SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że kamień usunięty, sernik wyrośnięty (dzięki Blackapple!)
    Ja akurat mimo wcześniejszych prób z kp okresu dostałam kilka dni po zakończeniu połogu. Jestem chyba jedyną osobą, która się z tego cieszyła, ale ja bardzo nie lubię żyć w tej niepewności, że ubiorę się w białe spodnie albo wyjdę na miasto i coś mi przecieknie, a u mnie nigdy nie ma plamienia ani żadnych zwiastunów tylko chlust jakby ktoś odkręcił kurek z wodą 🙃 Swoją drogą - czy wy też po ciąży zaobserwowałyście, że czujecie ten wasz cykl jakoś bardziej? Przed ciążą miałam może bolesny pierwszy dzień miesiączki, a teraz wiem nawet z którego jajnika mam owulację. O bólu okresowym nie mówiąc.

Blackapple lubi tę wiadomość

• Blondi29 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, my też mamy zagwozdkę ze szczepieniami. Z tym, że u nas dalej nie było tego ostatniego szczepienia z 6 miesiąca, bo mąż przyniósł z pracy grypę. On dosłownie umierał, nas ominęło, ale jednak bałam się, że może któraś z nas coś złapała tylko przechodzimy lżej i nie chciałam jej szczepić w tym czasie. Potem miała tak paskudny katar, że dopiero w poniedziałek będę dzwonić, a niestety mam pecha do przychodni, bo to już kolejna gdzie nie jestem w stanie umówić dziecka na żadne szczepienie, niezależnie od tego o której godzinie i w jakim dniu dzwonię bądź zjawiam się osobiście. Choć teraz jeździmy do przychodni 30 km dalej, bo jak była zapisana tu bliżej domu to kiedyś stałam od 4:50 żeby zapisać ją na wizytę na dzieci chore i nie zapisałam 💀

• Blondi29 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk masz wkładkę miedzianą czy hormonalną? Jak oceniasz?

• Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja po pierwszej ciąży zaczęłam odczuwać owulację, praktycznie każdego miesiąca wiedziałam z którego jajnika jest owulacja, czasami ten ból był dosyć mocny. 🙂

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Blondi29 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy chrzest i byłam w kościele dopiąć jeszcze ostatnich formalności. Jaka tam jest zimnica. Planowałam ubrać ją normalnie w body, ubranko do chrztu, gruby sweter, płaszczyk, rajstopy i owinąć kocem, ale chyba zdecyduję się na kombinezon

• Blondi29 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty wrote:
    Tak, ja po pierwszej ciąży zaczęłam odczuwać owulację, praktycznie każdego miesiąca wiedziałam z którego jajnika jest owulacja, czasami ten ból był dosyć mocny. 🙂
    A przeszło ci kiedyś? Bo owulacja jak owulacja, ale ból okresowy jest w tej chwili już tylko oczko niżej od porodu XD

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Jutro mamy chrzest i byłam w kościele dopiąć jeszcze ostatnich formalności. Jaka tam jest zimnica. Planowałam ubrać ją normalnie w body, ubranko do chrztu, gruby sweter, płaszczyk, rajstopy i owinąć kocem, ale chyba zdecyduję się na kombinezon
    Jak ja będziesz miała na rękach albo do wózka to nie powinna zmarznąć

Blondi29 lubi tę wiadomość

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort wyszedł to dziecko ucho zaczęło boleć u młodszej. Jak dotykam to się krzywi, spina, czasami trochę marudzi. Umówiłam się już na pon :/

age.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Kkk masz wkładkę miedzianą czy hormonalną? Jak oceniasz?

Hormonalną, moja gin stwierdziła, że miedziana jest za duża na moją żelazną szyjkę (no nawet oksy jej nie ruszyła xD) a i tak miałam zakładaną ze znieczuleniem miejscowym, bo powiedziała, że mogę nie wytrzymać zakładania na żywca 🥲🙈 no i dzięki temu zakładanie nie bolało, ale jak mnie siekły skurcze w samochodzie w drodze powrotnej to cieszyłam się, że kazałam się niemężowi zawieźć, a nie jechałam sama, bo bym spowodowała jakiś wypadek, ten pierwszy dzień to był koszmar, leki przeciwbólowe trochę pomogły, później parę dni tylko tak okresowo i wyrywkowo łapał jakiś mocniejszy skurcz. Zakładałam jakoś pod koniec listopada, póki co jest spoko, pierwszy miesiąc zdarzały się jakieś plamienia, okres to jakiś żart, chyba przez parę dni poleci tyle co kiedyś przez 1 😅

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, dołączam sie do życzen! Zdrówka i dobrego snu 😁
    Zaciekawilyscie mnie z tym używaniem chata gpt do pomocy ze spaniem 😅 u nas ODPUKAĆ nie jest ostatnio najgorzej ale moze kiedyś skorzystam.
    My dzis 7 miesięcy skończyliśmy, z tej okazji zamiast porobić cos produktywnego kiedy dziecko spi to oglądam filmiki i zdjęcia z pierwszych tygodni jego życia i sie wzruszam, matka wariatka 🙃

Blondi29, awokado 🥑, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam 2x w życiu okres bolący jak poród i to tego ten ból trwał dłużej i środki przeciwbólowe nie działały hehe

Ten obecny jest tak 4/10 w porywach do 5/10 jeśli chodzi o ból a jeśli chodzi o odczucia owulacji to miałam taki moment gdzieś w okolicy świat (więc czasowo się zgadza), że kłuło mnie w podbrzuszu po lewej (myślałam, że od dźwigania młodego) a to był pewnie jajnik na owulację. No ale mnie się zdarzało czuć owulację przed ciążą.

Fajnie, że Ci spasował ten przepis na sernik Blondi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 21:59

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja j.ebie, nie wiem czy sobie nie złamałam palców u ręki, tak się spieszyłam do młodego jak zaczął płakać żeby nie obudził córki, że z impetu zatrzasnęłam drzwi na ręce xd zsinialy całe. Powodzenia dla mnie z noszeniem bobasa xd

age.png
  • Blondi29 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk dzięki za odpowiedź. Zapomniałam o twojej żelaznej szyjce :D
    Kasia, współczuję. Ja sama miałam ostatnio przewiane ucho i nawet nie chcę myśleć co taki maluch musi przeżywać. Oby szybko minęło :(
    Tanashi współczuję. W lipcu załatwiłam podobnie koleżance palec u stopy fotelem bujanym z Ikei

• Blondi29 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Awokado, dołączam sie do życzen! Zdrówka i dobrego snu 😁
    Zaciekawilyscie mnie z tym używaniem chata gpt do pomocy ze spaniem 😅 u nas ODPUKAĆ nie jest ostatnio najgorzej ale moze kiedyś skorzystam.
    My dzis 7 miesięcy skończyliśmy, z tej okazji zamiast porobić cos produktywnego kiedy dziecko spi to oglądam filmiki i zdjęcia z pierwszych tygodni jego życia i sie wzruszam, matka wariatka 🙃
    Polubiłam za to wzruszanie się pierwszymi tygodniami z bobasem. Mimo, że połóg przechodziłam beznadziejnie psychicznie to nie mogę przestać myśleć o tym, że chciałabym jeszcze raz przeżyć dzień, w którym ona się urodziła ❤️ Jednoczesnid nie wierzę jaka jest już duża, zaradna i ile potrafi 🥲❤️

KarolaKinga lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia weź jej ten okład z soli zrób i daj nurofen. Moją chyba ostanio to uratowało....chyba.

Tanasi obrązczke ściągaj od razu

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi o nieee 🫣 współczuję. Miałam kiedyś złamany palec u ręki i to jest masakra :/ też drzwi, ale samochodowe

Ogólnie podziwiam wszystkich co chrzczą dzieci w zimę bo ja bym się nie zdecydowała. Także powodzenia, serio. Niestety, w każdej parafi w jakiej w życiu mieszkałam był nieogrzewany kościół i tak się zastanawiałam zawsze jak ludzie zimą zmienią dziecku pieluchę w czasie mszy jak zrobi kupę właśnie zimą. A pewne rzeczy, jak wiemy, nie mogą poczekać 😅

Co do bolesnych owulacji to mnie się po drugim porodzie zrobiły tak bolesne, że potrafiłam z bólu zwymiotować. Za to okresy się zrobiły lajtowe, ale ja wcześniej miewałam takie, że kończyłam na pogotowiu bo mdlałam z bólu. Więc akurat tak by mogło zostać 🤣 Serio, ból porodowy o wiele lepiej znosiłam i nie mdlałam

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blondi29 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia właśnie my chcieliśmy we wrześniu albo w czerwcu na roczek, ale tak wyszło, że chrzestny miał pewne perturbacje z pracą i tylko ten styczeń był pewny, a zależało nam konkretnie na nim. Jestem szczerze mówiąc przerażona tym jutrzejszym dniem i kwestia ubrania jej tak żeby nie zmarzła 🫣

• kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kassia weź jej ten okład z soli zrób i daj nurofen. Moją chyba ostanio to uratowało....chyba.

Tanasi obrązczke ściągaj od razu
    Ok, dzięki zrobię 🙏

age.png

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi moje bóle okresowe nie były takie straszne, czasami wystarczyła tylko nospa :)

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starszego chrzest miałam w grudniu, ale to był sam chrzest, jakieś 15 min i do domu ;) Ale teraz nie chciałam w zimne miesiące chrzcić, miało być w sierpniu, ale wyszła nam przeprowadzka..także teraz albo bliżej Wielkanocy albo na roczek.

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ