X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Przeprowadzka do ciepłego kraju 🤣

Dokładnie 😅 tylko to pomoże 🤣
    U nas ubieranie na rękach nie zdawało egzaminu, bo też był płacz

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ktoś ma może rady na wyjście z domu bez płaczu? U nas ubieranie czapki i kombinezonu to jakiś dramat, krzyk jakby ktoś obdzierał małego ze skóry 😭

U nas też nie ma wyjścia bez krzyków przy ubieraniu. Staram się odwrócić uwagę. Śpiewam, robię głupie miny, no i mały cieszy się gdy zakładam sobie czapkę, więc to must have.

Tanashi, nie zliczę ile razy zasugerowałam mężowi rozwiązanie z przeprowadzką do ciepłego kraju 😅

Tanashi, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej osłabiało ubieranie dwulatki, tyle warstw na dwór na zabawę, ludzie, to się nie kończy 🤣 wtedy naprawdę marzę o cieple. I doceniam to, że córka z grubsza ubiera się już sama na dwór, tylko z zapięciem kurtki potrzebuje pomocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:26

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu! W lutym mamy wyjazd w góry, więc trzymajcie za mnie kciuki przy ubieraniu tam tego małego giganta 🤣

Paty, Marsol, Lauraa, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi padłam z tą przeprowadzką do ciepłych krajów.

U nas trochę pomaga ubieranie na kolanach i jak dziecię jest w miarę wyspane to też mam wrażenie, że jest łatwiej, inna sprawa, że zwykle na spacer go zabieram na drzemki.

A dzisiaj to chyba musimy iść w chuście, bo zapomnieliśmy wypakować wózka z samochodu i sobie pojechał z mężem do pracy 😅

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka jaki macie rozmiar? 😅

Margaretka jak dzisiejsze drzemki? Coś lepiej?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ktoś ma może rady na wyjście z domu bez płaczu? U nas ubieranie czapki i kombinezonu to jakiś dramat, krzyk jakby ktoś obdzierał małego ze skóry 😭

Ja z „idziemy do zoo” przerzuciłam się na „babyshark” i jakoś tam się ubieramy w nawet niezłym nastroju xD

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Rozmiar to akurat 68 z hm także rozmiarowo mały a z zachowania gigant 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kierwa, wyjście do sklepu 500 m to jakbym zrobiła zajebisty trening🥵spociłam się jak głupia.

Mój się drze na czapkę. Nienawidzi, ciągnie żeby ściągnąć. A kombinezon jak zakładam to zawsze cos do ręki daję chociaż bywa ciężko. Czekam na ciepło.

My w lotka gramy zeby do tych ciepłych krajów się przeprowadzić 😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie chyba jestem wyrodną matką.
    Od czasu świąt wyszłam z małą ma spacer tylko raz ostatnio.
    Chcialabym chodzić,ale za cholere nie mam jak. Wczesniej miałam mrozy ponad -10°. Teraz sniegu nawalone,chodniki nie są odsiezone tylko snieg na nich ubity i nic nie sypią. Ostatnio jak byłam to małą w wózku na tych wertepach tak trzęsło,że musialam ją wyjąc i niesc na rękach + prowadzić wózek. A to już prawie 8kg szczescia w zimowym kombinezonie- łatwo nie było.
    Od kilku dni cały czas u nas sypie,to też nie sprzyja wyjściom. A bardzo bym chciała.
    Też nie lubi się ubierac w kombinezon,czapka to już w ogole egzorcyste wzywac. Rączek nie moze miec zakrytych bo też szał jest 🙈

Dzisiejsza nocka no cóż... spałam 1.5h
    Kawy nie pije...Pomocy 🙈😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zaraz idziemy do lasu ale w nosidle, bo młody wstał o 5, jestem już po dwóch kawach i nie pomogło, musi mnie sieknąc mróz żebym się obudziła 🤣 mam do zrobienia cake sicles na chrzciny, więc wieczorem nie będzie spania 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 11:13

kasssia, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Dopiero wjeżdża pierwsza drzemka dziś 😅 bo udało mi się dolulać bobasa jak tata wstał do pracy i spał ciągiem ponad 2h 🫣 gdybyśmy w nocy mieli takie bloki snu 😶‍🌫️

Truskawka nie przejmuj się, ja miałam na jesień taki okres, że też cały tydzień nie było spaceru.

Nineq to kardio zaliczone 😅 my chyba pójdziemy na spacer dopiero popołudniu jak będę mieć pomoc do pchania wózka.
    Myślałam nad sankami, ale mały jeszcze nie siedzi sam stabilnie, a poza tym kupowanie sanek na górce cenowej 🙈

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi masz jakiś spoko przepis na cake sicles?

Marzy mi się, żeby zrobić mini słodki stół na roczek i zbieram powoli przepisy i foremki 😄

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Tanashi masz jakiś spoko przepis na cake sicles?

Marzy mi się, żeby zrobić mini słodki stół na roczek i zbieram powoli przepisy i foremki 😄

Będę robić pierwszy raz więc dam znać jak wyszło i wtedy podeślę przepis xD

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puściłam małemu (albo raczej bardziej sobie) Stayin Alive Bee Gees przy ubieraniu. Był tak zachwycony, że obyło się bez płaczu. Podjęłam próbę spaceru i o ile udało mi się przedrzeć przez zaspę przy wejściu do klatki, to pokonały mnie kompletnie nieodśnieżone chodniki. Tylko wózek z płozami, jakie mają w krajach skandynawskich, mógłby się przez to przedrzeć. Próba zakończyła się fiaskiem. Jak będę duża i bogata to przeprowadzę się na Kanary 🫠

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My codziennie chodzimy na spacery, ale u nas taka rutyna ze ide spacerkiem do rodziców na kawę 😅 no i mały często w wózku ma drzemkę, a wole wózek niż usypianie małego gościa

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam normalnie chodzę z wózkiem codziennie. Dzisiaj też cisłyśmy przez śnieg.
    Ona tyle co mi sie w wózku przespała ,a tak to w domu,cały czas w Tuli na moich plecach. Od śpiewania Pani Ze, Ze, Ze Pani Bra, Bra, Bra palą mi się styki.

event.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Rozmiar to akurat 68 z hm także rozmiarowo mały a z zachowania gigant 😅

Aaaa 🤣 bo nasz wjechał w 80. Myślałam że suszarka kurczy ubrania, ale jednak nie 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    W takim razie chyba jestem wyrodną matką.
    Od czasu świąt wyszłam z małą ma spacer tylko raz ostatnio.
    Chcialabym chodzić,ale za cholere nie mam jak. Wczesniej miałam mrozy ponad -10°. Teraz sniegu nawalone,chodniki nie są odsiezone tylko snieg na nich ubity i nic nie sypią. Ostatnio jak byłam to małą w wózku na tych wertepach tak trzęsło,że musialam ją wyjąc i niesc na rękach + prowadzić wózek. A to już prawie 8kg szczescia w zimowym kombinezonie- łatwo nie było.
    Od kilku dni cały czas u nas sypie,to też nie sprzyja wyjściom. A bardzo bym chciała.
    Też nie lubi się ubierac w kombinezon,czapka to już w ogole egzorcyste wzywac. Rączek nie moze miec zakrytych bo też szał jest 🙈

Dzisiejsza nocka no cóż... spałam 1.5h
    Kawy nie pije...Pomocy 🙈😅

Też nie piłam kawy, ale z bobasem wymiękłam 🤣 także szacun.

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dopiero wjeżdża pierwsza drzemka dziś 😅 bo udało mi się dolulać bobasa jak tata wstał do pracy i spał ciągiem ponad 2h 🫣 gdybyśmy w nocy mieli takie bloki snu 😶‍🌫️

Truskawka nie przejmuj się, ja miałam na jesień taki okres, że też cały tydzień nie było spaceru.

Nineq to kardio zaliczone 😅 my chyba pójdziemy na spacer dopiero popołudniu jak będę mieć pomoc do pchania wózka.
    Myślałam nad sankami, ale mały jeszcze nie siedzi sam stabilnie, a poza tym kupowanie sanek na górce cenowej 🙈

A w nocy śpi z Wami? Ja dopiero odetchnęłam z jego nocnym spaniem jak go wzięłam do łóżka 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ