X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Przeprowadzka do ciepłego kraju 🤣

Dokładnie 😅 tylko to pomoże 🤣
    U nas ubieranie na rękach nie zdawało egzaminu, bo też był płacz

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ktoś ma może rady na wyjście z domu bez płaczu? U nas ubieranie czapki i kombinezonu to jakiś dramat, krzyk jakby ktoś obdzierał małego ze skóry 😭

U nas też nie ma wyjścia bez krzyków przy ubieraniu. Staram się odwrócić uwagę. Śpiewam, robię głupie miny, no i mały cieszy się gdy zakładam sobie czapkę, więc to must have.

Tanashi, nie zliczę ile razy zasugerowałam mężowi rozwiązanie z przeprowadzką do ciepłego kraju 😅

Tanashi, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej osłabiało ubieranie dwulatki, tyle warstw na dwór na zabawę, ludzie, to się nie kończy 🤣 wtedy naprawdę marzę o cieple. I doceniam to, że córka z grubsza ubiera się już sama na dwór, tylko z zapięciem kurtki potrzebuje pomocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:26

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu! W lutym mamy wyjazd w góry, więc trzymajcie za mnie kciuki przy ubieraniu tam tego małego giganta 🤣

Paty, Marsol, Lauraa, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi padłam z tą przeprowadzką do ciepłych krajów.

U nas trochę pomaga ubieranie na kolanach i jak dziecię jest w miarę wyspane to też mam wrażenie, że jest łatwiej, inna sprawa, że zwykle na spacer go zabieram na drzemki.

A dzisiaj to chyba musimy iść w chuście, bo zapomnieliśmy wypakować wózka z samochodu i sobie pojechał z mężem do pracy 😅

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka jaki macie rozmiar? 😅

Margaretka jak dzisiejsze drzemki? Coś lepiej?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ktoś ma może rady na wyjście z domu bez płaczu? U nas ubieranie czapki i kombinezonu to jakiś dramat, krzyk jakby ktoś obdzierał małego ze skóry 😭

Ja z „idziemy do zoo” przerzuciłam się na „babyshark” i jakoś tam się ubieramy w nawet niezłym nastroju xD

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Rozmiar to akurat 68 z hm także rozmiarowo mały a z zachowania gigant 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kierwa, wyjście do sklepu 500 m to jakbym zrobiła zajebisty trening🥵spociłam się jak głupia.

Mój się drze na czapkę. Nienawidzi, ciągnie żeby ściągnąć. A kombinezon jak zakładam to zawsze cos do ręki daję chociaż bywa ciężko. Czekam na ciepło.

My w lotka gramy zeby do tych ciepłych krajów się przeprowadzić 😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie chyba jestem wyrodną matką.
    Od czasu świąt wyszłam z małą ma spacer tylko raz ostatnio.
    Chcialabym chodzić,ale za cholere nie mam jak. Wczesniej miałam mrozy ponad -10°. Teraz sniegu nawalone,chodniki nie są odsiezone tylko snieg na nich ubity i nic nie sypią. Ostatnio jak byłam to małą w wózku na tych wertepach tak trzęsło,że musialam ją wyjąc i niesc na rękach + prowadzić wózek. A to już prawie 8kg szczescia w zimowym kombinezonie- łatwo nie było.
    Od kilku dni cały czas u nas sypie,to też nie sprzyja wyjściom. A bardzo bym chciała.
    Też nie lubi się ubierac w kombinezon,czapka to już w ogole egzorcyste wzywac. Rączek nie moze miec zakrytych bo też szał jest 🙈

Dzisiejsza nocka no cóż... spałam 1.5h
    Kawy nie pije...Pomocy 🙈😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zaraz idziemy do lasu ale w nosidle, bo młody wstał o 5, jestem już po dwóch kawach i nie pomogło, musi mnie sieknąc mróz żebym się obudziła 🤣 mam do zrobienia cake sicles na chrzciny, więc wieczorem nie będzie spania 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 11:13

kasssia, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Dopiero wjeżdża pierwsza drzemka dziś 😅 bo udało mi się dolulać bobasa jak tata wstał do pracy i spał ciągiem ponad 2h 🫣 gdybyśmy w nocy mieli takie bloki snu 😶‍🌫️

Truskawka nie przejmuj się, ja miałam na jesień taki okres, że też cały tydzień nie było spaceru.

Nineq to kardio zaliczone 😅 my chyba pójdziemy na spacer dopiero popołudniu jak będę mieć pomoc do pchania wózka.
    Myślałam nad sankami, ale mały jeszcze nie siedzi sam stabilnie, a poza tym kupowanie sanek na górce cenowej 🙈

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi masz jakiś spoko przepis na cake sicles?

Marzy mi się, żeby zrobić mini słodki stół na roczek i zbieram powoli przepisy i foremki 😄

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Tanashi masz jakiś spoko przepis na cake sicles?

Marzy mi się, żeby zrobić mini słodki stół na roczek i zbieram powoli przepisy i foremki 😄

Będę robić pierwszy raz więc dam znać jak wyszło i wtedy podeślę przepis xD

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puściłam małemu (albo raczej bardziej sobie) Stayin Alive Bee Gees przy ubieraniu. Był tak zachwycony, że obyło się bez płaczu. Podjęłam próbę spaceru i o ile udało mi się przedrzeć przez zaspę przy wejściu do klatki, to pokonały mnie kompletnie nieodśnieżone chodniki. Tylko wózek z płozami, jakie mają w krajach skandynawskich, mógłby się przez to przedrzeć. Próba zakończyła się fiaskiem. Jak będę duża i bogata to przeprowadzę się na Kanary 🫠

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My codziennie chodzimy na spacery, ale u nas taka rutyna ze ide spacerkiem do rodziców na kawę 😅 no i mały często w wózku ma drzemkę, a wole wózek niż usypianie małego gościa

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam normalnie chodzę z wózkiem codziennie. Dzisiaj też cisłyśmy przez śnieg.
    Ona tyle co mi sie w wózku przespała ,a tak to w domu,cały czas w Tuli na moich plecach. Od śpiewania Pani Ze, Ze, Ze Pani Bra, Bra, Bra palą mi się styki.

event.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Rozmiar to akurat 68 z hm także rozmiarowo mały a z zachowania gigant 😅

Aaaa 🤣 bo nasz wjechał w 80. Myślałam że suszarka kurczy ubrania, ale jednak nie 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    W takim razie chyba jestem wyrodną matką.
    Od czasu świąt wyszłam z małą ma spacer tylko raz ostatnio.
    Chcialabym chodzić,ale za cholere nie mam jak. Wczesniej miałam mrozy ponad -10°. Teraz sniegu nawalone,chodniki nie są odsiezone tylko snieg na nich ubity i nic nie sypią. Ostatnio jak byłam to małą w wózku na tych wertepach tak trzęsło,że musialam ją wyjąc i niesc na rękach + prowadzić wózek. A to już prawie 8kg szczescia w zimowym kombinezonie- łatwo nie było.
    Od kilku dni cały czas u nas sypie,to też nie sprzyja wyjściom. A bardzo bym chciała.
    Też nie lubi się ubierac w kombinezon,czapka to już w ogole egzorcyste wzywac. Rączek nie moze miec zakrytych bo też szał jest 🙈

Dzisiejsza nocka no cóż... spałam 1.5h
    Kawy nie pije...Pomocy 🙈😅

Też nie piłam kawy, ale z bobasem wymiękłam 🤣 także szacun.

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dopiero wjeżdża pierwsza drzemka dziś 😅 bo udało mi się dolulać bobasa jak tata wstał do pracy i spał ciągiem ponad 2h 🫣 gdybyśmy w nocy mieli takie bloki snu 😶‍🌫️

Truskawka nie przejmuj się, ja miałam na jesień taki okres, że też cały tydzień nie było spaceru.

Nineq to kardio zaliczone 😅 my chyba pójdziemy na spacer dopiero popołudniu jak będę mieć pomoc do pchania wózka.
    Myślałam nad sankami, ale mały jeszcze nie siedzi sam stabilnie, a poza tym kupowanie sanek na górce cenowej 🙈

A w nocy śpi z Wami? Ja dopiero odetchnęłam z jego nocnym spaniem jak go wzięłam do łóżka 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ