CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura ja na ból gardła przy karmieniu piersią biorę zawsze cynk do ssania (do 5 dni max) + te tabletki Isla (są ok przy kp). Na zatoki możesz sobie inhalacje zrobić np. Nebudose z kwasem hialuronowym albo sama gorąca wodą w misce + kilka kropel olejku eterycznego, np. odkażająco działa olejek z drzewa herbacianego (albo są ogólnie takie na katar mieszanki eukaliptusa, tymianku, mięty itd., trochę udrożniaja nos).
Z naturalnych metod jeszcze fajnie działa napar pana tabletki, tam jest anyż, goździki, imbir, cynamon, szafran, do tego miód, wszystko działa bakteriobójczo i dobrze wspiera w szybszym leczeniu bólu gardła, ja i nam i córce serwuję zawsze przy przeziębieniu i udaje nam się bez leków przetrwać
Lauraa, kasssia lubią tę wiadomość
-
Hejo, witam się po przerwie, u nas jak zwykle kolorowo, dlatego nie miałam siły i czasu żeby się odezwać. Ja nie wiem o co chodzi, ale chyba wisi nad nami jakieś fatum. W ciągu jednego tygodnia córa zachłysnęła mi się mlekiem podczas nocnego karmienia, ale tak naprawdę fest. Mąż wpadł w panikę, jak zobaczył jak ją próbuje ratować żeby zaczęła oddychać. No a kilka dni później dostała pierwszy raz kalafiora w posiłku, dwie godziny po zjedzeniu zaczęła nam tak chlustać, że nie mogliśmy tego opanować. Wymiotowała ostro przez dwie godziny, nie miała już czym to się robiła cała czerwona i podduszała, pojechaliśmy na sor (przejechanie drogi autem z wymiotującym dzieckiem to inny poziom strachu). Tam doktor stwierdziła, że to NA PEWNO wirus, więc ja już byłam załamana, że po półtora miesiąca znowu coś nam się przypaletalo, ale młoda miała apetyt więc wróciliśmy do domu. No i przestała wymiotować, biegunki żadnej nie było, więc ewidentnie coś jej zaszkodziło z posiłku. Ale żeby nie było zbyt wesoło, to od tamtego dnia dziecko przestało jeść. Jeny dziewczyny ona ma taką awersję do posiłków, że nie zjada absolutnie nic i jak tylko końcówka języka dotknie jedzenia to ma odruch wymiotny… jestem już załamana, bo od tygodnia codziennie odmawia mi posiłków i strasznie się cofamy w tym RD.
No, wyżaliłam się. Teraz postaram się nadrobić chociaż kilka stron żeby wiedzieć co u Was -
Aptamil 1. Chyba nie ma tu dzieci już na 1 i jeszcze Bebilonie 🤔mój go pije, ale 2 i inne partie niż te podane. Partie od maja do lipca - jak miałam wadliwy partie to młody już ją zjadł 🤡Maj.a wrote:Teraz w Anglii Bebilon wycofują z powodu tej bakterii co w mlekach Nan. 🫣😱
https://www.facebook.com/share/1GoUp4ctok/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:46
-
My dziś byliśmy na chrzcinach u mojej przyjaciółki bobasa. Młoda miała próbę generalną przed swoją imprezą za tydzień.
Ja nie wiem co to jest za dziecko. Ona nam w domu naprawdę non stop wyje, wiecznie marudzi, a na imprezie najbardziej pogodne dziecko ze wszystkich. Do obcych ludzi idzie na ręce i się cieszy. Zachwycona, że wszyscy do niej zagadują 😅
No i ma okropne FOMO. Musieliśmy się zebrać po 16, bo nie było mowy o drzemce tam. Finalnie w ciągu dnia wykręciła 65 minut drzemek (rozbite na dwie) i zasnęła o 18:30 na noc 🤯😑 -
Awokado współczuję 😔 serio macie pecha do tych zachłyśnięc
oby to już były ostatnie! A z rozszerzaniem się nie przejmuj, na razie to i tak 1-3 łyżeczki to norma dla ich wieku, a mleko jest podstawą diety. Może po ósmym miesiącu bardziej złapie
jeszcze ma czas żeby się rozkręcić.
My dziś mieliśmy znajomych z 1.5 roczniakiem na obiedzie i kawie, Kameleon też w towarzystwie prezentuje zero jęczenia i 100% uśmiechu 😅 Za to mała nam dom roznosiła, ja się śmiałam do męża że my chyba nie doświadczyliśmy nigdy tego toddlera z memów, bo córka była bardzo spokojna, na spacerach zawsze za rękę, nigdy nie uciekała, a tu młoda wpadła do nas pierwszy raz i jak do siebie taka odważna, wylała wodę z miski psa i wyłączyła mi gazowke, wszystko w 10 sekund 🤣 -
Mój to mam wrażenie, że mało wydaje tych dźwięków, jak się rozbawi to śmiech i piski, buczenie/marudzenie a tak to nie gaworzy.
Awokado współczuję stresujących sytuacji, życzę dużo siły.
Ja to się zastanawiam kiedy mijają te pobudki co 2h w nocy 😀 🫠 pewnie jak odstawię cyca dopiero..👦2017 synek
👶26.06.2025 synek