X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My jechaliśmy dziś a4 i na szczęście była fajnie utrzymana, przejezdna.

Mój bobas umie się sprzedać i jak zwykle będąc w gościach złote dziecko, zero płaczu, śmiech i zabawy 🫣

U nas też zawsze superowo na wyjścia i czytałam, że w domu Dziecko po prostu czuje często swobodę wyrażania emocji, stąd więcej marudków

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas też zawsze superowo na wyjścia i czytałam, że w domu Dziecko po prostu czuje często swobodę wyrażania emocji, stąd więcej marudków

Da się tą swobodę jakoś wyłączyć od czasu do czasu? Tak żeby nie skończyć w psychiatryku ? Dla koleżanki pytam xd

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Kurczę, to u nas odwrotnie. Jak idziemy gdzieś w gości to moje dziecko robi się bardziej marudne i płaczliwe niż zazwyczaj. Mam wrażenie, że jest przestymulowane, bo dużo się dzieje. Na wigilii mały wpadł w tak histeryczny atak płaczu, że nie szło go uspokoić. Musieliśmy zapakować go do samochodu i zrobić rundkę, żeby się wyciszył.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Karola smartwool to jest coś na lata i warte swojej ceny?
    Patrzę na te 100% wełna merynosowa, 250 g/m² bo chyba tylko 250 nie będzie prześwitywać
    Ty to chcesz jako warstwę docieplającą czy wierzchnią?

https://eu.icebreaker.com/pl-pl/collections/pants-leggings/products/leginsy-zoneknits-z-we_ny-merino-260-ib0a56hj011

Ja kiedyś miałam te ale jako docieplającą warstwa to były za gube. Natomiast jako wierzchnia były za zimne na mrozy. A to jest chyba 260.

Czyste merino nigdy nie jest na lata,bo przez brak natluszczenia się wykrusza. Wiadomo,że płuczesz w lanolinie ale jednak niszczeje. Jak masz merino z domieszką syntetyku to starcza zdecydowanie na dłużej i jest bezpieczniejsze w pielęgnacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 20:16

event.png
  • Otevel Nowa

Wysłany: 11 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A pękła Ci czy bąbel? Mi wystarczyły plastry compete I masc cynkowa jak robilam chwile przerwy od plastra i młodym się nie zajmowałam i było ok a miałam już z 5 razy no ale mi nie pękło.
    Jeszcze nie pękł
    Nałożyłam grubą warstwę maści cynkowej
    Dzięki Dziewczyny!

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to ktoś tutaj też na Cypr leci zaniedlugo,dobrze kojarzę?
    Kassia to w Tajlandię uderza,to pamiętam ale ktoś jeszcze gdzieś leci.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nineq chyba miała na Cypr ale leci do Grecji?
    Czy coś poplątałam?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit hahaha, moja koleżanka też pyta 🙈

Karola a kiedy lecicie?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nineq chyba miała na Cypr ale leci do Grecji?
    Czy coś poplątałam?
    Tak, miałam na Cypr, ale będzie Grecja. Loty nie pasowały godzinowo.

Luna wspominała coś o Cyprze.

Jakiś wariat co kilka godzin odśnieża samochód i dookoła niego😆ale nigdzie nie jedzie. Samochód od czwartku stoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:08

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemąż u nas ambitnie poodśnieżał, ale coś czuję, że do rana i tak to z powrotem zasypie xD

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tez anioł w gościach a w domu jęczy. Nie płacze duzo ale jęczy 😆

U nas sukces mleko mm zjedzone. Bo już miałam stresa jak mi zabraknie mojego co dać. Jednak zmiana na 2jke swierzo kupiona była dobrym krokiem.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to chcesz jako warstwę docieplającą czy wierzchnią?

https://eu.icebreaker.com/pl-pl/collections/pants-leggings/products/leginsy-zoneknits-z-we_ny-merino-260-ib0a56hj011

Ja kiedyś miałam te ale jako docieplającą warstwa to były za gube. Natomiast jako wierzchnia były za zimne na mrozy. A to jest chyba 260.

Czyste merino nigdy nie jest na lata,bo przez brak natluszczenia się wykrusza. Wiadomo,że płuczesz w lanolinie ale jednak niszczeje. Jak masz merino z domieszką syntetyku to starcza zdecydowanie na dłużej i jest bezpieczniejsze w pielęgnacji.

Ja zwykle na spacer idę w długiej kurtce do łydki, ciepłych butach, swetrze wełnianym i legginsach. Tr legginsy to mam kompletnie byle jakie, może nie są cienkie, ale bez szału to na pewno więc myślałam o jakichś jakościowych

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj znowu 5:38 i śpiewanie, jakieś opowieści tylko tym razem jeszcze bez 💩 więc czekam.

Ja wczoraj odśnieżałam, a w zasadzie robiłam ścieżki od furtki do domu, od domu do garażu i od garażu do ogrodu (do altany) dla naszego kota przybłędy. Mamy takiego gościa od wakacji, który sobie urzęduje u nas w garażu. No, a że nikt tam jeszcze nie mieszka to napadało śniegu dosłownie do kolan 🫣

Podobno od czwartku ocieplenie na wschodniej ścianie 😊

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    U nas dzisiaj znowu 5:38 i śpiewanie, jakieś opowieści tylko tym razem jeszcze bez 💩 więc czekam.

Ja wczoraj odśnieżałam, a w zasadzie robiłam ścieżki od furtki do domu, od domu do garażu i od garażu do ogrodu (do altany) dla naszego kota przybłędy. Mamy takiego gościa od wakacji, który sobie urzęduje u nas w garażu. No, a że nikt tam jeszcze nie mieszka to napadało śniegu dosłownie do kolan 🫣

Podobno od czwartku ocieplenie na wschodniej ścianie 😊
    Nie chcę Cię dołować, ale czwartek, piątek cieplej, a od soboty znowu na minusie 😆nie mieszkam w Lublinie, ale pogodowo to podobnie jak u mnie się kształtuje.

Ja muszę dziś na zakupy ruszyć, to będzie dopiero wyprawa 😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Minimix Nowa

Wysłany: 12 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wybieramy pod koniec marca

U nas ostatnio nocki jakieś lepsze, jak się położę spać to wychodzi mi ze 3h ciągiem zanim się zaczną pobudki 🫣 dzisiaj jak się o 1:30 obudziłam to potem zasnąć nie mogłam z tego dobrobytu

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ktoś ma może rady na wyjście z domu bez płaczu? U nas ubieranie czapki i kombinezonu to jakiś dramat, krzyk jakby ktoś obdzierał małego ze skóry 😭

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nie chcę Cię dołować, ale czwartek, piątek cieplej, a od soboty znowu na minusie 😆nie mieszkam w Lublinie, ale pogodowo to podobnie jak u mnie się kształtuje.

Ja muszę dziś na zakupy ruszyć, to będzie dopiero wyprawa 😅
    No nie 🫣 to siedzenie w domu zaczyna mi już siadać na psyche, a nasza ulica standardowo nie jest nawet trochę odśnieżona 😠 mój mąż mówił wczoraj jak czekał na nas, że 3 auta zrezygnowały i cofały do głównej. Więc ani z wózkiem ani z nosidłem spacerów chwilowo nie ma. Chyba zacznę z małym siedzieć na balkonie …

Tyle mojego co ruszyliśmy wczoraj właśnie autem zobaczyć jak nasza budowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 08:55

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ktoś ma może rady na wyjście z domu bez płaczu? U nas ubieranie czapki i kombinezonu to jakiś dramat, krzyk jakby ktoś obdzierał małego ze skóry 😭

Przeprowadzka do ciepłego kraju 🤣

Marsol, Margareetka, xSmerfetkax, KarolaKinga, Paty, Blackapple, Ukulele, Alex_92, lusix lubią tę wiadomość

age.png
  • Karuzela Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ja ubieram trzymając na rękach, potem tylko na dwie sekundy kładę, żeby dosunąć suwak, wtedy jest bez dramy, bo jak zakładałam kombinezon jak leżał to też wielki krzyk i wyginanie

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

• Paty Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka u nas też krzyki przy ubieraniu. W tym temacie to oczekujemy wiosny, będzie chociaż mniej warstw, bo mój ogólnie nie lubi się ubierać.. ;)
    Alex ja też jestem z tej ściany wschodniej 😄 ale z małego miasteczka, więc jakoś sobie radzimy z wychodzeniem, chociaż na naszej uliczce też nieodśnieżone, mąż musi łopatować xd

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
‹‹ 2508 2509 2510 2511 2512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ