CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytałam Was ostatnio czy któryś bobas jeszcze nie pełza i dzisiaj nagle odwracam się po chwili a on zamiast na macie to na podłodze 🤭
Tanashi, Truuskaawka, Elza1234, Margareetka, Blondi29, Milczotka, Alex_92, kasssia, Ukulele, xSmerfetkax, Katikat, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Tanashi jak ręka? Mega współczuję 🤕
Karola kiedy ten Cypr? Jezu jak mi się marzy odrobina ciepła. Okazuje się że mamy źle docieplony dom. Normalnie przy tych mrozach w nocy czuję jak nawiewa nie wiem skąd -
Tanashi wrote:Zapomniałam o tym szczepieniu dziś shit, myślałam że grudzień był ciężki ale wtedy przyszedł styczeń xddd
Ups 😶 my mamy jutro ale chyba przełożę o tydzien. Tatuś kaszle i smarka, młody też coś furczy 🥵 najgorsze że to te trzecie 5w1 i drugie prevenar bo mamy obsuwęWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:42
-
Nineq wrote:O kierwa, wyjście do sklepu 500 m to jakbym zrobiła zajebisty trening🥵spociłam się jak głupia.
Mój się drze na czapkę. Nienawidzi, ciągnie żeby ściągnąć. A kombinezon jak zakładam to zawsze cos do ręki daję chociaż bywa ciężko. Czekam na ciepło.
My w lotka gramy zeby do tych ciepłych krajów się przeprowadzić 😆
Cos Wam sie udaje wygrywać? 😛 Boże wieki nie grałam 😅
Czyli widzisz na siłkę nie trzeba iść 🫢 ja się zaskoczyłam bo założyłam wczoraj zegarek żeby sprawdzić ile w nocy śpię i kiedy się budzę, ale zaskoczyło mnie to że cały dzień wczoraj byłam w domu z młodym bo odczuwalna była -14 i wiało cholernie. A tu mi się ponad 5k kroków nabiło. 🤣 -
Początek marca.Lauraa wrote:Tanashi jak ręka? Mega współczuję 🤕
Karola kiedy ten Cypr? Jezu jak mi się marzy odrobina ciepła. Okazuje się że mamy źle docieplony dom. Normalnie przy tych mrozach w nocy czuję jak nawiewa nie wiem skąd
Ja mam nieocieplony strych i mi wieje z paxa,który jest na ścianie, za którą są schody na strych. Autentycznie otwieram szafę a z niej wieje. -
Lauraa wrote:A w nocy śpi z Wami? Ja dopiero odetchnęłam z jego nocnym spaniem jak go wzięłam do łóżka 🙈
Śpi z nami, w dostawce super spał tak do 4miesiąca, potem przyszedł regres i już został z nami w łóżku 🙈 także kupiłam barierkę do łóżka i tak sobie śpimy razem.
Nasza pierwsza drzemka trwała 1:20h i spał sam w łóżku. Oczywiście zupełnie się nie chwalę tym, bo to zapewne jednorazowy wybryk 😅
Tanashi ale przegapiliscie, czy zdążysz do przychodni? -
Tanashi, wcale to nic dziwnego że przegapiłaś 😄 normalka. U nas też spanie u siebie było do 6 msc, teraz nie da rady 😅 za jakis czas spróbuję znowu.
Ten tort wyszedł mi jednak za suchy. Tanashi, jakieś rady jak dobrać ilość płynu do nasączenia biszkoptu żeby nie było za dużo ani za mało? 😃 -
Cel dzięki za polecajkę jogi i tej diety. Będę badać temat. Może coś mi to da, a jak nie to na pewno nie zaszkodzi.
Truskawka nie przejmuj się. My normalnie chodziłyśmy na spacery na trzy godziny, ale od tygodnia też nigdzie nie wychodzimy. Nasza ulica może i jest odśnieżona, ale te sąsiadujące już nie. Z tym, że u nas na osiedlu sypią takie warstwy soli, że ostatnio skrobałam podłogę w przedpokoju na kolanach przez godzinę. Z nosidłem nie dam rady wyjść, bo mała denerwuje się będąc w kombinezonie i nosidle. Poza tym waży ponad 10 kg więc nie widzę tego na razie. Może uda się za kilka dni.
-
Jakie macie dywany przy dzieciakach? Czy w ogóle warto mieć? U młodej w pokoju mamy matę, puzzle z salonu już wywaliłam, ale potrzebuję chyba jednak dywanu, bo ona poza okresem kiedy śpi i je właściwie cały czas jest na podłodze. Nie wiem czy nie wolałabym położyć kawałka dywanu zamiast ogromnej maty. No i mi też będzie się przyjemniej leżeć obok niej na dywanie, a nie na podłodze xd Z tym, że ja nie jestem fanką dywanów i zastanawiam się czy zaraz nie będę żałować, że ciężko się to pierze albo że chłonie zapachy. Macie coś do polecenia?
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Ja daje jej do ręki paczkę chusteczek higienicznych i przekłada sobie z rączki do rączki. Najlepsza zabawka zaraz po butelcexSmerfetkax wrote:Dzień dobry!
Ktoś ma może rady na wyjście z domu bez płaczu? U nas ubieranie czapki i kombinezonu to jakiś dramat, krzyk jakby ktoś obdzierał małego ze skóry 😭
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Boże też o tym pomyślałam 😅 u nas dzisiaj spacer w nosidle do sklepu tyle co. Nie mam siły łazić w tych zaspach, tym bardziej że już idąc do sklepu prawie leżałam pod klatką.Truuskaawka wrote:Wejście do Narni 😅
-
I krzyki na paczkę chusteczek 😅 trzyma w rączkach i na nią krzyczy 🤷🏼♀️ ogólnie jakiś dzisiaj rozkrzyczany i rozgadany ten mój bobas 👶😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:18
-
Laura🤡więcej wydaliśmy niż wygraliśmy.
My lecimy dopiero kwiecień/maj, żeby było trochę cieplej. Teraz to by Malediwy jeszcze raz się przydały 🏖
Blondi, jak nie chcesz dłubacza dywanowego to nie rozkładaj. Wszędzie znajdzie jakiś okruch.
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Blondi my jesteśmy antydywanowi, bo mąż ma mocną alergię na roztocza a według mnie, choćby skały srały dywanu nie da się aż tak doczyścić jak samych paneli/płytek (w szczególności jak się ma zwierzęta).
Także u nas młody popyla po panelach, tylko trzeba trochę zerkać, bo on nie ogarnia, żeby nie obracać się na plecy z całym impetem, więc już się zdarzyło, że trochę sobie obił głowę 😅
Blondi29 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

regeneruję się jak wilkołak w zmierzchu xddd