CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mają wersję bez fluoru, którą można używać od początku. Koleżanka stomatolog mi ją poleciła, sama u swoich córek używa.Tanashi wrote:A ta pasta nie jest od 2 roku życia? Chyba że są różne
Nie, mam taką fioletową soniczna bodajże, to też prezent od niej
Tanashi, Blackapple lubią tę wiadomość
-
Ja mam też z Seysso sonicznego pingwinka i pastę od nich do kompletu. Fajna jest ta szczoteczka, ma światełko i mały ją bardzo lubi, czasem dostaje też w ramach atrakcji podczas przewijania, żeby chwilę uleżał prosto 😁
Moja dentystka odradzała pastę Elmex, że często dzieci, które używają trafiają do niej z plamami, bo za mała ścieralność -
Zdrówka chorowitkom!
Polecacie jakieś mięsne w Krk? Z dobrym bio mięsem z hodowli gdzie też nie ma masówki, idealnie gdzie są też dobre warunki dla zwierząt? I rybne super jakościowe?23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel95 wrote:Zdrówka chorowitkom!
Polecacie jakieś mięsne w Krk? Z dobrym bio mięsem z hodowli gdzie też nie ma masówki, idealnie gdzie są też dobre warunki dla zwierząt? I rybne super jakościowe?
Kiedyś był spoko mięsny Kokogood na Bratyławskiej tam gdzie Kaufland, ale go zamknęli i niestety nie trafiłam na nic porównywalnego, więc kupuje po prostu w Lidlu te z napisem kurczak zagrodowy, bio itp
Wołowinę/wieprzowinę w Adoz w Giebułtowie, bo mam blisko, ale to nie jest jakiś sklep bio. Z tym, że młodemu na razie dawałam tylko wołowinę ze słoika, ale jak będę gotować dla siebie to pewnie mu dam takiej jak będę mieć.
Ryby w Marlinie na Krowoderskich Zuchów albo placu przy Lea albo na Starym Kleparzu tylko nie wiem jak się ta budka nazywa albo jak chcesz takie prosto ze stawu to w Osadzie Jurajskiej w Wilczkowicach lub w Gospodarstwie rybackim w Będkowicach.
Ogólnie dużo fajnych rzeczy jest na Starym Kleparzu i ja sobie tam lubiłam podjechać od czasu do czasu, ale już z rok nie byłam to nie jestem na bieżąco w temacie 😅 -
Cel jeszcze z tym mięsem mi przyszło do głowy, że możesz spytać na jakiejś lokalnej grupce np "Gmina Wielka Wieś społecznie" albo "Modlnica forum mieszkańców" (albo na jakiejś z Zabierzowa, ale tamtych nie znam) czy ktoś nie ma do sprzedania tuszki ze swojego drobiu. Zwykle tam są pytania o jajka, ale jak ktoś ma jajka to pewnie od czasu do czasu też sprzedaje mięso.
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Dzięki 😊23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Czyli szczepienia nie poszły na marnekasssia wrote:Dzięki dziewczyny. Tak, wszyscy szczepieni, młoda już zdarzyła nawet 2 dawki. Starsza już drugi rok. Może dlatego tak lajtowo przeszła.
My też mamy pingwinka po starszej, ale jeszcze nie myje w ogóle niczym, zapomniałam o tym 🙈
Super że spokojnie to przechodzicie