SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam Was ostatnio czy któryś bobas jeszcze nie pełza i dzisiaj nagle odwracam się po chwili a on zamiast na macie to na podłodze 🤭

Tanashi, Truuskaawka, Elza1234, Margareetka, Blondi29, Milczotka, Alex_92, kasssia, Ukulele, xSmerfetkax, Katikat, Anabbit lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o tym szczepieniu dziś 🫩 shit, myślałam że grudzień był ciężki ale wtedy przyszedł styczeń xddd

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jak ręka? Mega współczuję 🤕

Karola kiedy ten Cypr? Jezu jak mi się marzy odrobina ciepła. Okazuje się że mamy źle docieplony dom. Normalnie przy tych mrozach w nocy czuję jak nawiewa nie wiem skąd

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Zapomniałam o tym szczepieniu dziś 🫩 shit, myślałam że grudzień był ciężki ale wtedy przyszedł styczeń xddd

Ups 😶 my mamy jutro ale chyba przełożę o tydzien. Tatuś kaszle i smarka, młody też coś furczy 🥵 najgorsze że to te trzecie 5w1 i drugie prevenar bo mamy obsuwę

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:42

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    O kierwa, wyjście do sklepu 500 m to jakbym zrobiła zajebisty trening🥵spociłam się jak głupia.

Mój się drze na czapkę. Nienawidzi, ciągnie żeby ściągnąć. A kombinezon jak zakładam to zawsze cos do ręki daję chociaż bywa ciężko. Czekam na ciepło.

My w lotka gramy zeby do tych ciepłych krajów się przeprowadzić 😆

Cos Wam sie udaje wygrywać? 😛 Boże wieki nie grałam 😅

Czyli widzisz na siłkę nie trzeba iść 🫢 ja się zaskoczyłam bo założyłam wczoraj zegarek żeby sprawdzić ile w nocy śpię i kiedy się budzę, ale zaskoczyło mnie to że cały dzień wczoraj byłam w domu z młodym bo odczuwalna była -14 i wiało cholernie. A tu mi się ponad 5k kroków nabiło. 🤣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Tanashi jak ręka? Mega współczuję 🤕

Karola kiedy ten Cypr? Jezu jak mi się marzy odrobina ciepła. Okazuje się że mamy źle docieplony dom. Normalnie przy tych mrozach w nocy czuję jak nawiewa nie wiem skąd
    Początek marca.

Ja mam nieocieplony strych i mi wieje z paxa,który jest na ścianie, za którą są schody na strych. Autentycznie otwieram szafę a z niej wieje.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A w nocy śpi z Wami? Ja dopiero odetchnęłam z jego nocnym spaniem jak go wzięłam do łóżka 🙈

Śpi z nami, w dostawce super spał tak do 4miesiąca, potem przyszedł regres i już został z nami w łóżku 🙈 także kupiłam barierkę do łóżka i tak sobie śpimy razem.
    Nasza pierwsza drzemka trwała 1:20h i spał sam w łóżku. Oczywiście zupełnie się nie chwalę tym, bo to zapewne jednorazowy wybryk 😅

Tanashi ale przegapiliscie, czy zdążysz do przychodni?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegapiłam:/ muszę poprosić o nowy termin.

Laura dzięki że pytasz, w sumie już nawet nie boli, zasinienie szybko schodzi :D regeneruję się jak wilkołak w zmierzchu xddd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:54

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, wcale to nic dziwnego że przegapiłaś 😄 normalka. U nas też spanie u siebie było do 6 msc, teraz nie da rady 😅 za jakis czas spróbuję znowu.

Ten tort wyszedł mi jednak za suchy. Tanashi, jakieś rady jak dobrać ilość płynu do nasączenia biszkoptu żeby nie było za dużo ani za mało? 😃

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, my też jedziemy sam początek marca, będziemy równolegle relacjonować 😛

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Początek marca.

Ja mam nieocieplony strych i mi wieje z paxa,który jest na ścianie, za którą są schody na strych. Autentycznie otwieram szafę a z niej wieje.

Wejście do Narni 😅

age.png
  • Blondi29 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel dzięki za polecajkę jogi i tej diety. Będę badać temat. Może coś mi to da, a jak nie to na pewno nie zaszkodzi.
    Truskawka nie przejmuj się. My normalnie chodziłyśmy na spacery na trzy godziny, ale od tygodnia też nigdzie nie wychodzimy. Nasza ulica może i jest odśnieżona, ale te sąsiadujące już nie. Z tym, że u nas na osiedlu sypią takie warstwy soli, że ostatnio skrobałam podłogę w przedpokoju na kolanach przez godzinę. Z nosidłem nie dam rady wyjść, bo mała denerwuje się będąc w kombinezonie i nosidle. Poza tym waży ponad 10 kg więc nie widzę tego na razie. Może uda się za kilka dni.

• Blondi29 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura gratulacje odblokowania poziomu pełzaka!

• Blondi29 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie dywany przy dzieciakach? Czy w ogóle warto mieć? U młodej w pokoju mamy matę, puzzle z salonu już wywaliłam, ale potrzebuję chyba jednak dywanu, bo ona poza okresem kiedy śpi i je właściwie cały czas jest na podłodze. Nie wiem czy nie wolałabym położyć kawałka dywanu zamiast ogromnej maty. No i mi też będzie się przyjemniej leżeć obok niej na dywanie, a nie na podłodze xd Z tym, że ja nie jestem fanką dywanów i zastanawiam się czy zaraz nie będę żałować, że ciężko się to pierze albo że chłonie zapachy. Macie coś do polecenia?

Cel95 lubi tę wiadomość

• Milczotka Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ktoś ma może rady na wyjście z domu bez płaczu? U nas ubieranie czapki i kombinezonu to jakiś dramat, krzyk jakby ktoś obdzierał małego ze skóry 😭
    Ja daje jej do ręki paczkę chusteczek higienicznych i przekłada sobie z rączki do rączki. Najlepsza zabawka zaraz po butelce XD

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę marzec zapowiada się wyjazdowo, fajnie będzie śledzić Wasze relacje z podróży 🥰

Blondi mnie połączenie dywanu i dziecka nie przekonuje ze względów higienicznych.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Wejście do Narni 😅
    Boże też o tym pomyślałam 😅 u nas dzisiaj spacer w nosidle do sklepu tyle co. Nie mam siły łazić w tych zaspach, tym bardziej że już idąc do sklepu prawie leżałam pod klatką.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I krzyki na paczkę chusteczek 😅 trzyma w rączkach i na nią krzyczy 🤷🏼‍♀️ ogólnie jakiś dzisiaj rozkrzyczany i rozgadany ten mój bobas 👶😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:18

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura🤡więcej wydaliśmy niż wygraliśmy.

My lecimy dopiero kwiecień/maj, żeby było trochę cieplej. Teraz to by Malediwy jeszcze raz się przydały 🏖

Blondi, jak nie chcesz dłubacza dywanowego to nie rozkładaj. Wszędzie znajdzie jakiś okruch.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi my jesteśmy antydywanowi, bo mąż ma mocną alergię na roztocza a według mnie, choćby skały srały dywanu nie da się aż tak doczyścić jak samych paneli/płytek (w szczególności jak się ma zwierzęta).

Także u nas młody popyla po panelach, tylko trzeba trochę zerkać, bo on nie ogarnia, żeby nie obracać się na plecy z całym impetem, więc już się zdarzyło, że trochę sobie obił głowę 😅

age.png
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ