X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka chorowitkom.

Polecicie jakiś heavy duty antyperspirant? Mój z basiclab juz nie daje rady z macierzyństwem 😆 😆

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Kkk wyświetlo mi się na insta, że niektóre mleka nr 2 z Nan też wycofali, ty coś chyba pisałaś ostatnio o problemach po jednej miarce dwójki?

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Zdrówka chorowitkom.

Polecicie jakiś heavy duty antyperspirant? Mój z basiclab juz nie daje rady z macierzyństwem 😆 😆
    Ja używam Borotalco intensive, dezodorant, dla mnie spoko 😄

Katikat lubi tę wiadomość

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty wrote:
    Ja używam Borotalco intensive, dezodorant, dla mnie spoko 😄
    Ja Borotalco tylko w kulce, też uważam że daje radę

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy problemach z poceniem polecam perspirex - nie ważne który kolor, można używać w ciąży i przy kp.
    W czasie upałów używam strong raz na tydzień. Oczywiście oprócz tego używam zwykłego antyperspirantu 😛

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super ogarne w rossmanie oba.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze polece mycie pach mydłem Protex🙃
    Jezu ale czas. Mała marudna jak nie wiem. Tydzień kupy nie robiła,wczoraj zrobiłam jej 3 wlewki i dopiero po 24 h poszło. Ale taka sraka,że kapało. Najgorsze jest to,ze ja to tez boli. Prze i płacze ,patrząc sie na mnie błagalnym spojrzeniem ,pełnym bólu. Ja sie z nią popłakałam., przepraszając ją za to,że nie umiem jej pomóc. Ona aż drgawki z bólu ma. Musi mieć coś albo z katnicą albo ze zwieraczem . Szkoda ,że ten szpital dopiero za dwa miesiące.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, współczuję małej i współczuję Tobie. Nie ma możliwości żeby coś przyspieszyć? Przecież to dziecko się męczy.

Cel95, Lauraa lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Karola, współczuję małej i współczuję Tobie. Nie ma możliwości żeby coś przyspieszyć? Przecież to dziecko się męczy.
    Nie ma opcji. Chyba ,ze na ostro przez sor jakby było źle

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ej Kkk wyświetlo mi się na insta, że niektóre mleka nr 2 z Nan też wycofali, ty coś chyba pisałaś ostatnio o problemach po jednej miarce dwójki?

Kurde szukam teraz i nie widzę tej info, ale no fakt jest taki, że jak zrezygnowaliśmy z jego całkiem to śluzu w kupie i tego paskudnego zapachu już nie było, także w ogóle by mnie nie zdziwiły takie informacje teraz. Niech zrobią zwroty, chętnie im odeślę jeszcze 2 puszki 👹

Karola, może mi umknęło, ale masz juz jakiś termin? Na Ligotę czy gdzieś indziej?

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj gdzieś na fb widziałam post że we Francji piszą o mleko NAN ze z powodu podawania mleka z tą bakterią zmarło kilka bobasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 02:40

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Kurde szukam teraz i nie widzę tej info, ale no fakt jest taki, że jak zrezygnowaliśmy z jego całkiem to śluzu w kupie i tego paskudnego zapachu już nie było, także w ogóle by mnie nie zdziwiły takie informacje teraz. Niech zrobią zwroty, chętnie im odeślę jeszcze 2 puszki 👹

Karola, może mi umknęło, ale masz juz jakiś termin? Na Ligotę czy gdzieś indziej?
    Mnie rozbawił nas sanepid który twierdzi że nikt w Polsce nie zgłaszał problemów z tym mlekiem. I sobie pomyślałam o was jak was olali wszyscy

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paranoja z tym mlekiem 🙄

Skończyły mi się zapasy lavazza oro. Macie jakieś polecajki kaw, które są do niej podobne? Bo 100 zł za kg to trochę dużo biorąc pod uwagę ile nam schodzi na miesiąc.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzisiaj gdzieś na fb widziałam post że we Francji piszą o mleko NAN ze z powodu podawania mleka z tą bakterią zmarło kilka bobasów.

Ale to chyba mleko Guigoz, nie nan

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, szkoda, że nie da rady wcześniej jej przyjąć.. zdrowia dla Was i wszystkich chorowitów też

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq sprawdź dallmayr prodomo, ma niską kwasowość jak na marketowe kawy i cena jest niższa na pewno :) ja na allegro kupuję jeszcze taniej niż w sklepie

Nineq, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Paranoja z tym mlekiem 🙄

Skończyły mi się zapasy lavazza oro. Macie jakieś polecajki kaw, które są do niej podobne? Bo 100 zł za kg to trochę dużo biorąc pod uwagę ile nam schodzi na miesiąc.
    Ja kupuję Nuno, teraz brałam taką za 76 zł za kg
    Nam smakują bardzo

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczyliśmy debiut basenowy!
    Fajnie było ;) padła spać w aucie w 4 min 😅 także czeka nas ciepła jajeczniczka zaraz

Anabbit, Grzegrzula, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nineq sprawdź dallmayr prodomo, ma niską kwasowość jak na marketowe kawy i cena jest niższa na pewno :) ja na allegro kupuję jeszcze taniej niż w sklepie

Nie wiem po ile jest na allegro, ale czasem też jest w Lidlu taka promocja, że drugie opakowanie kawy 60% taniej i też się opłaca.

A bez promocji bierzemy Bellarom Rosso lub espresso barista, ale ja nie jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o kawę, byle by to nie była MK cafe albo Eduscho family, bo one mi nie smakują 😅

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Nie wiem po ile jest na allegro, ale czasem też jest w Lidlu taka promocja, że drugie opakowanie kawy 60% taniej i też się opłaca.

A bez promocji bierzemy Bellarom Rosso lub espresso barista, ale ja nie jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o kawę, byle by to nie była MK cafe albo Eduscho family, bo one mi nie smakują 😅

Ja podobnie 😅 w ekspresach czy kawiarce nie czuje jakiejś różnicy z kawami speciality, może mam plebejski gust. Tylko w przelewach rzeczywiście czuję różnice, ale nie mam czasu na takie zabawy xD

age.png
‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ