CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Maj.a wrote:I na jakie zmieniłaś mleko?
Obstawiam ze juz dużo osob nie wróci do nan. My juz wczesniej z niego zrezygnowaliśmy.
Bebilon profutura. Jeszcze wczoraj zrobiłam niechcący „prowokacje” - wrzeszczał głodny, robiłam mleko na szybko - i miało być tak że 5 miarek bebilona i 1 miarka nan, a dałam na odwrót, zorientowałam się dopiero w połowie jego butelki. 3h później zrobił rzadką kupę ze śluzem i pierdział całe popołudnie. A już było wszystko ok od soboty. Na wieczór już dostał całą butle bebilona i rano kupa idealna. Także nie zdziwiłabym się serio jakby coś było nie tak nawet z 2.
Margaretka młody tak spał w 3 i 4 miesiącu, później się zdupcyło trochę, a ostatnie 3 tygodnie to miał gorzej niż jak był noworodkiem xD
Margareetka, Maj.a lubią tę wiadomość
-
Grzegrzula wrote:2h ciągiem? Brzmi jak luksus
od tygodnia widzę dosłownie każdą godzine na zegarku w nocy...
No 2h to jest max 🙈 większość nocy jednak pobudki co chwilę. Ostatnio nie zdążyłam zasnąć a on już sie obudził z powrotem 🫠
Kkk polubiłam przez przypadek 🫣 -
A czy macie jakieś polecanki na lato i wodę?
Ja na razie zamówiłam kombinezon UV na długi rękaw i ręcznik - ponczo i zastanawiam się co dla takiego rocznego malucha do wody, jakieś kółko czy kamizelka
U nas też ostatnio pobudki co godzinę/dwie w nocy, tyle, że szybko po nich usypiaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 14:42
-
Ja ide w kółko, do którego młodego wsadzę. I namiot uv. Te dzieciaki będą latem miały rok i więcej to na pewno coś to zabawy. I krem z filtrem.Karuzela wrote:A czy macie jakieś polecanki na lato i wodę?
Ja na razie zamówiłam kombinezon UV na długi rękaw i ręcznik - ponczo i zastanawiam się co dla takiego rocznego malucha do wody, jakieś kółko czy kamizelka
U nas też ostatnio pobudki co godzinę/dwie w nocy, tyle, że szybko po nich usypia
Karuzela lubi tę wiadomość
-
Karola zdrowka! 🫂
Ja zaliczyłam taki spadek mleka że aż sie przeraziłam. Chwilę było dobrze a nagle jeb- 100ml i to po prawie pol godzinnej sesji.
Ale chyba wiem co jest tego przyczyną- od dwoch tygodni jestem na redukcji,chat gpt mi dziś powiedział że za dużej jak na karmienie piersią 🫣 Dla testu teraz 2/3 dni zejde z tej redukcji i zobacze czy to pomoże. Mialam nadzieje do wakacji zrzucic te kilogramy,a nie chce wybierac miedzy chudnieciem a karmieniem. -
Margareetka wrote:Kkk że od wieczora do 6 rano? Tak bez pobudek? 🫣 Musze mojemu synowi opowiedzieć, że inne bobasy śpią więcej niż dwie godziny ciągiem xD
Moja Lila nie uwierzy. Ona chyba tak mnie kocha, że musi się ze mną widywać regularnie co godzinę, maks dwie. Xdddd -
Dzisiaj to nawet udało się bez pajacowania zasypianie, ale mieliśmy taki maraton, że od godziny leżę na kanapie u niego w pokoju nie mam nawet siły iść umyć butelkę xD
Najpierw przyjechała do nas moja mama na dzień babci, a później pojechaliśmy najpierw do jednej mojej babci a później do drugiej 🙈 oczywiście zasnął w samochodzie jak wjeżdżałam na osiedle do tej drugiej i zrobiłam jeszcze 2 kółka pomiędzy domami, a później licząc na farta - przeniosłam go śpiącego z fotelika na kanapę 🤣 ale dospal tam tylko 10min 🙈 później zasnął na skrzyżowaniu 2 min od naszego domu 🙈 ale posiedzieliśmy chwilę w garażu i też się obudził i już do wieczora nie spał, więc sumaryczny bilans drzemek to ma z godzinę i to licząc też tą przed wyjazdem z domu 🤣 -
Moje trochę szalało jak na niego, popołudniu sobie usiadł pierwszy raz, potem do wieczora znowu próbował, potem się rozpłakał w kąpieli, potem się nie dał odłożyć do łóżeczka, a potem się budził co 2 godziny na jedzenie. Wstał o 6.45 i już humor dobry, więc mam nadzieję, że będzie lepiej.
Chyba z nim w końcu wyjdę powdychać smogu, bo dalej jest 300% normy, ale no ileż można siedzieć w domu 😅 -
Ja chyba musze w kalendarzu zapisać tą noc. Moje dziecko obudziło sie w nocy pierwszy raz po 4 rano😱🤭 a nie co godzina.
xSmerfetkax, Werzol, Margareetka, Karuzela, KarolaKinga, Grzegrzula, Anabbit, Lauraa, Ukulele lubią tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Moje trochę szalało jak na niego, popołudniu sobie usiadł pierwszy raz, potem do wieczora znowu próbował, potem się rozpłakał w kąpieli, potem się nie dał odłożyć do łóżeczka, a potem się budził co 2 godziny na jedzenie. Wstał o 6.45 i już humor dobry, więc mam nadzieję, że będzie lepiej.
Chyba z nim w końcu wyjdę powdychać smogu, bo dalej jest 300% normy, ale no ileż można siedzieć w domu 😅
My też już wariujemy, z drugiej strony to widzę po oczyszczaczu w domu, że ten smog serii jest.
Stąd też więcej marudkow
Gratki siadu! U nas chyba próbuje ale na razie na tym zostaje 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:02
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
No u mnie szaleje. Nie dość, że widać na dole dwa zęby to próbuje siadu, a mu nie idzie i się wkurza, dodajmy do tego nowe lęki (nie bał się blendera, a wczoraj pół godziny go uspokajałam) to dziwne rzeczy odwala z drzemkami i nocnym snem.
Dziś przynajmniej od 23 do 3 dał nam pospać bez jęku, a potem dopiero przed 6 pobudka.
Czekam na wiosnę jak na zbawienie, bo wyjście na spacer to jak wyprawa na mount everest przez lód.
Także, czekam aż minie🫠
A i w Rossmanie są kaszki Helpy w promocji, jakoś mniej niż 10 zł wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:25
-
U nas najpierw dwa bloki snu po 2h co uznaje za sukces 🎉 a później już wiszenie na cycu do 8..
Też te zęby mu nie dają spokoju, idą i wyjść nie mogą, od miesiąca co jesteśmy u pediatry to mówi, że już prawie na wierzchu są 🙈
I od wczoraj popsuło się jedzenie, nie chce jeść i koniec, tylko gryzie łyżeczkę, miseczkę i śliniak
Elza1234 lubi tę wiadomość