CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dovre,Icebreaker,smartwool. Z merino,nie blend.Cel95 wrote:Dziewczyny polecacie jakieś legginsy merino?
Myślę o dilling.
Nigdy nie kupowałam więc może się Was poradzę bo tanie to nie jest a przydałoby się też trafić bez odsyłania bo zimno mi w normalnych mimo cieplej długiej kurtki🙈
Ja mam te https://8a.pl/getry-termoaktywne-damskie-dovre-100-merino-wool-active-greyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 15:14
-
A jesteś kp? Jak nie to hascovir max. Przy kp to nie wiem czy można.Otevel wrote:Załamka, wyskoczyła mi opryszczka
Zakleiłam plastrem i założyłam maskę....
Coś jeszcze mogę zrobić?
Na dodatek mój chłop chory, przeziębiony i też w masce łazi...
😭 -
Nineq wrote:A jesteś kp? Jak nie to hascovir max. Przy kp to nie wiem czy można.
KPI
Więc chyba za bardzo to nic....
W aptece dostałam jeszcze wit B
Może mam niedobór, bo mi strasznie pęka skóra na dłoniach, tak do krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 17:38
-
Boże a pamiętacie takie zimy co było po ponad metr śniegu? Ja pamiętam nawet jak jechaliśmy kiedyś na Słowację, chyba do tatralandii i były wręcz tunele w drodze ze śniegu porobione i słupki dołożone na poboczach żeby było wiadome gdzie się droga kończy 🙈🙈🙈 teraz popada parę dni i pół kraju sparaliżowane, bo odśnieżyć nie potrafią na bieżąco 🥲
-
Jest hascovir w maści, dłużej chwilę schodzi z wyleczeniem, ale działa.Otevel wrote:KPI
Więc chyba za bardzo to nic....
W aptece dostałam jeszcze wit B
Może mam niedobór, bo mi strasznie pęka skóra na dłoniach, tak do krwi
Dzisiaj niedziela, mniejszy ruch na drogach, nie ma kto rozjeżdżać tego śniegu. Jutro będzie zupełnie inaczej. Chociaż drogi jak drogi, ktoś odśnieża. Chodniki? Zapomnij.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 18:04
-
U nas w mieście to przez ten tydz były odśnieżone ŚCIEŻKI ROWEROWE więc wózek był rowerem xDNineq wrote:Jest hascovir w maści, dłużej chwilę schodzi z wyleczeniem, ale działa.
Dzisiaj niedziela, mniejszy ruch na drogach, nie ma kto rozjeżdżać tego śniegu. Jutro będzie zupełnie inaczej. Chociaż drogi jak drogi, ktoś odśnieża. Chodniki? Zapomnij.
Zaraz będziemy w domu ale no stres miałam srogi dzisiaj -
A pękła Ci czy bąbel? Mi wystarczyły plastry compete I masc cynkowa jak robilam chwile przerwy od plastra i młodym się nie zajmowałam i było ok a miałam już z 5 razy no ale mi nie pękło.Otevel wrote:Załamka, wyskoczyła mi opryszczka
Zakleiłam plastrem i założyłam maskę....
Coś jeszcze mogę zrobić?
Na dodatek mój chłop chory, przeziębiony i też w masce łazi...
😭 -
Karola smartwool to jest coś na lata i warte swojej ceny?
Patrzę na te 100% wełna merynosowa, 250 g/m² bo chyba tylko 250 nie będzie prześwitywać23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Kkk77 wrote:Boże a pamiętacie takie zimy co było po ponad metr śniegu? Ja pamiętam nawet jak jechaliśmy kiedyś na Słowację, chyba do tatralandii i były wręcz tunele w drodze ze śniegu porobione i słupki dołożone na poboczach żeby było wiadome gdzie się droga kończy 🙈🙈🙈 teraz popada parę dni i pół kraju sparaliżowane, bo odśnieżyć nie potrafią na bieżąco 🥲
Taką z metrem śniegu to pamiętam tylko jedną, jak byłam z zerówce chyba albo coś w tej okolicy. -
Elza1234 wrote:Boże jakie są warunki na autostradzie to jakiś dramat. Dobrze że młoda zasnęła
My jechaliśmy dziś a4 i na szczęście była fajnie utrzymana, przejezdna.
Mój bobas umie się sprzedać i jak zwykle będąc w gościach złote dziecko, zero płaczu, śmiech i zabawy 🫣 -
Margareetka wrote:My jechaliśmy dziś a4 i na szczęście była fajnie utrzymana, przejezdna.
Mój bobas umie się sprzedać i jak zwykle będąc w gościach złote dziecko, zero płaczu, śmiech i zabawy 🫣
U nas też zawsze superowo na wyjścia i czytałam, że w domu Dziecko po prostu czuje często swobodę wyrażania emocji, stąd więcej marudków23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel95 wrote:U nas też zawsze superowo na wyjścia i czytałam, że w domu Dziecko po prostu czuje często swobodę wyrażania emocji, stąd więcej marudków
Da się tą swobodę jakoś wyłączyć od czasu do czasu? Tak żeby nie skończyć w psychiatryku ? Dla koleżanki pytam xd -
Cel95 wrote:U nas też zawsze superowo na wyjścia i czytałam, że w domu Dziecko po prostu czuje często swobodę wyrażania emocji, stąd więcej marudków
Kurczę, to u nas odwrotnie. Jak idziemy gdzieś w gości to moje dziecko robi się bardziej marudne i płaczliwe niż zazwyczaj. Mam wrażenie, że jest przestymulowane, bo dużo się dzieje. Na wigilii mały wpadł w tak histeryczny atak płaczu, że nie szło go uspokoić. Musieliśmy zapakować go do samochodu i zrobić rundkę, żeby się wyciszył.
-
Ty to chcesz jako warstwę docieplającą czy wierzchnią?Cel95 wrote:Karola smartwool to jest coś na lata i warte swojej ceny?
Patrzę na te 100% wełna merynosowa, 250 g/m² bo chyba tylko 250 nie będzie prześwitywać
https://eu.icebreaker.com/pl-pl/collections/pants-leggings/products/leginsy-zoneknits-z-we_ny-merino-260-ib0a56hj011
Ja kiedyś miałam te ale jako docieplającą warstwa to były za gube. Natomiast jako wierzchnia były za zimne na mrozy. A to jest chyba 260.
Czyste merino nigdy nie jest na lata,bo przez brak natluszczenia się wykrusza. Wiadomo,że płuczesz w lanolinie ale jednak niszczeje. Jak masz merino z domieszką syntetyku to starcza zdecydowanie na dłużej i jest bezpieczniejsze w pielęgnacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 20:16
-
Jeszcze nie pękłKatikat wrote:A pękła Ci czy bąbel? Mi wystarczyły plastry compete I masc cynkowa jak robilam chwile przerwy od plastra i młodym się nie zajmowałam i było ok a miałam już z 5 razy no ale mi nie pękło.
Nałożyłam grubą warstwę maści cynkowej
Dzięki Dziewczyny!