CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:Ja nie do końca wierzę w te treningi snu, ale no po prostu dzieci są różne. Jak jakiś bobas nie ma kolek, bolesnego ząbkowania itd. to jestem skłonna uwierzyć, że da się go nauczyć samodzielnego spania w łóżeczku. Mój bobas np. ostatnio zasypia na rękach i cały się trzęsie jak śpi, bo go jakiś ząb telepie, no i nawet na rękach wybudza się co 5-10 minut, muszę go ściskać i robić przysiady z nim żeby w ogóle się skulił i mocniej przysnął. Nie wyobrażam sobie treningu snu w takim momencie xd
Awokado, sto lat! 💫💫🎂
Myślałam, ze tylko ja nakurzam przysiady z tym klockiem. A rękach 😅 u nas nie wiem o co chodzi, bo zębów to ja nie widzę, ale non stop ryyyyk i zasypia albo gdy skaczemy na piłce (w pon mam fizjo, bo plecy siadają), albo muszę robić przysiady z balansowaniem -
U nas dziś wspaniały dzień drzemkowy, bo jesteśmy w trasie.
Wczoraj w ciągu całego dnia uzbierała 73 minuty, a dziś pierwsza drzemka 1h50. Spała praktycznie całą drogę Warszawa - Białystok.
Teraz trwa druga drzemka (wracamy do domu). Licze na kolejna godzinkę drzemki 😄
Lauraa, kasssia, lusix, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Jeden tort i dwa napisyKatikat wrote:Sto lat!
Dajcie znać co powie taka konsultantka.
Co do słodycz chce się nauczyć torty robic. Dzieciowi chce samorobne robic na urodziny ale mega się boję ja i wypieki to dramat. Wolę mięsa robic.
A jak planujecie z roczkiem robic chrzest to dwa torty będą? Urodzinowy i na chrzest? Jak to planujecie?
Widziałam w necie że robią toppery takie, także u nas tak będzie
Katikat lubi tę wiadomość
-
Moja koleżanka wzięła sobie taką konsultacje snu - młoda jej ładnie zaczęła łączyć fazy snu podczas drzemek w łóżeczku.
Robię to samo co ona - moja mała jak już widzi książeczkę i zaciemnione rolety to się drze
już wie że to drzemka i ona nie chce
Także co dziecko to inne temperament. Takiego odkładania do wypłakania to nie rozumiem, ale no rozumiem was że chcecie znaleźć jakąś pomoc
jesteście wykończone tu i teraz i
Potrzebujecie pomocy i dla mnie to jest niepodważalne
Nie każdy musi mieć ochotę być zoombie, bo samą miłością do dziecka człowiek nie przeżyjeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:24
Gosiaczek.prosiaczek, Lauraa, Anabbit, Margareetka, Paty lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:U nas dziś wspaniały dzień drzemkowy, bo jesteśmy w trasie.
Wczoraj w ciągu całego dnia uzbierała 73 minuty, a dziś pierwsza drzemka 1h50. Spała praktycznie całą drogę Warszawa - Białystok.
Teraz trwa druga drzemka (wracamy do domu). Licze na kolejna godzinkę drzemki 😄
Byłas tak blisko nas 🤣
Nastepnym razem musimy isc na kawe 😃
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Ej, to prawdziwy książę 😅Margareetka wrote:Ja też chętnie poczytam o tym. Bo sama jestem dobita i usypianiem i ogólnie spaniem, a raczej nie spaniem xD
Aktualnie naszą konsultantka snu jest chat GPT, ale nadal po oddzielniu cycka od zasypiania w nocy są pobudki i tylko sutek pomaga
Nineq te łaskotki czasem działają i się śmieje, a najczęściej łaskocze i tylko uśmiech.
Też się zastanawiam, żeby iść na rzęsy, żeby móc poleżeć w ciszy i się kimnąć 🫣🫣
Polecam, nie wyglądam jak poł dupy zza krzaka i pół godzinki dla słoninki 🤣2h spokoju, wygodnego łóżka, muzyczki. Nie wiem kiedy usnęłam.
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Potwierdzam tę teorię, że każde dziecko inaczej. Mam 3 dzieci i każde spało inaczej. Najlepiej w dzień drugie. W ogóle dla mnie to było najłatwiejsze dziecko, tylko jest skowronkiem i wstaje najwcześniej ze snu nocnego 🫣 no a najbardziej wymagające jest dla nas trzecie. Mój mąż twierdzi, że gdyby trzecie było pierwsze, to by było jedyne 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 15:40
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Gusia - ostatni raz daje update
biszkop w miarę wyszedł, nie jest tak puszysty jak powinien być biszkopt no ale przy takich przygodach to i tak sukces. Blackapple tak ubijałam mikserem, ale no jakieś słabe te jajka były i jeszcze cukier nie do końca był pudrem, bo musiałam sama robić to też pewnie nie pomogło. Zaraz składam bo wczorajsza masa z wegańskiej śmietany też ładnie zgęstniała 😛
Jak słyszę „trening snu” to mnie już sama nazwa śmieszy 🤣 i czuję wyciąganie kasy. wczoraj próbowałam odłożyć swoją do łóżeczka z 5 razy i świetnie to wygląda jak śpi głęboko na rękach odstawiasz i pyk głowa w górze, patrzy niewinnie na mnie i udaje że nie wie o co chodzi 🤣 albo jak tylko pochylam się nad łóżkiem a ta już się krzywi 🤣poddałam się, kupuję drugą barierkę do łóżka 😅
Ale prosiaczek, daj znać czego się dowiedziałaś, to bardzo ciekawe
Ja jestem człowiek zima, gdyby nie smog byłabym super szczęśliwa z takiej pogody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:58
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Byłas tak blisko nas 🤣
Nastepnym razem musimy isc na kawe 😃
Ja jestem często na Podlasiu, ale bliżej twojego rodzinnego miasta (sprawdziłam na fejsie). Moi teściowie mieszkają we wsi z mleczarnia (nie chcę tu podawać dokladnie ale bedziesz wiedziała na pewno) 😅 -
Anabbit wrote:Ja jestem często na Podlasiu, ale bliżej twojego rodzinnego miasta (sprawdziłam na fejsie). Moi teściowie mieszkają we wsi z mleczarnia (nie chcę tu podawać dokladnie ale bedziesz wiedziała na pewno) 😅
Wiem wiem 😃 Rzut beretem 😉
I ja zerknelam na fejsa,to powiem Ci ze z Twojego rodzinnego miasta jest zona mojego brata i tam mieszkają 😃
Więc gdzieś tam nasze drogi się przecinają
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Karola nie widziałam chyba też
Zastanawiam się co zrobić z wtorkowym szczepieniem. Niby jesteśmy zdrowi ale siostra mi mówi że jest tyle grypy żebyśmy się nie pchali do Przychodni. Nie wiem… -
Gusia_ wrote:Karola nie widziałam chyba też
Zastanawiam się co zrobić z wtorkowym szczepieniem. Niby jesteśmy zdrowi ale siostra mi mówi że jest tyle grypy żebyśmy się nie pchali do Przychodni. Nie wiem…
Mam dokładnie ten sam dylemat… -
Blackapple wrote:Ja robię tak jak Szarotka, pasta z sody też trochę pomaga, ale na krany nie działa.
A na szybę od kabiny to jak już umyje octem lub takim Ludwikiem do szyb z octem (czerwony kolor płynu) daje trochę nabłyszczacza do zmywarki i wtedy przez dłuższy czas się nie osadza.
Frosh nie do końca działa na tą wodę z odrobiną kamienia u mnie, tylko ja chyba mam z wodociągu Szyce lub Tomaszowice, więc to już w ogóle jest sam wapień w okolicy 😅
No a tak na dłuższą metę to mamy zamiar zrobić filtr centralny.
Nie w temacie czyszczenia kamienia pierwszy okres mi się zaczął 😡😡😡
Przybijam piątkę z okresem 🫣 -
Nic Luna nie pisałaBlackapple wrote:Gusia a jakie macie to szczepienie?
My mamy na grypę w środę, ale pojdziemy, bo są specjalne godziny osobno na szczepienia.
Też nie kojarzę, żeby Luna pisała co u nich.
U nas to jest kompletnie inne piętro, osobno od chorych dzieci. Więc tylko co ryzyko w windzie. Ale my dopiero początek lutego 2 dawka grypy -
Karola3xJ:D wrote:Nieśmiało dołączę. Ból sutków był podejrzany, miałam nadzieję,że to nie to. Ale wystarczyło klepnąć wczasy i okres nadszedł.
Klasyk
A polecacie coś na odrost włosów? Mam wrażenie, że mam połowę
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH