CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze polece mycie pach mydłem Protex🙃
Jezu ale czas. Mała marudna jak nie wiem. Tydzień kupy nie robiła,wczoraj zrobiłam jej 3 wlewki i dopiero po 24 h poszło. Ale taka sraka,że kapało. Najgorsze jest to,ze ja to tez boli. Prze i płacze ,patrząc sie na mnie błagalnym spojrzeniem ,pełnym bólu. Ja sie z nią popłakałam., przepraszając ją za to,że nie umiem jej pomóc. Ona aż drgawki z bólu ma. Musi mieć coś albo z katnicą albo ze zwieraczem . Szkoda ,że ten szpital dopiero za dwa miesiące. -
Blackapple wrote:Ej Kkk wyświetlo mi się na insta, że niektóre mleka nr 2 z Nan też wycofali, ty coś chyba pisałaś ostatnio o problemach po jednej miarce dwójki?
Kurde szukam teraz i nie widzę tej info, ale no fakt jest taki, że jak zrezygnowaliśmy z jego całkiem to śluzu w kupie i tego paskudnego zapachu już nie było, także w ogóle by mnie nie zdziwiły takie informacje teraz. Niech zrobią zwroty, chętnie im odeślę jeszcze 2 puszki 👹
Karola, może mi umknęło, ale masz juz jakiś termin? Na Ligotę czy gdzieś indziej? -
Mnie rozbawił nas sanepid który twierdzi że nikt w Polsce nie zgłaszał problemów z tym mlekiem. I sobie pomyślałam o was jak was olali wszyscyKkk77 wrote:Kurde szukam teraz i nie widzę tej info, ale no fakt jest taki, że jak zrezygnowaliśmy z jego całkiem to śluzu w kupie i tego paskudnego zapachu już nie było, także w ogóle by mnie nie zdziwiły takie informacje teraz. Niech zrobią zwroty, chętnie im odeślę jeszcze 2 puszki 👹
Karola, może mi umknęło, ale masz juz jakiś termin? Na Ligotę czy gdzieś indziej? -
Maj.a wrote:Dzisiaj gdzieś na fb widziałam post że we Francji piszą o mleko NAN ze z powodu podawania mleka z tą bakterią zmarło kilka bobasów.
Ale to chyba mleko Guigoz, nie nan23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Karola, szkoda, że nie da rady wcześniej jej przyjąć.. zdrowia dla Was i wszystkich chorowitów też23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja kupuję Nuno, teraz brałam taką za 76 zł za kgNineq wrote:Paranoja z tym mlekiem 🙄
Skończyły mi się zapasy lavazza oro. Macie jakieś polecajki kaw, które są do niej podobne? Bo 100 zł za kg to trochę dużo biorąc pod uwagę ile nam schodzi na miesiąc.
Nam smakują bardzo -
Tanashi wrote:Nineq sprawdź dallmayr prodomo, ma niską kwasowość jak na marketowe kawy i cena jest niższa na pewno
ja na allegro kupuję jeszcze taniej niż w sklepie
Nie wiem po ile jest na allegro, ale czasem też jest w Lidlu taka promocja, że drugie opakowanie kawy 60% taniej i też się opłaca.
A bez promocji bierzemy Bellarom Rosso lub espresso barista, ale ja nie jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o kawę, byle by to nie była MK cafe albo Eduscho family, bo one mi nie smakują 😅
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Nie wiem po ile jest na allegro, ale czasem też jest w Lidlu taka promocja, że drugie opakowanie kawy 60% taniej i też się opłaca.
A bez promocji bierzemy Bellarom Rosso lub espresso barista, ale ja nie jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o kawę, byle by to nie była MK cafe albo Eduscho family, bo one mi nie smakują 😅
Ja podobnie 😅 w ekspresach czy kawiarce nie czuje jakiejś różnicy z kawami speciality, może mam plebejski gust. Tylko w przelewach rzeczywiście czuję różnice, ale nie mam czasu na takie zabawy xD

padła spać w aucie w 4 min 😅 także czeka nas ciepła jajeczniczka zaraz