X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja na ból gardła przy karmieniu piersią biorę zawsze cynk do ssania (do 5 dni max) + te tabletki Isla (są ok przy kp). Na zatoki możesz sobie inhalacje zrobić np. Nebudose z kwasem hialuronowym albo sama gorąca wodą w misce + kilka kropel olejku eterycznego, np. odkażająco działa olejek z drzewa herbacianego (albo są ogólnie takie na katar mieszanki eukaliptusa, tymianku, mięty itd., trochę udrożniaja nos).

Z naturalnych metod jeszcze fajnie działa napar pana tabletki, tam jest anyż, goździki, imbir, cynamon, szafran, do tego miód, wszystko działa bakteriobójczo i dobrze wspiera w szybszym leczeniu bólu gardła, ja i nam i córce serwuję zawsze przy przeziębieniu i udaje nam się bez leków przetrwać :)

Lauraa, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura normalnie strepsil,neo anginę czy co tam lubisz możesz stosowac

Lauraa lubi tę wiadomość

event.png

Wysłany: 25 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ta Twoja matka to jest daremna

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mój robak jeszcze nic nie mowi?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tych ziołowych preparatach uważałabym na szałwie, na mnie faktycznie działała tak że zmniejszała ilości mleka

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Gusia dobrze ze mogłaś się wyżyć na czymś 🫣 ja aktualnie pozdrawiam z okresem, niestety mam bardzo krótki lont przez to 🫣

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w Anglii Bebilon wycofują z powodu tej bakterii co w mlekach Nan. 🫣😱

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, witam się po przerwie, u nas jak zwykle kolorowo, dlatego nie miałam siły i czasu żeby się odezwać. Ja nie wiem o co chodzi, ale chyba wisi nad nami jakieś fatum. W ciągu jednego tygodnia córa zachłysnęła mi się mlekiem podczas nocnego karmienia, ale tak naprawdę fest. Mąż wpadł w panikę, jak zobaczył jak ją próbuje ratować żeby zaczęła oddychać. No a kilka dni później dostała pierwszy raz kalafiora w posiłku, dwie godziny po zjedzeniu zaczęła nam tak chlustać, że nie mogliśmy tego opanować. Wymiotowała ostro przez dwie godziny, nie miała już czym to się robiła cała czerwona i podduszała, pojechaliśmy na sor (przejechanie drogi autem z wymiotującym dzieckiem to inny poziom strachu). Tam doktor stwierdziła, że to NA PEWNO wirus, więc ja już byłam załamana, że po półtora miesiąca znowu coś nam się przypaletalo, ale młoda miała apetyt więc wróciliśmy do domu. No i przestała wymiotować, biegunki żadnej nie było, więc ewidentnie coś jej zaszkodziło z posiłku. Ale żeby nie było zbyt wesoło, to od tamtego dnia dziecko przestało jeść. Jeny dziewczyny ona ma taką awersję do posiłków, że nie zjada absolutnie nic i jak tylko końcówka języka dotknie jedzenia to ma odruch wymiotny… jestem już załamana, bo od tygodnia codziennie odmawia mi posiłków i strasznie się cofamy w tym RD.

No, wyżaliłam się. Teraz postaram się nadrobić chociaż kilka stron żeby wiedzieć co u Was

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Teraz w Anglii Bebilon wycofują z powodu tej bakterii co w mlekach Nan. 🫣😱
    Aptamil 1. Chyba nie ma tu dzieci już na 1 i jeszcze Bebilonie 🤔mój go pije, ale 2 i inne partie niż te podane. Partie od maja do lipca - jak miałam wadliwy partie to młody już ją zjadł 🤡
    https://www.facebook.com/share/1GoUp4ctok/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:46

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Tylko mój robak jeszcze nic nie mowi?
    Tzn.? Bo mój nie mówi mama, tata tylko coś po swojemu i jakieś bubu, mumu, memu. Czasem coś co brzmi jak hej.

Rożaa lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 25 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado moze to kwestia refluksu,jakiejś przepukiny rozworu przełykowego a nie wirusa. Może ona sie broni przed jedzeniem, bo źle to kojarzy.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zjadł jeśli miałam wadliwą partie 😅 Ale tylko jedną puszkę jedynki wsunął i nie kojarzę, żeby mu coś było.

Katikat u mnie też bubu, dada, ata ata, lele, nene i tym podobne.

Awokado bardzo Ci współczuję ☹️

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie bez takich nawet. Tylko piszczy skrzeczy nadal

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Avocado :(
    Jak mi przykro że znowu was takie rzeczy dotknęły
    Serio trzeba wam jakąś mszę z egzorcyzmami zrobić:(

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    No właśnie u mnie bez takich nawet. Tylko piszczy skrzeczy nadal

U nas też tylko piski, zero gaworzenia.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie gaworzy. Piszczy i ewentualnie Mniam mniam jeśli faktycznie coś dobrego jej ugotuję 😅
    Ale pozatym to żadnych sylab ani słów.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado masakra, ale się na was los uwziął. Brak słów

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na chrzcinach u mojej przyjaciółki bobasa. Młoda miała próbę generalną przed swoją imprezą za tydzień.
    Ja nie wiem co to jest za dziecko. Ona nam w domu naprawdę non stop wyje, wiecznie marudzi, a na imprezie najbardziej pogodne dziecko ze wszystkich. Do obcych ludzi idzie na ręce i się cieszy. Zachwycona, że wszyscy do niej zagadują 😅
    No i ma okropne FOMO. Musieliśmy się zebrać po 16, bo nie było mowy o drzemce tam. Finalnie w ciągu dnia wykręciła 65 minut drzemek (rozbite na dwie) i zasnęła o 18:30 na noc 🤯😑

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado współczuję 😔 serio macie pecha do tych zachłyśnięc :( oby to już były ostatnie! A z rozszerzaniem się nie przejmuj, na razie to i tak 1-3 łyżeczki to norma dla ich wieku, a mleko jest podstawą diety. Może po ósmym miesiącu bardziej złapie :) jeszcze ma czas żeby się rozkręcić.

My dziś mieliśmy znajomych z 1.5 roczniakiem na obiedzie i kawie, Kameleon też w towarzystwie prezentuje zero jęczenia i 100% uśmiechu 😅 Za to mała nam dom roznosiła, ja się śmiałam do męża że my chyba nie doświadczyliśmy nigdy tego toddlera z memów, bo córka była bardzo spokojna, na spacerach zawsze za rękę, nigdy nie uciekała, a tu młoda wpadła do nas pierwszy raz i jak do siebie taka odważna, wylała wodę z miski psa i wyłączyła mi gazowke, wszystko w 10 sekund 🤣

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to mam wrażenie, że mało wydaje tych dźwięków, jak się rozbawi to śmiech i piski, buczenie/marudzenie a tak to nie gaworzy.
    Awokado współczuję stresujących sytuacji, życzę dużo siły.
    Ja to się zastanawiam kiedy mijają te pobudki co 2h w nocy 😀 🫠 pewnie jak odstawię cyca dopiero..

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
‹‹ 2557 2558 2559 2560 2561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ