SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, Karola współczuję tych okresów :(

Też się zastanawiam co tam u Luny, mam nadzieję że covid ich nie przetyrał tak jak nas.

Nineq kurde kusisz tymi rzęsami, chyba się umówię 🫣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Klasyk :/ A polecacie coś na odrost włosów? Mam wrażenie, że mam połowę
    Mi przestały się sypać jak zaczęłam pić kolagen. Niedobry kupiłam, ale skoro działa to niech będzie.

Margareetka wrote:
    Blackapple, Karola współczuję tych okresów :(

Też się zastanawiam co tam u Luny, mam nadzieję że covid ich nie przetyrał tak jak nas.

Nineq kurde kusisz tymi rzęsami, chyba się umówię 🫣
    🤣
    dla mnie to chillout tylko dla siebie raz na jakiś czas. A jak się nie maluję, bo młody smyra mnie ciągle po twarzy, to przynajmniej nie wyglądam jak wiecznie chora i wychodzę normalnie do ludzi.

Lauraa lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja liczyłam, że na wkładce nie będę już mieć, ale jednak słaby, ale jest 🥲

Byliśmy na ten pizgawicy całe 30min, bobas zadowolony i zasnął 🤣 ale ubrałam go w body merino, kombinezon merino i kombinezon zimowy, na to kocyk polarowy i śpiworek w wózku xd <ta_co_sie_dowalila_do_alex_heavy_breathing> btw dziecko, które na noc musi mieć 2 warstwy + śpiworek i najlepiej przykryte nogi, a lubi spać na mrozie xD

age.png
  • Marsol Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Loxon Max jest super. Miałam po nim wysyp baby hair, aż ciężko było je okiełznać przez dłuższy czas. Teraz też chcę do niego wrócić.

Lauraa lubi tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, też nadal bez okresu. Pewnie będę ostatnia.

Ja w tym tyg byłam na szczepieniu ale u nas szczepienia są zawsze w innych godzinach niż chore. No i jak i tak bym poszła, jednak w marcu zawsze jest kolejna fala więc lepiej się zabezpieczyć. Mój stary nawet jutro idzie (na grypę).

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my mamy 2 bexero i chyba je jednak przełożę na luty, bo w lutym muszę zaszczepić pięciolatkę to pójdziemy razem. Może do lutego się nieco chociaż uspokoi, zobaczymy. To jest dodatkowe szczepienie teraz więc chyba się nic nie stanie. Tak to wykminil mąż i chyba tak zrobię

Ja jeszcze nie mam okresu, ale nie tęsknię 😅 u mnie to generalnie zależało od tego ile bobas je. Starsza jadła więcej od początku i mi wrócił szybciej. Potem kolejna córka jadła mini porcję (jak i ta), więc dopiero dostałam po 11 miesiącach

Mnie się włosy przestały sypać jak endokrynolog mi teraz zwiększył dawkę leków więc u mnie tarczyca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 18:23

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Polecam wcierkę pharmaceris h stimuforten.
    Wysyp nowych włosów po niej,mimo ze nie stosuje regularnie

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po pierwszej ciąży okres wrócił dopiero po 14 miesiącach, teraz może być podobnie 😅 ale młody wisi na piersi czasem co godzinę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 18:34

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem hitem, nawet jak karmiłam już tylko na noc 1 raz przed spaniem nawet nie dostałam. Dostałam 2 miesiące po odstawieniu na wyjeździe majówkowym 🤣 czyli po 21 miesiącach, wtedy też córka zaczęła chodzić. Super wyjazd 👍🏻

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi znowu z topły wcierka fajnie pomaga.

Właśnie do mnie doszło, że przecież u mnie okres =brak mleka. Dziwiłam się co tam mala tak panicznie wrzeszczy a ona obaliła 120 ml mm na spanie. To jest dziecko,które wypija max 60 ml i to już serio musi być głodna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 19:24

Lauraa lubi tę wiadomość

event.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka to mi to samo chat podpowiadał :D
    Jak próbuje wyjmować sutka jak zasypia a już czuję, że nie leci mleko tylko sobie mlaska jak smoczka to i tak szuka z zamkniętymi oczami 😆 mój od początku jest bez smoczka, nie chciał tak samo jak i starszy.

Co do włosów to u mnie leciały, ale po pierwszej ciąży było gorzej.. kupiłam w aptece szampon na wypadanie włosów, ale nazwy już nie pamiętam. Teraz zamówiłam szampon, odżywkę i wcierke od mamyginekolog, może przereklamowane, ale ja zadowolona jestem, ten zestaw mam już od września i dopiero się kończy, zamówię jeszcze raz, bo mam sporo babyhairow, dobrze myje skórę głowy.

Lauraa lubi tę wiadomość

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakaś epidemia okresów 🫣 o noł noł noł, mi się wcale nie spieszy, chociaż ostatnio chodzie z wkurwem jakbym kij od szczotki połknęła 😖 mam nadzieje, ze to jednak tarczyca i niewyspanie.

Ja biorę Pueria duo w dalszym ciagu plus Collagen noyo i sporo baby hairów się pojawiło, bo nawet fryzjerka była w szoku.

Kkk odważnie z tym wyjściem 😄 ja na samą myśl się telepie, a to jeszcze z bobasem. Zobaczymy jutro, może uda się ruszyć gdzieś.
    W ogóle u nas padły baterie w sterowniku grzania w nocy i mój mąż w nocy jeszcze szuka baterii i wymieniał. A ja się zastanawiałam wczoraj wieczorem co tak zimno w mieszkaniu 😄🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w zeszły weekend pękł grzejnik w piwnicy, zeszła woda z kaloryferów u góry. Też się zastanawiałam co tak zimno jedną noc. Na szczęście mogliśmy odgrzać klimą i szybko się udało naprawić

Karola u mnie też było w okres gorzej z mlekiem

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ssak wisi całe noce na cycku, w dzień co 1,5-2h a okres wrócił po 6 miesiącach 😭

Paty mój też najczęściej szuka, ale czasem poszuka moment i jednak zasypia, więc dzielnie próbuje. Chyba że ja zasnę pierwsza w nocy to wtedy już robi co chce dopóki mnie nie obudzi ciągnięciem🫣

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka to u mnie identycznie z karmieniami i tak samo w nocy.. nieraz karmię i śpię ;) z tym, że okresu nie mam i mam nadzieję, że narazie tak zostanie 😄 ze starszym wrócił po 8 msc

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl mój mały to ma ostatnio o wiele bardziej aktywny sen, kręci się lewo, prawo, na bok, czasami go to kręcenie wybudzi, ale najczęściej ułoży się na boczku i śpi, wcześniej tak nie miał, to jakaś nowość u nas 😄

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia to ja bym też w takim razie przełożyła jak to bexsero.

Mnie jakoś turbo włosy nie leciały, ale widzę, że teraz mam znowu wysyp baby hair, używam od porodu Prenatal lakto, czasem sobie dokładam dodatkowa tabletkę omega 3 oprócz tej którą jest w prenatalu i szampon Dermedic kuracja na porost włosów czy jakoś tak (jasna butelka, jest jeszcze ciemniejsza na wypadanie chyba i niby się powinno je używać na zmianę, ale ten na wypadanie mi nie podpasowal)

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Boże jakaś epidemia okresów 🫣 o noł noł noł, mi się wcale nie spieszy, chociaż ostatnio chodzie z wkurwem jakbym kij od szczotki połknęła 😖 mam nadzieje, ze to jednak tarczyca i niewyspanie.

Ja biorę Pueria duo w dalszym ciagu plus Collagen noyo i sporo baby hairów się pojawiło, bo nawet fryzjerka była w szoku.

Kkk odważnie z tym wyjściem 😄 ja na samą myśl się telepie, a to jeszcze z bobasem. Zobaczymy jutro, może uda się ruszyć gdzieś.
    W ogóle u nas padły baterie w sterowniku grzania w nocy i mój mąż w nocy jeszcze szuka baterii i wymieniał. A ja się zastanawiałam wczoraj wieczorem co tak zimno w mieszkaniu 😄🫣

U nas jutro ma sypać śnieg cały dzień i noc i już w sumie zaczął, a że przez te sraczki się za bardzo nigdzie nie ruszaliśmy to stwierdziłam, że teraz albo nigdy, a ładnie świeciło słońce 🤣

Dzisiaj tylko 2 kupy i to całkiem przyzwoite 🥳 o wiele mniej też pierdział, miał wyborny humor, jedyne 2 drzemki, oby już było wszystko git 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty wrote:
    Wgl mój mały to ma ostatnio o wiele bardziej aktywny sen, kręci się lewo, prawo, na bok, czasami go to kręcenie wybudzi, ale najczęściej ułoży się na boczku i śpi, wcześniej tak nie miał, to jakaś nowość u nas 😄
    Mojego nie rozbudza, ale od dawna takie akrobacje robi, że głowa mała. Często po skosie łóżeczka śpi, głowa wygięta do tyłu, nogi między szczebelkami. I teraz faza na prawy boczek, w grudniu był lewy.

Paty lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie życzenia, oby się spełniły szczególnie te ze snem 😆❤️ Dopiero teraz nadrobiłam forum, bo cały dzień miałam dość zalatany. Byliśmy dzisiaj na obiedzie i z ludzkiej pomyłki zjadłam kawałek ciasta, które miało być wegańskie, a jednak było z mlekiem w proszku… co ciekawe - ja miałam, jak to Karola opisała, rwący potok, a dziecku póki co nic nie jest. Zaraz się okaże, że po tych 5 miesiącach diety to ja przestałam tolerować bmk.

Moim doradcą snu też jest ChatGPT, jeny ile nocy ja z nim pisałam to wiemy tylko my XD Nawet wczoraj pokazała mi się rolka z przykładowym dość obszernym promptem, który też sobie wpisałam i dostałam tygodniowy plan na „naprawę” naszych drzemek

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ