CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajną „owulacje” to miałam będąc przed punkcją jajników 😅 23 jajka, trochę chodziłam pozaginana
A jeszcze pamiętam że w czwartek o 20:00 dałam sobie dwa zastrzyki, 20:05 taxi, 20:30 koncert Depeche Mode
Stałam z tyłu przygarbiona z lekka, ale było git
Wg zawsze miałam strasznie bolesne owulacje na lekach, nawet jak było 1 jajko. Jak raz na ruski rok miałam swoją owulację to jej nie czułam.
Wróciliśmy właśnie z 18, fajnie było. Potańczyłam sobie z małą, cieszę się że z nią pojechaliśmy.
Oby tylko żadnego choróbska nie było. Raczej wszyscy na zdrowych wyglądali -
No w takiej sytuacji to aż żal byłoby nie skorzystać. U na z kolei w drugą stronę i 💩brak, także czekamy.Kkk77 wrote:U nas jutro ma sypać śnieg cały dzień i noc i już w sumie zaczął, a że przez te sraczki się za bardzo nigdzie nie ruszaliśmy to stwierdziłam, że teraz albo nigdy, a ładnie świeciło słońce 🤣
Dzisiaj tylko 2 kupy i to całkiem przyzwoite 🥳 o wiele mniej też pierdział, miał wyborny humor, jedyne 2 drzemki, oby już było wszystko git 😮💨😮💨😮💨
Właśnie mamy 2 pobudkę od 19 😖 -
Elza dobra jesteś wariatka 🫣😅
Ja co prawda 21🥚🥚ale u mnie bezobjawowo, jak z resztą wszystkie owulacje. Ciekawe jak będzie po pierwszym okresie teraz.
Boże Tanashi współczuję i znam ten ból niestety 😩 -
Dobra chyba tylko stłuczenie, ale będę miała piękne sine palce na chrzest 😅 Gusia my robimy sam chrzest, bez mszy. Potem od razu na salę.
Karola ja obrączkę to noszę może 5 razy w roku 🤣 większość czasu jestem w domu, a po domu nie noszę, bo raz zaprawialam ogórki małosolne i zaprawilam je z obrączka 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 07:10
-
Blondi29 wrote:A przeszło ci kiedyś? Bo owulacja jak owulacja, ale ból okresowy jest w tej chwili już tylko oczko niżej od porodu

Polecam Ci jogę pod hormony
Oraz jedzenie zgodnie z faza cyklu - tak na luzie dorzucając to co jest zalecane, wiecejnizhormony na instagramie kiedyś dużo o tym pisała
Pomaga żeby czuć się dobrze cały cykl
Milczotka, Blondi29 lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Tanashi wrote:Ja j.ebie, nie wiem czy sobie nie złamałam palców u ręki, tak się spieszyłam do młodego jak zaczął płakać żeby nie obudził córki, że z impetu zatrzasnęłam drzwi na ręce xd zsinialy całe. Powodzenia dla mnie z noszeniem bobasa xd
Tanashi współczuję.. ja tak sobie załatwiłam Palec raz furtką a raz klapą od pianina. Ale to było po 1 palcu i miałam jedynie krwiaki.
A to na dloni czy wszystkie palce poszły?23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Witam się z pierwszej drzemki, moje dziecko uraczyło mnie dzisiaj produkcja 💩 o 5:30. Także teraz padł i dosypia.
Tanashi jak palce? Dasz radę ruszać?
Jak tam pogoda u was? U nas ciągle pada. Wczoraj miała być przerwa, ale to było zaledwie kilka godzin.
Obyło się bez awarii?
Widziałam w wiadomościach, że w Gdyni wysiadło ogrzewanie 🥺 masakra w takie mrozy.
-
Też ma fazę na robienie kupy rano? Mój od pewnego czasu budzi się 6-6.30, machnie kupę, poudaje pterodaktyla i chce iść spac. Myślę, ze to wlasnie to go wybudza i wolałabym, żeby pospał chwilę dłużej.Alex_92 wrote:Witam się z pierwszej drzemki, moje dziecko uraczyło mnie dzisiaj produkcja 💩 o 5:30. Także teraz padł i dosypia.
Tanashi jak palce? Dasz radę ruszać?
Jak tam pogoda u was? U nas ciągle pada. Wczoraj miała być przerwa, ale to było zaledwie kilka godzin.
Obyło się bez awarii?
Widziałam w wiadomościach, że w Gdyni wysiadło ogrzewanie 🥺 masakra w takie mrozy.
Też pada ciągle. Całą noc, na dziś i jutro pokazuje to samo🙄a jutro muszę samochodem jeździć, a w taką pogodę nie lubię. Dobrze, że mam dwie saperki to się nie zakopie (kupiłam drugą, bo myślałam ze poprzednią zgubiłam). -
Nineq właśnie nie zawsze tak ma, ale że wczoraj cały dzień nie było nic, to nie narzekam. Sama przymknęłam oczko na kanapie 😅
No do jazdy autem to kiepskie warunki, tym bardziej, że niektórzy hojrakują i dostają małpiego rozumu 😖 ja nie ruszam samochodu od jakiegoś tygodnia i już tak zasypany, że nie widać, że to auto. Niestety na własne życzenie mam napęd na tył, więc „wygodna” jazda kończy się właśnie w takich warunkach. -
U nas 💩 zazwyczaj niedługo po wstaniu i to niezależnie o której ma pobudkę.
My dziś jedziemy do szwagra na Śląsk i średnio właśnie z tą pogodą i moim niewyspaniem.
Ja z jednego jajnika mam bolesne owulacje, z drugiego nie.
Wlatuje drzemka i udało mi się podmienić sutek na smoczek 😮 -
Pospałam do 10. Nadal czuje się jak kupa.
Nineq ja woże łopatę z lawinowego ABC w bagażniku🤣
Alex_92 mnie wczoraj takich dwóch mistrzów kierownicy wkurzyło na drodze . Przeszkadza im,że ludzie jadą wolniej. O marce tych aut nie wspominam, bo jest to oczywiste .
Wypiłam wczoraj na wieczór ciemne piwo ,ale z alko bo nie miałam bez. Tak mnie łeb dziś boli,że zwariuję. Ale cycki mi rozsadza w końcu,także się opłacało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 10:25
-
Niestety wiem co to za marka, bo sami z mężem mamy 2 auta właśnie tejże „dresiarskiej” marki.
Aaaale o dziwo ostatnio stałam kilka minut przed przejściem to tylko BMW się zatrzymało nas puścić, po czym jak przeszliśmy to wdepnął gaz w podłogę i bokiem poszedł w drogę boczną 🫣 no debil.
-
Ja też z teamu tragicznego snu i to od samego porodu 🤡
Trochę też próbuje z chatem gadać - jego rady działają raz lepiej raz gorzej. Dużo raczej nie zmieniły.
Też jestem ciekawa co poradzi konsultant snu bo już byłam bliska kupienia konsultacji/kursu.
Jak ktoś ma dziecko śpiące i to jeszcze samo w łóżeczku (science fiction!) to chyba musi być zupełnie inne macierzyństwo tak na przytomniaka. 🕺🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 11:16
-
Ja się witam przy karmieniu mojego ssaka. Od rana intensywnie, bo rodzice wpadają na obiad, rosół gotowy, schabowe ubite 😄 rano zjadł kaszkę i miał turbodrzemke w wózku, od 7.30 to nasze pierwsze karmienie, mały nie marudził nawet za bardzo, ale mi już piersi nabrały 😄
U nas biało, zawiane, dawno takiej zimy nie było.
Spokojnej niedzieli wszystkim 😊👦2017 synek
👶26.06.2025 synek -
Tanashi wspolczuje tej akcji i bólu 🙈
U mnie tez od kilku dni padał śnieg i to tak sporo.
Ale wkurzona jestem,bo po osiedlu jeżdżą traktorkiem i odsnieżają. A ten śnieg spychają uwaga - pod moim balkonem... Zrobila sie z tego górka i dzieci całe dnie zjezdzają i krzycza mi doslownie pod oknami... Dziś zaczeli już rowno o 7 rano.
A doslownie 200m ode mnie jest plac zabaw,który jest w dole i na ktorym mozna elegancko zjezdzac na fajnej górce bez ryzyka wjechania w ściane. -
Tanashi, aż wzdryga od opisu. Współczuję tego bólu. Oby obrażenia szybko przeszły!
Ukulele, miałam takie dziecko śpiące samo w dostawce. Aż do 4 miesiąca, kiedy się popsuło i końca nie widać.
U mnie też zasypało i okrutnie wieje. Nici ze spaceru. Siedzimy dzisiaj w domu i próbujemy przetrwać słabe nastroje.
Czy gdy idą zęby to raczej boli tylko przed tym jak się przebiją? Czy jak już widać czubek to też dziecko może czuć jakiś dyskomfort? Bo nie wiem czy to od tego pierwszego zęba małemu nagle załączyly się takie dramy, czy po prostu gorszy dzień.