Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam tę teorię, że każde dziecko inaczej. Mam 3 dzieci i każde spało inaczej. Najlepiej w dzień drugie. W ogóle dla mnie to było najłatwiejsze dziecko, tylko jest skowronkiem i wstaje najwcześniej ze snu nocnego 🫣 no a najbardziej wymagające jest dla nas trzecie. Mój mąż twierdzi, że gdyby trzecie było pierwsze, to by było jedyne 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 15:40

Blondi29 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia - ostatni raz daje update :) biszkop w miarę wyszedł, nie jest tak puszysty jak powinien być biszkopt no ale przy takich przygodach to i tak sukces. Blackapple tak ubijałam mikserem, ale no jakieś słabe te jajka były i jeszcze cukier nie do końca był pudrem, bo musiałam sama robić to też pewnie nie pomogło. Zaraz składam bo wczorajsza masa z wegańskiej śmietany też ładnie zgęstniała 😛

Jak słyszę „trening snu” to mnie już sama nazwa śmieszy 🤣 i czuję wyciąganie kasy. wczoraj próbowałam odłożyć swoją do łóżeczka z 5 razy i świetnie to wygląda jak śpi głęboko na rękach odstawiasz i pyk głowa w górze, patrzy niewinnie na mnie i udaje że nie wie o co chodzi 🤣 albo jak tylko pochylam się nad łóżkiem a ta już się krzywi 🤣poddałam się, kupuję drugą barierkę do łóżka 😅

Ale prosiaczek, daj znać czego się dowiedziałaś, to bardzo ciekawe :)

Ja jestem człowiek zima, gdyby nie smog byłabym super szczęśliwa z takiej pogody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:58

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Byłas tak blisko nas 🤣
    Nastepnym razem musimy isc na kawe 😃

Ja jestem często na Podlasiu, ale bliżej twojego rodzinnego miasta (sprawdziłam na fejsie). Moi teściowie mieszkają we wsi z mleczarnia (nie chcę tu podawać dokladnie ale bedziesz wiedziała na pewno) 😅

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym gąszczu wiadomości byla gdzieś Luna30? Pisala jak tam ten covid? Nie kojarzę,żebym widziała

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja jestem często na Podlasiu, ale bliżej twojego rodzinnego miasta (sprawdziłam na fejsie). Moi teściowie mieszkają we wsi z mleczarnia (nie chcę tu podawać dokladnie ale bedziesz wiedziała na pewno) 😅

Wiem wiem 😃 Rzut beretem 😉
    I ja zerknelam na fejsa,to powiem Ci ze z Twojego rodzinnego miasta jest zona mojego brata i tam mieszkają 😃
    Więc gdzieś tam nasze drogi się przecinają

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie widziałam chyba też

Zastanawiam się co zrobić z wtorkowym szczepieniem. Niby jesteśmy zdrowi ale siostra mi mówi że jest tyle grypy żebyśmy się nie pchali do Przychodni. Nie wiem…

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola nie widziałam chyba też

Zastanawiam się co zrobić z wtorkowym szczepieniem. Niby jesteśmy zdrowi ale siostra mi mówi że jest tyle grypy żebyśmy się nie pchali do Przychodni. Nie wiem…

Mam dokładnie ten sam dylemat…

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja robię tak jak Szarotka, pasta z sody też trochę pomaga, ale na krany nie działa.
    A na szybę od kabiny to jak już umyje octem lub takim Ludwikiem do szyb z octem (czerwony kolor płynu) daje trochę nabłyszczacza do zmywarki i wtedy przez dłuższy czas się nie osadza.

Frosh nie do końca działa na tą wodę z odrobiną kamienia u mnie, tylko ja chyba mam z wodociągu Szyce lub Tomaszowice, więc to już w ogóle jest sam wapień w okolicy 😅

No a tak na dłuższą metę to mamy zamiar zrobić filtr centralny.

Nie w temacie czyszczenia kamienia pierwszy okres mi się zaczął 😡😡😡

Przybijam piątkę z okresem 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Przybijam piątkę z okresem 🫣
    Nieśmiało dołączę. Ból sutków był podejrzany, miałam nadzieję,że to nie to. Ale wystarczyło klepnąć wczasy i okres nadszedł.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia a jakie macie to szczepienie?

My mamy na grypę w środę, ale pojdziemy, bo są specjalne godziny osobno na szczepienia.

Też nie kojarzę, żeby Luna pisała co u nich.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Gusia a jakie macie to szczepienie?

My mamy na grypę w środę, ale pojdziemy, bo są specjalne godziny osobno na szczepienia.

Też nie kojarzę, żeby Luna pisała co u nich.
    Nic Luna nie pisała
    U nas to jest kompletnie inne piętro, osobno od chorych dzieci. Więc tylko co ryzyko w windzie. Ale my dopiero początek lutego 2 dawka grypy

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co to za wysyp okresów xd a ja bym chciała dostać a tu nic 😑😑😑

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Kurde co to za wysyp okresów xd a ja bym chciała dostać a tu nic 😑😑😑
    Ja też właśnie równo po 6 miesiącach dostałam okres
    Ciekawe jak z kolejnymi będzie

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nieśmiało dołączę. Ból sutków był podejrzany, miałam nadzieję,że to nie to. Ale wystarczyło klepnąć wczasy i okres nadszedł.

Klasyk :/ A polecacie coś na odrost włosów? Mam wrażenie, że mam połowę

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, Karola współczuję tych okresów :(

Też się zastanawiam co tam u Luny, mam nadzieję że covid ich nie przetyrał tak jak nas.

Nineq kurde kusisz tymi rzęsami, chyba się umówię 🫣

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Mi przestały się sypać jak zaczęłam pić kolagen. Niedobry kupiłam, ale skoro działa to niech będzie.

Margareetka wrote:
    Blackapple, Karola współczuję tych okresów :(

Też się zastanawiam co tam u Luny, mam nadzieję że covid ich nie przetyrał tak jak nas.

Nineq kurde kusisz tymi rzęsami, chyba się umówię 🫣
    🤣
    dla mnie to chillout tylko dla siebie raz na jakiś czas. A jak się nie maluję, bo młody smyra mnie ciągle po twarzy, to przynajmniej nie wyglądam jak wiecznie chora i wychodzę normalnie do ludzi.

Lauraa lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja liczyłam, że na wkładce nie będę już mieć, ale jednak słaby, ale jest 🥲

Byliśmy na ten pizgawicy całe 30min, bobas zadowolony i zasnął 🤣 ale ubrałam go w body merino, kombinezon merino i kombinezon zimowy, na to kocyk polarowy i śpiworek w wózku xd <ta_co_sie_dowalila_do_alex_heavy_breathing> btw dziecko, które na noc musi mieć 2 warstwy + śpiworek i najlepiej przykryte nogi, a lubi spać na mrozie xD

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Loxon Max jest super. Miałam po nim wysyp baby hair, aż ciężko było je okiełznać przez dłuższy czas. Teraz też chcę do niego wrócić.

Lauraa lubi tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, też nadal bez okresu. Pewnie będę ostatnia.

Ja w tym tyg byłam na szczepieniu ale u nas szczepienia są zawsze w innych godzinach niż chore. No i jak i tak bym poszła, jednak w marcu zawsze jest kolejna fala więc lepiej się zabezpieczyć. Mój stary nawet jutro idzie (na grypę).

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my mamy 2 bexero i chyba je jednak przełożę na luty, bo w lutym muszę zaszczepić pięciolatkę to pójdziemy razem. Może do lutego się nieco chociaż uspokoi, zobaczymy. To jest dodatkowe szczepienie teraz więc chyba się nic nie stanie. Tak to wykminil mąż i chyba tak zrobię

Ja jeszcze nie mam okresu, ale nie tęsknię 😅 u mnie to generalnie zależało od tego ile bobas je. Starsza jadła więcej od początku i mi wrócił szybciej. Potem kolejna córka jadła mini porcję (jak i ta), więc dopiero dostałam po 11 miesiącach

Mnie się włosy przestały sypać jak endokrynolog mi teraz zwiększył dawkę leków więc u mnie tarczyca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 18:23

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ ‹ 2500 2501 2502 2503 2504 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ