega się boję ja i wypieki to dramat. Wolę mięsa robic.

A jak planujecie z roczkiem robic chrzest to dwa torty będą? Urodzinowy i na chrzest? Jak to planujecie?
    Jeden tort i dwa napisy :)
    Widziałam w necie że robią toppery takie, także u nas tak będzie

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka wzięła sobie taką konsultacje snu - młoda jej ładnie zaczęła łączyć fazy snu podczas drzemek w łóżeczku.
    Robię to samo co ona - moja mała jak już widzi książeczkę i zaciemnione rolety to się drze XD już wie że to drzemka i ona nie chce

Także co dziecko to inne temperament. Takiego odkładania do wypłakania to nie rozumiem, ale no rozumiem was że chcecie znaleźć jakąś pomoc ;) jesteście wykończone tu i teraz i
    Potrzebujecie pomocy i dla mnie to jest niepodważalne
    Nie każdy musi mieć ochotę być zoombie, bo samą miłością do dziecka człowiek nie przeżyje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:24

Gosiaczek.prosiaczek, Lauraa, Anabbit, Margareetka, Paty lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas dziś wspaniały dzień drzemkowy, bo jesteśmy w trasie.
    Wczoraj w ciągu całego dnia uzbierała 73 minuty, a dziś pierwsza drzemka 1h50. Spała praktycznie całą drogę Warszawa - Białystok.
    Teraz trwa druga drzemka (wracamy do domu). Licze na kolejna godzinkę drzemki 😄

Byłas tak blisko nas 🤣
    Nastepnym razem musimy isc na kawe 😃

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja też chętnie poczytam o tym. Bo sama jestem dobita i usypianiem i ogólnie spaniem, a raczej nie spaniem xD
    Aktualnie naszą konsultantka snu jest chat GPT, ale nadal po oddzielniu cycka od zasypiania w nocy są pobudki i tylko sutek pomaga :(

Nineq te łaskotki czasem działają i się śmieje, a najczęściej łaskocze i tylko uśmiech.
    Też się zastanawiam, żeby iść na rzęsy, żeby móc poleżeć w ciszy i się kimnąć 🫣🫣
    Ej, to prawdziwy książę 😅

Polecam, nie wyglądam jak poł dupy zza krzaka i pół godzinki dla słoninki 🤣2h spokoju, wygodnego łóżka, muzyczki. Nie wiem kiedy usnęłam.

Margareetka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam tę teorię, że każde dziecko inaczej. Mam 3 dzieci i każde spało inaczej. Najlepiej w dzień drugie. W ogóle dla mnie to było najłatwiejsze dziecko, tylko jest skowronkiem i wstaje najwcześniej ze snu nocnego 🫣 no a najbardziej wymagające jest dla nas trzecie. Mój mąż twierdzi, że gdyby trzecie było pierwsze, to by było jedyne 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 15:40

Blondi29 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia - ostatni raz daje update :) biszkop w miarę wyszedł, nie jest tak puszysty jak powinien być biszkopt no ale przy takich przygodach to i tak sukces. Blackapple tak ubijałam mikserem, ale no jakieś słabe te jajka były i jeszcze cukier nie do końca był pudrem, bo musiałam sama robić to też pewnie nie pomogło. Zaraz składam bo wczorajsza masa z wegańskiej śmietany też ładnie zgęstniała 😛

Jak słyszę „trening snu” to mnie już sama nazwa śmieszy 🤣 i czuję wyciąganie kasy. wczoraj próbowałam odłożyć swoją do łóżeczka z 5 razy i świetnie to wygląda jak śpi głęboko na rękach odstawiasz i pyk głowa w górze, patrzy niewinnie na mnie i udaje że nie wie o co chodzi 🤣 albo jak tylko pochylam się nad łóżkiem a ta już się krzywi 🤣poddałam się, kupuję drugą barierkę do łóżka 😅

Ale prosiaczek, daj znać czego się dowiedziałaś, to bardzo ciekawe :)

Ja jestem człowiek zima, gdyby nie smog byłabym super szczęśliwa z takiej pogody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:58

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Byłas tak blisko nas 🤣
    Nastepnym razem musimy isc na kawe 😃

Ja jestem często na Podlasiu, ale bliżej twojego rodzinnego miasta (sprawdziłam na fejsie). Moi teściowie mieszkają we wsi z mleczarnia (nie chcę tu podawać dokladnie ale bedziesz wiedziała na pewno) 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym gąszczu wiadomości byla gdzieś Luna30? Pisala jak tam ten covid? Nie kojarzę,żebym widziała

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja jestem często na Podlasiu, ale bliżej twojego rodzinnego miasta (sprawdziłam na fejsie). Moi teściowie mieszkają we wsi z mleczarnia (nie chcę tu podawać dokladnie ale bedziesz wiedziała na pewno) 😅

Wiem wiem 😃 Rzut beretem 😉
    I ja zerknelam na fejsa,to powiem Ci ze z Twojego rodzinnego miasta jest zona mojego brata i tam mieszkają 😃
    Więc gdzieś tam nasze drogi się przecinają

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie widziałam chyba też

Zastanawiam się co zrobić z wtorkowym szczepieniem. Niby jesteśmy zdrowi ale siostra mi mówi że jest tyle grypy żebyśmy się nie pchali do Przychodni. Nie wiem…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola nie widziałam chyba też

Zastanawiam się co zrobić z wtorkowym szczepieniem. Niby jesteśmy zdrowi ale siostra mi mówi że jest tyle grypy żebyśmy się nie pchali do Przychodni. Nie wiem…

Mam dokładnie ten sam dylemat…

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja robię tak jak Szarotka, pasta z sody też trochę pomaga, ale na krany nie działa.
    A na szybę od kabiny to jak już umyje octem lub takim Ludwikiem do szyb z octem (czerwony kolor płynu) daje trochę nabłyszczacza do zmywarki i wtedy przez dłuższy czas się nie osadza.

Frosh nie do końca działa na tą wodę z odrobiną kamienia u mnie, tylko ja chyba mam z wodociągu Szyce lub Tomaszowice, więc to już w ogóle jest sam wapień w okolicy 😅

No a tak na dłuższą metę to mamy zamiar zrobić filtr centralny.

Nie w temacie czyszczenia kamienia pierwszy okres mi się zaczął 😡😡😡

Przybijam piątkę z okresem 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Przybijam piątkę z okresem 🫣
    Nieśmiało dołączę. Ból sutków był podejrzany, miałam nadzieję,że to nie to. Ale wystarczyło klepnąć wczasy i okres nadszedł.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia a jakie macie to szczepienie?

My mamy na grypę w środę, ale pojdziemy, bo są specjalne godziny osobno na szczepienia.

Też nie kojarzę, żeby Luna pisała co u nich.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Gusia a jakie macie to szczepienie?

My mamy na grypę w środę, ale pojdziemy, bo są specjalne godziny osobno na szczepienia.

Też nie kojarzę, żeby Luna pisała co u nich.
    Nic Luna nie pisała
    U nas to jest kompletnie inne piętro, osobno od chorych dzieci. Więc tylko co ryzyko w windzie. Ale my dopiero początek lutego 2 dawka grypy

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co to za wysyp okresów xd a ja bym chciała dostać a tu nic 😑😑😑

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Kurde co to za wysyp okresów xd a ja bym chciała dostać a tu nic 😑😑😑
    Ja też właśnie równo po 6 miesiącach dostałam okres
    Ciekawe jak z kolejnymi będzie

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nieśmiało dołączę. Ból sutków był podejrzany, miałam nadzieję,że to nie to. Ale wystarczyło klepnąć wczasy i okres nadszedł.

Klasyk :/ A polecacie coś na odrost włosów? Mam wrażenie, że mam połowę

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ 2503 2504 2505 2506 2507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ